X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Martitka3006 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... wrote:
    Dziewczynki, już po... pocieszeniem jest, że zarodek poprawił parametry i dzisiaj mial pierwszą klasę 😀 że poprawił parametry. Oczywiście u mnie transfer był nadzwyczajny bo jakąś inną metoda robiona, tak mówiła dr K. Zrozumiałam że chodzi o to, aby zarodek jak najmniej naruszać czy jakos tak... dlatego musiałam wykazać się nadzwyczajna cierpliwością.... rozmawiałam też o moich komórkach a raczej ich słabych parametrach to dr K. powiedziała że mogło to być spowodowane niezbyt dobra odpowiedzią na stymulację (mimo ok8-9) wytworzonych. Nawet wspominała że dr A również się dziwiła że taki słaby wynik osiągnęłam...

Zatem obym nie musiała żadnych procedur powtarzać a mojemu kropkowi bardziej spodobało się o mnie niż w laboratorium pod mikroskopem... 😀

U mamy w brzuszku najlepiej!!! Teraz dużo odpoczywaj i wcinaj ananasy 🍍🍍🍍🍍🍍
    Tak jak ci pisałam tutaj wszystko zawsze może zmienić się o 180° biologa jest nieprzewidywalna więc pozostaje jedynie wierzyć że wszystko będzie dobrze..nie wybiegać w przyszłość tylko dzień po dniu....

Zobacz mój dzielny 3dniowiec walczy ...dzisiaj beta 471,1 ..cieszyć pewnie będę się dopiero jak zobaczę serduszko ale dobrze rokuje...walczy 😉

nadziejka88 lubi tę wiadomość

od 09.2020 r. - starania "na poważnie"
    od 10.2021 r. - klinika
    11.2021 r. - badanie drożności jajowodów 👍
    18.03.22r. - 1 IUI 👎
    14.04.22r. 2 IUI 👎
    06.22r decyzja o IVF
    20.07.22 r. początek stymulacji
    16.08.22r punkcja; 9 komórek Mamy ❄️❄️❄️ (5.1.1. 3.2.1 3.2.3)
    19.08.22 r 1IVF w 3 dobie - klasa zarodka 8.1 ( 10 dpt - beta 62,13; 12dpt - beta 188,9 prog. 35,26; 14 dpt 471,1; 18dpt beta 2656, prog 43,56)
    13.09.22 r 25dpt mamy ♥️

👱‍♀️35 lata
    Hashimoto, TSH 1,43 ulU/ml

🧑‍🦲
    Ogólne badanie plemników ok: fragmentacja ok, HBA na poziomie 30%
    Hashimoto, TSH w normie
  • Megi83 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... wrote:
    Dziewczynki, już po... pocieszeniem jest, że zarodek poprawił parametry i dzisiaj mial pierwszą klasę 😀 że poprawił parametry. Oczywiście u mnie transfer był nadzwyczajny bo jakąś inną metoda robiona, tak mówiła dr K. Zrozumiałam że chodzi o to, aby zarodek jak najmniej naruszać czy jakos tak... dlatego musiałam wykazać się nadzwyczajna cierpliwością.... rozmawiałam też o moich komórkach a raczej ich słabych parametrach to dr K. powiedziała że mogło to być spowodowane niezbyt dobra odpowiedzią na stymulację (mimo ok8-9) wytworzonych. Nawet wspominała że dr A również się dziwiła że taki słaby wynik osiągnęłam...

Zatem obym nie musiała żadnych procedur powtarzać a mojemu kropkowi bardziej spodobało się o mnie niż w laboratorium pod mikroskopem... 😀

Cudna wiadomość!!! No to 3mamy za nas kciuki. U mnie już 7dni po transferze jeszcze tylko 7 dni i czas będzie na betę 🙆‍♀️

• Megi83 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach… a bierzesz jakieś jeszcze zastrzyki? Czy sam acard?

• Ach... Ekspertka

Wysłany: 2 września 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ddaszka wrote:
    Mam nadzieję, że się uda :) teraz przed Tobą najdłuższe 14 dni :) nie ważne, że miałaś 1 zarodek, ważne, że jest bo to może być ten który da dzidziusia :) mi udało się mieć 5 zarodków, ale pierwszy podany dał już ciążę i jestem w 27 tc :)

Oby to był ten strzał jak u Ciebie 😊

• Ach... Ekspertka

Wysłany: 2 września 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martitka3006 wrote:
    U mamy w brzuszku najlepiej!!! Teraz dużo odpoczywaj i wcinaj ananasy 🍍🍍🍍🍍🍍
    Tak jak ci pisałam tutaj wszystko zawsze może zmienić się o 180° biologa jest nieprzewidywalna więc pozostaje jedynie wierzyć że wszystko będzie dobrze..nie wybiegać w przyszłość tylko dzień po dniu....

Zobacz mój dzielny 3dniowiec walczy ...dzisiaj beta 471,1 ..cieszyć pewnie będę się dopiero jak zobaczę serduszko ale dobrze rokuje...walczy 😉

Martitka chciałabym powtórzyć Twój wyczyn i niedługo cieszyć się taką imponująca beta jak Twoja !!

• Ach... Ekspertka

Wysłany: 2 września 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi83 wrote:
    Cudna wiadomość!!! No to 3mamy za nas kciuki. U mnie już 7dni po transferze jeszcze

tylko 7 dni i czas będzie na betę 🙆‍♀️

Za nas wszystkie!!! Oby nam się udało!!!

Megi83 lubi tę wiadomość

• Ach... Ekspertka

Wysłany: 2 września 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi83 wrote:
    Ach… a bierzesz jakieś jeszcze zastrzyki? Czy sam acard?

Oczywiście biorę luteinę dopochwowo i prolutex zastrzyk.

KateM lubi tę wiadomość

• Megi83 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... wrote:
    Oczywiście biorę luteinę dopochwowo i prolutex zastrzyk.

To super, !!! Ja tez biorę
    Encorton
    Prolutex
    Luteina 3x1
    Acard

✊✊✊✊✊✊✊✊✊
    Odpoczywaj

KateM lubi tę wiadomość

• Zmeczonazameczona Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martitka3006 wrote:
    Na wątkach miesięcznych ivf jest wiele historii dziewczyn co miały tylko jeden zarodek i się im udało!!! Nigdy nie wiadomo...dlatego głowa do góry i trzeba myśleć o tym co przed Tobą czyli transfer, a nie rozpamiętywać coś na co nie ma się wpływu...
    Zobaczysz wszystko będzie dobrze 😘 wierzę że się uda!!

Może też to nie moment na takie rozważania ale każda z Nas marzy żeby pierwszy transfer był tym udanym ale statystycznie to jak wygrać w Lotto....niestety pierwsza próba często jest jak jazda testowa...dopiero wtedy wychodzi w czym może być problem...pozytywne jest jednak to że jak wiadomo w czym problem to może temu przeciwdziałać....Jakoś komórek można poprawic odpowiednią suplementacją ..często niewystarczajace są tutaj gotowe suplementy dla kobiet starających się o ciążę ale potrzebne są odpowiednie dawki kwasów omega, NAC, Q10, inozytol....
    Jeden zarodek i sukces to moja historia. Można zobaczyć w stopce. Wszystko jest możliwe i wystarczy ten jeden szczęśliwy.
    Dziewczyny z Olsztyna mam do oddania Luteinę? Ktoś chętny?

KateM, Nelaa lubią tę wiadomość

💃 32 lat
    🕺 29 lat
    Starania od 2 lat, niepłodność nieokreślona
    Oviklinika
    02.2022 - protokół krótki- 4🥚, 3 padły w 3 dobie, transfer w 5 dobie zarodka kompaktującego Beta 0 ❌
    05.2022 - protokół długi - 5 🥚 - 2 padły w 2 dobie, 2 padły w 5 dobie
    10.05 transfer zarodka 3dniowego 8A
    20.05 beta 100.48
    21.05 beta 159.12 prog 23,20
    23.05 beta 446.80 prog 54,70
    25.05 beta 901.48
    27.05 beta 2099.99
    13.06 CRL 1.04 ❤️
    16.09 chłopiec!
    36t Jest z nami synek♡
    Nie mamy żadnych ❄️
  • Nelaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi83 wrote:
    To super, !!! Ja tez biorę
    Encorton
    Prolutex
    Luteina 3x1
    Acard

✊✊✊✊✊✊✊✊✊
    Odpoczywaj

Megi a encorton na co masz zapisany?

• Megi83 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelaa wrote:
    Megi a encorton na co masz zapisany?

Nelaa….
    Encorton Stosowane jest w celu zwiększenia wskaźnika implantacji zarodka w macicy. Jest źródłem wszystkich składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do prawidłowego rozwijania się zarodka. Encorton – przeciwzapalny lek sterydowy, podawany po zabiegu zapłodnienia pozaustrojowego (podanie doustne).

• Ach... Ekspertka

Wysłany: 4 września 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martitka, w którejś wiadomości wspominałaś że robiłaś poziom progesteronu po kilku dniach po mówiła Ci o tym dr K. Ja nic takiego nie usłyszałam.... hmmm a po ilu dniach dokladnie sobie oznaczalas?

• Megi83 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja kobitki
    Co u was? Jak wasze samopoczucie?

• Martitka3006 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... wrote:
    Martitka, w którejś wiadomości wspominałaś że robiłaś poziom progesteronu po kilku dniach po mówiła Ci o tym dr K. Ja nic takiego nie usłyszałam.... hmmm a po ilu dniach dokladnie sobie oznaczalas?

Ostatecznie oznaczalam 5dpt mówiła najpierw coś o 7dpt ale zmieniła na 5, a kolejny raz jak robiłam betę...

Progesteron jest bardzo istotny w I trymestrze. Na odpowiednim poziomie ułatwia implantację itp Ogólnie w niektórych klinikach zasadą jest określanie progesteronu w dniu transferu i jak jest poniżej jakiegoś poziomu to odradzają!
    Moim zdaniem warto zatem dosyć wcześnie sprawdzić i jak coś zwiększyć dawkę

od 09.2020 r. - starania "na poważnie"
    od 10.2021 r. - klinika
    11.2021 r. - badanie drożności jajowodów 👍
    18.03.22r. - 1 IUI 👎
    14.04.22r. 2 IUI 👎
    06.22r decyzja o IVF
    20.07.22 r. początek stymulacji
    16.08.22r punkcja; 9 komórek Mamy ❄️❄️❄️ (5.1.1. 3.2.1 3.2.3)
    19.08.22 r 1IVF w 3 dobie - klasa zarodka 8.1 ( 10 dpt - beta 62,13; 12dpt - beta 188,9 prog. 35,26; 14 dpt 471,1; 18dpt beta 2656, prog 43,56)
    13.09.22 r 25dpt mamy ♥️

👱‍♀️35 lata
    Hashimoto, TSH 1,43 ulU/ml

🧑‍🦲
    Ogólne badanie plemników ok: fragmentacja ok, HBA na poziomie 30%
    Hashimoto, TSH w normie
  • Nelaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi83 wrote:
    Nelaa….
    Encorton Stosowane jest w celu zwiększenia wskaźnika implantacji zarodka w macicy. Jest źródłem wszystkich składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do prawidłowego rozwijania się zarodka. Encorton – przeciwzapalny lek sterydowy, podawany po zabiegu zapłodnienia pozaustrojowego (podanie doustne).

A to dostałaś od immunologa czy ginekologa?

• Megi83 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelaa wrote:
    A to dostałaś od immunologa czy ginekologa?

Od dr.która robiła mi transfer.

• Megi83 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martitka3006 wrote:
    Ostatecznie oznaczalam 5dpt mówiła najpierw coś o 7dpt ale zmieniła na 5, a kolejny raz jak robiłam betę...

Progesteron jest bardzo istotny w I trymestrze. Na odpowiednim poziomie ułatwia implantację itp Ogólnie w niektórych klinikach zasadą jest określanie progesteronu w dniu transferu i jak jest poniżej jakiegoś poziomu to odradzają!
    Moim zdaniem warto zatem dosyć wcześnie sprawdzić i jak coś zwiększyć dawkę

Ooo nie słyszałam o tym.

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... wrote:

Ach najlepiej badać co 3 dni i monitorować czy nie za nisko. Jak będzie nisko to szybko zwiększaj dawki. Przy niskim progesteronie nie ma szansy aby zarodek się utrzymał.

Martitka3006, KateM lubią tę wiadomość

• Ach... Ekspertka

Wysłany: 4 września 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Ach najlepiej badać co 3 dni i monitorować czy nie za nisko. Jak będzie nisko to szybko zwiększaj dawki. Przy niskim progesteronie nie ma szansy aby zarodek się utrzymał.

Widzicie tak to jest ... dlaczego żaden lekarz mi o tym nie powiedział... ehhh

• Nelaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... wrote:
    Widzicie tak to jest ... dlaczego żaden lekarz mi o tym nie powiedział... ehhh

Mi jak zapytal to powiedzieli że nie trzeba badać😀, niestety ta droga jest długa ciężka i samemu trzeba się sobie stać lekarzem..

‹‹ 2174 2175 2176 2177 2178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ