Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkie leki maja jakiś wpływ na dziecko ale podobno lepiej brać niż ma się coś stać gorszego. Mi np dr d powiedział że nie dobrze jest brać cały czas luteiny jeśli się ma chłopaka ale co poradzić skoro trzeba. Tak samo jak infekcje w ciąży miałam caly czas ale też trzeba leczyć. Z drugiej strony skoro potrzeba brać cały czas nospe to też lepiej żeby lekarz na to spojrzał może trzeba zrobić jakieś dodatkowe badania.
sonia86, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
Ana i jak tam kiedy zaczynasz brac leki.
-
Moja koleżanka ze względu na skurcze brała nospe, luteinę i magnez prawie przez całą ciążę. Ja brałam luteinę do 32 t.c., przy każdej próbie wcześniejszego odstawienia wracało napinanie i twardnienia brzucha. Jak mus to mus. Ana a dr powiedział czemu tej luteiny przy chłopcu nie powinno się długo stosować?
asiastokrota lubi tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
nick nieaktualnyGosia321 wrote:Ena super sposob na odstawienie maej od cycka taki namacalny bo przynajmniej na swoj sposob Zuza mogla to zrozumiec musze to zapamietac
Hejka
Taki detektor to na pewno dobry uspokajacz. Ja jestem zwolenniczką takich ostrych cięć - koniec i kropka
Asiastokrotka ja nawet nie wiedziałam, że w ciąży można brać nospę
Dziewczyny jaka piękna pogoda - lubię takie wrześniowe dni.
asiastokrota lubi tę wiadomość
-
Ena wrote:A któreś maluszki zaczęły teraz swoją przygodę w żłobku albo w przedszkolu?
asiastokrota, mag87, Karcia lubią tę wiadomość
19.03.2016 - I iui , 14.07.2016 - II iui , 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
polopiryna wrote:Hej. Irek poszedł od poniedziałku na trzy godzinki na razie. Było nieźle - pierwszego dnia nie płakał wcale, drugiego trochę, ładnie jadł, bawił się...a trzeciego nie poszedł, bo gil do pasa, a w nocy gorączka. Więc na razie w domku, a w poniedziałek znów spróbujemy22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
A ja umowilam sie dzis na wizyte do dr.D na 26.09. Ide zapytac sie a raczej mu oznajmic ze chcem jechac po mrozaczka.
My z mezem caly czas liczymy na cud naturalny ale nie wychodzi. Wiec u ciebie skoro cos sie udalo na napewno nastepnym razem będzie dobrze. -
nick nieaktualny
-
truskawa wrote:Hej czy ktoras z was leczyla sie u doktora Domitrza ? Mozecie cos powiedziec ?
Truskawa ja polecam doktora z całego serca, jest bardzo dobrym specjalistą, zna się na rzeczy. Uważam go też za dobrego człowieka.Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
nick nieaktualnyOna 84 - chyba już drugi raz na nią trafiłaś?
Truskawa - dr D to dobry specjalista.
Polopiryna - gile to niekończąca się historia w placówkach... A dostaliście się do państwowego żłobka?
Laura a na jakie koszta się nastawiasz jeśli chodzi o nianię? -
sonia86 wrote:Moja koleżanka ze względu na skurcze brała nospe, luteinę i magnez prawie przez całą ciążę. Ja brałam luteinę do 32 t.c., przy każdej próbie wcześniejszego odstawienia wracało napinanie i twardnienia brzucha. Jak mus to mus. Ana a dr powiedział czemu tej luteiny przy chłopcu nie powinno się długo stosować?
My czekamy na @ i ruszamy -
Ena wrote:Ona 84 - chyba już drugi raz na nią trafiłaś?
Truskawa - dr D to dobry specjalista.
Polopiryna - gile to niekończąca się historia w placówkach... A dostaliście się do państwowego żłobka?
Laura a na jakie koszta się nastawiasz jeśli chodzi o nianię?22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualnyLura82 wrote:U nas opiekunka to min 1200 zl.
Niestety - taka opieka kosztuje. Tylko kluczowa kwestia to znaleźć kogoś z kim chciałoby się zostawić dziecko...
Dziewczyny a podpowiedzcie: Deklaruję, że idę na ten macierzyński roczny, ale np. po 9 miesiącach znajduję super nianię i chcę wrócić pracy. Można tak zrobić? Jak to się odbywa - jakieś podanie do szefostwa...?
Dziewczyny a u was w firmach chcą albo chcieli zaświadczenie od lekarza, że jesteście w ciąży? -
Ena wrote:Cześć
Niestety - taka opieka kosztuje. Tylko kluczowa kwestia to znaleźć kogoś z kim chciałoby się zostawić dziecko...
Dziewczyny a podpowiedzcie: Deklaruję, że idę na ten macierzyński roczny, ale np. po 9 miesiącach znajduję super nianię i chcę wrócić pracy. Można tak zrobić? Jak to się odbywa - jakieś podanie do szefostwa...?
Dziewczyny a u was w firmach chcą albo chcieli zaświadczenie od lekarza, że jesteście w ciąży?
U nas podanie o urlop macierzyński i rodzicielski z zaświadczeniem lekarza w załączeniu.
Jeśli chodzi o rezygnację z urlopu macierzynskiego to mozesz z niego zrezygnować tylko na rzecz ojca po wykorzystaniu 14 tygodni tego urlopu. A jesli chcesz zrezygnowac z urlopu rodzicielskiego musisz zlozyc wniosek do pracodawcy w terminie 21 dni przed rozpoczeciem pracy. No i pracodawca musi wyrazić zgodę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 09:29
-
nick nieaktualnyEmilka dziękuję za odpowiedź.
Słomka a jak to jest wtedy z kasą, którą dostaje się podczas przebywania na urlopie rodzicielskim? Jeśli np. wezmę na rok 80 % i potem pójdę do pracy na pół etatu to wtedy dostaje się 40 % z ZUSu (chociaż nie wiem skąd się dostaje ten zasiłek)? -
nick nieaktualny