X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, jak tam po wizycie? Dobrze pamiętam, że miałaś mieć w czwartek?

J_agoda lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziś miałam wizytę. Dostałam ten gonadeptyl i jakieś tabletki. Podoba mi się to uporządkowanie, tzn że od razu ustalamy plan wizyt, plan działania. Punkcja - jeśli cokolwiek się uda wyhodować - będzie do 20.12. Doktor chce uzyskać maksymalną możliwą ilość, bo drugi raz jajniki mogą w ogóle nie zareagować. I wszystko próbować zapłodnić z powodów jw.

Jakoś tak specjalnie nie robię sobie nadziei, ale spróbować trzeba.
    😉

Halszka112, asiastokrota, Wiki03, Smerfetka 84, e_mil_ka lubią tę wiadomość

Marzenia się spełnia :)
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja a ja nie pamiętałam że masz wizytę. Tak ,tam jest fajnie z tym planowaniem wizyt z góry bo można sobie zaplanować wszystko. Kiedy masz kolejną wizytę teraz ??

J_agoda lubi tę wiadomość

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Karcia. Ja jeszcze raz o tym zapaleniu.
    Mi po lekach przeciwgrzybicznych ginekolog zalecił przyjmować probiotyki typu lactovaginal ( tu strzelam z nazwą bo już nie pamiętam) ogólnie dostępne w aptece itp. Aby odbudować flore.
    I tak jeszcze pomyślałam, że jeśli nic nie wyszło z wymazu. To może po prostu uczulenie?
    Mój gin zawsze powtarza : zamiast płynu do higieny intymnej, stosować wodę lub emolienty dla dzieci. Podpaski zwykle, najzwyklejsze z Bell. Majtki najlepiej białe bawełniane. I to o czym nigdy nie myślałam. Papier toaletowy zwykły biały, bezzapachowy. No i wkładki wywalic
    Eh telefon mi padł i nie mam póki co zbytnio z czego pisać i się odzywać niestety. Brałam tez dużo probiotykow na odbudowę flory ale też nie pomogło. Też przeszło mi przez myśl że to uczulenie ale z drugiej strony na początku tego paskudztwa to tak spuchlam i jakieś białe krosty mi wyszly więc to trochę tak jak by wykluczalo uczelnie. Jutro odbiore posiew z antybiogramem i zobaczymy.

Karcia
  • EnaEna Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszeek wrote:
    Dziewczyny, czy któraś może leczyła się u dr Wańczyka albo słyszała jakieś opinie? Wiem że to poza tematem Artemidy, ale jesteście tu wszystkie z tych okolic więc największa szansa, że coś wiecie :) Jestem już zmęczona Artemidą bo jedyne co słyszę to inseminacja, a do tej pory nikt nie każe mi robić jakichś szczegółowych badań żeby dowiedzieć się co jest. Moja koleżanka miała problemy i właśnie poleca tego doktora, ale zapytam też Was czy macie jakieś doświadczenia? Może polecacie jeszcze kogoś poza Artemidą?

Ja kojarzę dr Wa... ze Szpitala Wojewódzkiego. Przychodził na obchody. Ja jakiegoś większego kontaktu z nim nie miałam, zatem nie mam o nim żadnego zdania. Moja koleżanka chodziła do niego na prywatne wizyty - miała problem z hormonami tarczycy i była zadowolona z opieki.

Abi 90 - Lepiej zadzwonić do nich i się dopytać, żeby nie stracić cyklu. Na te wyniki badań wirusologicznych z tego, co kojarzę to czeka się 1-2 dni, tylko na chlamydię koło 10 dni. Tak mi się wydaje.

Halszka a ty ten czopek, co aplikujesz na zapalenie, to jest na receptę?

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka za 2 tygodnie.

Halszka112 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełnia :)
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EnaEna, tak na receptę. Dostałam nystatynę.

EnaEna lubi tę wiadomość

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, trochę pozytywnego myślenia :) Fajnie, że się dzieje, skoro punkcja 20 to rozumem że transfer w kolejnym cyklu? Bo tak to pewnie by wypadał 25.12- klinika chyba nie pracuje co?

klz96iye30cupjne.png
  • Kacha5000 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Halszka za 2 tygodnie.
    Jagoda na pewno do 20.12? bo jak za dwa tyg masz wizyte, przypisze Ci kolejne leki i to juz ta wlasciwa stymulacja ruszy to 20.12 wypada w 9d stymulacji. Rzadko kiedy zdarza sie tak szybko. Chybaze ja cos namieszalam i dr ma zupelnie inna strategie. Moja pierwsza puncjaa 12dc teraz bedzie w 14dc, a mam dosc krotkie cykle naturalne co 28 dni... 🤔

f2w3s65g3uk59g3s.png

11.2016 - niedoczynność tarczycy
    02.2017 - podwyższona prolaktyna
    03.2017- 3 cykle z letrozolem
    Dluga przerwa ze staraniem...
    01.2019 - 2x inseminacja
    04.2019 - start in vitro dlugi protokół
    05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
    Crio 😔
    Zmiana kliniki Novum Warszawa
    Listopad start procedury
    4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
    30.12.2019 ❤
    3x❄ dwudniowcow
  • Kacha5000 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszeek wrote:
    Dziewczyny, czy któraś może leczyła się u dr Wańczyka albo słyszała jakieś opinie? Wiem że to poza tematem Artemidy, ale jesteście tu wszystkie z tych okolic więc największa szansa, że coś wiecie :) Jestem już zmęczona Artemidą bo jedyne co słyszę to inseminacja, a do tej pory nikt nie każe mi robić jakichś szczegółowych badań żeby dowiedzieć się co jest. Moja koleżanka miała problemy i właśnie poleca tego doktora, ale zapytam też Was czy macie jakieś doświadczenia? Może polecacie jeszcze kogoś poza Artemidą?
    Groszek a gdzie leszylas sie do tej pory bo widze ze za Toba monitoringi plus cykle z letrozolem. Czy mąż sie badal? Generalnie warto zaczac od podstaw, czyli Twoje hormony, nasienie, droznosc jajowodow? Chcesz moge Ci na priv wyslac co ja robilam i w ktorym dniu cyklu. Cóż ja ucieklam z Artemidy, ale juz po procedurze in vitro.

f2w3s65g3uk59g3s.png

01.2019 - 2x inseminacja
    05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
    Crio 😔
    Listopad start procedury
    30.12.2019 ❤
    3x❄ dwudniowcow
  • Kacha5000 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Hej. Pojawiam się znowu u Was pomimo że jeżdżę do Artemidy do Białegostoku. Miałam 2 cyklel że stymulacja letrozolem i w 12 dc Dostawałam ovitrelle, po kontroli estradiolu. Niestety nic z tego i w grudniu chcielibyśmy podejść do inseminacji. Tutaj pytanie: jeśli obydwa monitoringi i badanie estradiolu były podstawą do przyjęcia wtedy ovitrelle, to powinnam umówić się na wcześniejszą wizytę przed inseminacja, czy tak jak do tej pory 12dc i od razu będzie inseminacja? Podpowiecie jak to było u Was? Oczywiście dopytam też w rejestracji jak zgłoszę się na badania. Długo czeka się na wyniki wirusologiczne?
    Do inseminacji masz tez monitoring, ja byla mialam pierwsza wizyte 10 dc potem 12dc zastrzyk i 14dc inseminacja. Inseminacje mialam na cyklu z letrozolem o ile dobrze pamietam wiec pierwsza wozyta byla 1-2 dc.

f2w3s65g3uk59g3s.png

01.2019 - 2x inseminacja
    Crio 😔
    Listopad start procedury
    30.12.2019 ❤
    3x❄ dwudniowcow
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha5000 wrote:
    Groszek a gdzie leszylas sie do tej pory bo widze ze za Toba monitoringi plus cykle z letrozolem. Czy mąż sie badal? Generalnie warto zaczac od podstaw, czyli Twoje hormony, nasienie, droznosc jajowodow? Chcesz moge Ci na priv wyslac co ja robilam i w ktorym dniu cyklu. Cóż ja ucieklam z Artemidy, ale juz po procedurze in vitro.

Leczę się w Artemidzie od listopada 2018. Miałam stymulacje od listopada 2018 do lipca 2019. Za każdym razem owulacja była. Mąż badanie nasienia robił w tym czasie dwa razy - wyniki bardzo dobre. Miałam w listopadzie drożność jajowodów (wczesniej miałam zapalenia albo lekarza nie było w tych dniach i zeszło się z tym) - wszystko drożne i prawidłowe. Już po badaniu od dr Zd usłyszałam że teraz to inseminacja bo nic innego nie wymyślą. Dr W. mowił mi to samo wczesniej jak u niego byłam.
    A wyniki... jak sama ich nie zrobiłam to od listopada 2018 nikt nie kazał mi powtarzać choćby podstawowych hormonów albo sprawdzać TSH itp. W tym miesiącu chcę zrobić kompleksowe badania - wszystkie hormony, AMH, krzywe insulinowe cukrowe, prolaktyne po obciążeniu, morfologie itp. i zastanawiam się czy iść z tym do innego lekarza, spróbować żeby coś ruszyło.

• Karcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 odebrałam właśnie posiew i wyszla jakaś bakteria Streptococcus agalactiae . Wizytę mam na 13:20 ale jest duże opóźnienia.Mam nadzieję że mi ta bakteria nie przesunie procedury.No a w naszym Mlawskim laboratorium nic nie wyszło no ale nasze laboratorium to czasy prlu pamieta.

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Lura82 odebrałam właśnie posiew i wyszla jakaś bakteria Streptococcus agalactiae . Wizytę mam na 13:20 ale jest duże opóźnienia.Mam nadzieję że mi ta bakteria nie przesunie procedury.No a w naszym Mlawskim laboratorium nic nie wyszło no ale nasze laboratorium to czasy prlu pamieta.

Daj znać po wizycie! 🙂

Karcia lubi tę wiadomość

• mag87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia mi ta bakteria (to chyba gronkowiec złocisty) wyszła na początku ciąży. Dr przepisał mi na 5 dni antybiotyk. Ta bAkteria jest groźna w ciąży. Dobrze ze w końcu coś wyszło, szybko się przeleczysz i będzie już dobrze :)

Karcia lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam do domu. Dała mi amotaks antybiotyk na 8 dni . Ale nie była zadowolona że zrobiłam posiew na własną rękę .Pęcherzyki rosną estradiol 550 . Nastepna wizyta w poniedziałek a punkcja prawdopodobnie w piątek. A tsh żem przedobrzyla w drugą stronę mam 0,40 😁 muszę zmniejszyć dawkę.

e_mil_ka, Wiki03, J_agoda lubią tę wiadomość

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Dopiero wróciłam do domu. Dała mi amotaks antybiotyk na 8 dni . Ale nie była zadowolona że zrobiłam posiew na własną rękę .Pęcherzyki rosną estradiol 550 . Nastepna wizyta w poniedziałek a punkcja prawdopodobnie w piątek. A tsh żem przedobrzyla w drugą stronę mam 0,40 😁 muszę zmniejszyć dawkę.

Karcia była zła, bo podważyłaś jej decyzje... I bardzo dobrze zrobiłaś, bo ta bakteria jest niebezpieczna w ciąży. Oby ten antybiotyk już teraz pomógł ✊

Karcia, e_mil_ka, mag87 lubią tę wiadomość

• mag87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia jedyne co mi się ciśnie na usta to jedno wielkie ŻAL. Jej powinno być wstyd a nie się złości. Brak słów, to Ty powinnas być zła że zbagatelizowala Twoje objawy i nawet nie chciała zlecić szczegółowych badań.

Karcia lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • Miśka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:

Karcia musiałyśmy się dzisiaj widzieć bo ja miałam wizytę n 13:00 i też czekałam ;)

Karcia lubi tę wiadomość

Starania od 2016- 2 lata sami
    od 2018 lipiec pod opieką kliniki
    hormony ok, immunologia ok
    zespól luf
    amh 4,12 - brak pcos
    u męża wszystko w porządku
    2 lUl nieudane
    8.11 pierwsze IVF - udane :)
    9.12 - bijące serduszko.

Zostań z Nami i rośnij zdrowo <3
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)"
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka1234 wrote:
    Karcia musiałyśmy się dzisiaj widzieć bo ja miałam wizytę n 13:00 i też czekałam ;)
    To zapewne się widzieliśmy bo ka przed12 już czekałam.

Karcia
‹‹ 2049 2050 2051 2052 2053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ