X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie w Olsztynie mozna kupic w dobrej cenie menopur?Sprzedaja to na fiolki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Hej najdzielniejsze dziewczyny!Jestem przed pierwsza inseminacja i poki co pelno we mnie nadzieji i wiary w sukces.Do inseminacji bede stymulowana 3-7 dc letrozol 1 tab dziennie i 8-11dc menopur pol ampulki co 24 godziny.Miałyscie moze podobne stymulacje przed inseminacja?Martwie sie, choc wiem, ze to strach przed nieznanym....

Ja miała kombinację clo (3-7 dc po pół piguły) i Menopur (8-9 dc po pół ampułki). Ja na Letrozol nie reaguję. A kiedy masz kontrolę - w którym dc?

Emilka - czyli ten cykl może jeszcze zoowocować sukcesem, czego oczywiście ci życzę.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta chyba większość z nas zaopatrywała się w Aptece pod gryfem, tam są wszystkie przepisywane przez lekarzy z Artemidy specyfiki do stymulacji.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    W aptece pod Gryfem. Można na ampułki - koszt jednej to coś koło 90 zł. Ja mam dwie, które mi zostały ze stymulacji i jak chcesz, to mogę zrealizować twoją receptę z dobrym rabatem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiastokrotka - fajnie z tym autem.

asiastokrota lubi tę wiadomość

• polopiryna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słomka :) wrote:
    O Polopiryna brzmi jak szkoła rodzenia Humanus :)

My chodziliśmy w poprzedniej edycji i w czwartek 20.04 mieliśmy koniec.
    Chodził z nami dr Zd z żoną, też spodziewają się bobasa :)
    Tak, Słomka, Humanus :) Ale fajnie, że się z doktorkiem razem uczyliście :)

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Apteka pod Gryfem za 5 fiolek zapłaciłam 417

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wizyte mam w 12 dniu cyklu.Czekam na @ i umawiam sie.Bylam trzy miesiace na letrozolu i podobnie jak w cyklach naturalnych mialam tylko jeden dorodny pecherzyk.Ciekawa jestem jak bedzie z menopurem.

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TERA83 wrote:
    cześć dziewczyny. Mam pytanko odnośnie tych z cukrzycą :) robiłam dziś wynik hemoglobiny glikowanej 4,62 niby norma 4,8-5,9 czyli jakby ciut poniżej a średni poziom glukozy 85,9 więc to chyba ok ale co z tym, że niby poniżej normy. Druga kwestia TSH czy ma któraś z Was problem z tarczycą ja mam niedoczynność ale tsh miałam ładne ok.1 a teraz skoczyło do 2,51 czy możliwe że biore witaminy z jodem i to wpłynęło niby tez czytałam że tsh powinno być do 2,5 ale znalazłam też artykuł że taka norma jest w pierwszym trymestrze a w kolejnym do 3,0 co o tym myślicie, dziś zostawiłam 200 u dentysty i nie koniec kolejna wizyta 2go maja i jak pomyślę że znowu do endokrynologa ale chyba wyjścia nie ma, chociaż myślałam, żeby samej zwiększyć dawkę mam jeszcze w szufladzie trochę większą zobaczyć ja zareaguje i wtedy iść
    W ciazy tsh moze skakac. Nie bede ci polecac eksperymentowania z dawkami chpc sama to robie jak mam za duze tsh lub za male ale w ciazy bym nie ryzykowala. Jesli masz problem z tarczyca powinnas byc co miesiac na kontroli u endokrynologa w ciazy

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tera83 dziekuje za podpowiedz, a wiesz moze czy moge kupic tylko dwie fiolki?

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapa jestem, juz doczytalam.Dziewczyny nie nadazam za Wami:-)

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Dziewczęta będę się chwalić, kupujemy auto Peugeota 307, jeszcze tylko muszę nauczyć się jeździć ;-) uważajcie na mnie i rozgladajcie się w lusterkach ;-) ;-) ;-)
    Oj t9 bede musuala sie rozgladac kolo pracy za takim samochodzikiem zeby pod niego nie wpasc

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Pani z rejestracji powiedziala, ze do niego mnie zapisala, slyszalam o nim dobre opinie. Oby mial tylko dobre wiadomości dla mnie.
    Badanie bedzie w dzień matki :)
    Asiu a po co więcej? I tak 6 zapladniaja, a my liczymy, ze twoje wszystkie beda jajcami z supermocami :)
    Od 3 procedury zpladniaja wszystkie.
    Ale tak jak Asia ja tez wczesniej mialam duzo jajec i co z tego moze byc ich mniej byleby byly piekne z nich zarodeczki ktore zostana z nami na zawsze. Asiula tego tobie i sobie zycze :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 swojego GURU nie rozjadę przecież, ale rozglądać się nie zaszkodzi ;)

malgos741 lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Gosia321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonia86 wrote:
    Nie pamiętam żebym kiedykolwiek miała taką ochotę na alkohol jak obecnie;) wino śni mi się po nocach, ostatnio nawet ballentaines za mną chodzi. Kazałam już mężowi szukać jakiegoś wina bez alkoholowego, normalnie jak niektóre mają ochotę na ogorki albo coś słodkiego to ja bym żłopała procenty.
    W Piotrze i Pawle sa wina bezalkoholowe

gann3e3kewa6j1el.png
  • Asia08 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy znowu o piciu... nie moge nooo...

;)

asiastokrota, malgos741, Makumba lubią tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Gosia321 swojego GURU nie rozjadę przecież, ale rozglądać się nie zaszkodzi ;)
    Hehe dobre guru :D
    Srebrny mowisz ciezko bedzie wypatrzec bo jest ich duzo :) Dasz rade mnie nie przejechac jak bedziesz wjezdzac do Olsztyna nie martw sie :)

Wlasnie zobaczylam ze urwalo mi poprzedni post :)
    Super ze sie zdecydowaliscie :) juz kupiony czy dopiero upatrzony 3 czy 5 dzwiowy ? Peugeoty fajne samochodziki takie zgrabne oplywowe :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro płacimy zaliczkę, dogadaliśmy się że jak nie wyrobimy się do końca tygodnia to odbierzemy go po długim weekendzie. Teraz co drugi dzień lekarz, wyjazd do Białego w planach nie mamy kiedy tego załatwić. Jest 5 drzwiowy, miał być mniejszy 206 ale będzie ten i koniec. Muszę sie przełamać i zacząć jeździć i nie zwracać uwagi czy on mały czy duży.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Ha ha ha Asia to jak juz kupicie to podaj kolor to będziemy uwazaly na takiego pirata. A w benzynie kupujecie czy w diesel? Bo diesel to skarbonka. My juz po trzeciej naprawie za 2,5 tys w ciagu dwóch lat.nie liczę drobniejszych napraw do 500 zl. Ja mam nadzieje ze teraz juz nic się nie popsuje i będziemy jeździć do zdarcia.

A my mamy diesla i nie narzekamy. Tak jak już wcześniej pisałam auto ma 25 lat. Zero generalnych remontów tylko takie drobne ktore w każdym samochodzie trzeba robić.klocki tarcze itp. No ale może mamy jakiś wyjątkowy egzemplarz :)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nie szalej za mocno ;)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ