Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
super Asia musiało być dobrze . ana tak u nas głównie tylko brak owu ale mąż ma tylko 2% dobrej morfologi ale lekarze mówią że wyniki dobre bo ma dużo plemików.A więc jade sobie teraz np 12 dnia cyklu robi mi usg czy pęcherzyki urosły jeśli są już odpowiedniej wielkości to każde mi zrobić zastrzyk na pęknięcie i tak jak ostatnio na drugi dzień rano już iui. Na iui 2 godz przed mąż oddaje nasienie i po tym czasie samolocik i nasienie i 15min leżenia i po wszystkim. Ja wcześniej myslałam że cała procedura iui jest bardziej profesjonalna ale po 1 razie stwierdziłam że takie coś to mi nie pomoże heh. Generalnie uważam że mi za szybko zrobili iui od podania zastrzyku bo po 26godz i przez to jeszcze pęcherzyki nie pękły więc uważam że na pękniętych była by większa szansa.
asia-m-b lubi tę wiadomość
Karcia -
Ok Dzięki. Dziś cię trochę pomorduje, ok? a ten pecherzyk to jakiej wielkości ma być? jeżeli W tym 12 dc będzie za mały to wtedy każą ci zrobić ten zastrzyk za 2 dni? ile kosztuje ten zastrzyk? robisz go sama?
Karcia lubi tę wiadomość
-
Ana, jesli jest za maly, to kolejne usg za np.2 dni. Ja teraz mialam zastrzyk na ok.19-20 mm pecherzykach. Zastrzyk moga Ci zrobic panie w recepcji, mozesz rez sama. Kosztuje 90zl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 21:02
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui 14.05.2016 II iui 21.06.2016 III iui -
ana1122 wrote:Brawo ty! super Asiu. Mam do ciebie pytanie czy cała ta procedura ivf jest bolesna? bo na jednym Z forum dziewczyna pisała że ja bolało I miała mdłosci i osłabniecia
Jest to ogromne obciążenie i z mojego doświadczenia wiem, ze im bardziej na luzie się podejdzie tym jest lżejKarcia lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
ana morduj nie ma problemu.Sama zadaje dużo pytań jak mnie coś nurtuje ale wy jak wzykle nie zawodne ;)Tak dokładnie jest jak pisała Asia zastrzyk 90zł mi akurat dawały panie na miejscu. Moje jak poszłam w 13 dniu to miały już 26mm i 22mm więc ten 26 to chyba już przy duży bo za dojrzały też podobno nie dobrze.Od razu wzięłam zastrzyk i na drugi dzień już iui.Karcia
-
Właśnie nic na siłę. A mam wrażenie że to ja chce mieć dziecko A on nie. Więc trudno nie będę go zmuszać. Może kiedyś dorosnie do tej decyzji
-
nick nieaktualnyana1122 wrote:Ok Dzięki. Dziś cię trochę pomorduje, ok? a ten pecherzyk to jakiej wielkości ma być? jeżeli W tym 12 dc będzie za mały to wtedy każą ci zrobić ten zastrzyk za 2 dni? ile kosztuje ten zastrzyk? robisz go sama?
-
nick nieaktualny
-
pregnyl też można robić samemu. Mi mąż robił domięśniowo, ale w klinice mówili, że można podskórnie i następnym razem robiłam samaAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
No a ja dzis dostalam okres bo jak nie mam w danym cyklu owulacji a tak bylo teraz to jakos przychodzi po ok 20 dniach. I teraz nie wiem co mam robic bo dr Z mowil ze jak dostane to zeby przyjsc 3 dc na kontrole co tam z tym "moim czyms" ale nie wiem czy to ma sens bo dopiero w poniedzialek bylam. Narazie umowilam sie na środę do dr D. Jeszcze u niego nie bylam mam nadzieje ze bedzie tak samo sympatyczny jak dr Z. A i od 4 dc mam brac letrozole ale wczesniej bralam od 3dc i tez nie wiem co robic bo gdyby byl w piatek dr W to bym poszla w tym 3 dc ale on na urlopie i dr P tez a do dr S mi sie nie chce isc bo malo konkretna.wiec ide 8dc bo musze miec jeszcze recepte na menopur bo tez mam brac.oby ten cykl byl szczesliwy bo moja szwagierka rodzi na koniec lica i chyba nie dam rady cieszyc sie ich szczesciem jak u mnie takie nie powodzenia a jeszcze moj maz bedzie chrzestnym. Asia08 a ty kiedy robisz progesteron czyzby dzis.???
-
nick nieaktualnyasia-m-b wrote:pregnyl też można robić samemu. Mi mąż robił domięśniowo, ale w klinice mówili, że można podskórnie i następnym razem robiłam sama
Ona 84 - rozumiem, że wolisz iść do lekarza,którego już znasz i mu zaufałaś. W sierpniu też ma urlop.asia-m-b lubi tę wiadomość