Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ona ja szłam długim protokołem, więc zaczynałam od tabletek anty. Na wizytę umówiłam się przed okresem, zaraz po nie udanym iui. Dostałam receptę na tabletki i instrukcję co dalej...
Nie wiem niestety jakie są koszty transferu mrozaczów, wydaje mi się, że wtedy płaci się za transfer i za mrożenie. Dziewczyny wcześniej pisały o kwotach, ale nie pamiętam ile. -
Eve, ale miałaś szybką akcję
Bosko, że masz małą już przy sobie-gratulują i życzę dużo zdrówka i radości
Właśnie uświadomiłam sobie, że teraz kolej na mnie...ana1122, Asia08, asiastokrota, Makumba lubią tę wiadomość
-
Ona przy criotransferze na naturalnym cyklu czyli bez żadnych leków czekasz do wystąpienia owulacji.monitoring cyklu 400 zl z pomiarem E2. Ewentualnie mogą podać Ci ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka 90 zł i od owulacji progesteron przyjmujesz. W piątej dobie po owulacji transfer. Na rachunku po crio miałam napisane zamrożenie i rozmrozenie zarodka 1070 zł. Nie było opłaty za sam transfer jeszcze dodatkowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 18:54
-
słomka :) wrote:Ona ja szłam długim protokołem, więc zaczynałam od tabletek anty. Na wizytę umówiłam się przed okresem, zaraz po nie udanym iui. Dostałam receptę na tabletki i instrukcję co dalej...
Nie wiem niestety jakie są koszty transferu mrozaczów, wydaje mi się, że wtedy płaci się za transfer i za mrożenie. Dziewczyny wcześniej pisały o kwotach, ale nie pamiętam ile. -
e_mil_ka wrote:Ona przy criotransferze na naturalnym cyklu czyli bez żadnych leków czekasz do wystąpienia owulacji.monitoring cyklu 400 zl z pomiarem E2. Ewentualnie mogą podać Ci ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka 90 zł i od owulacji progesteron przyjmujesz. W piątej dobie po owulacji transfer. Na rachunku po crio miałam napisane zamrożenie i rozmrozenie zarodka 1070 zł. Nie było opłaty za sam transfer jeszcze dodatkowo.
-
Ona84 nie zaokrąglaj tak mocno
1700 wystarczy
Myślę że nawet jak wynajiesz cos na dwa tygodnie np za 120 zł za dobę to koszt 1700 zł około. A punkcja hodowla i transfer chyba 4000 tysie. Chyba jednak sie oplaca.asiastokrota lubi tę wiadomość
-
Slomka, boisz sie? Ja glupia zapisalam sie do jakiejs grupy na facebooku i tam dziewczyny pisza jak porody wygladaly... Nie wiem po co mi to bylo."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Gosia321 wrote:Wiem o co chodzi sama 3 moesiace sie zbieralam bo zawsze jakies wydatki byly za wszystko plus dzisiejszs dozlecenie wyszlo mi 430 zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 19:18
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
e_mil_ka wrote:Ona84 nie zaokrąglaj tak mocno
1700 wystarczy
Myślę że nawet jak wynajiesz cos na dwa tygodnie np za 120 zł za dobę to koszt 1700 zł około. A punkcja hodowla i transfer chyba 4000 tysie. Chyba jednak sie oplaca. -
Asia08 wrote:Slomka, boisz sie? Ja glupia zapisalam sie do jakiejs grupy na facebooku i tam dziewczyny pisza jak porody wygladaly... Nie wiem po co mi to bylo.
Asia08 lubi tę wiadomość
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Pierwsza procedura zajęła nam wiecej czasu przez badania i zarazem byla drozsza.
Druga procedura (mniej badan) byla tańsza.
Na druga procedure zglosilam sie 5 dc i tego samego dnia byly brakujace badania i zaczelam brac tabl. anty.
Nie mam pojecia jak bedzie wygladac ta nieodplatna procedura.
Koszt samej procedury 5000 + leki + badanie + dojazdy + aaa i kilka wizyt przed. Bo ten pierwszy 1000 placi sie dopiero podczas pierwszego monitoringu podczas stymulacji. Razem napewno ponad 700022.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
TERA83 wrote:Asia ty się wypisz lepiej z tej grupy o porodach bo raczej nie pomoże każdy poród inny po co Ci stres dodatkowy i tak się stresujemy czekając na kolejną wizytę
Wiesz co, ja nawet nie wiedzialam co to dokladnie, bo tytul jest cos rodze w 2017 czy cos. No ale wiadomo, pisze sie rozne rzeczy, tak jak i u nas."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Dziś w uwadze podobna sytuacja co Karcia miała...
Jak ty się czujesz Karcia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 20:09
Karcia lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Gosia jestem ciekawa co dr D powie na te badania ANA i czy przepisze ci ten lek. Kiedy idziesz na wizytę?
U mnie na wizycie dr Z był przeciwny głównie tym szczepieniom limfocytami partnera. Jeśli chodzi o mutacje mthfr to niczego mu nie sugerowałam sam zlecił te badania wiec chyba jest bardziej otwarty niż dr D. Zobaczę jak wyjdą wyniki. Jeśli nic podejrzanego nie wyjdzie to będę z nim rozmawiać o dalszych badaniach. W tym miesiącu i tak na razie chyba więcej badań nie damy rady zrobić.
Ena super pecherzory masz:) Oby ten cykl był szczęśliwy.
Dziewczyny jutro te transfery moga się Wam przesunąć jeśli będą jakieś punkcje. Ja na pierwszym crio czekałam do godz.11.00 bo punkcje najpierw robili. A teraz jak z Sonią byłyśmy w niedziele i punkcji nie było to moment i było po transferach. Trzymam kciuki.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnyLura82 wrote:Ena dr Zdanowicz mowil mi ostatnio, ze pecherze i endo rosna jeszcze nawet po ovitrelle. Tak wiec spokojnie jeszcze ma czas.
Cudowna wiadomośćMam nadzieje, że urośnie. Przy Zuzce było 7 mm i się udało.
Asiastokrotka - mnie ciągnie do takiej urzędniczej postawy. Może jeszcze trafię do Twojego miejsca pracyMakumba lubi tę wiadomość