Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
No i wróciłam do pracy po urlopie.... całkiem mi się podobało na tym wolnym, musze pomyśleć o zwolnieniu...
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
ona84 wrote:Hey co tak cicho tu, dziewczyny co u was słychać??
My dziś jedziemy do Warszawy z mezem do tego androloga endokrynologa. Najdziwniejsze jest to ze mojemu mezowi teraz wyszedl testosteron w normie a znowu TSH ponizej normy ktore zawsze miał ok. Jestem ciekawa co powie.
Ja czekam na wyniki Testu ROMA.Smerfetka 84, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmilka daj koniecznie znać po wizycie. Ciekawe co powie lekarz na TSH... może mieć nadczynność tarczycy. Ja jak wpadam w nadczynność przez leki to jest tragedia z samopoczuciem. Płaczę z byle powodu i jestem strasznie nerwowa. Kiedy mas mieć wyniki Romy?
e_mil_ka, Lura82 lubią tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:My dziś jedziemy do Warszawy z mezem do tego androloga endokrynologa. Najdziwniejsze jest to ze mojemu mezowi teraz wyszedl testosteron w normie a znowu TSH ponizej normy ktore zawsze miał ok. Jestem ciekawa co powie.
Ja czekam na wyniki Testu ROMA.
Smerfetka jak masz taką możliwość idź i odpoczywaj, urodzisz to mówią że będziemy marzyć by trochę odpoczac:)e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
U mnie remont w domu, więc się trochę dzieje. Trochę się martwię bo czułam te bulgotki, a teraz już jakby w ogóle, tylko tak naprawdę nie mam pewności czy to były ruchy. Jak ja bym chciała już czuć te kopniaki, byłabym spokojniejsza.
Emilia trzymam kciuki za udaną wizytęe_mil_ka lubi tę wiadomość
[/url] -
ona84 wrote:Emilka trzymam kciuki za wizytę, daj znać po co tam mówił. Miłej podrozy
Smerfetka jak masz taką możliwość idź i odpoczywaj, urodzisz to mówią że będziemy marzyć by trochę odpoczac:)
No wlasnie nie bardzo moge juz isc na stałe juz na zwolnienie bo szukamy zastępstwa i tak nie bardzo moge to wszystko zostawić bo ludzie mnie zjedzą jak na czas nie dostaną pieniędzy bo listy nie zrobione i wnioski nie rozpatrzone i na miasto nie wyjde niestety mam prace przy zasiłkach rodzinnych itp więc nie da się zostawić z dnia na dzien wszystkiego -
nick nieaktualnyWiki03 wrote:Płaczę z byle powodu i jestem strasznie nerwowa. Kiedy mas mieć wyniki Romy?
Ja tak czasami mam i bez leków - tzn. mąż potrafi takie cuda czynić ze mną
Emilka to daj znać, co wam lekarz powiedział. Powodzenia.
Smerfetka - Z drugiej strony jak będziesz w domu na zwolnieniu to możesz za bardzo wczuwać się w organizm i się zamartwiać z nadmiaru czasu, że np. słabo się rusza, coś zaboli.
Wiki03, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygoldenka28 wrote:U mnie remont w domu, więc się trochę dzieje. Trochę się martwię bo czułam te bulgotki, a teraz już jakby w ogóle, tylko tak naprawdę nie mam pewności czy to były ruchy. Jak ja bym chciała już czuć te kopniaki, byłabym spokojniejsza.
Emilia trzymam kciuki za udaną wizytę -
nick nieaktualny
-
goldenka28 wrote:U mnie remont w domu, więc się trochę dzieje. Trochę się martwię bo czułam te bulgotki, a teraz już jakby w ogóle, tylko tak naprawdę nie mam pewności czy to były ruchy. Jak ja bym chciała już czuć te kopniaki, byłabym spokojniejsza.
Emilia trzymam kciuki za udaną wizytę
Mój mąż też się wziął za malowanie pokoikugoldenka28 lubi tę wiadomość
-
Emilko trzymam kciuki za wizytę !!
A ja znowu z pytaniem czy znacie się na wynikach fragmentacji DNA plemnika ?? W sobotę badaliśmy w Gdańsku i wyszło na 37 %. Z norm wynika że źle.e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Wiki03 wrote:Emilka daj koniecznie znać po wizycie. Ciekawe co powie lekarz na TSH... może mieć nadczynność tarczycy. Ja jak wpadam w nadczynność przez leki to jest tragedia z samopoczuciem. Płaczę z byle powodu i jestem strasznie nerwowa. Kiedy mas mieć wyniki Romy?
Właśnie dostalam wyniki testu. Wszystko w normie pieknie ani ciutke nie jest nic podwyzszoneHalszka112, Smerfetka 84, goldenka28, Wiki03, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
Ena wrote:Doczekasz się tych szturchańców w brzuchu Robicie pokój dla dzidzi?
Właściwie to całe mieszkanie, już dawno mieliśmy to w planach, aż w końcu się wzięliśmy, aktualnie robi się kuchnia. Meble wszystkie już sprzedane, także koczujemy na workach. Póki co takiego typowego pokoiku nie robimy, łóżeczko będzie w naszej sypialni. Ja jakoś sobie nie wyobrażam żeby takie małe dziecko zostawiać samo w nocy. My mamy też tylko 2 pokoje, więc póki co też nam tak lepiej pasuje, bo zawsze salon wolny zostaje, a tak to byśmy musieli my w salonie być. Pewnie będzie się to wiązało z ponownym małym remontem pokoiku za jakieś 2 lata, no ale trudno.
No mam nadzieję, że już niedługo mnie synek pokopie trochę co prawda dziś jakieś przelewanie, bulgotania poczułam no ale ja sama nie wiem czy to nie jelita np. co prawda zawsze w tym samym miejscu to nie wiem.e_mil_ka lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyHalszka jest to dosyć wysoka fragmentacja. Podobno dieta może na to pomóc, suplementy. Są też dodatkowe procedury przy IVF - MACS. Wtedy odseparowują uszkodzone plemniki i wybierają te prawidłowe - jak dobrze rozumiem.
Emilka to super informacjaHalszka112, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Halszka112 wrote:Emilko trzymam kciuki za wizytę !!
A ja znowu z pytaniem czy znacie się na wynikach fragmentacji DNA plemnika ?? W sobotę badaliśmy w Gdańsku i wyszło na 37 %. Z norm wynika że źle.
Kiedyś się interesowałam tym badaniem bo mieliśmy też je robić. Ogólnie najlepiej jak fragmentacja jest do 20 %. Od 30 % wynik chyba jest nieprawidłowy ale można chyba próbować to poprawić. Na pewno lekarz Wam coś zaleci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 11:49
[/url] -
nick nieaktualnyHalszka112 wrote:Kurde, chyba porostu nie jest nam dane posiadanie dzieci i trzeba się z tym pogodzić...ale jak to zrobić....
Halszka to nie jest jeszcze czas żeby się poddawać !!! wiem, że czasem brakuje siły - sama przez to przechodzę... ale nie wykorzystaliście jeszcze wszystkich opcji... może inna procedura z ulepszeniami plus leki przyniosą szczęśliwe zakończenieHalszka112 lubi tę wiadomość
-
Halszka112 wrote:Kurde, chyba porostu nie jest nam dane posiadanie dzieci i trzeba się z tym pogodzić...ale jak to zrobić....
Halszka głowa do góry, na pewno lekarze coś wymyślą. Spróbujcie się umówić do dobrego androloga. Teraz są różne metody przy in vitro więc na pewno coś da się zrobić, może jakaś dokładniejsza separacja plemników.Halszka112 lubi tę wiadomość
[/url] -
Emilko kciuki za wizytę!!!!
Halszka mój mąż miał fragmentację 20% i lekarz powiedział, że wtedy przeprowadzają separację nasienia i te odseparowane są brane do in vitro. Więc Kochana czarnowidztwo na bok i myśl pozytywnie. Będziesz mamą już niedługo.
U mnie stagnacja. Mam dużo pracy więc nie mam czasu zbytnio myśleć o procedurze. W marcu jadę do kliniki wszystko ustalić a w kwietniu wstępnie planujemy zabrać kropka. Jestem bardzo wyluzowana odpoczywam od transferów, podleczyłam kręgosłup i chyba dawno nie byłam taka spokojna.
Za wszystkie mocno trzymam kciuki &&&&&&&&
Lotta to dla Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&Halszka112, e_mil_ka, goldenka28 lubią tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ?