Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
ana1122 wrote:Męczyk trzymamy kciuki dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 16:05
leo, Asia08 lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
asia-m-b wrote:Hahaha tak mocno trzymamy ze mamy przewage to juz jest koniec swiata jak płaczę na golu
asia-m-b lubi tę wiadomość
-
eni sorki że dopiero teraz ale ostatnio mam urwanie głowy bo chrześniak jest i rzadko zaglądam ale w sobotę odjeżdża więc wszystko nadrobię . Tak ja teraz bede podchodzic do 2 iui ale na szczęście na tych tanich lekach letrozol,clo,encorton więc z tym dobrze. Wizyte mam 4 lipca a iui pewnie 6 jeśli coś urośnie...Karcia
-
dziewczyny a ja mam pytanie bo ja puki co tępa jestem w temacie in vitro jak to się dobywa chodzi mi o to jak to jest z zarodkami podają jeden resztę mrożą i ile kosztuje kolejne podanie zarodka wrazie nie powodzenia za 1 razem?
ana1122 lubi tę wiadomość
Karcia -
Podpinam się pod pytanie karci bo tez jestem ciekawa. Pierwsze podejście niby ok 7 tys. A mrożenie ile? później kolejne Podejscie jest coś tańsze?
-
Dziewczyny wszystko już było pisane wcześniej na ten temat, ale wiem, że jeśli to nas nie dotyczy to po prostu tego nie czytamy
Podejście do transferu crio w razie niepowodzenia jest duuuuuużo tańsze.
Przy mrożeniu nic się nie płaci, dopiero jak się przyjeżdża na crio, to się płaci około 700 zł w tym jest mrożenie i rozmrożenie i transfer.
Karcia jest tak jak pisałaś jeśli uda się wyhodować więcej zarodków to są one mrożone, lekarz decyduje czy poda jeden zarodek czy więcej.
ok 7 tysięcy było do tej pory, ale nie wiem jak jest z refundacją leków teraz.
Dokładnie wyglądało to tak: 1000 zł pakiet wizyt i badań estradiolu 3000zł punkcja 1000zł transfer plus leki jeśli nie będą refundowane to będzie niestety dużo drożej. Dodatkowo cała wirusologia Wasza i partnerów. Kobieca ok 350zł męska ok 200zł. No i doliczyć trzeba dojazdy do Białegostoku i ewentualne noclegi tam na miejscu.
Jeśli w artemidzie wystartują w końcu z transferami to na pewno będzie drożej mrożenie i crio, w innych klinikach płaci się o wiele więcej niż w białostockim szpitalu.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Ja też dziękuję. Wychodzi na to że leki jeszcze będą refundowane. A ile ty Asia miałas zamrozonych? Co się dzieje Z tymi które nie zostają wykorzystane?
-
wszystko zależy od indywidualnej sytuacji i czy w ogóle uda się jakieś zamrozić, bo nie zawsze tak jest.
U nas były zamrożone cztery blastki, została jedna. Na razie czekamy aż szczęśliwie urodzimy, jeśli nie będziemy chcieli kolejnej ciaży, akurat my oddamy zarodek do adopcji.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
asia-m-b wrote:wszystko zależy od indywidualnej sytuacji i czy w ogóle uda się jakieś zamrozić, bo nie zawsze tak jest.
U nas były zamrożone cztery blastki, została jedna. Na razie czekamy aż szczęśliwie urodzimy, jeśli nie będziemy chcieli kolejnej ciaży, akurat my oddamy zarodek do adopcji. -
nie nie ma możesz i po dwóch latach ale z tego co wiem opłata za mrożenie i rozmrożenie jest wtedy wyższa. Ale nie wiem ile kosztuje.
Wróciłam właśnie z artemidy byłam po zwolnienie, Jezusku ile tam ludzi cała poczekalniaAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
asia-m-b wrote:Wróciłam właśnie z artemidy byłam po zwolnienie, Jezusku ile tam ludzi cała poczekalnia
Smutne to jest, prawda? Jak byliśmy na pierwszej wizycie to własnie ten widok pelnej poczekalni tak mnie uderzył. Tyle ludzi, z takim samym problemem.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Z jednej strony to jest smutne, że tyle ludzi ma problemy. Ale z drugiej dobrze, że są kliniki i lekarze którzy mogą pomóc. Dobrze, że ta artemida pojawiła się na mapie Olsztyna.
leo, eni33, Asia08, Izaura, ana1122 lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Ja też się ciesze że jest W Olsztynie. Przynajmniej mam szansę na leczenie. Dziewczyny czy któras podchodziła do iui na naturalnym cyklu?
-
W rym cyklu nie bede miala 2 iui bo organizm nie zareagowal. Razem z dr Z ustalilismy ze przyjde 3 dc zobaczyc czy to cos co mam to idzie w dobra strone czy zla. Bo on sam nie wie co to.I wtedy od 4 dnia letrozole a od ok 9 zastrzyki menopur. Asia 08 ty tez bralas te zastrzyki czy jakies inne. Dziewczyny napiszcie jaka cena tego zastrzyky i czy kupuje sie go w aptece czy w artemidzie? Powiedzial jeszcze ze mam slabe jajniki czy jakos tak. I ze jeszcze ta jedna iui i in vitro bo szkoda czasu.
-
eni33 wrote:W rym cyklu nie bede miala 2 iui bo organizm nie zareagowal. Razem z dr Z ustalilismy ze przyjde 3 dc zobaczyc czy to cos co mam to idzie w dobra strone czy zla. Bo on sam nie wie co to.I wtedy od 4 dnia letrozole a od ok 9 zastrzyki menopur. Asia 08 ty tez bralas te zastrzyki czy jakies inne. Dziewczyny napiszcie jaka cena tego zastrzyky i czy kupuje sie go w aptece czy w artemidzie? Powiedzial jeszcze ze mam slabe jajniki czy jakos tak. I ze jeszcze ta jedna iui i in vitro bo szkoda czasu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 23:18
-
Bylam wczoraj. Swietny lekarz. Ja mialam pakiet do iui panie powiedzialy ze 400zl przejdzie na nastepny cykl a tak pokryli 3 wizyty i krew. A tak to czytalam tutaj ze on bierze chyba 250 za wizyte. Fajnie z tymi lekami☺
Asia08 lubi tę wiadomość