X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Agonia Ty nas nie przepraszaj... każda z nas ma gorsze dni, to całkowicie normalne. Nikt Ci nie powie, że na pewno się uda, ale ja wierzę że tak będzie... też się wczoraj popłakałam mężowi ze strachu przed tym wszystkim... ale musimy być silne !! a o prochach lepiej nie myśl, bardziej zaszkodzą niż pomogą... a masz mieć pięknie przygotowany organizm dla swojej kruszynki :-*

Mag właśnie, jak Ty się czujesz? Jak dajesz radę psychicznie ?

Czasem niewiedza jest lepsza... człowiek sobie nawkręca i potem czarne myśli.

Agonia - doskonale Cię rozumiem ... tylko jak się przestawić tylko na pozytywne myślenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Mag trzymam kciuki

Ena to juz polowa ciąży !!!

DOKŁADNIE :-) JESZCZE POŁOWA I ZACZNIE SIĘ PRZYGODA :-)

eni33 lubi tę wiadomość

• mag87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję, teraz oby ładnie przyrastalo.

Agonia z leków biorę teraz euthyrox i Encorton. Dodatkowo prenatal uno, w it d, magnez, czasem jeszcze wezmę b12 metylowana bo musiałam dość szybko zabijać bo było ok 11. No i neoparin czyli odpowiednik clexanu.

Wiki jak robię sok?: daje 1-2 buraki surowe, że 2-3 jabłka i jeśli mam to też marchewkę. W sumie to różne proporcje ale wolę jak jest więcej jablek:) z takich gotowych to polecam jednodniowy sok z buraków z cymesa. Smakuje praktycznie tak samo jak robiony w domu. Niezły jest też z dodatkiem rabarbaru, lekko kwaskowaty.

klz96iye30cupjne.png
  • dziubek27 Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

" Powiem szczerze, że jestem w szoku, że pozwalają Ci brać letrozol bez monitoringu... U kogo się leczysz? Przecież takie leki powinno się przyjmować pod ścisłym nadzorem lekarza.. ovitrelle też sobie wstrzykujesz? "

Lecze się u Dr Domitrz... nie, nic nie wstrzykuje tylko biorę Letrozol od2 do 7 dnia cyklu. Sama juz nie wiem czy kolejny cykl brac te tabletki... za 2 miesiące i tak wybieram się do kliniki bocian w Białymstoku liczę że tam lepiej prowadzą leczenie...

Dziubek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziubek27 wrote:
    " Powiem szczerze, że jestem w szoku, że pozwalają Ci brać letrozol bez monitoringu... U kogo się leczysz? Przecież takie leki powinno się przyjmować pod ścisłym nadzorem lekarza.. ovitrelle też sobie wstrzykujesz? "

Lecze się u Dr Domitrz... nie, nic nie wstrzykuje tylko biorę Letrozol od2 do 7 dnia cyklu. Sama juz nie wiem czy kolejny cykl brac te tabletki... za 2 miesiące i tak wybieram się do kliniki bocian w Białymstoku liczę że tam lepiej prowadzą leczenie...
    Ja taki tok stymulacji rozumiem tak - jest naturalna owulacja, trochę ją ulepszymy Letrozolem i może organizm zaskoczy.

• dziubek27 Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena a czy Ty miałaś cykle stymulowane ?

Dziubek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziubek27 wrote:
    Ena a czy Ty miałaś cykle stymulowane ?
    Bo nie miałam swojej owulacji.Pęcherze małe, endo cienkie. Bez tabletek zero okresu. Teraz ta naturalna ciąża to ogromne zaskoczenie.

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag jeszcze raz gratuluje i mocno zaciskam ✊✊✊ za piekny przyrost

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 17:46

mag87 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag dzisiaj kolejna weryfikacja??? Kciuki mocno zaciśnięte <3 <3 <3

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, dopiero jutro ale od wczoraj już schizuję. Mogłam wczoraj pojechać i zrobić betę to może bym się tak nie denerwowała.
    Trochę się martwię, ponieważ w sobotę była u mnie rodzinka na cały dzień i wiadomo jak to jest jak są goście- non stop latanie przy garach, wstawanie, zabawianie. Mąż na mnie krzyczał, żebym sie uspokoiła, ale u mnie nikt nie wie i nie chciałam leżeć jak kłoda bo by się mogli podomyslać. Ale boję się, że mogłam zaszkodzić jakoś kropkowi :( Także wczoraj leżałam plackiem i dzisiaj też zamierzam- mam wykupionego netflixa to może czas szybciej zleci.

Miłego dnia Dziewczyny.

Wiki03 lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag mówią, że po transferze trzeba żyć normalnie... Myślę, że nie zaszkodziłaś swojej kruszynce :-* ja mam to szczęście, że najbliższa rodzina wie... 8 września mamy 5 rocznicę ślubu i biorę wtedy catering... :-) a co do soku jeszcze, to ja robię z buraka, marchwi, jabłka i dodaję jeszcze pomarańczę :-) spróbuj, pyszny jest :-) oczywiście trzymam kciuki za jutrzejszą betę... &&& odpoczywaj :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Mag - trzymam kciuki za Was.

wiki - czyli 8 września impreza - na dużo osób?

Wiki03 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena to będzie kameralna, mała imprezka :-) tylko najbliższa rodzina - około 14 osób :-) i to albo będzie najszczęśliwsza albo najgorsza rocznica ślubu... jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to akurat przed powinnam testować...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Ena to będzie kameralna, mała imprezka :-) tylko najbliższa rodzina - około 14 osób :-) i to albo będzie najszczęśliwsza albo najgorsza rocznica ślubu... jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to akurat przed powinnam testować...
    Najszczęśliwsza - tego się trzymajmy :-)

Wiki03 lubi tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Mag na pewno nie zaszkodziłaś kropkowi a zapewniłaś mu lepszy przepływ krwi ;) Ciężko jest oczywiscie żyć normalnie kiedy starasz sie o maleństwo tyle czasu ale nie można dać sie zwariować. Ja po transferach mimo ze bylam na zwolnieniu to codziennie robiłam sobie spacery.

Wiki my też mamy roczicę ślubu w wrześniu tyle że 1 września (6 lat). O 5 rocznicy mój mąż zapomniał. Ciekawe czy o 6 będzie pamiętał.
    Trzymam kciuki by Wasza rocznica była najpiękniejszą :)

Wiki03 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Cześć dziewczyny.

Mag na pewno nie zaszkodziłaś kropkowi a zapewniłaś mu lepszy przepływ krwi ;) Ciężko jest oczywiscie żyć normalnie kiedy starasz sie o maleństwo tyle czasu ale nie można dać sie zwariować. Ja po transferach mimo ze bylam na zwolnieniu to codziennie robiłam sobie spacery.

Wiki my też mamy roczicę ślubu w wrześniu tyle że 1 września (6 lat). O 5 rocznicy mój mąż zapomniał. Ciekawe czy o 6 będzie pamiętał.
    Trzymam kciuki by Wasza rocznica była najpiękniejszą :)
    Emilka to u nas to bywa z kolegi kolei na odwrót - mazowieckie tel pamięta pamiętać a ja zapominam :-) my też w tym roku w czerwcu mieliśmy szóstą rocznicę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 08:19

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag kciuki za dzisiejsza betę <3 <3 <3

Widzę, że wrzesień ulubiony miesiąc. My z M 10 września mamy 2 rocznice ślubu i wtedy chyba będziemy już po transferze.Możliwe, że tak jak z moimi imieninami zapomnę, że jest :)

Miłego dnia dziewczynki!!!

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Mag kciuki za dzisiejsza betę <3 <3 <3

Widzę, że wrzesień ulubiony miesiąc. My z M 10 września mamy 2 rocznice ślubu i wtedy chyba będziemy już po transferze.Możliwe, że tak jak z moimi imieninami zapomnę, że jest :)

Miłego dnia dziewczynki!!!

Hej

Agonia a jak samopoczucie? dobre myśli wróciły?

Mag - czekamy na dobre wieści - powoDzeNiA!!!

• mag87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wynik dzisiejszej weryfikacji:
    beta 529,9
    prog ponad 60
    estradiol ponad 3000

Błagam niech tym razem się uda! Proszę nie przestawajcie trzymać kciuków:*

Wiki, Agonia, Ona - wrzesień jest Wasz :)
    Miłego dnia Kobietki

Izaura, Ena, Asia08, polopiryna, e_mil_ka, Karcia, Gosia321, malgos741 lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag gratulacje.Jesteś w ciąży,dbaj o Siebie.

mag87 lubi tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
‹‹ 1737 1738 1739 1740 1741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ