Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wiki03 wrote:Gosiu ze względu na sterydy masz chorobowe czy po prostu urlop? Po sterydach będziesz musiała powtarzać jakieś badania przed transferem?
Nie nie bede musiala powtarzac badanBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Dzięki Wiki za informacje już wszystko sobie zanotowałam. Badań nie mogę zrobić wcześniej niż za 2-3 tygodnie, bo jeszcze steryd działa i mogą wyjść niewiarygodne.
Umówiłam się do Paśnika na 30 kwietnia, wolny termin był na 25, ale mój mąż wtedy pracuje a nie chce brać wolnego w pracy, bo jak praca na akord to traci a kasa jest potrzebna. Zamówiony mam już test z dna więc jutro przyjdzie tylko pewnie też powinnam się wstrzymać z dwa tygodnie by go wykonać. Ale chyba nic się nie stanie jak u mnie trochę poleży. Ale ile uda mi się zrobić badań przed wizytą tym lepiej. Przez to niepowodzenie źle sypiam i jestem taka zdenerwowana.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Dziewczyny widziałyście artykuł o Banku Nasienia w Olsztynie? Wkurzają mnie ludzie śmiejący się z tego. Przez nich tylko chce mi się płakać.
Emilko ludzie dopóki nie doświadczą takich problemów nie mają pojęcia jakie to jest ważne... Dla nich temat "spermy" będzie pretekstem do żartów niestety ludziom brakuje empatii... Najlepiej nie czytaj tych komentarzy... Ich głupie gadanie nie jest warte Twoich łez...e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Racja dopóki ktoś nie znajdzie się w naszej sytuacji nie zrozumie. Dlatego nie warto czytać komentarzy bo wielokrotnie wypowiadają się idioci. Sama doświadczyłam przykrych komentarzy na temat zarobków pracowników w sądzie. Wielu uważa, że zarabiamy tyle co sędziowie i nie płacimy składek, dlatego jak jest mowa o podwyżkach to uważają, że nam się nie należy. Po 8 latach zamrożonych płac dostałyśmy podwyżki 43 zł netto gdzie średnie koszty utrzymania w tym czasie wzrosły o około 500 zł. Do tego wiele osób zarabiała o 200 zł więcej iż najniższa krajowa. Ale żeby się tym nie denerwować nie czytam tego a jak jeden interesant miał pretensje, że jego sprawa toczy się trzy miesiące a powinna w ciągu trzech dni to zapytałam się czy chciałby za 2000 zł pracować 24 godziny na dobę 7 dni w tygodniu, no więc jak to usłyszał i dowiedział się ile zarabiamy to stwierdził, że on zarabia trzy razy tyle i przeprasza że źle się zachował. Niektóre informacje podawane przez media są czasami wyssane z palca. Dlatego najlepiej o wielu rzeczach nie czytać i się nie wypowiadać bo nerwy są nam niepotrzebne.
asiastokrota, Gosia321, Nusieńka lubią tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Agonia popieram. Ja pracuje w urzędzie. Nasłuchają się ci ludzie jakie to zarobki maja ministrowie i porównują nas do nich. A jak mówiłam znajomym że zarabiam 1800 zł to nikt mi nie wierzył. Z interesantem też się kiedyś pokłóciłam. Usłyszałam że za 4 tysiące które biorę to powinnam mu różne rzeczy robić bez gadania. Wkurzyłam się a że akurat miałam pod ręką swój odcinek z wypłatą to mu pokazałam. Odwrócił się na pięcie i wyszedł. Sprawę załatwił kilka dni później u mojej koleżanki do mnie już nie wrócił. A dzień dobry i pokłony składa do dzis z daleka. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Izaura wrote:Wiki dziękuję. .. jeśli będzie wszystko ok to na wizytę pojadę po świętach. Dziś jest dopiero 13 dpt. Zrobie jeszcze jedną betę zeby mieć święta spokojne.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
Witaj Justyna,
Ja bardzo polubiłam dr Malarkiewicz i dr Zdanowskiego. Są młodzi i jeszcze im się chcę. A wiecie chociaż mniej więcej co u Was jest problemem?? Bo niestety ale ja osobiście nie mam dobrego wrażenia po "leczeniu" zero diagnostyki poza podstawową, tradycyjny schemat i kwalifikacja do in vitro... A dzięki dziewczynom z forum (buziaki laski) i kilku badaniom wiem że wszystkie próby bez badania zarodków u nas były by bez szans na powodzenie.Gosia321 lubi tę wiadomość
-
Justyna rzeczywiście dr Malarkiewicz i dr Zdanowski są młodzi i coś chcą robić ale jeżeli wasz problem niepłodności jest bardziej skomplikowany wybierzcie bardziej doświadczoną klinikę. Ja z własnego doświadczenia uciekłam stamtąd do invicty ale prawdopodobnie problem jest w immunologii i czeka mnie dodatkowa diagnostyka. No i w Artemidzie mają słabych embriologów i diagnostykę nasienia. Decyzja należy do Was.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Izaura wrote:Liczę na to Laura a Ty tylko raz robiłaś betę? I czy na pierwszą wizytę pojechalas jak serduszko było?
Teraz dużo spij, odpoczywaj. Wszystko będzie dobrze. Czas bardzo szybko mija w ciąży. Chwila, moment i będzie bobasek z Tobą.Izaura, asia-m-b lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Dziewczyny nieodbierajmy nowym kolezankom nadzei. Jest tu jednak dużo dziewczyn, ktore maja dzieci dzieki artemidzie. Zawsze warto spróbować. Chyba w innych klinikach tez nie zaczynaja od grubej diagnostyki? Mam kilka koleżanek, które leczyly sie gdzieś indziej i wygladalo to podobnie jak u nas. Na chwilę obecną najwięcej badan niezależnie kto, gdzie sie leczy i tak robimy na własną rękę. Przynajmniej tak zauważyłam.
asiastokrota lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualnyLaura dzieki za slowa otuchy z tym spaniem to tak różnie, wczoraj bym spała caly dzień, a dziś cały dzień pełna energii.
Justyna ja niestety też będę narzekać na diagnostykę w artemidzie - raczej jej brak ;/ Dr Zdanowskiego polecam On jako jedyny zalecił zbadać mutacje Mthfr i proponował, aby udać się do reumatologa. Skierowal na histeroskopie. Jak Dziewczyny pisały wcześniej jeszcze mu sie chce. Moje 2 wizyty u Niego trwały około 40 min i wychodziłam z gabinetu z uczuciem że ktoś chociaż proboje się mną zająć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 22:57
-
U mnie wyszło brak owulacji, po 4 cyklach z clo lekarz się poddał i stwierdził brak wzrastania pęcherzyków
Agonia777 xyz159 nasienie mamy ok, narzeczony robił rok temu to u mnie jest problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 07:12
-
=====A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====
19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ !
02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK !
13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA !
29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA !
29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA !
03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK !
08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ !
11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA !
28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA !
30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ !
13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA !
01.12.2017: Lura - na świat przyszła MARYSIA !
26.02.2018: Nadziejka88 - na świat przyszła Antosia !
=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===================
Marzec 2018
23: Izaura - beta ciążowa
29: Agonia777 - konsultacja Invicta
30: e_mil_ka - wizyta Paśnik
Kwiecień 2018
10: Izaura - wizyta serduszkowa
26: wiki03 - konsultacja NOVUM - dr Zamora
30: Agonia777 - wizyta Paśnik
Czerwiec 2018
02: malaWiki1 -termin porodu
Ona 84 - planowany criotransfer
Justyna tak jak XYZ napisała jeżeli nie będą chcieli robić diagnostyki tylko zaproponują od razu iui lub in vitro zastanów się. U mojego męża wyniki było według nich ok a okazało się, że jest problem z fragmentacją dna nasienia. Takich badań Art nie wykonuje. Zrobili mi badanie amh okazało się, że mam 0,3 że nie łapę się na dofinansowanie do leków i po krótkim protokole uzyskałam tylko jedną komórkę, którą po zapłodnieniu podano w zaledwie drugiej dobie nawet nie wiedząc czy się rozwija prawidłowo. Więc gdy się nie udało udałam się do Invicty do Gdańska. Ustalili, że musi nastąpić separacja nasienia przy procedurze do tego zrobiłam w innym labie amh i wyszło 0,8 więc załapałam się na refundację a przy długim protokole uzyskałam trzy zdrowe komórki a w rezultacie dwa ładne zarodki. Teraz ustalamy co jest przyczyną, że się nie zagnieździły nasze kropki, bo problem leży głębiej. Wiele badań robimy na własną rękę, ale nikt nas nie zniechęca do działa tylko próbują pomóc.
Ja dzisiaj dostałam @ i przyszły testy na trombofilię. Odczekam dwa tygodnie po sterydzie i go zrobię jak się uda to wyniki będą przed wizytą u Paśnika.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Tak iui to skrót od inseminacjiWiek 40