Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyeni33 wrote:W rym cyklu nie bede miala 2 iui bo organizm nie zareagowal. Razem z dr Z ustalilismy ze przyjde 3 dc zobaczyc czy to cos co mam to idzie w dobra strone czy zla. Bo on sam nie wie co to.I wtedy od 4 dnia letrozole a od ok 9 zastrzyki menopur. Asia 08 ty tez bralas te zastrzyki czy jakies inne. Dziewczyny napiszcie jaka cena tego zastrzyky i czy kupuje sie go w aptece czy w artemidzie? Powiedzial jeszcze ze mam slabe jajniki czy jakos tak. I ze jeszcze ta jedna iui i in vitro bo szkoda czasu.
Super, że ta refundacja na leki została. A okroili listę tych farmaceutyków czy przeszła ta sama lista?Karcia lubi tę wiadomość
-
Mi doktor z powiedział że leki zostaja i koszta te same. za iui mamy Zaplacic 800 zł. tylko wy piszecie O jakiś lekach takie drogie są? ja jak mam podchodzić na naturalnym cyklu to raczej nie Bede miała leków?
Karcia lubi tę wiadomość
-
Bylam tam po 10 a weszlam dopiero ok 12. Bo te zastrzyki sa takie drogie a wczesniej mialam na clo to one kosztuja 20 zl za paczke. Letrozol ok 70 zl wiec mialam z wczesniejszych cykli i teraz na nim +zastrzyki
Karcia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja wczoraj z ciekawości napisałam meila do artemidy z zapytaniem ile bedzie kosztować in vitro od 1 lipca I odpisali mi że bez żadnych zmian ok 5 tyś plus leki badania więc ok 7 czyli tak na prawdę zabrali refundację a kwota bez zmian jak to z tym jest?( zaraz mnie ktoś opieprzy że już było to pisane) Bo wcześniej wychodziło że 7tyś z ref a bez dziewczyny mówiły że 12 a oni piszą że nadal 7.
eni33 lubi tę wiadomość
Karcia -
Karcia refundacja leków została dlatego kwota się nie zmieniła podobno bez refundacji leki kosztują ok 4-5 tys w zależności co dostaniesz
Karcia lubi tę wiadomość
-
eni33 wrote:Bylam tam po 10 a weszlam dopiero ok 12. Bo te zastrzyki sa takie drogie a wczesniej mialam na clo to one kosztuja 20 zl za paczke. Letrozol ok 70 zl wiec mialam z wczesniejszych cykli i teraz na nim +zastrzyki
Karcia lubi tę wiadomość
-
Karcia wrote:dziękuję bardzo ana. W środy chyba dr. D
-
żadna ja idę w 12 dniu cyklu ale mam napisane 11-12 dzien więc nie ma znaczenia za bardzo ten jeden dzień.W poprzednim cyklu też byłam 11dc. Cieszę się że te in vitro nie bedzie takie drogie chodzi o to że nie 12 a 7 i zastanawiam się czy to nie szkoda kasy na iui czy nie lepiej odrazu podejść do in vitroKarcia
-
Karcia wrote:żadna ja idę w 12 dniu cyklu ale mam napisane 11-12 dzien więc nie ma znaczenia za bardzo ten jeden dzień.W poprzednim cyklu też byłam 11dc. Cieszę się że te in vitro nie bedzie takie drogie chodzi o to że nie 12 a 7 i zastanawiam się czy to nie szkoda kasy na iui czy nie lepiej odrazu podejść do in vitro
-
Eni, ja mialam gonal f. Zaczynalam od dawki 37,5 j a skonczylam na 75j bo slabo reagowalam (ale myślę, ze po prostu za wczesnie mialam podana pierwsza dawke. Mam długie cykle i organizm zaczal cos produkowac dopiero ok.20dc). Na poczatku dr Z zapisal nam pen 450j i zaplacilam dokładnie 513,32zl. Teraz bylabym madrzejsza i wziela 6 szt.w jednostce 75 bo wychodzi taniej. Pod gryfem 75j kosztuje 80,99zl wiec 6x80,99 to jest 485,94zl. Niby niewielka roznica, ale chociaz na waciki cos zostaje. Aha, roznica jest tylko taka, ze ten w wiekszej dawce to pen, gdzie tylko ustawia sie dawke a ten 75j ma strzykawke, dwie igly i ampulke z proszkiem i trzeba sobie samemu przygotowac zastrzyk. Ale to proscizna.
Aha, i ceny w aptece roznia sie od tych na stronie. Na stronie sa wyzsze.
Eni, super ze policzyli Ci tak samo jak mi w nieudanym cyklu.
Jak bedziesz miala recepte, to w rejestracji i poczekalni sa wizytówki apteki pod gryfem. Ja obdzwonilam kilkanascie aptek w Olsztynie i nigdzie nie mieli tego na stanie. A pod gryfem maja ciągle."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui 14.05.2016 II iui 21.06.2016 III iui -
juhu byłam dziś w wojewódzkim dr P zrobił usg. Krwiak się wchłonął kazał chodzić na spacery
Asia08, ana1122, malgos741 lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Brawo ty! super Asiu. Mam do ciebie pytanie czy cała ta procedura ivf jest bolesna? bo na jednym Z forum dziewczyna pisała że ja bolało I miała mdłosci i osłabniecia
asia-m-b lubi tę wiadomość
-
Karcia wrote:ana mnie pierwsza iui wyszła 1500 i planuje jeszcze dwie więc jakieś ok 2500(leki te tanie naszczęscie, ale i dojazdy i zastrzyk na pęknięcie)więc razem za same iui 4 tyś więc szkoda trochę a skuteczność marna.
Mam Jeszcze kilka pytan do ciebie. Jedziesz do Olsztyna tego 11-12 Dc i co dalej? możesz mi to rozpisać krok po krok razem Z iui