X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Asia czekamy na wieści z wizyty. Słomka to musi być super uczucie poczuć własne maleństwo. Wiecie co wczoraj była u mnie siostra cioteczna z małą Alicją i tak się zastanawiam czy jak ja będę matką to czy też będę miała takiego pierdol...ca :) na puncie dzieciaka i pewnie na pewno ale teraz to działa mi na nerwy takie zachowanie jak jej tzn na pewno było by to oczko w głowie ale ona tego dzieciaka dotknąć nie da praktycznie i w kółko jej narzekanie ile to takie małe dziecko kosztuje no ale jak się nie chce gotować dziecku tylko wszystko na łatwiznę to kosztuje. A tak na marginesie to zapisałam się na 16 stycznia do Zbrocha i będę mu wiercić dziurę o drugie podejście.

Karcia nowy rok-nowe nadzieje. Zobaczysz jeszcze w tym roku będziemy mamusia mi! :)

Asia08, asiastokrota, Karcia, malgos741 lubią tę wiadomość

• Karcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAdziejka innej opcji nie biorę pod uwagę ten rok musi być nasz :)

malgos741, asiastokrota lubią tę wiadomość

Karcia
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 za miesiąc znowu do Artemidy, do dr P.?

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie do was bo co jeśli znów nie będę miała komórek to czy przy następnym podejściu można adoptować komórkę ? pytałam się kiedyś dr Z to mówił że nie można ale chyba mi jakieś kity wciskał jak to jest?

Karcia
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia po pierwsze będziesz miała komórki, a po drugie może Artemida tego nie praktykuje. To chyba wyższy lot w kosmos z procedurami.

Karcia lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Tak mi się nasunęło nt. Zaleceń dotyczących jedzenia i picia w ciąży. Na wiele rzeczy nie ma się ochoty, picie i jedzenie na siłę u mnie spowoduje wymioty. Szczególnie to wypijanie hektolitrów wody. Przed ciążą wypijałam, jadłam zdrowo bo ciągle gotowałam. A teraz nie piję dużo i odżywiam się kanapkami z serem.
    Mam podobnie. Jak kiedyś jadłam dużo zdrowiej i zwracalam uwagę większa na to co jem, tak teraz zwyczajnie nie mam ochoty na to. Kiedyś owsianka na śniadanie to było moje ulubione danie, a w ciąży jak o niej pomyśle to jeść mi sie odechciewa ;)

Makumba lubi tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Grzanca robie z miode jak juz mocniej przeziebienie bierze.A tak codziennie staram sie pic wode z imbirem cytryna i miod.lubie ten ostry smak imbiru
    Ja sobie w małym słoiki robię miksturę - plastry cytryny z imbirem zalewam miodem i odstawiam do lodówki. Do porannej wody czy herbaty jak znalazł :)

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Ja sobie w małym słoiki robię miksturę - plastry cytryny z imbirem zalewam miodem i odstawiam do lodówki. Do porannej wody czy herbaty jak znalazł :)
    Niam niam :) Jutro sobie zrobię.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Asia08 za miesiąc znowu do Artemidy, do dr P.?

Sprobuje die umowic juz do niego prywatnie. Znaczy nie w Artemidzie. ;)

Makumba lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    dziewczyny mam pytanie do was bo co jeśli znów nie będę miała komórek to czy przy następnym podejściu można adoptować komórkę ? pytałam się kiedyś dr Z to mówił że nie można ale chyba mi jakieś kity wciskał jak to jest?
    Hmm skoro mozna skorzystac z dawcy nasienia to chyba mozna tez zaadoptowac komorki od dawczyni tylko wczesniej trzeba zaznaczyc ze chce sie z tego skorzystac. Chociaz na formularzach nie ma do zaznaczenia takiej opcji. Kochana musisz sie dopytac. Jak ja rozmawialam z dr D ze ewentualna opcja jesli nie wychodzi to zaadoptowanie komorek lub zarodka jak jeszcze podekrzewali ze wina moze lezec po stronie moich komorek to nic nie mowil ze nie mozna

Karcia lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wstalam cos mi glowa cmi i czuje obojetnosc na dzisiejszy dzien:/

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to zatoki:(

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Hmm skoro mozna skorzystac z dawcy nasienia to chyba mozna tez zaadoptowac komorki od dawczyni tylko wczesniej trzeba zaznaczyc ze chce sie z tego skorzystac. Chociaz na formularzach nie ma do zaznaczenia takiej opcji. Kochana musisz sie dopytac. Jak ja rozmawialam z dr D ze ewentualna opcja jesli nie wychodzi to zaadoptowanie komorek lub zarodka jak jeszcze podekrzewali ze wina moze lezec po stronie moich komorek to nic nie mowil ze nie mozna
    W sumie przed procedurą podpisujesz stosunek do niewykorzystanych komórek, raczej ich nie oddają np. Invikcie, prawda?;-)

Karcia lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia chcesz DHA Swansona? Niby na jakość komórek. Łykałam to przed ivf, mam napoczęte opakowanie, data taka że może mi się zmarnować.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawiałam Z kobietka która leżała ze na punkcji. I też mówiła że chciała skorzystac z komorek od dawczyni Ale właśnie coś mówiła że doktor d jej powiedział że oni W to się nie bawią bo Nie ma uregulowan prawnych

Karcia lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile adopcja komórki albo zarodka kosztuje?

Karcia lubi tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    W sumie przed procedurą podpisujesz stosunek do niewykorzystanych komórek, raczej ich nie oddają np. Invikcie, prawda?;-)
    Pewnie nie :)

Karcia lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Asia 08 czyli maleństwo ma się dobrze - to najważniejsze. One czasem dziwnie zapisują w Art na te wizyty, np. Zapisują cię jako pierwszą, wchodzisz trzecia... My takie psikusy miałyśmy z Emilką.

Ona 84 - powodzenia na dzisiejszym wizytowaniu. Daj znać co tam wyszło.

Karcia - ja nie mam zielonego pojęcia jak to jest z tymi adopcjami komórek.

[email protected] Tv wymienili?

Ana - dziś wychodzisz ze szpitala?

Karcia lubi tę wiadomość

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia na pewno jest taka możliwość ale nie wiem czy w Artemidzie. Na ivf dziewczyny pisały o podejsciu z KD czyli komórka dawczyni. Z tego co mi się kojarzy to koszt do 10 tyś. ale nie wiem czy dobrze zapamiętałam. wejdź na wątek ivf i odśwież temat to na pewno ktoś Ci podpowie co i jak. Ale może tym razem się uda. Ja też już ponad 3 miesiące łykam DHEA i inne suplementy aby poprawić jakość komórek. Trzeba mieć nadzieję, że szczęście się i do nas uśmiechnie.

Karcia lubi tę wiadomość

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 daj znać czy prawa strona pracuje?

iza776 lubi tę wiadomość

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ