Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnygoldenka28 wrote:Dziewczyny, które już rodziły. Miała, któraś z Was słabe przepływy przez tętnice maciczne ? Mam nadzieję, że mi się to trochę poprawi po tym acardzie. Co prawda niby mieszczę się w normie, ale górna granica.
Smerfetka - trzeba korzystać z takich okazjiSmerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
Myślę że u mnie może być podobnie, dr na ostatniej wizycie długo sprawdzał przepływy i ostatecznie zwiększył dawkę heparyny. Niby nic nie powiedział, że to od tego, ale z jakiegoś powodu zwiększył tę ilość.
Goldenka a heparyne tez bierzesz czy tylko łykasz acard? -
Dzisiaj byłam w tym nowym sklepie z fotelikami i powiem Wam, że Panowie, którzy tam pracują to prawdziwe freaki fotelowe:) Mega wiedza i chęć pomocy. Może i w necie da się nieco taniej kupić, ale ja po dzisiejszym dniu wolę zapłacić ciut więcej i miec pewność że dobrze został dobrany fotelik i do tego dopasowany do samochodu (od razu Panowie chcieli pokazać jak prawidłowo zamontować, ale nie byłam docelowym samochodem i będę się umawiać z nimi w następnym tygodniu na przymiarki). Pierwsze wrażenie WOW!
-
mag87 wrote:Dzisiaj byłam w tym nowym sklepie z fotelikami i powiem Wam, że Panowie, którzy tam pracują to prawdziwe freaki fotelowe:) Mega wiedza i chęć pomocy. Może i w necie da się nieco taniej kupić, ale ja po dzisiejszym dniu wolę zapłacić ciut więcej i miec pewność że dobrze został dobrany fotelik i do tego dopasowany do samochodu (od razu Panowie chcieli pokazać jak prawidłowo zamontować, ale nie byłam docelowym samochodem i będę się umawiać z nimi w następnym tygodniu na przymiarki). Pierwsze wrażenie WOW!
Gdzie ten sklep??? I jaki Ci polecali?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:17
-
mag87 wrote:Myślę że u mnie może być podobnie, dr na ostatniej wizycie długo sprawdzał przepływy i ostatecznie zwiększył dawkę heparyny. Niby nic nie powiedział, że to od tego, ale z jakiegoś powodu zwiększył tę ilość.
Goldenka a heparyne tez bierzesz czy tylko łykasz acard?
Nie, heparyny nie ma mam, tylko acard. Wcześniej na prenatalnych byłam u dr Zd i wydaje mi się, że on nie sprawdzał tych przepływów tętniczych macicy, tylko jakieś inne. Dopiero teraz to wyszło jak byłam u swojego dr. Będzie na pewno obserwował, jeśli się nie poprawi do następnej wizyty to pewnie włączy mi zastrzyki. Mam jednak nadzieję, że acard coś pomoże.[/url] -
Mag, ten sklep to ten o ktorym ostatnio pisałam? On jest w Koszary Park na ul. Kotańskiego. A co jeszcze prócz fotelików mają? Ja tez mam takie nie dzisiejsze podejscie- tez wolę porozmawiać z człowiekiem i jak się zna na rzeczy to nawet nie szkoda zapłacić kilka złotówek więcej, w końcu poświęca mi czas
-
Dr Zd zalecił mi zrobienie USG piersi, robiłyście? Tak się zastanawiałam, czy jest sens, ale poczytałam troche w necie i chyba zrobię. A jeszcze mamaginekolog dziś o tym wspomina- jakby wiedziała, że ktoś sie nad tym zastanawia. Możecie kogoś polecić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:33
-
Tak tak, sklep nazywa się "Strefa fotelikow", otwarcie miało miejsce w zeszły weekend i znajdują się tak jak Słomka napisała w koszary park- trzeba z artyleryjskiej wjechac w te budynki z czerwonej cegły. Mają same foteliki i bazy do nich.
U nas akurat nie skupilismy się na konkretnym modelu ale na tym czego oczekujemy. Ja co prawda miałam upatrzony model maxi cosi pebble + ale po rozmowie zmieniłam zdanie. Panowie spytali kiedy rodze i od razu powiedzieli że nie będzie to dobry wybór bo tak jak na początku dzidzia jest mała to w naszym przypadku jak już będzie miała.ok 8 miesięcy to wypada zima i trzeba będzie zakładać jej kombinezonik, a ten fotelik jest bardzo wąski i dziecku nie będzie wygodnie. Naprawdę mają indywidualne podejście i przedstawili kilka opcji praktycznych ale przy tym rozsądnych cenowo.
Pokazywali też ta odwracana bazę o której pisała kiedyś Smerfetka- fajny bajer ale trochę drogi. -
słomka :) wrote:Dr Zd zalecił mi zrobienie USG piersi, robiłyście? Tak się zastanawiałam, czy jest sens, ale poczytałam troche w necie i chyba zrobię. A jeszcze mamaginekolog dziś o tym wspomina- jakby wiedziała, że ktoś sie nad tym zastanawia. Możecie kogoś polecić?
Z tego co słyszałam, najlepiej robią na Żeromskiego. Ja 2 lata temu byłam właśnie tam u dr Solnickiej, bardzo sympatyczna kobieta. Mi dr też zalecał, też chyba będę musiała się wybrać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:59
mag87 lubi tę wiadomość
[/url] -
Slomka ja przed 2 procedura robilam usg bo mnie cos jeden cycek bolal. Poszlam do tego centrum usg piersi na Żeromskiego. Pracuje tam dr Solnicka która jest polecana. Ja trafiłam akurat do dr Ewko ale też byłam zadowolona- pan dr zrobił mi dokładne usg z opisem a jak powiedziałam że podchodzę do ivf to dodatkowo zrobił mi usg brzucha. Koszt chyba ok 50 zł.
-
mag87 wrote:Tak tak, sklep nazywa się "Strefa fotelikow", otwarcie miało miejsce w zeszły weekend i znajdują się tak jak Słomka napisała w koszary park- trzeba z artyleryjskiej wjechac w te budynki z czerwonej cegły. Mają same foteliki i bazy do nich.
U nas akurat nie skupilismy się na konkretnym modelu ale na tym czego oczekujemy. Ja co prawda miałam upatrzony model maxi cosi pebble + ale po rozmowie zmieniłam zdanie. Panowie spytali kiedy rodze i od razu powiedzieli że nie będzie to dobry wybór bo tak jak na początku dzidzia jest mała to w naszym przypadku jak już będzie miała.ok 8 miesięcy to wypada zima i trzeba będzie zakładać jej kombinezonik, a ten fotelik jest bardzo wąski i dziecku nie będzie wygodnie. Naprawdę mają indywidualne podejście i przedstawili kilka opcji praktycznych ale przy tym rozsądnych cenowo.
Pokazywali też ta odwracana bazę o której pisała kiedyś Smerfetka- fajny bajer ale trochę drogi.
Musze wysłać tam meża. Niech pogada. Ja tak jak wy wole sklep niż neta bo doradzą co i jak -
ona84 wrote:Hey już w poniedziałek mam wizytę. JUPI
Super! to już będzie połówkowa? -
Cześć dziewczyny. Przyszłam do Was opowiedzieć, że moje plany prokreacyjne muszą poczekać... Byłam u chirurga i dostałam skierowanie do szpitala na usunięcie woreczka żółciowego. Zapisałam się na 14 kwietnia, także pewnie dopiero w wakacje wrócimy do tematu... Trochę już mi sił brakuje na to wszystko bo zawsze coś...
-
Halszka112 wrote:Cześć dziewczyny. Przyszłam do Was opowiedzieć, że moje plany prokreacyjne muszą poczekać... Byłam u chirurga i dostałam skierowanie do szpitala na usunięcie woreczka żółciowego. Zapisałam się na 14 kwietnia, także pewnie dopiero w wakacje wrócimy do tematu... Trochę już mi sił brakuje na to wszystko bo zawsze coś...
-
To dobrze że ci się udało. Też tam miałam mieć ale w wojewódzkim udało się szybciej. Szybko zleci do kwietnia.