WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Wiem każdy sie psuje. Używane to kupuje sie kota w worku. Mój kolega jeździł nową toyotą z salony i okazała sie jedną z 4 w Polsce z wadą fabryczną. W serwisie patrzeć na niego nie mogą ;)
    To moj emek trafil na takiego forda co prawda nie z salonu ale kupil 2 letniego po roku silnik do generalki

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda a jak tam wyniki Twojego synka? Coś więcej wiadomo czy czekasz na kolejną wizytę u lekarza?

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve Igunia jak marzenie:-)
    Izaura my przed criotransferem zaszaleliśmy z przytulaniem... bo nawet dr Z przy transferze miał "problem" z "wejściem" także może dla Twojego komfortu odpuśćcie przytulaski przed :-)
    A u nas... dziś zaczęliśmy z Jerzym rehabilitację-biedaczek został wymordowany na maksa :-( i jeszcze mamy ćwiczyć 3razy dziennie...oj będzie ciężko

Izaura lubi tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dziewczyny zalega mi w domu 2,5 opakowania luteiny 100my dopochwowej z terminem do sierpnia 2018 gdyby któraś potrzebowała...

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Sonia86 jak brałaś te krople? Można je kupić bez problemu? Ile kosztują?
    Brałam 2xdziennie po 10 kropli od 3 dnia cyklu, kupiłam w aptece internetowej, około 30 zł.

asiastokrota lubi tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leo wrote:
    Eve Igunia jak marzenie:-)
    Izaura my przed criotransferem zaszaleliśmy z przytulaniem... bo nawet dr Z przy transferze miał "problem" z "wejściem" także może dla Twojego komfortu odpuśćcie przytulaski przed :-)
    A u nas... dziś zaczęliśmy z Jerzym rehabilitację-biedaczek został wymordowany na maksa :-( i jeszcze mamy ćwiczyć 3razy dziennie...oj będzie ciężko
    Na co ta rehabilitacja?

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Soniu, sprawie je sobie. Zapytam dr czy mogę brać.

sonia86 lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • leo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba młody kładzie główkę na jedną stronę i robi mu się asymetria, pediatra na skierowaniu napisała kręcz szyi a on jeszcZe ma napięcie mięśniowe. Terminy na NFZ są dopiero na lipiec więc zaczęliśmy prywatnie.

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leo wrote:
    Makumba młody kładzie główkę na jedną stronę i robi mu się asymetria, pediatra na skierowaniu napisała kręcz szyi a on jeszcZe ma napięcie mięśniowe. Terminy na NFZ są dopiero na lipiec więc zaczęliśmy prywatnie.
    Co to jest napięcie mięśniowe? Tzn przez co to się robi

To masz co robić. Bo chyba sama go będziesz rehabilitowała, w domu?
    Mały bidulek :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:10

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu się tak to dzieje, nie mam pojęcia. Wiem że on od porodu głowę w jedną stronę kładł, bardzo rzadko na drugą a jak leży na pleckach to woj ciężar ciała opiera na głowie i pupie-barkami nawet nie dotyka podłoża bo taki wycięty jest. Ale pani powiedziała że będziemy systematycznie ćwiczyć to to minie. 3 razy dziennie w domu i raz w tygodniu na zajęciach u niej.

Makumba lubi tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leo wrote:
    Aha, dziewczyny zalega mi w domu 2,5 opakowania luteiny 100my dopochwowej z terminem do sierpnia 2018 gdyby któraś potrzebowała...
    Ja bym potrzebowała wysłałam wiadomosc miałaś z refundacją? To bym odkupila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 16:01

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Na nabiał mnie tez położna uczulały, tylko bez nabiału nie bede miała co jeść :/
    Rozumiem ją nie mogę glutenu czyli wszystko pszenne wek i odstawiłam nabiał nie daje rady ze skórą tragedia wszystko mnie boli piecze swedzi wyglądam jak potwór dziś z wyrzutni sumienia znowu się posmarowałam delikatnie tam gdzie boli najgorzej nie powinnam wogole aczkolwiek są fora na których mamy piszą ze z umiarem używały i wszystko ok ale i tak mam wyrzuty tylko na prawdę nie daje rady funkcjonować. Jeszcze w dodatku ten cholerny rumień u dziecka w rodzinie z nim nie miałam kontaktu ale z jego mamą i tak chyba święta sami z mężem w domu boję się kontaktować z osobami które miały kontakt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 16:10

iv09mg7ytr87391w.png

9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura ja znowu czytałam, że warto poprzytulać się przed transferem bo organizm jakieś tam wytwarza hormony sprzyjające zagnieżdżeniu zarodka. Ale ile w tym prawdy nie wiem. Potwierdzę jednak fakt, że u mnie też transfer był trudniejszy po przytulankach.

Fionka no chyba by się przydał taki odwyk ale pewnie bym oszalała.

Soniu86 tak tak mówiłaś o tych kroplach ale ja ostatnio endo miałam 10mm więc spoko. Mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu. Mówisz, że skąpe miesiączki są jednym z objawów tej polipowatości endometrium? Bo ja mam bardzo obfite miesiączki. Czy to mnie wyklucza? Czytałam, że dziewczyna miała histeroskopie bez wycinka i nie stwierdzono polipów a potem miała histeroskopie z wycinkiem endometrium i wyszła polipowatość endo.

Eve Igunia przepiękna tylko ją schrupać, Leo - Jerzyk też przystojniacha nam rośnie.

A ja idę nagrzać się poduszką elektryczną, bo już tyle zjadłam dziś tabletek od bólu, że już mi nie dobrze.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TERA83 wrote:
    Rozumiem ją nie mogę glutenu czyli wszystko pszenne wek i odstawiłam nabiał nie daje rady ze skórą tragedia wszystko mnie boli piecze swedzi wyglądam jak potwór dziś z wyrzutni sumienia znowu się posmarowałam delikatnie tam gdzie boli najgorzej nie powinnam wogole aczkolwiek są fora na których mamy piszą ze z umiarem używały i wszystko ok ale i tak mam wyrzuty tylko na prawdę nie daje rady funkcjonować. Jeszcze w dodatku ten cholerny rumień u dziecka w rodzinie z nim nie miałam kontaktu ale z jego mamą i tak chyba święta sami z mężem w domu boję się kontaktować z osobami które miały kontakt
    Biedna dziewczyna. I nic nie pomaga. A czym się smarujesz? Co tam w tej maści jest takiego szkodliwego?

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któras z was pracuje chyba W szpitalu powiedzcie mi jak to jest jeśli jestem z warminsko-mazurskiego to na nfz moge iść do specjalisty np ginekologa do Mazowieckiego?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję kontaktów z dziećmi jeszcze teraz ospa panuje I była dziś znajoma która miała kontakt z chorym dzieckiem mam nadzieję że się nie zarazę. Teraz to już co będzie to będzie. aby synus był zdrowy!

sonia86, malgos741 lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Dzięki Soniu, sprawie je sobie. Zapytam dr czy mogę brać.
    To lek homeopatyczny, zatem nie powinien negatywnie wpływać na branie innych leków. On jest w smaku fuuuuu i lepiej go z wodą łykać.

Izaura, asiastokrota, sonia86 lubią tę wiadomość

• anetk89a Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy,
    W dniu 25.03.2017 zaczełam plamić po czym poroniłam. Jak mam to liczyć jako okres.?

Izaura lubi tę wiadomość

Problem: PCOS.!
    IVF (1) Marzec 2017- Punkcja 11.03; Transfer 14.03 'A8'; Beta-HCG 25.03 '95'; 27.03 '216.50' :(
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Biedna dziewczyna. I nic nie pomaga. A czym się smarujesz? Co tam w tej maści jest takiego szkodliwego?
    ogólnie wydaje ful kasy.na kremy balsamy typu bioderma a maść protopic na twarz i novate na ciało novate to.sterydy zdania są podZielone ja.użyłam z 4 raz najgorsze ze już nie wiem co jeść w ciąży apetyt też różny cieszę się ze mi się udało i nie zamienilabym tego stanu Ale czasem psychicznie i fizycznie już nie daje rady siedzę w domu.bo nawet noszenie biustonosza to masakra

iv09mg7ytr87391w.png

9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka nie chciałam tego polubić tylko cytować. ...
    Tak od dnia plamienia liczy się okres, u mnie tak było, później przyszła @ po 28 dniach normalnie.
    <3

‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ