Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
asia-m-b wrote:ja testować zamierzam w poniedziałek 25.01 o ile wcześniej nie dostanę @
asia-m-b lubi tę wiadomość
Judytka871
12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
01.2015 - Druga nieudana inseminacja
10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
Kolejny planowany krok - IVF -
nick nieaktualny
-
w sobotę miałam transfer
transfer liczę jako dzień 0
poniedziałek to będzie 9 dptAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Nanatasza wrote:dziękuję
ta cierpliwość już na wyczerpaniu
Natasza uwierz mi, ze tylko Ci się tak wydaje! Masz w sobie ogromne pokłady nadziei
Tak jak każda z nas, życie nas nie oszczędza ale musimy dać radę, nie możemy się poddać, bo nigdy sobie tego nie wybaczymy..
Strasznie się spłakałam jak przeczytałam o twoich serduszkach, masz siłę! wszystko przed Tobą ♥Nanatasza, Judytka lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualny
-
A mam pytanie do wszystkich staraczek. Czy stosujecie jakąś dietę podczas starania się o ciążę? Chodzi mi czy czegoś więcej spożywacie, czegoś mniej, z czegoś zrezygnowałyście? Ot tak aby to pomogło w staraniu się o dzidziusia.
Judytka871
mi niestety dieta nie pomogła
wcześniej jadłam normalnie.. były etapy niezdrowego odżywiania.. następnie zdrowa dieta, dużo warzyw, owoców, regularne ćwiczenia, nawet dieta bezglutenowa w naszym przypadku też nie pomogłaJudytka lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Ja stosowałam dietę niskowęglowodanową i też nic nie dała prócz tego, że nieszczęsne zaparcia mnie dopadły (jakby przy niedoczynności tarczycy było ich mało ;/. Teraz biorę tylko witaminy dla kobiet planujących ciążę i normalne stałe leki.
Dziewczyny a ruszacie się trochę, chodzicie na jakieś ćwiczenia ? Zastanawiam się czy mogę chodzić na siłownie czy fitness jak teraz zacznę procedurę.
Asia-m-b - wszystko będzie dobrze i zobaczysz piękne dwie kreski na teście
Ja właśnie siedzę do końca tygodnia na l4 - w piątek wylałam na siebie wrzątek i mam poparzenie 2 stopnia na udzie.. Całą sobą gotowałam mężowi obiadasia-m-b lubi tę wiadomość
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
nick nieaktualny
-
zapominajka wrote:Judytko ... Z dietą nie pomogę. Jadłam normalnie, ani niezdrowo ani jskos super odpowiednio.
Oczywiscie warto wxzesniej juz brać kwas foliowyJudytka871
alkoholu jakoś mocno nie unikałam, ale w cyklu, kiedy zaszłam, raczej nie piłam - nie czułam potrzeby. Chodziłam na jogę, biegałam, to pociągnęło za sobą brak chęci do alkoholu i dalej - do zdrowszej żywności. Kwasu foliowego nie brałam, bo zakładałam, że w ciążę zajdę po ivf w styczniu.
Także żadne diety, tylko zdrowszy tryb życia ogólnie.
Teraz się muszę wziąć za siebie, wrócić do sportu, bo zgnije przed tym kompem
Biorę kwas, albo witaminy prenatalne, co tam pod ręką.
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Hey kiedys pisalam na forum o moich obawach na temat pierwszwj wizyty. Juz mam ich pare za soba i uwazam ze to swietna klinika i lekarze którzy tam pracuja. Ale nie o tym chcialam pisac. Caly czas czytam co tu piszecie dziewczyny i mam obawy bo kazda z was pisze o insyminacji lub o ivf a ja narazie jestem na etapie naturalnego zajscia w ciaze. Staramy sie z mezem od 5 lat i nic. w pazdzierniku trafilam do dr.Wasniewskiego. zrobilam podstawowe wyniki krwi i wyszlo ze mam niski progesteron. Teraz jestem po pierwszym cylku z clo i zastrzyk ovitrelle. Gdy szlam robic bete bylam pelna nadzieji ale nic z tego wynik ujemny. Nie wiem czego sie spodziewalam po pierwszym razie ale cudu nie bylo. Wrocilam zalamana ze lzami w oczach. Puzniej pojawil sie okres i dzis zaczelam nawy cylk z clo i czekam na wizyte. Moze ktos ma podobne doswiadczenia? Napiszcie czy wam sie udalo w podobny sposób? A i ktoras z was napisala ze dr.Wasniewski i Przybylowicz w artemidzie prowadza ciaze ale ja tam nigdy nie widzialam ciezarnej. Moze chodzilo o to ze maj swoje prywatne gabinety i tam przyjmuja.
-
lawendowapani wrote:
Asia-m-b - wszystko będzie dobrze i zobaczysz piękne dwie kreski na teście
Jeśli chodzi o ćwiczenia to ja jestem trochę takim fanatykiem ( trening funkcjonalny, spinning, cross) ale na czas stymulacji, punkcji i teraz po transferze nie ćwiczę, za duże ryzyko, dr powiedział, żeby się powstrzymać..
Boże biedaku mam nadzieję, ze mąż docenia to Twoje poświęcenie
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Asia-m-b, czyli lepiej powstrzymac sie od aktywnosci.
Maz jak to maz, stwierdzil,ze tylko makaron popsulam, bo wchlonal wode Ale jak pozniej zobaczyl udo to zbladl i zaczal byc potulnyasia-m-b lubi tę wiadomość
Artemida Białystok
09.03.2016 - pick up
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
eni33 wrote:Hey kiedys pisalam na forum o moich obawach na temat pierwszwj wizyty. Juz mam ich pare za soba i uwazam ze to swietna klinika i lekarze którzy tam pracuja. Ale nie o tym chcialam pisac. Caly czas czytam co tu piszecie dziewczyny i mam obawy bo kazda z was pisze o insyminacji lub o ivf a ja narazie jestem na etapie naturalnego zajscia w ciaze. Staramy sie z mezem od 5 lat i nic. w pazdzierniku trafilam do dr.Wasniewskiego. zrobilam podstawowe wyniki krwi i wyszlo ze mam niski progesteron. Teraz jestem po pierwszym cylku z clo i zastrzyk ovitrelle. Gdy szlam robic bete bylam pelna nadzieji ale nic z tego wynik ujemny. Nie wiem czego sie spodziewalam po pierwszym razie ale cudu nie bylo. Wrocilam zalamana ze lzami w oczach. Puzniej pojawil sie okres i dzis zaczelam nawy cylk z clo i czekam na wizyte. Moze ktos ma podobne doswiadczenia? Napiszcie czy wam sie udalo w podobny sposób? A i ktoras z was napisala ze dr.Wasniewski i Przybylowicz w artemidzie prowadza ciaze ale ja tam nigdy nie widzialam ciezarnej. Moze chodzilo o to ze maj swoje prywatne gabinety i tam przyjmuja.
Ja nawet nie zliczę tych monitorowanych cykli, a to z pregnylem, z ovitrelle, z clo i za każdym razem byłam pewna, że się udało, za każdym razem płakałam i czułam ogromny żal i bezsilność..
Mają swoje gabinety ale w artemidzie też prowadzą ciążę, ja osobiście rozmawiałam z dziewczyną w poczekalni która przyszła na wizytę i po zwolnienie, co więcej sprawdźcie cennik, tam jest wizyta położnicza, usg położnicze,prenatalna ocena ryzyka wad genetycznych zgodnie z FMF - I trymestr itpAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Eni, ja jak bylam 14 stycznia na wizycie to wlasciwie w poczekalni siedzialy same ciezarne kobiety a jak to ladnie nadzieja napawaArtemida Białystok
09.03.2016 - pick up
nick nieaktualny
-
Hello Lejdis
Ja po wizycie. Od dzisiaj Mercilon antyki, 5 lutego wizyta w klinice i recepta na gonapeptyl, następnie menopur, ovitrelle , po 36 godzinach punkcja, później około 5 dni hodowli i transfer. To tak w skrócie.
zapominajka kiedy masz wizytę, a może już miałaś.
asia ja dalej trzymam &&&
Nanatasza lubi tę wiadomość