X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszeek wrote:
    A polecasz dr W ? Czy może kogoś innego w Olsztynie?

DR W. mi pomógł w pierwszym cyklu. Przed leczeniem u niego ponad rok chodziłam do innego lekarza i niestety sukcesu nie było. W 2014 urodziłam córkę. W 2017 r. wróciłam do starań do Artemidy do dr W, ale tam już potem trafiałam do rożnych lekarzy - monitoringi wypadały w różnych dniach tygodnia, a on przyjmował tylko w piątki. Ciężko mi jest doradzić. Teraz chodzę do Artemidy do dr Zdanowskiego - jestem zadowolona.

ona 84 - domyślam się o co ci chodzi - dopóki masz dziecię na zimowisku to zawsze jest nadzieja...

Gosia a na którą masz wizytę?

• Patra92 Nowa

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa, a historię z Artemidą rozpoczęłam w marcu. Po 2 spotkaniach z dr Zbrochem i szeregu badań moich i mojego męża dowiedzieliśmy się, że jedyną szansą dla nas jest IVF metodą ICSI. U mnie jest wszystko w porządku, jednak mój mąż ma słabe parametry nasienia (mała ruchliwość i ilość). Zaczęłam od przyjmowania marvelonu, później doszły zastrzyki gonapeptyl, menopur, gonal f. Na zakończenie stymulacji oczywiście Ovitrelle i punkcja 9 lipca. Przeprowadzał ja dr Zdanowski i pobrał 8 komórek (moje amh 0,9). Zaplodnili 6, z czego 2 się nie rozwinęły, a 3 zostały zamrożone. Transfer przeprowadził również dr Zdanowski 14 lipca z blastką klasy 1 BB. Dzisiaj mija 12 dpt, a mnie od wczoraj boli podbrzusze jak na @ i zaczęłam plamić (najpierw brązowe plamienie, a dzisiaj już jakby się robiło różowe i wymieszane z drobinkami czegoś).. Całą noc nie mogłam zasnąć z bólu i ze strachu chyba też... Jak myślicie czy warto iść jutro na betę, może to tylko oczyszczanie z resztek, a może już po wszystkim ? To moja pierwsza próba i bardzo bym chciała, żeby było wszystko w porządku

• mag87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patra leć na bete, przy blastkach już 10dpt powinna wyjść beta z krwi. Powodzenia, trzymam kciuki:)

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek ja też polecam dr W. Jedyny minus to tak jak pisze Ena, przyjmuje raz w tyg. Z pozostałych dr ja chodziłem jeszcze do dr Zdanowskiego i dr Malarkiewicz. Jak dla mnie oboje super, młodzi i jeszcze im się chce:)

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parta 92 - ja poszłabym do laboratorium

• Patra92 Nowa

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do nich, to kazali mi czekać na telefon od lekarza...

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patra92 wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa, a historię z Artemidą rozpoczęłam w marcu. Po 2 spotkaniach z dr Zbrochem i szeregu badań moich i mojego męża dowiedzieliśmy się, że jedyną szansą dla nas jest IVF metodą ICSI. U mnie jest wszystko w porządku, jednak mój mąż ma słabe parametry nasienia (mała ruchliwość i ilość). Zaczęłam od przyjmowania marvelonu, później doszły zastrzyki gonapeptyl, menopur, gonal f. Na zakończenie stymulacji oczywiście Ovitrelle i punkcja 9 lipca. Przeprowadzał ja dr Zdanowski i pobrał 8 komórek (moje amh 0,9). Zaplodnili 6, z czego 2 się nie rozwinęły, a 3 zostały zamrożone. Transfer przeprowadził również dr Zdanowski 14 lipca z blastką klasy 1 BB. Dzisiaj mija 12 dpt, a mnie od wczoraj boli podbrzusze jak na @ i zaczęłam plamić (najpierw brązowe plamienie, a dzisiaj już jakby się robiło różowe i wymieszane z drobinkami czegoś).. Całą noc nie mogłam zasnąć z bólu i ze strachu chyba też... Jak myślicie czy warto iść jutro na betę, może to tylko oczyszczanie z resztek, a może już po wszystkim ? To moja pierwsza próba i bardzo bym chciała, żeby było wszystko w porządku

Ja juz dawno bylabym na becie.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patra92 wrote:
    Dzwoniłam do nich, to kazali mi czekać na telefon od lekarza...

Ja bym zrobila sama peywatnie gdzies w szpitalu bete albo chociaz test ciazowy.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny jak tu się miło ożywiło :)

Miałam dziś przyjemność być w Invicta Gdańsk (robiłam badania zlecone od Pasnika) bardzo dobre wrażenie na mnie zrobili....wczoraj byłam tez w Artemidzie na przeglądzie kolejne rozczarowanie tym miejscem. ... dr Zd w porządku, ale zdziwila mnie jego reakcja na to kiedy mu powiedziałam o konsultacji u immunologa. W skrócie - nic nie robić i podchodzić do kolejnego transferu. Kiedy mu powiedziałam, ze jednak chcę zrobić wyniki zalecone przez Pasnika i je z Nim skonsultować powiedział, ze zastosuje się do Jego zaleceń.

Gosia kciuki za wizytę :-*

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta na 18 ale znajac realia panujace tam to wejde przed 20 wiec dzis bede madrzejsza i zadzwonie jakie jest opoznienie zeby nie czekac 1.5 h ;)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Hej Dziewczyny jak tu się miło ożywiło :)

Miałam dziś przyjemność być w Invicta Gdańsk (robiłam badania zlecone od Pasnika) bardzo dobre wrażenie na mnie zrobili....wczoraj byłam tez w Artemidzie na przeglądzie kolejne rozczarowanie tym miejscem. ... dr Zd w porządku, ale zdziwila mnie jego reakcja na to kiedy mu powiedziałam o konsultacji u immunologa. W skrócie - nic nie robić i podchodzić do kolejnego transferu. Kiedy mu powiedziałam, ze jednak chcę zrobić wyniki zalecone przez Pasnika i je z Nim skonsultować powiedział, ze zastosuje się do Jego zaleceń.

Gosia kciuki za wizytę :-*
    No to faktycznie porazka z tymi lekarzami dalej brna w to samo nic nie trzeba tylko podchodz do kolejnej proby. Dobrze ze mu powiedzialas ze i tak zrobisz badania ;)
    Milo ze powiedzial ze zastosuje sie do zalecen phii jak sie nie zastosuje to i tak wszystko od wujka Jarka dostaniesz ;)

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z naszym bejbikiem wszystko ok ❤❤ pieknie rosnie ma juz 4.7cm pieknie pykajace serduszko nozki raczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 19:35

xyz159, eni33, e_mil_ka, Asia08, mag87, asiastokrota, polopiryna, malgos741 lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia cudownie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super :-)

Patra jak u ciebie? Dzwonił do ciebie lekarz?

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Z naszym bejbikiem wszystko ok ❤❤ pieknie rosnie ma juz 4.7cm pieknie pykajace serduszko nozki raczki ❤❤
    Jest podobny do aliena :) ale od razu widac jaka z niego bedzie piekna Oliwia ❤
    Krwiak sie zmniejszyl i mamy pozwolenie na spacery i nawet na wejscie do jeziora ;)

e_mil_ka, Asia08 lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dzis sie dzieje na forum ucina posty i nie moge dodac zdjecia

gann3e3kewa6j1el.png
  • Patra92 Nowa

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz oddzwonił, ale nie wiedział co mi powiedzieć... zrobiłam betę i wyszło 0.22

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patra92 wrote:
    Lekarz oddzwonił, ale nie wiedział co mi powiedzieć... zrobiłam betę i wyszło 0.22

No nie Artemida mnie zadziwia. Lekarz nie wie co powiedzieć?
    Niestety beta nie jest ciążowa :(
    Macie jakies zamrozone zarodki jeszcze?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

PARTA 92 - SMUTNO....

GOSIA - o to będzie księżniczka :-)

Izaura - jak urlopowanie w Polsce?

Gosia321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena zmęczona jestem bardziej niż przed urlopem ;) ciągle coś do załatwienia - wizyty, laboratoria i jeszcze wszystkich badan nie zrobilam ....eh a jutro wyjazd z powrotem o świcie ;-(

‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ