X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Izaura w komcu przełamała zła passe, teraz to się zacznie wysyp brzuszków. Emilka "winowajca" znaleziony, teraz trzeba się z nim rozprawić odpowiednią bronią. Kibicuje z całego serca. Gosia Ciebie na to forum to Bóg zesłał tak ogromną i fachową wiedzą chyba niejeden z lekarzy się nie poszczyci. Trzymajcie się kochane. Spokojnych Świąt i dużo kurczaków na wiosnę, mój właśnie sam sobie śpiewa kołysankę do snu, bo już mamy nie może słuchać.

Gosia321, Izaura, e_mil_ka lubią tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moze ktoras z was potrzebuje kllezanka ma do sprzedania clexan 0.4 kupiony bez refundacji sprzeda za 95 zeta ma 4 op i zel crinone -140 zl za opakowanie tez ma 4 op. Gdyby ktoras z was byla zainteresowana dajcie znac

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje sonia ale nie przesadzajcie ja poprostu dziele sie swoimi doswiadczeniami i wiedza ktora zdobylam w trakcie mojej walki. Po to wlasnie sa takie fora zeby przy wspolnych staraniach pomagac sobie nawzajem ;)
    Tobie kochana tez zycze Wesolego Alleluja z cudownym kurczaczkiem na rekach ;)
    Ucaluj spiewaka od forumowej ciotki :*
    A jak tam twoj kregoslup doszlas juz troche do siebie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 20:23

sonia86 lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przesadzam nawet trochę, oprócz tego ogromu wiedzy masz jeszcze wielkie serducho. Mój kręgosłup dużo lepiej, ale od czasu do czasu ciągle odczuwam bóle podobne jak przy rwie kulszowej, chociaż fizjoterapeuta u którego byłam po porodzie powiedział że to raczej problemy ze stawem krzyżowo biodrowym. W maju mam umówiona wizytę do chiropraktyka w Gdańsku.

Gosia321 lubi tę wiadomość

f2wli09k3u36asu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka myślę ze kazda z nas by spróbowała, jeśli Pasnik tak zaleca. Także słuchaj Męża ;)

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonia86 wrote:
    Nie przesadzam nawet trochę, oprócz tego ogromu wiedzy masz jeszcze wielkie serducho. Mój kręgosłup dużo lepiej, ale od czasu do czasu ciągle odczuwam bóle podobne jak przy rwie kulszowej, chociaż fizjoterapeuta u którego byłam po porodzie powiedział że to raczej problemy ze stawem krzyżowo biodrowym. W maju mam umówiona wizytę do chiropraktyka w Gdańsku.
    No tak moze byc nawet zwykle wywrocenie sie za dzieciaka tak porzadnie na tylek a teraz w pamieci pewnie sobie przypomnisz ze nie raz sie tak wyrznelas chociazby w zime na gorce moze miec teraz swoje skutki w postaci bolu ktory promieniuje i jest odczuwany jako bol kregoslupa. Zla postawa ciala brak rozciagania no bo przeciez kto sie caly czas rozciaga takie osoby mozna policzyc na palcach. Niestety na bole i zwyrodnienia pracujemy sobie sami latami a dopiero jak boli to zaczynamy cos robic. I absolutnie nie prawie tu moralow hehe bo sama sobie zapracowalam tez na problemy z kregoslupem ;)
    A jesli chodzi o terapie manualna to czemu az do Gdanska w Olsztynie jest mgr Spaszewski

gann3e3kewa6j1el.png
  • Fionka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, rzadko udzielam się na forum, ale na bieżąco czytam i trzymam kciuki za Wasze starania.

Izaura gratulacje :)

Nadziejka dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu.

Asiastokrota ja śledzę Twój pamiętnik. Podziwiam sposób w jaki opisujesz Wasze przeżycia i zmagania. Jeszcze kilka spotkań w OA i będziecie również szczęśliwymi rodzicami. Oby już w tym roku się udało.

Gosia Twoja wiedza jest nieoceniona. Czy badania przeciwciał antyfosfolipidowych zrobione dawno temu warto powtórzyć po c. biochemicznej i po poronieniu w 7 tyg + zrobić komplet badań ten sam co ENA?

Izaura, Gosia321, asiastokrota lubią tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura chcialam zlozyc Ci gratulacje :*

Izaura lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena ja mialam zlecone mutacje leiden czynnika V i mutacje genu dla protrombiny zeby wykluczyc trombofilie. Mialam jeszcze test IMK czyli subpopulacje lifocytow i komorki nk, cytokiny i Test LCT zeby wykluczyc cytotoksycznosc no i badanie na bakterie hel8cobacter pylori.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomnialam Wam napisac ze dostalismy oboje antybiotyki na te cholerne bakterie

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia święta prawda, w moim przypadku siedząca praca i brak aktywności fizycznej zrobiły swoje. jestem umówiona do Piotra kejny, kolega męża bardzo go chwalił, podobno jak mało kto zna się na rzeczy, ogólnie to przyjmuje w Łodzi, ale raz w mcu bywa w Gdańsku, spróbuję, zobacze, jak nie pomoże będę szukać dalej.

Gosia321 lubi tę wiadomość

f2wli09k3u36asu6.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka w walce z HP przydatne są probiotyki, mi lekarz zalecił biopron lub vivomix, przez całą ciążę miałam z tym spokój, ale od kilku tygodni czuje że znowu zaczyna dawać o sobie znać.

f2wli09k3u36asu6.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionka wrote:
    Cześć dziewczyny, rzadko udzielam się na forum, ale na bieżąco czytam i trzymam kciuki za Wasze starania.

Izaura gratulacje :)

Nadziejka dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu.

Asiastokrota ja śledzę Twój pamiętnik. Podziwiam sposób w jaki opisujesz Wasze przeżycia i zmagania. Jeszcze kilka spotkań w OA i będziecie również szczęśliwymi rodzicami. Oby już w tym roku się udało.

Gosia Twoja wiedza jest nieoceniona. Czy badania przeciwciał antyfosfolipidowych zrobione dawno temu warto powtórzyć po c. biochemicznej i po poronieniu w 7 tyg + zrobić komplet badań ten sam co ENA?
    Ojoj piszesz o sobie ? Jesli tak to przykro mi. Badania na zespol antyfosfolipidowy trzeba zrobic do 8 tygodni po poronieniu pozniej nalezy je powtorzyc jesli wyjda dodatnie bo tylko 2 wyniki potwierdzaja jego wystepowanie. Czyli zostal tydzien zeby sprawdzic pozniej moze byc tak ze przeciwciala nikna i uaktywniaja sie w kolejnej ciazy. Jesli chodzi o reszte badan na uklad krzepniecia to tak jak pisalam dla Eny albo wizyta u dr Rams albo zestaw z test dna.
    A jesli chodzi o immunologie to wizyta u Pasnika tak zeby nie robic niepotrzebnych badan

gann3e3kewa6j1el.png
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Dziewczynki moj wynik bety 14dpt - 956....to chyba ok..? Zaczynam wierzyć że się udało &&&&

Piękny przyrost, odczarowałaś w końcu nasze forum :-)
    Gratulacje :-)

Izaura lubi tę wiadomość

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    A zapomnialam Wam napisac ze dostalismy oboje antybiotyki na te cholerne bakterie
    Aaa no dokladnie zapomnialam o tym cholerstwie to wedlug Pasnika tez jest wazne
    Emilka wspolczuje ja zle wspominam ta antybiotykoterapie nie dosc ze cukierki ochydne to jeszcze wywalony caly jezyk i piekl jak diabli bez smaku, zajady i na sam koniec swedzenie na dole takze caly ful skutkow przyjmowania antybiotyku.

gann3e3kewa6j1el.png
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Hej dziewczyny. Wlasnie wyszlismy. U nas jedyny problem brak prz3ciwcial blokujacych. Wszystkie inny wyniki cudowne. Decydujemy sie na szczepienia. Juz maż oddal krew do badan. Pasnik oczywiscie nie namawial nas na sile i kazal sie zastanowic. Jesli nie sprobujemy nie dowiemy sie. Trzeba dzialać.

Emilko super,że działacie :-). Mamy podobne leczenie. My 19.04 startujemy ze szczepieniami.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• Fionka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiu za odpowiedź. Tak pisałam o sobie. W listopadzie CB i gdyby nie beta szybka po transferze w 9 i 11 dniu to bym nic nie wiedziała. Kolejna ciąża 5 tyg temu się zakończyła w 7 tyg. W czerwcu chce jechać po kolejnego mrozaka, ale wcześniej porobię trochę badań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Bardzo dziękuję za pomoc. Jesteście Wielkie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionka wrote:
    Dzięki Gosiu za odpowiedź. Tak pisałam o sobie. W listopadzie CB i gdyby nie beta szybka po transferze w 9 i 11 dniu to bym nic nie wiedziała. Kolejna ciąża 5 tyg temu się zakończyła w 7 tyg. W czerwcu chce jechać po kolejnego mrozaka, ale wcześniej porobię trochę badań.
    Fionka współczuję.

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionka wrote:
    :( :(
    A wczesniej mialas dodatni wynik na zespol antyfosfolipidowy ?
    Koniecznid badania na trombofilie i komorki nk
    Pozniej ewentualnie wizyta u Pasnika i albo juz ze zrobionymi badaniami jakie tu ja i Emilka wymienila albo jedziesz i on zleca.
    Na bank powinnas miec heparyne i tu sie upieraj nawet jesli nic nie wyjdzie w wynikach krzepniecia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 23:19

gann3e3kewa6j1el.png
‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ