Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana, witaj Ja polecam z całego serca Artemidę. Przeszłam już kilka gabinetów/klinik i tu jest najlepiej.
Dziewczyny podpowiedzcie mi a propos długiego protokołu. od 5 do 25 dnia biorę Marvelon a pomiędzy 20-23 dni cyklu mam jechać na wizytę ze wszystkimi badaniami. Od tego momentu się pogubiłam bo mam napisane 3 tyg i, że wtedy mam być w Białymstoku 10 do 14 dni. Te 3 tyg to długość brania antyków czy jeszcze coś innego ?paluszkowa lubi tę wiadomość
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
jak beziesz na wizycie w 20-23 dniu cyklu to lekarz wypisze Ci recepte na goanpeptyl (albo inny wyciszacz). Pierwszy zastrzyk ja brałam jeszcze w trakcie brania tabletek anty ale u Ciebie to pewnie wypadnie już po zakończeniu antyków. Od tego czasu trzeba liczyć jakies 3 tygodnie do punkcji.
Po 17 dniach brania gonapeptylu zaczęłam własciwą stymulację (zastrzyki z menopuru przez 10 dni i po dwoch dniach punkcja). Nie wiem czy u Ciebie bedzie podobnie, bo później bedziesz miała właczony gonapeptyl. Ale wg mnie bedziesz potrzebna na 10-14 dni wlasciwej stymulacjizapominajka lubi tę wiadomość
-
Triss, dziękuję. Rozjaśniłaś mi sprawę :)Czyli obstawiam marzec jako miesiąc stymulacji i transferu.Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
Cześć dziewczyny. Na czwartek mam umówioną wizytę i mam zagwostkę. Przez ostatnie miesiące "wyciszaliśmy" się że staraniami i mamy nieaktualne badania. Czy jest sens robić jakieś na szybko, czy zostawić to na wizytę? Mąż mówi, żeby zostawić ale sama już nie wiem..."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui 14.05.2016 II iui 21.06.2016 III iui -
zapominajka wrote:Hey. Dziewczyny.
Asia czuje sie chyba Oki, tylko często mi duszno aaaa i apetyt mam spory. Mąż siw cieszy, bo mowi ze w koncu jen jak człowiek.
Wizyta w czwartek. Boje sie... Dalej nikomu nic nie mówimy, tylko mama tj teściowa wie.
Na szczescie wcpracy urlop wiec moge sobie poleniuchowac.
A Ty? Jak sie czujesz?
Trzymam mocno kciuki za czwartek i strasznie zazdroszczę ze już usłyszycie serduszko ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 18:54
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
bąbel wrote:Asia moim zdaniem zostaw na wizytę, nie ma co teraz robić na wariata. W którym dniu cyklu teraz jesteś?
Dzisiaj mój 1 dc, w końcu się doczekałam."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui 14.05.2016 II iui 21.06.2016 III iui -
Asia też jestem zdania żebyście poczekali z badaniami. Dr na wizycie wszystko zleci, możecie w artemidzie wszystko zrobić, ceny mają takie jak wszędzieAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
W końcu jakaś iskierka nadziei . 5 procent to bardzo mało. U nas problem jest też z żołnierzykami( dobrej jakości ale mało ich I leukocyty). Czy lekarze W klinice także zajmą się leczeniem męża? Jakie wyniki są potrzebne od strony faceta? mamy aby badanie nasienia.
-
ana1122 wrote:W końcu jakaś iskierka nadziei . 5 procent to bardzo mało. U nas problem jest też z żołnierzykami( dobrej jakości ale mało ich I leukocyty). Czy lekarze W klinice także zajmą się leczeniem męża? Jakie wyniki są potrzebne od strony faceta? mamy aby badanie nasienia.
zapominajka lubi tę wiadomość
Judytka871
12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
01.2015 - Druga nieudana inseminacja
10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
Kolejny planowany krok - IVF -
Zgadzam się Judytka trzeba walczyć do końca. A czy twój mąż dostawał jakieś antybiotyki na poprawę nasienia? Może po lekach wyniki by były lepsze?
-
Jakieś ponad 3 lata temu brał różne leki bo okazało się że ma gronkowca złocistego w nasieniu. 0% w ruchu szybkim, 10% w ruchu wolnym. Wyniki paskude. Po kuracji nasienie wyraźnie się poprawiło. Badanie 1,5 roku temu było w normie. Lecz przed pierwszą inseminacją w artemidzie wyniki znowu były słabe, ale juz w kolejnym cyklu przy kolejnej inseminacji wyniki o niebo lepsze. Niewiem od czego to zależy, takie wahania. Oby do in vitro było kilka super mocnych żołnieżyków.Judytka871
Czy oprócz badania nasienia miała robione jakieś inne badania? jakieś hormony? bo Czytałam że duża liczba leukocytów to jakaś infekcja i może też zmniejszać liczbę. ja nigdy Amh nie miałam robione. Więc pewnie jeszcze długa droga przed nami
-
ana1122 wrote:Czy oprócz badania nasienia miała robione jakieś inne badania? jakieś hormony? bo Czytałam że duża liczba leukocytów to jakaś infekcja i może też zmniejszać liczbę. ja nigdy Amh nie miałam robione. Więc pewnie jeszcze długa droga przed namiJudytka871
Miał robione tylko badanie nasienia i posiew nasienia, z niego wyszło ze miał tego gronkowca złocistego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 20:56
Judytka871
nick nieaktualnyAsia-m-b. Dokładnie tez tak miałam ze uczucie jak na @ i tez sie martwiłam.
Musimy. Byc silne i cierpliwe. Taki teraz okres.
Asia08...nie wydawajcie kasy na badania. Lekarz Ci zleci sam, bo bedzie wiedział najlepiej jakie. Musisz zaufać lekarzowi. PowidzeniaJudytka, Asia08, asia-m-b lubią tę wiadomość