Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak dziś miałam wizytę. Dostałam ten gonadeptyl i jakieś tabletki. Podoba mi się to uporządkowanie, tzn że od razu ustalamy plan wizyt, plan działania. Punkcja - jeśli cokolwiek się uda wyhodować - będzie do 20.12. Doktor chce uzyskać maksymalną możliwą ilość, bo drugi raz jajniki mogą w ogóle nie zareagować. I wszystko próbować zapłodnić z powodów jw.
Jakoś tak specjalnie nie robię sobie nadziei, ale spróbować trzeba.
😉Halszka112, asiastokrota, Wiki03, Smerfetka 84, e_mil_ka lubią tę wiadomość
Marzenia się spełnia -
O ja a ja nie pamiętałam że masz wizytę. Tak ,tam jest fajnie z tym planowaniem wizyt z góry bo można sobie zaplanować wszystko. Kiedy masz kolejną wizytę teraz ??
J_agoda lubi tę wiadomość
-
Lura82 wrote:Karcia. Ja jeszcze raz o tym zapaleniu.
Mi po lekach przeciwgrzybicznych ginekolog zalecił przyjmować probiotyki typu lactovaginal ( tu strzelam z nazwą bo już nie pamiętam) ogólnie dostępne w aptece itp. Aby odbudować flore.
I tak jeszcze pomyślałam, że jeśli nic nie wyszło z wymazu. To może po prostu uczulenie?
Mój gin zawsze powtarza : zamiast płynu do higieny intymnej, stosować wodę lub emolienty dla dzieci. Podpaski zwykle, najzwyklejsze z Bell. Majtki najlepiej białe bawełniane. I to o czym nigdy nie myślałam. Papier toaletowy zwykły biały, bezzapachowy. No i wkładki wywalicKarcia -
groszeek wrote:Dziewczyny, czy któraś może leczyła się u dr Wańczyka albo słyszała jakieś opinie? Wiem że to poza tematem Artemidy, ale jesteście tu wszystkie z tych okolic więc największa szansa, że coś wiecie Jestem już zmęczona Artemidą bo jedyne co słyszę to inseminacja, a do tej pory nikt nie każe mi robić jakichś szczegółowych badań żeby dowiedzieć się co jest. Moja koleżanka miała problemy i właśnie poleca tego doktora, ale zapytam też Was czy macie jakieś doświadczenia? Może polecacie jeszcze kogoś poza Artemidą?
Ja kojarzę dr Wa... ze Szpitala Wojewódzkiego. Przychodził na obchody. Ja jakiegoś większego kontaktu z nim nie miałam, zatem nie mam o nim żadnego zdania. Moja koleżanka chodziła do niego na prywatne wizyty - miała problem z hormonami tarczycy i była zadowolona z opieki.
Abi 90 - Lepiej zadzwonić do nich i się dopytać, żeby nie stracić cyklu. Na te wyniki badań wirusologicznych z tego, co kojarzę to czeka się 1-2 dni, tylko na chlamydię koło 10 dni. Tak mi się wydaje.
Halszka a ty ten czopek, co aplikujesz na zapalenie, to jest na receptę? -
J_agoda wrote:Halszka za 2 tygodnie.
11.2016 - niedoczynność tarczycy
02.2017 - podwyższona prolaktyna
03.2017- 3 cykle z letrozolem
Dluga przerwa ze staraniem...
01.2019 - 2x inseminacja
04.2019 - start in vitro dlugi protokół
05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
Crio 😔
Zmiana kliniki Novum Warszawa
Listopad start procedury
4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow -
groszeek wrote:Dziewczyny, czy któraś może leczyła się u dr Wańczyka albo słyszała jakieś opinie? Wiem że to poza tematem Artemidy, ale jesteście tu wszystkie z tych okolic więc największa szansa, że coś wiecie Jestem już zmęczona Artemidą bo jedyne co słyszę to inseminacja, a do tej pory nikt nie każe mi robić jakichś szczegółowych badań żeby dowiedzieć się co jest. Moja koleżanka miała problemy i właśnie poleca tego doktora, ale zapytam też Was czy macie jakieś doświadczenia? Może polecacie jeszcze kogoś poza Artemidą?
01.2019 - 2x inseminacja
05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
Crio 😔
Listopad start procedury
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow -
ABI90 wrote:Hej. Pojawiam się znowu u Was pomimo że jeżdżę do Artemidy do Białegostoku. Miałam 2 cyklel że stymulacja letrozolem i w 12 dc Dostawałam ovitrelle, po kontroli estradiolu. Niestety nic z tego i w grudniu chcielibyśmy podejść do inseminacji. Tutaj pytanie: jeśli obydwa monitoringi i badanie estradiolu były podstawą do przyjęcia wtedy ovitrelle, to powinnam umówić się na wcześniejszą wizytę przed inseminacja, czy tak jak do tej pory 12dc i od razu będzie inseminacja? Podpowiecie jak to było u Was? Oczywiście dopytam też w rejestracji jak zgłoszę się na badania. Długo czeka się na wyniki wirusologiczne?
01.2019 - 2x inseminacja
Crio 😔
Listopad start procedury
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow -
nick nieaktualnyKacha5000 wrote:Groszek a gdzie leszylas sie do tej pory bo widze ze za Toba monitoringi plus cykle z letrozolem. Czy mąż sie badal? Generalnie warto zaczac od podstaw, czyli Twoje hormony, nasienie, droznosc jajowodow? Chcesz moge Ci na priv wyslac co ja robilam i w ktorym dniu cyklu. Cóż ja ucieklam z Artemidy, ale juz po procedurze in vitro.
Leczę się w Artemidzie od listopada 2018. Miałam stymulacje od listopada 2018 do lipca 2019. Za każdym razem owulacja była. Mąż badanie nasienia robił w tym czasie dwa razy - wyniki bardzo dobre. Miałam w listopadzie drożność jajowodów (wczesniej miałam zapalenia albo lekarza nie było w tych dniach i zeszło się z tym) - wszystko drożne i prawidłowe. Już po badaniu od dr Zd usłyszałam że teraz to inseminacja bo nic innego nie wymyślą. Dr W. mowił mi to samo wczesniej jak u niego byłam.
A wyniki... jak sama ich nie zrobiłam to od listopada 2018 nikt nie kazał mi powtarzać choćby podstawowych hormonów albo sprawdzać TSH itp. W tym miesiącu chcę zrobić kompleksowe badania - wszystkie hormony, AMH, krzywe insulinowe cukrowe, prolaktyne po obciążeniu, morfologie itp. i zastanawiam się czy iść z tym do innego lekarza, spróbować żeby coś ruszyło. -
Lura82 odebrałam właśnie posiew i wyszla jakaś bakteria Streptococcus agalactiae . Wizytę mam na 13:20 ale jest duże opóźnienia.Mam nadzieję że mi ta bakteria nie przesunie procedury.No a w naszym Mlawskim laboratorium nic nie wyszło no ale nasze laboratorium to czasy prlu pamieta.Karcia
-
nick nieaktualnyKarcia wrote:Lura82 odebrałam właśnie posiew i wyszla jakaś bakteria Streptococcus agalactiae . Wizytę mam na 13:20 ale jest duże opóźnienia.Mam nadzieję że mi ta bakteria nie przesunie procedury.No a w naszym Mlawskim laboratorium nic nie wyszło no ale nasze laboratorium to czasy prlu pamieta.
Daj znać po wizycie! 🙂Karcia lubi tę wiadomość
-
Karcia mi ta bakteria (to chyba gronkowiec złocisty) wyszła na początku ciąży. Dr przepisał mi na 5 dni antybiotyk. Ta bAkteria jest groźna w ciąży. Dobrze ze w końcu coś wyszło, szybko się przeleczysz i będzie już dobrze
Karcia lubi tę wiadomość
-
Dopiero wróciłam do domu. Dała mi amotaks antybiotyk na 8 dni . Ale nie była zadowolona że zrobiłam posiew na własną rękę .Pęcherzyki rosną estradiol 550 . Nastepna wizyta w poniedziałek a punkcja prawdopodobnie w piątek. A tsh żem przedobrzyla w drugą stronę mam 0,40 😁 muszę zmniejszyć dawkę.
e_mil_ka, Wiki03, J_agoda lubią tę wiadomość
Karcia -
nick nieaktualnyKarcia wrote:Dopiero wróciłam do domu. Dała mi amotaks antybiotyk na 8 dni . Ale nie była zadowolona że zrobiłam posiew na własną rękę .Pęcherzyki rosną estradiol 550 . Nastepna wizyta w poniedziałek a punkcja prawdopodobnie w piątek. A tsh żem przedobrzyla w drugą stronę mam 0,40 😁 muszę zmniejszyć dawkę.
Karcia była zła, bo podważyłaś jej decyzje... I bardzo dobrze zrobiłaś, bo ta bakteria jest niebezpieczna w ciąży. Oby ten antybiotyk już teraz pomógł ✊Karcia, e_mil_ka, mag87 lubią tę wiadomość
-
Karcia wrote:Lura82 odebrałam właśnie posiew i wyszla jakaś bakteria Streptococcus agalactiae . Wizytę mam na 13:20 ale jest duże opóźnienia.Mam nadzieję że mi ta bakteria nie przesunie procedury.No a w naszym Mlawskim laboratorium nic nie wyszło no ale nasze laboratorium to czasy prlu pamieta.
Karcia musiałyśmy się dzisiaj widzieć bo ja miałam wizytę n 13:00 i też czekałamKarcia lubi tę wiadomość
Starania od 2016- 2 lata sami
od 2018 lipiec pod opieką kliniki
hormony ok, immunologia ok
zespól luf
amh 4,12 - brak pcos
u męża wszystko w porządku
2 lUl nieudane
8.11 pierwsze IVF - udane
9.12 - bijące serduszko.
Zostań z Nami i rośnij zdrowo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)"