X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Arcia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny wezmę całą. Powiedzcie jeszcze raczej bierzecie zastrzyk z rana czy wieczorem macie jakieś skutki uboczne po tych zastrzykach??

Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
    AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
    M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
    1 IUI 28.02.2018 - :(
    2 IUI 23.04.2018 :(
    I IVF 13.02.2021 :(
    2 mrozaczki
  • Agatkaaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcia wrote:
    Dziękuję dziewczyny wezmę całą. Powiedzcie jeszcze raczej bierzecie zastrzyk z rana czy wieczorem macie jakieś skutki uboczne po tych zastrzykach??

Zastrzyki są dosyć bolesne. Skutków ubocznych oprócz siniaków brak ;) ja brałam na noc ;)

• Arcia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt zastrzyki z prolutexu są bolesne też mi ciężko idą.
    Sluchajcie trochę mnie to zastanawia może dlatego ze pierwszy raz miałam wizytę u tej lekarki i jakoś nie wzbudziła mojego zaufania wyznaczyła mi już w 9
    dc termin criotransferu na 16 dc ale tak naprawdę od 10 dc dopiero przyjmuje progesteron i moje pytanie jak to wyglądało u Was czy nie musiałyście się stawić np. na dzień lub dwa przed transferem na monitoring i sorawdzenie poziomu progesteronu? Wiem ze w niektórych klinikach stosują praktykę ze jeżeli progesteron nie jest na poziomie około 10 to przekładają transfer. Rozważam czy nie pojechać mimo wszystko na monitoring we wtorek do mojego lekarza prowadzącego ?

2 mrozaczki
  • Marzycielka23 Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    wracam do gry. Zaczęłam właśnie nowy cykl i umówiłam się na wizytę kontrolną z estadiolem na 7 stycznia 2022 r. Teraz od pierwszego dnia cyklu biorę estrofem. I zaczynamy procedure z criotransferem :)

Wiek 31 l | Olsztyn/ Artemida /
    drożność OK, cykle nieregularne,
    M: mała ilość plemników
    I IVF 28.10.2021 :(
    II IVF 13.01.2022
    2 mroziaczki

Wysłany: 28 grudnia 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka23 wrote:
    Hej dziewczyny,
    wracam do gry. Zaczęłam właśnie nowy cykl i umówiłam się na wizytę kontrolną z estadiolem na 7 stycznia 2022 r. Teraz od pierwszego dnia cyklu biorę estrofem. I zaczynamy procedure z criotransferem :)

Hej
    powiedzcie mi jak wygląda procedura z criotransferem, czy czynności i czas oczekiwania jest takli sam jak przy świeżym transferze

II IVF 13.01.2022
    2 mroziaczki
  • Arcia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka23 wrote:
    Hej
    powiedzcie mi jak wygląda procedura z criotransferem, czy czynności i czas oczekiwania jest takli sam jak przy świeżym transferze

U mnie to wygląda tak ze od 1 dc brałam estrofem 2x1 przez 6 dni od 7-9 dc brałam 3x1 od 11 dc doszły zastrzyki z prolutexu 1x1 i luteina 3x1 . Ze względu na święta wizytę miałam już 9 dc przed którą oznaczyłam poziom progesteronu i na tej wizycie wyznaczyli mi już datę Transfer który mam w czwartek czyli 16 dc.

2 mrozaczki

Wysłany: 28 grudnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcia wrote:
    U mnie to wygląda tak ze od 1 dc brałam estrofem 2x1 przez 6 dni od 7-9 dc brałam 3x1 od 11 dc doszły zastrzyki z prolutexu 1x1 i luteina 3x1 . Ze względu na święta wizytę miałam już 9 dc przed którą oznaczyłam poziom progesteronu i na tej wizycie wyznaczyli mi już datę Transfer który mam w czwartek czyli 16 dc.

Dzięki. Ja wizytę mam w 13 dc i tez mam przed wizytą oznaczyć estadiol. Teraz biorę estrofem w dawkowaniu jak twoje. Mam nadzieję, że też wyznaczy mi datę transferu i tym razem będzie udany. A brałyscie jakieś dodatkowe leki oprócz tych które przepisał lekarz??

II IVF 13.01.2022
    2 mroziaczki
  • Arcia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka23 wrote:
    Dzięki. Ja wizytę mam w 13 dc i tez mam przed wizytą oznaczyć estadiol. Teraz biorę estrofem w dawkowaniu jak twoje. Mam nadzieję, że też wyznaczy mi datę transferu i tym razem będzie udany. A brałyscie jakieś dodatkowe leki oprócz tych które przepisał lekarz??[/QUOTE

Ja teraz też oznaczylam estradiol ale powiedziała mi dr Joanna ze niepotrzebie. ( na marginesie to była moja pierwsza wizyta u niej i jakoś nie odnioslam dobrego wrażenia) Z dodatkowych leków to ja biorę tylko witaminy cynk, wit. D,kwas foliowy zapytam lekarza czy po transferze brać acard bo pamiętam że po pierwszym vrakam. I pomimo tego ze lekarz mi nie kazał to jutro jeszcze zrobię wynik progesteronu gdzieś wyczytałam ze w innych klinikach jest to standardowa procedura i jeżeli progesteron nie jest na poziomie około 10 to nie robią transferu,

2 mrozaczki
  • Arcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie jutro za mnie kciuki 😀 Zabieram mojego mrozaczka mam nadzieję że będziemy razem przez najbliższe 9 m-cy.

Agatkaaaaa, Karcia lubią tę wiadomość

2 mrozaczki

Wysłany: 29 grudnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcia wrote:
    Dziewczyny trzymajcie jutro za mnie kciuki 😀 Zabieram mojego mrozaczka mam nadzieję że będziemy razem przez najbliższe 9 m-cy.
    Jesteśmy z Tobą. Buziaczki powodzenia

• Żółwik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, właśnie zrobiłam test papa. Ryzyko skorygowane:
    Trisomia 21 1:7431
    Trisomia 18 1:6749
    Trisomia 13 <1:20000
    Samoistny poród przedwczesny przed 34 tyg ciąży 1:74

Wolne beta 9,1
    Papa 3,52

Lekarz powiedział ze mam niskie ryzyko chorób genetycznych i wszytsko na niskim poziomie. Jednak zmartwił mnie ten wynik samoistnego poród. Co myślicie o tym ?

• youdith Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcia wrote:

Super! Trzymam kciuki!
    Jakimi lekami byłaś obstawiona do transferu ?

• Arcia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    Super! Trzymam kciuki!
    Jakimi lekami byłaś obstawiona do transferu ?

Estrofem 1-6 dc 2x1 tabletce od 7-10 dc 3x1 tab i od 11 dc już cały czas 2x1
    Od 11 dc Prolutex jeden zastrzyk dziennie i luteina 3x1.
    Co do prolutexu to sama zaproponowałam ze wolę od duphastonu ale teraz tak pomyślałam ze jakby się udało i do 12 to brać prolutex to trochę drogo wychodzi no i znów jest problem z dostępnością.
    Powiem Wam ze wyjątkowo spokojnie podchodzę do tematu i staram się nie myślbedzie co bedzie. 13.01 się okaże.

2 mrozaczki
  • youdith Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o prolutex to faktycznie drogi temat.
    Ja kupowałam w aptece pod gryfem, do końca listopada nie było problemu z dostępnością.
    A u jakiego lekarza miałaś transfer? Przepraszam, może już o tym pisałaś.

• Arcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    Jeśli chodzi o prolutex to faktycznie drogi temat.
    Ja kupowałam w aptece pod gryfem, do końca listopada nie było problemu z dostępnością.
    A u jakiego lekarza miałaś transfer? Przepraszam, może już o tym pisałaś.

Transfer robił mi Domitrz. Wizytę monitorująca w 9 dc miałam u dr Joanny ( bo w tym dni unijny lekarz nie przyjmował) ona rozpisała mi leki i wstępnie chciała mi dać duphaston 3x1 ale ja wczensjej z moim lekarzem dr Anetą rozmaiwlam żeby spróbować na prolutex więc sama poprosiłam tyle ze nie wiedziałam ze będę musiała jak się uda brać te zastrzyki jeszcze później no ale w sumie teraz to najważniejsze żeby kropek się zagniezdzil na dobre

2 mrozaczki
  • Verna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa w temacie in vitro. Staramy się od dwóch lat zajść naturalnie, niby wszystko jest ok, owulacja występuje chociaż nie w każdym miesiącu, mąż ma dobre parametry nasienia. Od przyszłego miesiąca stymulacja clostybegyt. Lekarz ze względu na mój wiek, 35 lat, zalecił stymulację maks 3 miesiące, następnie 3 próby inseminacji, później in vitro. Powiedział że powodzenie po inseminacji to 15%, strasznie mało. Zastanawiam się czy nie zrezygnować z tego etapu i przejść od razu do in vitro. Napiszcie proszę ile taka procedura kosztuje w Artemidzie? Mają cennik na stronie, ale nie piszą z których zabiegów, czy badań podczas in vitro będę musiała skorzystać. Leki też swoje kosztują.

08.2019 - początek starań
    05.2023 punkcja do IVF, 2 zarodki
    05.2023 I transfer, Bhcg 0 😢
    09.2023 II transfer, Bhcg 0 😢
    01.2024 przygotowania do IVF - estrofem, zaplanowana punkcja 02.2024
    01.02.2024 ⏸️
    6w1d- 2,9 mm ❤️
    13.03 - widzimy się 👀
    29.03 - prenatalne I trymestru
    Czekamy na córeczkę
    15.05 - widzimy się 👀

preg.png
  • Arcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verna wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem nowa w temacie in vitro. Staramy się od dwóch lat zajść naturalnie, niby wszystko jest ok, owulacja występuje chociaż nie w każdym miesiącu, mąż ma dobre parametry nasienia. Od przyszłego miesiąca stymulacja clostybegyt. Lekarz ze względu na mój wiek, 35 lat, zalecił stymulację maks 3 miesiące, następnie 3 próby inseminacji, później in vitro. Powiedział że powodzenie po inseminacji to 15%, strasznie mało. Zastanawiam się czy nie zrezygnować z tego etapu i przejść od razu do in vitro. Napiszcie proszę ile taka procedura kosztuje w Artemidzie? Mają cennik na stronie, ale nie piszą z których zabiegów, czy badań podczas in vitro będę musiała skorzystać. Leki też swoje kosztują.

Cała procedura invitro to około 12 tys. tak ostatnio słyszałam jak mówili w klinice

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 11:15

Verna lubi tę wiadomość

2 mrozaczki

Wysłany: 2 stycznia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verna wrote:
    Koszt jest spory. W Artemidzie odb razu proponują in vitro. Przynajmniej tak wynika z tego co piszą dziewczyny. U nas przynajmniej tak bylo. Nam od razu powiedzieli, że szkoda pieniędzy na inseminację. Koszt to lekka ręką od razu trzeba liczyć, że na pewno ponad 10 tysięcy. Dodatkowo w tym roku możliwe, że będą podwyżki. ;( co do leków to juz w zależności jakie leki będziesz miała przepisywane.

Verna lubi tę wiadomość

• Arcia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam swoją przygodę 5 lat temu w Artemidzie u męża było słabe nasienie ale mimo to robiłam 2 iui po fakcie stwierdzam , że w takim przypadku jak u nas obniżone parametry nasienia to szkoda kasy.

2 mrozaczki
  • Verna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcia wrote:
    Cała procedura invitro to około 12 tys. tak ostatnio słyszałam jak mówili w klinice

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. 12 tys. jedna próba? Czy to razem z pobieraniem jajeczek plus transfer? Pobieranie nie jest za każdym razem więc kolejne próby będą tańsze? Nie zakładam, że za pierwszym razem się uda.

08.2019 - początek starań
    05.2023 punkcja do IVF, 2 zarodki
    05.2023 I transfer, Bhcg 0 😢
    09.2023 II transfer, Bhcg 0 😢
    01.2024 przygotowania do IVF - estrofem, zaplanowana punkcja 02.2024
    01.02.2024 ⏸️
    6w1d- 2,9 mm ❤️
    13.03 - widzimy się 👀
    29.03 - prenatalne I trymestru
    Czekamy na córeczkę
    15.05 - widzimy się 👀

preg.png
‹‹ 2146 2147 2148 2149 2150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ