Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJudytka wrote:Witaj. U nas też jest mały problem z nasieniem męża. Raz jest dobrze, raz gorzej, niewiemy czemu. Ogólnie miałam 4 inseminacje z czego 2 ostatnie w Artemidzie. Niestety wszystkie inseminacje okazały się stratą czasu. Dr Domitrz stwieqdził że kolejne inseminacje nie mają sensu i zaleca zastanowić się nad in vitro bo czasu nie mam zbyt dużo ze względu na niskie AMH. Przybiła mnie ta wiadomość. Powiedział że mam 1% szans na naturalną ciąże a in vitro zwieksza te szanse do 30%. Za tydzień jadę na wizytę dowiedzieć się jak wygląda cała procedura. Trochę się boję ale trzeba walczyć o upragnione maleństwo.
-
nick nieaktualny
-
zapominajka wrote:Justynko... Nie wiem ule nasz lat. Ale zaufaj lekarzowi. Czas jest waZny a jeśli jeszcze niskie AMH. TO nie ma na co czekać. Chcą byłam przerażona całą procedurą, a jest juz za mną...teraz czekam cierpliwie.
Zapominajka - trzymam kciuki za twoje małe serduszko które nosisz w sobie.zapominajka lubi tę wiadomość
Judytka871
12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
01.2015 - Druga nieudana inseminacja
10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
Kolejny planowany krok - IVF -
ana1122 wrote:A posiew robią w artemidze?Judytka871
Ja jestem z okolic Iławy i w Labolatorium wykonują takie badania. Podejrzewam że w większości labolatoriów wykonują posiewy.Judytka871
hej dziewczyny, mam pytanie, czy w Artemidzie zajmują się tylko leczeniem niepłodności, czy prowadzą też ciążę lub przyjmują pacjentki ogólne?
My leczyliśmy się w Bocianie w Białymstoku, ale jak zaszłam w ciążę miałam kłopot z wyborem lekarza prowadzącego. Jestem z Mrągowa i tu niestety nie ma nikogo, komu mogłabym zaufać. Z ciążą jeździliśmy do Hoppe, tyle, że on nie przyjmuje w żadnym szpitalu.
Wiem, że Waśniewski jest w Artemidzie, ale z tego, co słyszałam, to on lubi rozwiązywać trudne przypadki a nie prowadzić ciąże.
Dzięki za pomocstarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Hej Natasza Oczywiście w Artemidzie prowadzą ciążę Dr Waśniewski i dr Przybyłowicz jak najbardziej godni polecenia.
Jak nam się w końcu uda to na pewno tu będę prowadzić ciążę
Dziewczyny na prawdę IVF to nic strasznego, jest to na pewno czas obaw ale i wielkich nadziei, tak jak napisała Zapomminajka, zaufajcie lekarzom, oni wiedzą co robić
Zapominajka co jakiś czas mnie ćmi na okres, aż się wystraszyłam, że zaraz dostanę, no ale to za wcześnie jeszcze, a i przelewa mi się w brzuchu, bulgocze i różne dźwięki wydaje
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
dzięki Asiu za odpowiedź
myśmy mieli w styczniu zacząć procedurę, tyle że zaszłam w ciążę. Niestety nie skończyła się szczęśliwie.. teraz na program się nie łapiemy, bo program się skończył..
A podpowiecie, jakie są ceny w Artemidzie?
Procedura, oczywiście zależnie od leków, w Bocianie z refundacją leków to jakieś 8tys. Bez refundowanych leków 10-12tys. Póki co poza moim zasięgiem...
Jesteśmy po 4IUI, jak dla nas tylko ivf, chyba, że znów zdarzy się cud
starania od 2007
Kochana w Artemidzie to wygląda następująco:
1000 zł za wszystkie wizyty plus badania estradiolu przed wizytą
3000 za punkcję
1000 za transfer
plus wirusologia w naszym przypadku 580zł (chyba dokładnie nie pamiętam)
no i leki ja załaciłam ok 700zł (refundowane)
Lekarze z Białegostoku i dwóch olsztyńskich ale też znających się na rzeczy nie ma żadnych ukrytych dopłat za np: hodowanie do blastocysty..Judytka, Nanatasza lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
asia-m-b wrote:Kochana w Artemidzie to wygląda następująco:
1000 zł za wszystkie wizyty plus badania estradiolu przed wizytą
3000 za punkcję
1000 za transfer
plus wirusologia w naszym przypadku 580zł (chyba dokładnie nie pamiętam)
no i leki ja załaciłam ok 700zł (refundowane)
Lekarze z Białegostoku i dwóch olsztyńskich ale też znających się na rzeczy nie ma żadnych ukrytych dopłat za np: hodowanie do blastocysty..
Koszta to są dość duże, ale jeżeli nie ma innej możliwości aby mieć swoje maleństwo chyba trzeba poświęcić te pieniążki i spróbować, może się uda i będzie wielka radość. Najgorzej boję się rozczarowania.
Asia powiedz od którego dnia cyklu zaczynałaś całą przygodę, przygotowanie do in vitro? Ja na wizycie będę około 8 dnia cyklu więc to chyba już będzie za późno za rozpoczęcie procedury w danym cyklu.
Judytka871
ja zaczynałam 3dc ale dr przedłużył mi branie anty z racji na przerwę świąteczną.. lekami mogą nami sterować jak chcą
Poza tym zdecyduje też czy będziecie szli krótkim czy długim protokołem, ale czytałam, że masz niskie amh więc pewnie długim pójdziecie. Poczekaj spokojnie do wizyty i wszytko będziesz wiedziała, a jak już zaczniecie to bardzo szybko zleciJudytka lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
dzięki dziewczyny za odpowiedź
ja po łyżeczkowaniu, więc póki co to ivf niekoniecznie. W Białym kazał nam jak coś przyjeżdżać za 3-4 miesiace i robić komercyjnie.
Zastanowię się, czy nie zmienić kliniki, bo tu bliżej. Chociaż tam mam zaufanie do lekarzy i nie wiem, czy to nie przeważy decyzjistarania od 2007
asia-m-b wrote:ja zaczynałam 3dc ale dr przedłużył mi branie anty z racji na przerwę świąteczną.. lekami mogą nami sterować jak chcą
Poza tym zdecyduje też czy będziecie szli krótkim czy długim protokołem, ale czytałam, że masz niskie amh więc pewnie długim pójdziecie. Poczekaj spokojnie do wizyty i wszytko będziesz wiedziała, a jak już zaczniecie to bardzo szybko zleciJudytka871
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatasza... Moim zdaniem, bardzo ważne jest zaufanie do lekarza.
W Artemidzie jedynym
Minusem jestcto ze dwóch lekarzy jest z b-stoku i na wizyty trafiasz do rożnych.
Jeśli chodzi o cenę IVF komercyjnego to wydaje mi sie ze tu najtaniej. Ale moge sie mylić.
-
zapominajko, jaka ładna beta!! Gratuluję!! podeślij trochę wirusków
asiu-m-b, a Ty czekasz na testowanie? Trzymam kciuki w takim razie!Judytka, asia-m-b lubią tę wiadomość
starania od 2007
nick nieaktualny