X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Też w tym problem... zostaje przy swoich metylach :-) homocysteina zresztą mi już ładnie spadła :-)

Gosiu a przypomnisz mi z jakiego powodu masz zalecone clexane? Mi zaleciła brać heparynę przez całą ciążę i połóg... tylko, że oprócz MTHFR, które średnio wpływa na krzepnięcie, wszystkie inne wyniki mam ok... no i ANA podwyższone i czynnik VIII w górnej granicy normy... nie wiem czy to nie przegięcie z tym clexane... myślicie , że bez większych wskazań nie zaszkodzi się kłuć?
    Kochana ja mam zlecony clexan przez cala ciaze i polog wlasnie ze wzgledu na mthfr i mutacje pai 1. A ty masz jeszcze czynnik 8 w gornej granicy. Moj hematolog powiedzial ze trzeba brac zeby uniknsc w ciazy zakrzepicy.

Wiki03 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena prenatalne mam 13.08 i robie w wojewodzkim u Hoppe

Wiki03 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiu. Chyba po prostu zaczynam panikować... boję się, że zamiast czymś pomóc, zaszkodzę... jeszcze wczoraj przeczytałam, że encorton i intralipid pogarszają komórki jajowe i już humor skopany :-( do tego jajnik mnie ciągle boli, promieniuje na nogę... zaczęłam sobie robić jakieś mieszanki przeciwzapalne z kurkumy, pić sok z buraka... nie wiem czym jeszcze mogę pomóc żeby się udało :-/

Mag 8.08 mam wizytę i wtedy dowiem się czym będę stymulowana. Na razie jestem na gonapeptylu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziubek27 wrote:
    Cześć dziewczyny mam pytanie ktora z Was miała monitorowany cykl z letrozolem a Artemida? Jestem już od 3 miesięcy na letrozolu i mialam monitorowany tylko pierwszy cykl super dziala na mnie pecherzyl rósł później pękł ale dr powiedział żeby nas nie stresować dalej brac tabletki od 2 do 7 dnia cyklu ale juz bez monitoringu u niego w gabinecie czy u Was bylo tak samo ? Biorę tabletki a tak naprawde nie wiem czy pęcherzyk rośnie i czy wszystko jeat poprawnie :(

Powiem szczerze, że jestem w szoku, że pozwalają Ci brać letrozol bez monitoringu... U kogo się leczysz? Przecież takie leki powinno się przyjmować pod ścisłym nadzorem lekarza.. ovitrelle też sobie wstrzykujesz?

• ona84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Powiem szczerze, że jestem w szoku, że pozwalają Ci brać letrozol bez monitoringu... U kogo się leczysz? Przecież takie leki powinno się przyjmować pod ścisłym nadzorem lekarza.. ovitrelle też sobie wstrzykujesz?
    Hey wiki drR przepisala clecan bo ja czynnik VIII mam podwyższony, mam nDzieje że mi przepisze 8mam wizytę

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ona84, dr R. mi przepisała. Nawet dostałam na ryczałt i jako podstawę podała mutację MTHFR... aż się zastanawiam jak inni lekarze będą to respektować, bo tak standardowo na MTHFR hetero zniżka nie przysługuje... ale na razie się cieszę, że uda mi się troszkę zaoszczędzić :-)

• mag87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne to wszystko, widze że dr R każdemu co innego zaleca. Mi na same MTHFR nie chciała dac heparyny, nawet przy moejj PAI 1 i VR2 kręciła nosem, ale ze względu na poronienie wpisała w zaleceniach że powinnam jednak brać.

Co do encortonu to też miałam taka zagwostkę, też gdzies wyczytałam, że może mieć zły wpływ na jkośc komórek, ale potem pomyślałam, że gdyby tak było to zarówno docent P jak i dr H by chyba coś powiedzieli i nie narażali nas na złe wyniki. Nie zamartwiaj się na zapas Kochana:) Trzymam kciuki za owocną stymulację :)

Wiki03 lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i ja też pije sok z buraków :) sama robię :) nie są jakieś pyszne ale czego się nie robi. Zaczęłam tez jeść ryby- głównie łososia i ostatnio nawet posmakował mi szpinak :)

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag u mnie na początku jak zobaczyła wyniki też nie chciała dać, ale później stwierdziła, że lepiej żebym brała heparynę zamiast acardu... że będę lepiej zabezpieczona.... a w tej dawce niby nie zaszkodzi.

A jak robisz sok z buraka? Powiem szczerze, że obiecałam sobie od dawna dietę... ale przez nerwy ciągle sobie na coś pozwałam :-( i dopiero ten jajnik zmusił mnie żebym się wzięła za siebie... ;-)

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki to czekamy do 8 by lekarz dał zielone światło. Nie denerwuj się za bardzo, że leki zaszkodzą. Gdyby szkodziły to lekarz by ich nam nie przepisywał. Ona wręcz nam pomogą :) Co do hematologa to ostatnio Paśnik jak patrzył na moje zalecenia od dr R to powiedział, że w miarę dobrze napisała, bo czasami głupoty wypisują, a ciężko trafić na dobrego hematologa. Dziwi mnie tylko, że dr. R raz tak gada a raz tak.

Mag a jak ty się czujesz??

Ja wczoraj przez te upały tak źle się czułam dopadło mnie jeszcze takie czarnowidztwo, że aż w klatce mnie zaczęło ze stresu dusić. Co chwila świadomość rzucała mi myśl, że teraz też się nie uda, że bałam się, że zaraz zwariuję. Starałam się skupić na tym co dzieci robiły i opowiadały na podwórku, ale było trudno. Potem jakoś przeszło ale myślałam, że jeszcze chwilę i trzeba chyba jakieś prochy zacząć brać, bo człowiekowi się pieprzy w główce :( :(. Boże co się ze mną dzieje ..... Sorki za czarnowidztwo :( :(

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia Ty nas nie przepraszaj... każda z nas ma gorsze dni, to całkowicie normalne. Nikt Ci nie powie, że na pewno się uda, ale ja wierzę że tak będzie... też się wczoraj popłakałam mężowi ze strachu przed tym wszystkim... ale musimy być silne !! a o prochach lepiej nie myśl, bardziej zaszkodzą niż pomogą... a masz mieć pięknie przygotowany organizm dla swojej kruszynki :-*

Mag właśnie, jak Ty się czujesz? Jak dajesz radę psychicznie ?

• mag87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane własnie dostałam wyniki po 2 weryfikacji:
    Beta 56,2
    Prog 50,7
    Estradiol 2608

Cała się trzęsę, czekam na telefon od dr i spróbuje się uspokoić.
    Prosze módlcie się ze mną, aby mój cud trwał dalej :*
    Dziękuję, że jesteście!

Wiki03, asiastokrota, e_mil_ka, eni33, xyz159, polopiryna, Asia08, Karcia, malgos741 lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag teraz to i ja się trzęsę i mam łzy w oczach... Wierzę, że będzie dobrze !!! :-* <3

mag87 lubi tę wiadomość

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag cudzie trwaj!!!!!!! aż mi się łzy zakręciły w oku :) :)

mag87 lubi tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag cudowna wiadomosc. Trzymam kciuki ;)

mag87 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag a jakie leki teraz przyjmujesz??

Wiek 40
    3 lata starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć

Mag - super !!!! Gratuluję :-)

mag87 lubi tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag trzymam kciuki

Ena to juz polowa ciąży !!!

Ena, mag87 lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag :) :) będzie cudownie- wierze w to!

mag87 lubi tę wiadomość

• ona84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag super trzymam kciuki

mag87 lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
‹‹ 1736 1737 1738 1739 1740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ