Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Dziewczyny, oczywiście że się cieszę, ale czasami chciałabym się poradzić bardziej doświadczonych koleżanek (nie tylko to co jest napisane w internetach), a wiem, że nie czyta się miło takich rzeczy gdy jeszcze wiele z nas się stara...
Malawiki, Smerfetka dziękuję, tak tez zrobię najpierw kilka sztuk na długi rękaw, później przerzucimy się na letnie ubranka.Wiki03 lubi tę wiadomość
-
mag87 wrote:Dziękuję Dziewczyny, oczywiście że się cieszę, ale czasami chciałabym się poradzić bardziej doświadczonych koleżanek (nie tylko to co jest napisane w internetach), a wiem, że nie czyta się miło takich rzeczy gdy jeszcze wiele z nas się stara...
Malawiki, Smerfetka dziękuję, tak tez zrobię najpierw kilka sztuk na długi rękaw, później przerzucimy się na letnie ubranka.
Nawet nie wiesz jak ja już chciałabym tak polatać za wyprawką -
Mag inaczej sie czyta takie rzeczy kiedy sie wie ile ktos przeszedl zeby byc w upragnionej ciazy a inaczej kiedy dowiadujesz sie ze ktos zwyczajnie od tak zachodzi w ciąże. Przynajmniej ja tak mam.
Ciesz się kochana. Mam nadzieje ze kiedys i ja Was pomecze takimi pytaniami.ana1122, asiastokrota, Izaura, malgos741, Smerfetka 84, mag87, Wiki03, goldenka28, Karcia lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny. Gratuluję wszystkim dziewczynom, które zostały mamusiami,są w ciąży i jednocześnie trzymam bardzo mocno kociuki za starające się. Chciałabym napisać ku pokrzepieniu serc, do tych wszystkich, które starają się i wydaje się, że ta droga nigdy nie skończy się. Jestem w artemidowej ciąży. Jest to moja 6 ciąża. Mam córkę dziesięcioletnią. 4 razy poroniłam. mam 40 lat i myślałam, że nie uda mi się donosić ciąży. Teraz jestem w 27 tygodniu ciąży i będę miała synka. Udało się zajść i nie poronić po zaleceniach doc. P. Byłam pierwszą pacjentką dr z, której podał accofil domaciczne. Wszyscy w Arte bali się a dr z powiedział, że pomoże. Musiał się do tego przygotować. Powiedział, że trzeba zaufać paśniki i nie będzie sprzeciwiać się jego zaleceniom. Mój organizm zwalczał ciążę. W chwili gdy dochodziło do zapłodnienia dostawałam silną reakcję alergiczną. Wszystko mi swedzialo. Jak organizm zabił ciążę to przechodziło. Pomógł accofil z intralipidem. Nie poddawajcie się. !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 22:32
malgos741, ana1122, e_mil_ka, Izaura, Smerfetka 84, mag87, Wiki03, goldenka28, Karcia lubią tę wiadomość
córcia 2009
4 poronienia, mutacja MTHFR, hashimoto, NK 18%, dodatnie ANA( miano 1:160)
Synuś 04.2019 -
Anulka moze Twoj przypadek otworzy oczy lekarzom z Artemidy ktorzy do tej pory nie wierzyli w immunologie. Kiedy ja podpytywalam o immunologie dr Z był bardzo na anty.
Serdeczne gratulacje.Izaura lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
ANULKA - GRATULUJĘ. Dużo przeszliście, ale w końcu się udało. Brawo.
Emilka to dobrze, że już jest lepiej u ciebie. Jeszcze trochę i wrócisz do pełni sił. Super, że mąż reflektuje na wizytę u urologa - to zawsze krok do przodu.
Agonia ojej - oby te masaże ci pomogły. Dziękuję - synek ma za sobą kawał życia - dwa tygodnieWszystko ok - nie jest wisicyckiem, czyli mam czas i dla siebie jak domownicy w pracy i przedszkolu, dobrze przybiera na wadze.
Mag - Ciesz się ciążą - to twój czas. Ja kupiłbym tak jak dziewczyny wcześniej napisały - Ubranka na długi rękaw - body, bluzki, pajace. Kilka bodziaków na krótki rękaw, ale typowo letnie rzeczy, to potem, bo nie wiesz jak duża będzie twoja księżniczka jak już będzie upalnie.
Ana - mnie przez całą ciążę coś ciągnęło, ćmiło jak na okres, ale nie cały czas - tak sporadycznie.e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmilka to i tak duży postęp u Twojego męża
myślę, że i do witamin się przekona... w sumie to tylko kilka tabletek do łykania. Nie zaszkodzą, a mogą pomóc. Może to dobry pomysł żeby go postawić przez faktem dokonanym
mój bierze fertilman, omega 3, D3, resveratrol, wit. C. Tylko nie ma dużych problemów z nasieniem...
Anulka dziękuję Ci za Twoja historię... Gratuluję i życzę Ci spokojnej ciąży
Izaura a jak u Was plany? Kiedy planujecie podejść do krio?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 08:27
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Emilka , tak jak Wiki pisze, super że Mąż się zgodził na wizytę, zależy mu
A co do tabletek to mój też kręcił nosem jak mu kazałam brać Fertilman i Macę, ale kazałam mu sprawdzić skład i tłumaczyłam że to zwykłe witamimy i po prostu będzie ogólnie się lepiej czuł. Żeby nie traktował ich jako lek tylko jako coś co wspomoże pracę organizmu. Oczywiście parę razy musiałam przypominać, ale potem byłam miło zaskoczona jak zobaczyłam że wozi je w samochodzie, bo wiadomo czasami nie mógł być w domu, a tak to miał tabsy ciągle pod ręką
Właśnie Dziewczyny jak Wasze plany na przyszły rok? Któraś startuje w najbliższych miesiącach? Agonia, Izaura, kiedy zabieracie swoje kropki?
Wiki, Ty kiedy chciałabys startować?
Brzuszek po Enie czeka na następnąe_mil_ka, Wiki03 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMag planujemy rozpocząć koniec lutego /poczatek marca... Jak wszystko pojdzie zgodnie z planem
w miedzy czasie powtorka badań do Pasnika. Ciekawe czy dieta i suple coś pomogą na te moje niesforne komorki...
Halszka masz już dietę od Zośki?goldenka28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiki wybraliście już klinikę?
Ena, Olaf ma już 2 tygodnie! Super że taki grzeczny Chłopczyk ;-*
Co do naszego crio - to nie wiemjeszcze przed mną leczenie immuno, które co miesiąc odkładam bo troche się boję taraz w tą pogodę i ogólnie chyba boję się kolejnej porażki
W ogóle mam wrażenie że im dłużej jestem w temacie i więcej wiem, to mnie to ivf bardziej przeraża. Fajnie się czyta historię Dziewczyn które dzielna walczą i im się udaje,ale niestety tragedi jest równie dużo
Ena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzaura wrote:Wiki wybraliście już klinikę?
Ena, Olaf ma już 2 tygodnie! Super że taki grzeczny Chłopczyk ;-*
Co do naszego crio - to nie wiemjeszcze przed mną leczenie immuno, które co miesiąc odkładam bo troche się boję taraz w tą pogodę i ogólnie chyba boję się kolejnej porażki
W ogóle mam wrażenie że im dłużej jestem w temacie i więcej wiem, to mnie to ivf bardziej przeraża. Fajnie się czyta historię Dziewczyn które dzielna walczą i im się udaje,ale niestety tragedi jest równie dużo
Doskonale Cię rozumiem. Dopóki jest jeszcze jakiś pomysł leczenia, zastosowania czegoś, co może pomóc, to człowiek żyje nadzieją... jak się takie koło ratunkowe wykorzysta to jest radość, bo się udało alboi zostaje pytanie co dalej... Ja jestem realistką, ale wierzę w szczęśliwe zdządzenia losu, nawet gdy się takich nie spodziewamy.
No właśnie AsiaStokrotka - jak tam mamuśka?
Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiki03 wrote:Mag planujemy rozpocząć koniec lutego /poczatek marca... Jak wszystko pojdzie zgodnie z planem
w miedzy czasie powtorka badań do Pasnika. Ciekawe czy dieta i suple coś pomogą na te moje niesforne komorki...
Halszka masz już dietę od Zośki?
Oby te Twoje komórki zaczęły współpracować -
Izaura wrote:Asiastokrota co u Was?! Jak Adaś? Codziennie się widujecie?
Do Adasia jeździmy jak tylko możemy codziennie, co drugi dzień. W poniedziałek byliśmy to miał biegunkę. Wyglądał na chorego, żal było patrzeć. Wczoraj nie byliśmy bo miałam neurologa i wieczorem ogarnialiśmy rzeczy od znajomych. Jedziemy dzisiaj i jutro a w piątek na zakupy po wózek
Smerfetka 84, Izaura, mag87, goldenka28, malgos741 lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
8.01 - 62 dzień życia Oliwki❤❤
Dzis kończymy 2 miesiące jak to szybko zleciało.
Badanie ekg wyszło ok i zostałam zakwalifikowana do leczenia doustnego na naczyniaka. Do jedzenia co 2 posiłek dołączyli nam mleko modyfikowane i kupa nie idzie już tak sprawnie a zapasy mamy się kończą a laktacja nie chce się spowrotem rozkręcić. Co to będzie jak dojdzie jeszcze żelazo.Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Asiastokrotka super że już dokumenty są w sądzie oby teraz szybciutko sąd wniosek rozpatrzył.
Mag ja może w marcu pojadę po kropka. 18.02 powtarzam badania glukozy, insuliny, prolaktyny i tarczycę, potem wizyta u endokrynologa i wtedy będzie decyzja kiedy zabieramy kropka. Więc brzuszek po Ena weźmie ktoś inny.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
dziewczyny u mnie dalszy ciąg leczenia:) w niedzielę skończyłam anty poniedziałek pierwszy dzień bez tabletek) a od środy biorę zastrzyki na przysadkę. Czyli od tygodnia:) miesiączkę miałam dostać w poniedziałek dostałam we wtorek.... martwię się bo moja miesiączka nie przypomina miesiączki jest bardzo bardzo słaba;/ czy to normalne?Wiek 34 starania od 2 lat
Drożność ok, nasienie super żołnierze , AMH 2,43 , niepłodność idiopatyczna, wyniki immunologi - ANA miano 1:160
2.2018- ciąża poroniona
od tej pory acard
4X iui Artemida Olsztyn7-10.2018
od 02.01.2019 r. pierwsze ivf
(antyki, później od 22 dnia cyklu Gonapeptyl Daily później dołożony Monopur byłam stymulowana przez 12 dni, punkcję 31.01.2019 r , transfer 3.02.2019 r. ( 3mrożarki,4AB, 4BB, 4CC świeży 11AA 3 dniowy)
11dpt 18,1
13dpt 61,4 (przyrost 250%)
16 dpt 107.4 (przyrost 45%)
18 dpt 101 (spadek) -
ZosiaSamosia tak po zastrzykach tą miesiączka jest inna i tym się nie sugeruj,to niema znaczenia nawet jakbyś ja dostała później to nie gra roli.Teraz będzie oznaczony poziom estradiolu i jak będziesz dobrze wyciszony to zaczniesz symulację.Za około 2-3tygodnie rozpoczniesz branie leków na wzrost pęcherzyków.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Asia fajnie że widujecie się często z Adasiem, budujecie więź którą będzie z wami na zawsze.Jaki wózek wybrałaś,masz coś na oku, taka nasza zima zła że potrzebne porządne pompowane koła.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902