X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Judytka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    ja testować zamierzam w poniedziałek 25.01 :D o ile wcześniej nie dostanę @
    Zatem trzymamy mocno kciuki o testowanie i nie pojawienie się @ :-)

asia-m-b lubi tę wiadomość

Judytka871
    12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
    01.2015 - Druga nieudana inseminacja
    10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
    11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
    Kolejny planowany krok - IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-m-b, a w pn ktory to bedzie dpt?

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Nanatasza ... Powodzenia, i cierpliwości.
    dziękuję :)
    ta cierpliwość już na wyczerpaniu ;)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sobotę miałam transfer
    transfer liczę jako dzień 0
    poniedziałek to będzie 9 dpt

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dziękuję :)
    ta cierpliwość już na wyczerpaniu ;)

Natasza uwierz mi, ze tylko Ci się tak wydaje! Masz w sobie ogromne pokłady nadziei :)
    Tak jak każda z nas, życie nas nie oszczędza ale musimy dać radę, nie możemy się poddać, bo nigdy sobie tego nie wybaczymy..

Strasznie się spłakałam jak przeczytałam o twoich serduszkach, masz siłę! wszystko przed Tobą ♥

Nanatasza, Judytka lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję! :) :* <3
    wsparcie forumowiczek daje dużo siły :)

Judytka lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    w sobotę miałam transfer
    transfer liczę jako dzień 0
    poniedziałek to będzie 9 dpt
    No i dobrze , jactez 9 dpt robiłam bete :)

• Judytka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie do wszystkich staraczek. Czy stosujecie jakąś dietę podczas starania się o ciążę? Chodzi mi czy czegoś więcej spożywacie, czegoś mniej, z czegoś zrezygnowałyście? Ot tak aby to pomogło w staraniu się o dzidziusia.

Judytka871
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi niestety dieta nie pomogła
    wcześniej jadłam normalnie.. były etapy niezdrowego odżywiania.. następnie zdrowa dieta, dużo warzyw, owoców, regularne ćwiczenia, nawet dieta bezglutenowa w naszym przypadku też nie pomogła :/

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• lawendowapani Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam dietę niskowęglowodanową i też nic nie dała prócz tego, że nieszczęsne zaparcia mnie dopadły (jakby przy niedoczynności tarczycy było ich mało ;/. Teraz biorę tylko witaminy dla kobiet planujących ciążę i normalne stałe leki.
    Dziewczyny a ruszacie się trochę, chodzicie na jakieś ćwiczenia ? Zastanawiam się czy mogę chodzić na siłownie czy fitness jak teraz zacznę procedurę.

Asia-m-b - wszystko będzie dobrze i zobaczysz piękne dwie kreski na teście :)

Ja właśnie siedzę do końca tygodnia na l4 - w piątek wylałam na siebie wrzątek i mam poparzenie 2 stopnia na udzie.. Całą sobą gotowałam mężowi obiad ;)

Artemida Białystok
    Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
    09.03.2016 - pick up
    14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA ;)
    8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judytko ... Z dietą nie pomogę. Jadłam normalnie, ani niezdrowo ani jskos super odpowiednio.
    Oczywiscie warto wxzesniej juz brać kwas foliowy :)

• Judytka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Judytko ... Z dietą nie pomogę. Jadłam normalnie, ani niezdrowo ani jskos super odpowiednio.
    Oczywiscie warto wxzesniej juz brać kwas foliowy :)
    Odkąd zaczęłam starania to brałam kwas foliowy a od 1,5 roku Dr Waśniewski polecił brać mi Femibion, więc biorę cały czas. A czy podczas starania odmawiałyście alkoholu? Ja odkąd zaczęliśmy starania to starałam się unikać alkoholu ale już czasami myślę że przesadzam za mocno.

Judytka871
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkoholu jakoś mocno nie unikałam, ale w cyklu, kiedy zaszłam, raczej nie piłam - nie czułam potrzeby. Chodziłam na jogę, biegałam, to pociągnęło za sobą brak chęci do alkoholu i dalej - do zdrowszej żywności. Kwasu foliowego nie brałam, bo zakładałam, że w ciążę zajdę po ivf w styczniu.
    Także żadne diety, tylko zdrowszy tryb życia ogólnie.
    Teraz się muszę wziąć za siebie, wrócić do sportu, bo zgnije przed tym kompem :)
    Biorę kwas, albo witaminy prenatalne, co tam pod ręką.

starania od 2007
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kiedys pisalam na forum o moich obawach na temat pierwszwj wizyty. Juz mam ich pare za soba i uwazam ze to swietna klinika i lekarze którzy tam pracuja. Ale nie o tym chcialam pisac. Caly czas czytam co tu piszecie dziewczyny i mam obawy bo kazda z was pisze o insyminacji lub o ivf a ja narazie jestem na etapie naturalnego zajscia w ciaze. Staramy sie z mezem od 5 lat i nic. w pazdzierniku trafilam do dr.Wasniewskiego. zrobilam podstawowe wyniki krwi i wyszlo ze mam niski progesteron. Teraz jestem po pierwszym cylku z clo i zastrzyk ovitrelle. Gdy szlam robic bete bylam pelna nadzieji ale nic z tego wynik ujemny. Nie wiem czego sie spodziewalam po pierwszym razie ale cudu nie bylo. Wrocilam zalamana ze lzami w oczach. Puzniej pojawil sie okres i dzis zaczelam nawy cylk z clo i czekam na wizyte. Moze ktos ma podobne doswiadczenia? Napiszcie czy wam sie udalo w podobny sposób? A i ktoras z was napisala ze dr.Wasniewski i Przybylowicz w artemidzie prowadza ciaze ale ja tam nigdy nie widzialam ciezarnej. Moze chodzilo o to ze maj swoje prywatne gabinety i tam przyjmuja.

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowapani wrote:

Asia-m-b - wszystko będzie dobrze i zobaczysz piękne dwie kreski na teście :)
    ♥ dziękuję kochana
    Jeśli chodzi o ćwiczenia to ja jestem trochę takim fanatykiem ( trening funkcjonalny, spinning, cross) ale na czas stymulacji, punkcji i teraz po transferze nie ćwiczę, za duże ryzyko, dr powiedział, żeby się powstrzymać..

Boże biedaku mam nadzieję, ze mąż docenia to Twoje poświęcenie :)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-m-b, czyli lepiej powstrzymac sie od aktywnosci.
    Maz jak to maz, stwierdzil,ze tylko makaron popsulam, bo wchlonal wode :P Ale jak pozniej zobaczyl udo to zbladl i zaczal byc potulny :)

Artemida Białystok
    09.03.2016 - pick up
    8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko <3
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    Hey kiedys pisalam na forum o moich obawach na temat pierwszwj wizyty. Juz mam ich pare za soba i uwazam ze to swietna klinika i lekarze którzy tam pracuja. Ale nie o tym chcialam pisac. Caly czas czytam co tu piszecie dziewczyny i mam obawy bo kazda z was pisze o insyminacji lub o ivf a ja narazie jestem na etapie naturalnego zajscia w ciaze. Staramy sie z mezem od 5 lat i nic. w pazdzierniku trafilam do dr.Wasniewskiego. zrobilam podstawowe wyniki krwi i wyszlo ze mam niski progesteron. Teraz jestem po pierwszym cylku z clo i zastrzyk ovitrelle. Gdy szlam robic bete bylam pelna nadzieji ale nic z tego wynik ujemny. Nie wiem czego sie spodziewalam po pierwszym razie ale cudu nie bylo. Wrocilam zalamana ze lzami w oczach. Puzniej pojawil sie okres i dzis zaczelam nawy cylk z clo i czekam na wizyte. Moze ktos ma podobne doswiadczenia? Napiszcie czy wam sie udalo w podobny sposób? A i ktoras z was napisala ze dr.Wasniewski i Przybylowicz w artemidzie prowadza ciaze ale ja tam nigdy nie widzialam ciezarnej. Moze chodzilo o to ze maj swoje prywatne gabinety i tam przyjmuja.
    Hej Eni :)
    Ja nawet nie zliczę tych monitorowanych cykli, a to z pregnylem, z ovitrelle, z clo i za każdym razem byłam pewna, że się udało, za każdym razem płakałam i czułam ogromny żal i bezsilność..
    Mają swoje gabinety ale w artemidzie też prowadzą ciążę, ja osobiście rozmawiałam z dziewczyną w poczekalni która przyszła na wizytę i po zwolnienie, co więcej sprawdźcie cennik, tam jest wizyta położnicza, usg położnicze,prenatalna ocena ryzyka wad genetycznych zgodnie z FMF - I trymestr itp

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni, ja jak bylam 14 stycznia na wizycie to wlasciwie w poczekalni siedzialy same ciezarne kobiety :) a jak to ladnie nadzieja napawa :D

Artemida Białystok
    09.03.2016 - pick up
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dddokladnie. W Artemidzie prowadzone sa tez ciąże.

• bąbel Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Lejdis :-)
    Ja po wizycie. Od dzisiaj Mercilon antyki, 5 lutego wizyta w klinice i recepta na gonapeptyl, następnie menopur, ovitrelle , po 36 godzinach punkcja, później około 5 dni hodowli i transfer. To tak w skrócie.
    zapominajka kiedy masz wizytę, a może już miałaś.
    asia ja dalej trzymam &&&

Nanatasza lubi tę wiadomość

20101016580117.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ