X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszeek wrote:
    A polecasz dr W ? Czy może kogoś innego w Olsztynie?

DR W. mi pomógł w pierwszym cyklu. Przed leczeniem u niego ponad rok chodziłam do innego lekarza i niestety sukcesu nie było. W 2014 urodziłam córkę. W 2017 r. wróciłam do starań do Artemidy do dr W, ale tam już potem trafiałam do rożnych lekarzy - monitoringi wypadały w różnych dniach tygodnia, a on przyjmował tylko w piątki. Ciężko mi jest doradzić. Teraz chodzę do Artemidy do dr Zdanowskiego - jestem zadowolona.

ona 84 - domyślam się o co ci chodzi - dopóki masz dziecię na zimowisku to zawsze jest nadzieja...

Gosia a na którą masz wizytę?

• Patra92 Nowa

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa, a historię z Artemidą rozpoczęłam w marcu. Po 2 spotkaniach z dr Zbrochem i szeregu badań moich i mojego męża dowiedzieliśmy się, że jedyną szansą dla nas jest IVF metodą ICSI. U mnie jest wszystko w porządku, jednak mój mąż ma słabe parametry nasienia (mała ruchliwość i ilość). Zaczęłam od przyjmowania marvelonu, później doszły zastrzyki gonapeptyl, menopur, gonal f. Na zakończenie stymulacji oczywiście Ovitrelle i punkcja 9 lipca. Przeprowadzał ja dr Zdanowski i pobrał 8 komórek (moje amh 0,9). Zaplodnili 6, z czego 2 się nie rozwinęły, a 3 zostały zamrożone. Transfer przeprowadził również dr Zdanowski 14 lipca z blastką klasy 1 BB. Dzisiaj mija 12 dpt, a mnie od wczoraj boli podbrzusze jak na @ i zaczęłam plamić (najpierw brązowe plamienie, a dzisiaj już jakby się robiło różowe i wymieszane z drobinkami czegoś).. Całą noc nie mogłam zasnąć z bólu i ze strachu chyba też... Jak myślicie czy warto iść jutro na betę, może to tylko oczyszczanie z resztek, a może już po wszystkim ? To moja pierwsza próba i bardzo bym chciała, żeby było wszystko w porządku

• mag87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patra leć na bete, przy blastkach już 10dpt powinna wyjść beta z krwi. Powodzenia, trzymam kciuki:)

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek ja też polecam dr W. Jedyny minus to tak jak pisze Ena, przyjmuje raz w tyg. Z pozostałych dr ja chodziłem jeszcze do dr Zdanowskiego i dr Malarkiewicz. Jak dla mnie oboje super, młodzi i jeszcze im się chce:)

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parta 92 - ja poszłabym do laboratorium

• Patra92 Nowa

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do nich, to kazali mi czekać na telefon od lekarza...

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patra92 wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa, a historię z Artemidą rozpoczęłam w marcu. Po 2 spotkaniach z dr Zbrochem i szeregu badań moich i mojego męża dowiedzieliśmy się, że jedyną szansą dla nas jest IVF metodą ICSI. U mnie jest wszystko w porządku, jednak mój mąż ma słabe parametry nasienia (mała ruchliwość i ilość). Zaczęłam od przyjmowania marvelonu, później doszły zastrzyki gonapeptyl, menopur, gonal f. Na zakończenie stymulacji oczywiście Ovitrelle i punkcja 9 lipca. Przeprowadzał ja dr Zdanowski i pobrał 8 komórek (moje amh 0,9). Zaplodnili 6, z czego 2 się nie rozwinęły, a 3 zostały zamrożone. Transfer przeprowadził również dr Zdanowski 14 lipca z blastką klasy 1 BB. Dzisiaj mija 12 dpt, a mnie od wczoraj boli podbrzusze jak na @ i zaczęłam plamić (najpierw brązowe plamienie, a dzisiaj już jakby się robiło różowe i wymieszane z drobinkami czegoś).. Całą noc nie mogłam zasnąć z bólu i ze strachu chyba też... Jak myślicie czy warto iść jutro na betę, może to tylko oczyszczanie z resztek, a może już po wszystkim ? To moja pierwsza próba i bardzo bym chciała, żeby było wszystko w porządku

Ja juz dawno bylabym na becie.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patra92 wrote:
    Dzwoniłam do nich, to kazali mi czekać na telefon od lekarza...

Ja bym zrobila sama peywatnie gdzies w szpitalu bete albo chociaz test ciazowy.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny jak tu się miło ożywiło :)

Miałam dziś przyjemność być w Invicta Gdańsk (robiłam badania zlecone od Pasnika) bardzo dobre wrażenie na mnie zrobili....wczoraj byłam tez w Artemidzie na przeglądzie kolejne rozczarowanie tym miejscem. ... dr Zd w porządku, ale zdziwila mnie jego reakcja na to kiedy mu powiedziałam o konsultacji u immunologa. W skrócie - nic nie robić i podchodzić do kolejnego transferu. Kiedy mu powiedziałam, ze jednak chcę zrobić wyniki zalecone przez Pasnika i je z Nim skonsultować powiedział, ze zastosuje się do Jego zaleceń.

Gosia kciuki za wizytę :-*

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta na 18 ale znajac realia panujace tam to wejde przed 20 wiec dzis bede madrzejsza i zadzwonie jakie jest opoznienie zeby nie czekac 1.5 h ;)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Hej Dziewczyny jak tu się miło ożywiło :)

Miałam dziś przyjemność być w Invicta Gdańsk (robiłam badania zlecone od Pasnika) bardzo dobre wrażenie na mnie zrobili....wczoraj byłam tez w Artemidzie na przeglądzie kolejne rozczarowanie tym miejscem. ... dr Zd w porządku, ale zdziwila mnie jego reakcja na to kiedy mu powiedziałam o konsultacji u immunologa. W skrócie - nic nie robić i podchodzić do kolejnego transferu. Kiedy mu powiedziałam, ze jednak chcę zrobić wyniki zalecone przez Pasnika i je z Nim skonsultować powiedział, ze zastosuje się do Jego zaleceń.

Gosia kciuki za wizytę :-*
    No to faktycznie porazka z tymi lekarzami dalej brna w to samo nic nie trzeba tylko podchodz do kolejnej proby. Dobrze ze mu powiedzialas ze i tak zrobisz badania ;)
    Milo ze powiedzial ze zastosuje sie do zalecen phii jak sie nie zastosuje to i tak wszystko od wujka Jarka dostaniesz ;)

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z naszym bejbikiem wszystko ok ❤❤ pieknie rosnie ma juz 4.7cm pieknie pykajace serduszko nozki raczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 19:35

xyz159, eni33, e_mil_ka, Asia08, mag87, asiastokrota, polopiryna, malgos741 lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia cudownie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super :-)

Patra jak u ciebie? Dzwonił do ciebie lekarz?

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Z naszym bejbikiem wszystko ok ❤❤ pieknie rosnie ma juz 4.7cm pieknie pykajace serduszko nozki raczki ❤❤
    Jest podobny do aliena :) ale od razu widac jaka z niego bedzie piekna Oliwia ❤
    Krwiak sie zmniejszyl i mamy pozwolenie na spacery i nawet na wejscie do jeziora ;)

e_mil_ka, Asia08 lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dzis sie dzieje na forum ucina posty i nie moge dodac zdjecia

gann3e3kewa6j1el.png
  • Patra92 Nowa

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz oddzwonił, ale nie wiedział co mi powiedzieć... zrobiłam betę i wyszło 0.22

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patra92 wrote:
    Lekarz oddzwonił, ale nie wiedział co mi powiedzieć... zrobiłam betę i wyszło 0.22

No nie Artemida mnie zadziwia. Lekarz nie wie co powiedzieć?
    Niestety beta nie jest ciążowa :(
    Macie jakies zamrozone zarodki jeszcze?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

PARTA 92 - SMUTNO....

GOSIA - o to będzie księżniczka :-)

Izaura - jak urlopowanie w Polsce?

Gosia321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena zmęczona jestem bardziej niż przed urlopem ;) ciągle coś do załatwienia - wizyty, laboratoria i jeszcze wszystkich badan nie zrobilam ....eh a jutro wyjazd z powrotem o świcie ;-(

‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ