Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGryzelka62 wrote:Witam. Możecie mi podpowiedzieć jak wygląda stymulacja? Ile wizyt jest mniej więcej i kiedy na pierwszą się umówić? Ana1122 Ona84 gartulacje
Hej, właśnie zaczynam stymulacje.Byłam na wizycie w gabinecie prywatynm u dr W w połowie cyklu i od tego cyklu biorę clo, a w 12 dniu cyklu mam pojawić się na pierwszą wizytę monitorującą w Artemidzie. Wtedy zdecydują kiedy mam pojawić się kolejny raz. Wizyty są zależne od twoich potrzeb 2-3 w cyklu. Dr W mówił, że pomimo iż inny lekarz przeprowadzi monitoring to on codziennie dostaje raport z tych wizyt dotyczących jego pacjentek. (Ewentualnie jeśli wypadnie Ci wizyta w dniu, w którym przyjmuje twój lekarz prowadzący to możesz trafić do niego ) -
e_mil_ka wrote:No dziewczyny spieszcie sie z tymi transferami bo jak ja wkroczę do akcji to dobra passa sie skonczy
Smerfetka 84, asiastokrota, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
ona84 wrote:Ma któraś z was num do dr Rams ale do jej pokoju gdzie przyjmuje na nfz, bo dzwonię do wojewódzkiego a tam nikt nie chce odebrać
Ja mam ale w domu, dopiero wieczorem mogę Ci podać -
Halszka112 wrote:Agonia a czy Ty musiałaś na drugą wizytę jechać do docenta. Bo ja z tego wszystkiego zapomniałam mu powiedzieć że chciałabym meilowo się z nim kontaktować.
Mogłabyś mi podać adres e-mail do niego ??
Dzwoniłam dzisiaj do Warszawy gdzie robią te badania, nie trzeba się umawiać.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Cześć dziewczyny jesteśmy po badaniu nasienia męża 5 miesięcy po operacji ŻPN. Ogólnie dużej zmiany nie ma, wcześniej mieliśmy 1,1 mln/ml, a teraz 1,72 ml/ml i 11,87 mln w całej próbie, ruch trochę lepiej, bo wcześniej ruch (A ) mieliśmy 0, a teraz 7,69 %. Ogólnie wcześniej było nieruchomych 60 %, a teraz jest 57 %. W poprzednich badaniach nie robili morfologii, tym razem zrobili, prawidłowych jest 10 %. Pewnie i tak nie wiele to zmienia, ale ja się cieszę, że nie jest gorzej, a nawet jakaś niewielka poprawa według mnie jest. Nie wiem też, czy na badanie nie miało wpływu to, że mąż brał nie całe 2 miesiące temu antybiotyk przez 2 tygodnie. Będziemy się umawiać na wizytę do naszego androloga do Warszawy, zobaczymy co powie, czy jeszcze czekać, czy już nad czymś myśleć.
Gratuluję wszystkim, którym się udało i zaciskam mocno kciuki za wszystkie, które są w trakcie przygotowańmag87 lubi tę wiadomość
[/url] -
goldenka28 wrote:Cześć dziewczyny jesteśmy po badaniu nasienia męża 5 miesięcy po operacji ŻPN. Ogólnie dużej zmiany nie ma, wcześniej mieliśmy 1,1 mln/ml, a teraz 1,72 ml/ml i 11,87 mln w całej próbie, ruch trochę lepiej, bo wcześniej ruch (A ) mieliśmy 0, a teraz 7,69 %. Ogólnie wcześniej było nieruchomych 60 %, a teraz jest 57 %. W poprzednich badaniach nie robili morfologii, tym razem zrobili, prawidłowych jest 10 %. Pewnie i tak nie wiele to zmienia, ale ja się cieszę, że nie jest gorzej, a nawet jakaś niewielka poprawa według mnie jest. Nie wiem też, czy na badanie nie miało wpływu to, że mąż brał nie całe 2 miesiące temu antybiotyk przez 2 tygodnie. Będziemy się umawiać na wizytę do naszego androloga do Warszawy, zobaczymy co powie, czy jeszcze czekać, czy już nad czymś myśleć.
Gratuluję wszystkim, którym się udało i zaciskam mocno kciuki za wszystkie, które są w trakcie przygotowań
To i tak Twój mąż ma dużo lepsze wyniki nasienia niż mój, a udało się nam zapłodnić 4 komórkigoldenka28 lubi tę wiadomość
-
Smerfetka no, chyba nie jest tak najgorzej. Chociaż fajnie by było, gdyby jeszcze ta ilość podskoczyła, może byłaby szansa podejść do inseminacji, bo z taką ilością jak jest teraz i tak tylko in vitro. Dobrze, że jeszcze tą objętość ma zawsze dosyć dużą, teraz też 6,9 ml.
Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
[/url] -
Agonia777 wrote:Tak ja byłam już na drugiej wizycie, wtedy dostałam jego maila i teraz prowadzę z nim korespondencje mailową. Kazał przyjechać na drugą wizytę z wynikami, bo wtedy proponuje leczenie i wtedy musiała być nasza zgoda.
Ok, dzięki, już rozumiem.
Dzwoniłam już do docenta i umowiłam sie na 27 grudnia -
groszeek wrote:Hej, właśnie zaczynam stymulacje.Byłam na wizycie w gabinecie prywatynm u dr W w połowie cyklu i od tego cyklu biorę clo, a w 12 dniu cyklu mam pojawić się na pierwszą wizytę monitorującą w Artemidzie. Wtedy zdecydują kiedy mam pojawić się kolejny raz. Wizyty są zależne od twoich potrzeb 2-3 w cyklu. Dr W mówił, że pomimo iż inny lekarz przeprowadzi monitoring to on codziennie dostaje raport z tych wizyt dotyczących jego pacjentek. (Ewentualnie jeśli wypadnie Ci wizyta w dniu, w którym przyjmuje twój lekarz prowadzący to możesz trafić do niego )
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Smerfetka o to poszłaś jak burza z tą stymulacją - super.
Groszek owocnej stymulacji.
Gryzelka odpisał ci Groszek co do stymulacji to ja już milczę
Goldenka ja się w ogóle nie znam na wynikach nasienia. Mi wystarczy odpowiedź lekarza, że jest dobrze, źle albo średnia krajowa
Mag dziękuję - u mnie pozytywnie. Jeszcze żyję urodzinami Zu, bo w końcu były dwie imprezy - i w sali zabaw, i dla dzieci. Wczoraj odgruzowałam dom Mniej siedzę przed kompem, bo uczę nową koleżankę w pracy. Jeszcze listopad na etacie i w grudniu już... dopiero na zwolnienie. Jem wszystko normalnie, bo pomiary cukru zawsze wychodziły mi dobrze. Teraz na czczo wychodzą mi trochę podwyższone pomiary, ale ja się aż tak nie wczuwam w swój organizm i na "lekko" do tego podchodzę. Wyprawka... Hmmm nadal pozostaje w sferze zadań do zrealizowania. Łapie mnie czasem stres, że to już tuż tuż, a ja taka niedopięta na ostatni guzik, ale równie szybko mi to mija, jak się pojawia
Ona 84, Ana bardzo się cieszę, że będzie wam prxybywało ciążowych kilogramów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 03:32
Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane Ena widze ze nie tylko ja miewam bezsenne noce
I witam w klubie z cukrzyca ;( wczoraj moje cukry hoho szkoda gadac po godzinie od obciazenia 202 po 2h 164 witaj cukrzyco i dieto zegnaj jedzenie czego tylko sie zachcialo
Ale z jednej strony sie ciesze hehe bo zleci mi troche balastu z tych 13 kg ktore przybylo po sterydach juz w ciazy. Hehe jeszcze moge byc laska z chudymi patykami i pilka z przodu do poroduBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Kuzwa post urwalo co za forum
Trzymajcie twz kciuki bo dzis powtorne polowkowe moze bedzie juz wiadomo co to za torbiel u Oliwki w brzuszku
Ale najpierw lece napasc na lidla bo dzis wszystko czego dusza zapragnie dla dzieciakow od bodziakow za 6ziko po kolderki kocyki super posciel zabawki. I bedzie tez oldziez ciazowa hehe takze o 7 leceSmerfetka 84, malgos741, Izaura, ana1122 lubią tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Dziewczyny, może troche głupio zapytam ale Wy wiecie lepiej co i jak. Jak jest z mozliwością sexu, przed transferem po transferze kiedy można kiedy nie. Wole Was zapytać bo mój "odważny" mąż na każdej wizycie obiecuje sobie że zapyta lekarza co i jak żeby nic nie zepsuć i zawsze wymięka, aż w końcu poprosił żeby popytać na forum bo WY na pewno wiecie
-
Dziewczyny coś jest chyba w powietrzu bo ja też od kilku dni mam cogodzinne pobudki od 2 w nocy począwszy.
Gosia trzymamy kciuki za Ciebie i Oliwka, mam.nadzieje ze dostaniesz wyjaśnienie skąd się mogła wziąć ta torbielka. A co do diety to będziesz wybierała się do diabetologia czy sama spróbujesz coś pokombinować?
Smerfetka jeśli chodzi o sexy to nie wiem czy są przeciwwskazania przy sztucznym cyklu. Przy świeżym to ja miałam zakaz od punkcji do transferu i potem do 10 dpt czyli 3 weryfikacji. Ale powiem Ci że ja najpierw do wizyty serduszkowej , potem do genetycznych tak się bałam że z.mezem.zyjemy w celibacie w sumie aż do dzisiaj:P
ana1122 lubi tę wiadomość
-
mag87 wrote:Dziewczyny coś jest chyba w powietrzu bo ja też od kilku dni mam cogodzinne pobudki od 2 w nocy począwszy.
Gosia trzymamy kciuki za Ciebie i Oliwka, mam.nadzieje ze dostaniesz wyjaśnienie skąd się mogła wziąć ta torbielka. A co do diety to będziesz wybierała się do diabetologia czy sama spróbujesz coś pokombinować?
Smerfetka jeśli chodzi o sexy to nie wiem czy są przeciwwskazania przy sztucznym cyklu. Przy świeżym to ja miałam zakaz od punkcji do transferu i potem do 10 dpt czyli 3 weryfikacji. Ale powiem Ci że ja najpierw do wizyty serduszkowej , potem do genetycznych tak się bałam że z.mezem.zyjemy w celibacie w sumie aż do dzisiaj:P
No właśnie poprzednio też do puncji i po punkcji i po transferze celibat i teraz tak się zastanawiamy przed transferem czy można czy nie żeby nie narozrabiać -
mag87 wrote:Dziewczyny coś jest chyba w powietrzu bo ja też od kilku dni mam cogodzinne pobudki od 2 w nocy począwszy.
Masakra jak mozna jesc co 2-2,5 h toc to przeciez caly czas przy lodowce stoiszBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤