Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
e_mil_ka wrote:to może ja sie wybiore tam do immunologa? Boże sama już nie wiem co mam zrobić
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 16:50
-
Czyli wychodzi na to że jeśli by było cos nie tak z tym nk lub innym badaniem to Emilka by mogła zajść naturalnie W ciąże jakby brała jakieś leki?
-
Emilka ja nie polecam Invicty, pani immunolog jak dla mnie średnia. Ja miałam robione te wszystkie badania immunologiczne były w normie a ona i tak kazała mi brać encorton i clexan. Dr W, D i Z powiedzieli że z moimi wynikami nie powinnam tego brać bo mogą mi bardziej zaszkodzić niż pomóc. Po wizycie u pani immunolog miałam odczucie że skoro mnie przysłali tamci lekarze to ona musi mi coś przepisać i przekonać że muszę to brać. Musisz na spokojnie przemyśleć wszystko. Przeniesienie zarodków nie jest takie proste, trzeba wynająć specjalny ambulans oczywiście na swój koszt. Taką otrzymałam informacje w IN.Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
ana1122 wrote:Czyli wychodzi na to że jeśli by było cos nie tak z tym nk lub innym badaniem to Emilka by mogła zajść naturalnie W ciąże jakby brała jakieś leki?Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
Emilka nie przenoś do Invicty transferu bo to sam zabieg i tutaj oni nic nie zrobią, a mysle w Artemidzie jest lepsza opieka (czytając Was) tutaj chodzi tylko o immunologa. Zrób sobie badania tj mówi Fionka i umów sie na wizytę do samego immunologa w invikcie ii albo zleci Ci kolejne badania albo cos zaradzi np encorton. W Invicta możesz podpytać tez o nowe badanie ginekologiczne które określa czy sa zbyt duże skurcze macicy (bo moze byc tak ze przez skurcze macica nie przyjmuje zarodka) jest to nowość, badanie podobno kosztuje tak jak wizyta 120zl, jest to badanie przez usg. Jeśli wyjdzie ze sa to przy transferze podają lek (wtedy możesz pomyśleć o przeniesieniu)
Wiem ze jest Ci cieżko ale nie poddawaj sie, dużo niestety trzeba robić ma własna rękę bo lekarze często lecą schematami. Mam nadzieje ze i Tobie sie uda wywalczyć szczęścieXissi -
e_mil_ka wrote:Asiastokrota myślisz że powinnam porozmawiać o tych badaniach z dr Z? Myślisz że on może zlecić te badania?
Dziewczyny nie zaszłabym naturalnie bo mój mąż ma za słabe plemniki.Asia
4 x iui
4 próby ivf
alexiss wrote:W Warszawie jest jeszcze prof Jerzak, tez immunolog, dobre ma opinie, ale u niej to zostawisz kupę kasy no i zleci bardzo dużo badań. Poczytaj sobie na różnych stronach, forach moze to pomoże w wyborze.
Aleksis to jest Małgorzata Jerzak? -
Asia patrzyłam na ich stronie. Maja tylko jedne badanie na ten zespół antyfosfolipifowy a i te przeciwciała ANA. Zadzwonie może do nich jutro i podpytam dokładniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 17:50
Asia08 lubi tę wiadomość
-
Dopiero o 17 się wynik pojawił 907, 11 dpt. W sobotę powtórzę. Jeszcze się nie uspokoiłam, odetchnę dopiero jak zobaczę serduszko.
Emilka cały czas o Was myślę.Asia08, e_mil_ka, asiastokrota, Makumba, nadziejka88, polopiryna, J_agoda lubią tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....