Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Agonia777 wrote:Hej dziewczynki!!!
Mag super!!! nic się nie chwaliłaś, że masz już kropka ze sobą. Mocno trzymam kciuki i nie puszczę aż do końca . Masz też trzy weryfikacje??
Ona84 czeka Cię heparyna jak masz podwyższony VII. Kochana spokojnie proszę się tu nie martwić i działać. Trzeba zapełnić forum brzuszkami.
Ena własnie Kochana ja Cię podziwiam jak ty wytrzymujesz w takie upały?? śmigaj na l4 i odpoczywaj za nadgorliwość jeszcze nikt Nobla nie dał
Gosiu ja tez ciepłolubna, ale ta temperatura to lekka przesada
Jestem po wizycie i wszystko ustalone. 29.08 mam histero diagnostyczne i na początku września criotransfer. Będą dwie ładne blastusie:) Mam tylko pytanko skoro biorę acard to na ile przed histero powinnam odstawić i czy przed transferem tez powinnam odstawić?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Lura82 wrote:To cennik u Hoppe :
Diagnostyka prenatalna
- USG "genetyczne" w 12 tyg z komputerową oceną ryzyka genetycznego - 180zł
- Test podwójny ( PAPP-A + wolna podjednostka beta HCG ) wraz z komputerową oceną ryzyka chorób genetycznych - 140zł
- USG "genetyczne" w 12tyg plus test podwójny z komputerową oceną ryzyka genetycznego- 300zł (z nagraniem 350zł)
- USG 2D/3D/4D (wraz z nagraniem na DVD) - 200złWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 09:27
-
mag87 wrote:Agonia nic nie mówilam bo nie chce zapeszać dalej jestem z tym ostrożna, ale jak już będę znała wyniki to się podzielę
Histeroskopię gdzie będziesz miała wykonywana? W Gdańsku? Coś mi się obiło o uszy, jak kiedyś Wiki mówiła, że w invikcji nie robią?!
Co do acardu to nie wiem do końca. Mój tata przed operacją musiał conajmniej 10 dni przed odstawić a i tak mówił, że podczas zabiegu ciężko było lekarzom zatamować krwawienie.
Robią i to na kasę chorych, więc na szczęście nie będę musiała za nic płacić. Oni działają jako NZOZ.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Dzięki Gosiu za info
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
baranosia wrote:Dziewczyny czym tak naprawdę różnią się te USG za 180zł i 300zł? Tylko dodatkowym testem pappa? Lekarz zapisując od razu podał mi cenę 350zł nie pytając co oczekuje. Z synem miałam samo usg i teraz myślę czy też na tym nie poprzestać
Wynik samego usg to wynik pewny na 80% razem z testem pappa wzrasta do 95 % .
Warto test pappa zrobic poniewaz wskazuje również jak funkcjonuje lozyskoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 13:14
Gosia321 lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Cześć dziewczyny.
Ena wróciłam dziś do pracy ale na krotko bo tylko na 3 godzinki bo miałam pogrzeb kolegi. A ty nie pracuj tyle. A sio na zwolenienie.
Mag wspaniale. Trzymam kciuki oby transfer okazal sie tym szczesliwym.
Ona84 widze ze dokladnie przygotowyjesz sie do transferu i bardzo dobrze.
Dobrze ze nas wszystkich Gosia zmobilizowala do badań
Gosiu a jak Ty sie czujesz?
Agonia trzymam kciuki za histero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 13:18
Gosia321 lubi tę wiadomość
-
Emilko ja sie ciesze ze skorzystalyscie z moich rad i teraz wszystkie tak jak ja bedziecie w ciazy :* :*
Zawroty glowy i nudnosci dokuczaja wiec standard ciazowych dolegliwosci plus zgafa ale najbardziej meczy mnke ta pogoda ja naprawde kocham upaly ale jak moge siedziec nad jeziorem i plywace_mil_ka lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
baranosia wrote:Dziewczyny czym tak naprawdę różnią się te USG za 180zł i 300zł? Tylko dodatkowym testem pappa? Lekarz zapisując od razu podał mi cenę 350zł nie pytając co oczekuje. Z synem miałam samo usg i teraz myślę czy też na tym nie poprzestać
A gdzie bedziesz robic prenatalne u dr Hoppe jesli tak to ja bym sprobowala skombinowac skierowanieBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnyCzEść DziEwCzyNy
BaRanosia - Ja w PieRwsZej ciąŻy też mIałam tyLko Usg - teraZ usG + paPPa - wyszŁo DuŻe ryzykO i robiŁam NifTy.
Daleko mi do pracoholizmu, ale nawet nie myślę o zwolnieniu. Dobrze się czuję, szyjka długa, praca biurowa... Im więcej obowiązków, tym lepiej jetem zorganizowana, a na l4 pewnie bym non stop sprzątała -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMag mocno ściskam kciuki żeby Twój maluszek został z Tobą... &&& a to, że nic nie czujesz o niczym nie świadczy ja po ostatniej procedurze ciągle miałam skurcze jak na @ i jak widzisz nic z tego nie wyszło... nie ma zasady
Agonia super Ci się udało z tą histeroskopią będziesz miała ładny scratching endometrium przed transferem a w Invicta w Gdańsku robią tylko histero diagnostyczną. Na operacyjną trzeba jechać do Wawy.
Izaura masz już jakieś wyniki badań?
Ena podziwiam Cię, że dajesz radę chodzić do pracy w te upały... chyba, że masz klimę w biurze ja mam u siebie w biurze straszny skwar... słońce świeci przez cały dzień w okno i mimo, że mam rolety to i tak się strasznie nagrzewa
Ja jestem po wizycie u hematologa. Na szczęście zespół antyfosfolipidowy się nie potwierdził ale i tak dostałam profilaktycznie clexane i to na ryczałt tylko zastanawia mnie jedna kwestia... bo na MTHFR przepisała mi kwas foliowy 0,005 ... tylko to chyba nie jest metylowa forma? czy się mylę...?? -
nick nieaktualnyGosia321 wrote:Wiki ta duza dawka kwasu foliowego to nie jest forma metylowana.
Tak właśnie myślałam. Dobrze, że nie wykupiłam recepty. Jednak dr R. mutacji do końca nie ogarnia... bo też kazała mi włączyć zwykły B-complex...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 09:03
-
Wiki bo to roznie jest niektorzy uwazaja ze jak nawalisz wielka dawke kwasu foliowego to chociaz czesc sie wchlonie i niby tak jest tylko juz sie nie zastanawiaja ze to co sie nie wchlonie to odlozy sie w organizmie i bedzie toksyczne
Wiki03 lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnyTeż w tym problem... zostaje przy swoich metylach homocysteina zresztą mi już ładnie spadła
Gosiu a przypomnisz mi z jakiego powodu masz zalecone clexane? Mi zaleciła brać heparynę przez całą ciążę i połóg... tylko, że oprócz MTHFR, które średnio wpływa na krzepnięcie, wszystkie inne wyniki mam ok... no i ANA podwyższone i czynnik VIII w górnej granicy normy... nie wiem czy to nie przegięcie z tym clexane... myślicie , że bez większych wskazań nie zaszkodzi się kłuć? -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny mam pytanie ktora z Was miała monitorowany cykl z letrozolem a Artemida? Jestem już od 3 miesięcy na letrozolu i mialam monitorowany tylko pierwszy cykl super dziala na mnie pecherzyl rósł później pękł ale dr powiedział żeby nas nie stresować dalej brac tabletki od 2 do 7 dnia cyklu ale juz bez monitoringu u niego w gabinecie czy u Was bylo tak samo ? Biorę tabletki a tak naprawde nie wiem czy pęcherzyk rośnie i czy wszystko jeat poprawnieDziubek
-
nick nieaktualnydziubek27 wrote:Cześć dziewczyny mam pytanie ktora z Was miała monitorowany cykl z letrozolem a Artemida? Jestem już od 3 miesięcy na letrozolu i mialam monitorowany tylko pierwszy cykl super dziala na mnie pecherzyl rósł później pękł ale dr powiedział żeby nas nie stresować dalej brac tabletki od 2 do 7 dnia cyklu ale juz bez monitoringu u niego w gabinecie czy u Was bylo tak samo ? Biorę tabletki a tak naprawde nie wiem czy pęcherzyk rośnie i czy wszystko jeat poprawnie
Ja miałam kilkanaście stymulacji owulacji z różnymi lekami - Clo, letrozol, menopur... Ja np. na Letrozol nie reagowałam tzn. pęcherzyk niby rósł, ale estradiol słaby. Pamiętam, że dr D proponował trzy cykle na Clo bez podglądu, ale ja się nie zgodziłam.