Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ach... wrote:Dziewczynki, już po... pocieszeniem jest, że zarodek poprawił parametry i dzisiaj mial pierwszą klasę 😀 że poprawił parametry. Oczywiście u mnie transfer był nadzwyczajny bo jakąś inną metoda robiona, tak mówiła dr K. Zrozumiałam że chodzi o to, aby zarodek jak najmniej naruszać czy jakos tak... dlatego musiałam wykazać się nadzwyczajna cierpliwością.... rozmawiałam też o moich komórkach a raczej ich słabych parametrach to dr K. powiedziała że mogło to być spowodowane niezbyt dobra odpowiedzią na stymulację (mimo ok8-9) wytworzonych. Nawet wspominała że dr A również się dziwiła że taki słaby wynik osiągnęłam...
Zatem obym nie musiała żadnych procedur powtarzać a mojemu kropkowi bardziej spodobało się o mnie niż w laboratorium pod mikroskopem... 😀
U mamy w brzuszku najlepiej!!! Teraz dużo odpoczywaj i wcinaj ananasy 🍍🍍🍍🍍🍍
Tak jak ci pisałam tutaj wszystko zawsze może zmienić się o 180° biologa jest nieprzewidywalna więc pozostaje jedynie wierzyć że wszystko będzie dobrze..nie wybiegać w przyszłość tylko dzień po dniu....
Zobacz mój dzielny 3dniowiec walczy ...dzisiaj beta 471,1 ..cieszyć pewnie będę się dopiero jak zobaczę serduszko ale dobrze rokuje...walczy 😉nadziejka88 lubi tę wiadomość
od 09.2020 r. - starania "na poważnie"
od 10.2021 r. - klinika
11.2021 r. - badanie drożności jajowodów 👍
18.03.22r. - 1 IUI 👎
14.04.22r. 2 IUI 👎
06.22r decyzja o IVF
20.07.22 r. początek stymulacji
16.08.22r punkcja; 9 komórek Mamy ❄️❄️❄️ (5.1.1. 3.2.1 3.2.3)
19.08.22 r 1IVF w 3 dobie - klasa zarodka 8.1 ( 10 dpt - beta 62,13; 12dpt - beta 188,9 prog. 35,26; 14 dpt 471,1; 18dpt beta 2656, prog 43,56)
13.09.22 r 25dpt mamy ♥️
👱♀️35 lata
Hashimoto, TSH 1,43 ulU/ml
🧑🦲
Ogólne badanie plemników ok: fragmentacja ok, HBA na poziomie 30%
Hashimoto, TSH w normie -
Ach... wrote:Dziewczynki, już po... pocieszeniem jest, że zarodek poprawił parametry i dzisiaj mial pierwszą klasę 😀 że poprawił parametry. Oczywiście u mnie transfer był nadzwyczajny bo jakąś inną metoda robiona, tak mówiła dr K. Zrozumiałam że chodzi o to, aby zarodek jak najmniej naruszać czy jakos tak... dlatego musiałam wykazać się nadzwyczajna cierpliwością.... rozmawiałam też o moich komórkach a raczej ich słabych parametrach to dr K. powiedziała że mogło to być spowodowane niezbyt dobra odpowiedzią na stymulację (mimo ok8-9) wytworzonych. Nawet wspominała że dr A również się dziwiła że taki słaby wynik osiągnęłam...
Zatem obym nie musiała żadnych procedur powtarzać a mojemu kropkowi bardziej spodobało się o mnie niż w laboratorium pod mikroskopem... 😀
Cudna wiadomość!!! No to 3mamy za nas kciuki. U mnie już 7dni po transferze jeszcze tylko 7 dni i czas będzie na betę 🙆♀️
-
Ddaszka wrote:Mam nadzieję, że się uda teraz przed Tobą najdłuższe 14 dni nie ważne, że miałaś 1 zarodek, ważne, że jest bo to może być ten który da dzidziusia mi udało się mieć 5 zarodków, ale pierwszy podany dał już ciążę i jestem w 27 tc
Oby to był ten strzał jak u Ciebie 😊 -
Martitka3006 wrote:U mamy w brzuszku najlepiej!!! Teraz dużo odpoczywaj i wcinaj ananasy 🍍🍍🍍🍍🍍
Tak jak ci pisałam tutaj wszystko zawsze może zmienić się o 180° biologa jest nieprzewidywalna więc pozostaje jedynie wierzyć że wszystko będzie dobrze..nie wybiegać w przyszłość tylko dzień po dniu....
Zobacz mój dzielny 3dniowiec walczy ...dzisiaj beta 471,1 ..cieszyć pewnie będę się dopiero jak zobaczę serduszko ale dobrze rokuje...walczy 😉
Martitka chciałabym powtórzyć Twój wyczyn i niedługo cieszyć się taką imponująca beta jak Twoja !! -
Martitka3006 wrote:Na wątkach miesięcznych ivf jest wiele historii dziewczyn co miały tylko jeden zarodek i się im udało!!! Nigdy nie wiadomo...dlatego głowa do góry i trzeba myśleć o tym co przed Tobą czyli transfer, a nie rozpamiętywać coś na co nie ma się wpływu...
Zobaczysz wszystko będzie dobrze 😘 wierzę że się uda!!
Może też to nie moment na takie rozważania ale każda z Nas marzy żeby pierwszy transfer był tym udanym ale statystycznie to jak wygrać w Lotto....niestety pierwsza próba często jest jak jazda testowa...dopiero wtedy wychodzi w czym może być problem...pozytywne jest jednak to że jak wiadomo w czym problem to może temu przeciwdziałać....Jakoś komórek można poprawic odpowiednią suplementacją ..często niewystarczajace są tutaj gotowe suplementy dla kobiet starających się o ciążę ale potrzebne są odpowiednie dawki kwasów omega, NAC, Q10, inozytol....
Dziewczyny z Olsztyna mam do oddania Luteinę? Ktoś chętny?KateM, Nelaa lubią tę wiadomość
💃 32 lat
🕺 29 lat
Starania od 2 lat, niepłodność nieokreślona
Oviklinika
02.2022 - protokół krótki- 4🥚, 3 padły w 3 dobie, transfer w 5 dobie zarodka kompaktującego Beta 0 ❌
05.2022 - protokół długi - 5 🥚 - 2 padły w 2 dobie, 2 padły w 5 dobie
10.05 transfer zarodka 3dniowego 8A
20.05 beta 100.48
21.05 beta 159.12 prog 23,20
23.05 beta 446.80 prog 54,70
25.05 beta 901.48
27.05 beta 2099.99
13.06 CRL 1.04 ❤️
16.09 chłopiec!
36t Jest z nami synek♡
Nie mamy żadnych ❄️ -
Nelaa wrote:Megi a encorton na co masz zapisany?
Nelaa….
Encorton Stosowane jest w celu zwiększenia wskaźnika implantacji zarodka w macicy. Jest źródłem wszystkich składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do prawidłowego rozwijania się zarodka. Encorton – przeciwzapalny lek sterydowy, podawany po zabiegu zapłodnienia pozaustrojowego (podanie doustne).
-
Ach... wrote:Martitka, w którejś wiadomości wspominałaś że robiłaś poziom progesteronu po kilku dniach po mówiła Ci o tym dr K. Ja nic takiego nie usłyszałam.... hmmm a po ilu dniach dokladnie sobie oznaczalas?
Ostatecznie oznaczalam 5dpt mówiła najpierw coś o 7dpt ale zmieniła na 5, a kolejny raz jak robiłam betę...
Progesteron jest bardzo istotny w I trymestrze. Na odpowiednim poziomie ułatwia implantację itp Ogólnie w niektórych klinikach zasadą jest określanie progesteronu w dniu transferu i jak jest poniżej jakiegoś poziomu to odradzają!
Moim zdaniem warto zatem dosyć wcześnie sprawdzić i jak coś zwiększyć dawkęod 09.2020 r. - starania "na poważnie"
od 10.2021 r. - klinika
11.2021 r. - badanie drożności jajowodów 👍
18.03.22r. - 1 IUI 👎
14.04.22r. 2 IUI 👎
06.22r decyzja o IVF
20.07.22 r. początek stymulacji
16.08.22r punkcja; 9 komórek Mamy ❄️❄️❄️ (5.1.1. 3.2.1 3.2.3)
19.08.22 r 1IVF w 3 dobie - klasa zarodka 8.1 ( 10 dpt - beta 62,13; 12dpt - beta 188,9 prog. 35,26; 14 dpt 471,1; 18dpt beta 2656, prog 43,56)
13.09.22 r 25dpt mamy ♥️
👱♀️35 lata
Hashimoto, TSH 1,43 ulU/ml
🧑🦲
Ogólne badanie plemników ok: fragmentacja ok, HBA na poziomie 30%
Hashimoto, TSH w normie -
Megi83 wrote:Nelaa….
Encorton Stosowane jest w celu zwiększenia wskaźnika implantacji zarodka w macicy. Jest źródłem wszystkich składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do prawidłowego rozwijania się zarodka. Encorton – przeciwzapalny lek sterydowy, podawany po zabiegu zapłodnienia pozaustrojowego (podanie doustne).
A to dostałaś od immunologa czy ginekologa? -
Martitka3006 wrote:Ostatecznie oznaczalam 5dpt mówiła najpierw coś o 7dpt ale zmieniła na 5, a kolejny raz jak robiłam betę...
Progesteron jest bardzo istotny w I trymestrze. Na odpowiednim poziomie ułatwia implantację itp Ogólnie w niektórych klinikach zasadą jest określanie progesteronu w dniu transferu i jak jest poniżej jakiegoś poziomu to odradzają!
Moim zdaniem warto zatem dosyć wcześnie sprawdzić i jak coś zwiększyć dawkę
Ooo nie słyszałam o tym.
-
Ach... wrote:Martitka, w którejś wiadomości wspominałaś że robiłaś poziom progesteronu po kilku dniach po mówiła Ci o tym dr K. Ja nic takiego nie usłyszałam.... hmmm a po ilu dniach dokladnie sobie oznaczalas?
Ach najlepiej badać co 3 dni i monitorować czy nie za nisko. Jak będzie nisko to szybko zwiększaj dawki. Przy niskim progesteronie nie ma szansy aby zarodek się utrzymał.Martitka3006, KateM lubią tę wiadomość
-
nadziejka88 wrote:Ach najlepiej badać co 3 dni i monitorować czy nie za nisko. Jak będzie nisko to szybko zwiększaj dawki. Przy niskim progesteronie nie ma szansy aby zarodek się utrzymał.
Widzicie tak to jest ... dlaczego żaden lekarz mi o tym nie powiedział... ehhh