Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
35nina wrote:Tez miałam problem z ciagle nawracającymi infekcjami.
Przerobiłam tony antybiotyków, maści, globulek. Nic nie pomagało a jeśli pomogło to chwilowo.
Podczas przygotowań do crio w sierpniu tez wyszły mi bakterie przez co transfer trzeba było odwołać.
Widząc jakie leki przepisał mi juz wcześniej ginekolog lekarz w klinice powiedział ze dalsze przyjmowanie antybiotyków nic nie da i przepisał mi irygacje 2% kwasem mlekowym codziennie wieczorem plus po każdej irygacji lactovaginal na noc.
Bardzo mi to pomogło. W tydzień pozbyłam się wszystkich bakterii w tym e.coli.35nina lubi tę wiadomość
Karcia -
Halszka112 wrote:Jagoda myślę, że napewno nie.
A mnie dziś brzuch boli, pewnie z wczorajszych nerwów. Cały czas liczę, że los nie będzie aż tak okrutny...Halszka112 lubi tę wiadomość
Karcia -
J_agoda wrote:Halszka nie trać nadziei, jestem z Tobą myślami.
Karcia polecam przy braniu antybiotykow brac oslonowe w szczegolnosci te dwa naraz nawet lactovaginal i provag.Karcia lubi tę wiadomość
11.2016 - niedoczynność tarczycy
02.2017 - podwyższona prolaktyna
03.2017- 3 cykle z letrozolem
Dluga przerwa ze staraniem...
01.2019 - 2x inseminacja
04.2019 - start in vitro dlugi protokół
05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
Crio 😔
Zmiana kliniki Novum Warszawa
Listopad start procedury
4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow -
Jagoda a jakie dawki będziesz przyjmowała do stymulacji?
Mi też mąż robił zastrzyki, myślę że może Twój mąż trafił w jakąś żyłkę. Niektóre miejsca są bardziej unaczynione. Ja jak przyjmowałam neoparin w ciąży to też w zależności od. Miejsca wklucia pojawiały się raz mniej raz bardziej siniaki, a czasami nic, zero śladu i wchodzilo jak w masło
Halszka musisz kochana poczekać do wizyty i starać się nie stresować. Beta powyżej tys już wolniej przyrasta. Hmm na wątku Gameta gdynia jest dziewczyna o nicku Kuczka. Miała też niskie wartości bety, ostatnio pisała że była na wizycie i że wszystko ok, jest serduszko a dr pomimo obaw nie mógł się do niczego przyczepic. Ja mam nadzieje ze i u Ciebie obraz usg będzie prawidłowy i że już troszeczkę odetchniesz z ulga . A najlepiej to nie nastawić się na nic. Trzymam kciuki bardzo mocno:*
Halszka112 lubi tę wiadomość
-
Meg a neoparin brałas do końca ciąży czy po porodzie też. Bo ja też biorę i jest dokładnie tak jak piszesz na temat tych siniakow.
-
Hej dziewczyny. Piszę bo sama się w tym wszystkim gubie i tracę nadzieję. Mnie wyniki test AMH 2,64. Mam hasimoto tsh 1,04 anty TG 459 anty TPO 41 PROLAKTYNA 7.85.
FSH 15.36
LH 11,66
ESTRADIOL 40, 69 robione w 2 dniu @. U męża plemniki o prawidłowej budowie 18%. Jajowody drozne. I od 2 lat nic....... Mamy podejść do inseminacji. Czy któraś z Was orientuje się czy te nasze wyniki są bardzo źle? -
Karola34 wrote:Hej dziewczyny. Piszę bo sama się w tym wszystkim gubie i tracę nadzieję. Mnie wyniki test AMH 2,64. Mam hasimoto tsh 1,04 anty TG 459 anty TPO 41 PROLAKTYNA 7.85.
FSH 15.36
LH 11,66
ESTRADIOL 40, 69 robione w 2 dniu @. U męża plemniki o prawidłowej budowie 18%. Jajowody drozne. I od 2 lat nic....... Mamy podejść do inseminacji. Czy któraś z Was orientuje się czy te nasze wyniki są bardzo źle?
11.2016 - niedoczynność tarczycy
02.2017 - podwyższona prolaktyna
03.2017- 3 cykle z letrozolem
Dluga przerwa ze staraniem...
01.2019 - 2x inseminacja
04.2019 - start in vitro dlugi protokół
05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
Crio 😔
Zmiana kliniki Novum Warszawa
Listopad start procedury
4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow -
Hej
Eni, tak neoprain brałam przez cały okres ciąży i jeszcze 6 tyg połogu. Jak się czujesz?
Karola, masz wysokie FSH , nie wiem jak to się ma do innych badań ale FSH powinnno być chyba do 11 albo 9. FSH bierze udział w procesie produkcji pecherzyków. Gdzieś chyba kiedyś wyczytalam, że przy wysokim FSH może się kobieta gorzej stymulować ( ale to w przypadku in vitro), nie wiem jak to wygląda przy naturalnych staraniach. Może im wyższy wynik tym gorszej jakości komórki? Byłaś u dr? Co oni mówią o Twoich wynikach? -
Co do badań to się nie wypowiem. Ale tu na forum już nie raz było o niepłodność idiopatycznej. Nawet chyba nasza Gosia była tego zdania, że nie ma czegoś takiego, że trzeba szukać przyczyny, robić głębsze badania. Poszerzone badania nasienia. Szukać w immunologi. U nas badania podstawowe nasienia też ok a jak zrobiliśmy HBA to wyszedł klops. Ja wiem, że te badania są drogie ale warto i nie trzeba od razu wszystkich na raz.
-
Halszka jak się czujesz? Ciut spokojniejsza?
-
Karcia co ty piszesz będzie dobrze. Wierzę w twoje pęcherzyki. A swoją drogą to chyba cie dziś widziałam ja podjechalam na chwilkę do Artemidy ok 15 byłam w różowej kurtce. Bo praca dzwoniła do mnie ze zwolnienie
do nich nie doszło i musieli mi dać taki papier zastępczy.Karcia lubi tę wiadomość
-
Meg ja się czuję w miarę ok. Tylko dłuższe wyjścia z domu mnie męczą. A potem wracam z językiem na brodzie i muszę trochę polezec żeby dojść do siebie. Dokucza mi też ciśnienie i muszę to kontrolować bo czasem czuje ze jest wysokie.
-
Smerfetka 84 wrote:Halszka jak się czujesz? Ciut spokojniejsza?
Dziękuję, tak o dziwo jestem spokojniejsza. Jutro rano jadę zrobić wyniki a o 19 wizyta.J_agoda lubi tę wiadomość