Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia08 wrote:W Działdowie.
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Asia08 wrote:To aż taki skok jest możliwy? Kurcze, nieźle...
A co masz przekroczenia cukrowe?no i godz różne mam mierzenia bo albo wizyta u dentysty albo gdzie indziej i wszystko się przesuwa
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
Asia08 wrote:Oooo, to u dr P. 350 zł.
Chyba, że coś zdrożało od grudnia.
Makumba, no nie chwaląc się nie wyglądam na 36 lat. Wszyscy się dziwią, jak widzą pesel.Ale on raczej zwraca na to uwagę, bo za każdym razem pyta gdzie były prenatalne robione.
Eni, tak dla kobiet 35+.
Asia a to ie u Ciebie był problem w strzelenie się w termin u dr Hoppe? i dlatego zdecydowałaś się na odpłatne badania? -
Cześć Wam popołudniu.
Mam brać 3 razy dziennie po 1 tabletce ale już wczoraj po tej drugiej zaczęłam się źle czuć. Gdyby nie pilne obowiązki w pracy i to że być może niebawem pójdę na zwolnienie to już bym była na urlopie od dnia dzisiejszego do piątku. Myślałam że w pracy wykituje ale dbali dziś o mnie to jakoś wytrwałam. Leże sobie teraz i mam zamiar się zdrzemnąć.nie spałam pół nocy.
Sonia86 już podjęłaś decyzje ostatecznie co do prowadzenia ciąży u dr Zd? A myślałaś może gdzie ewentualny poród? U siebie w mieście? Bo ja to mam taki dylemat chociaż wiadomo o czym ja teraz mowie skoro nie jestem w ciąży ale tak sobie rozmyślam bo lubię mieć wszystko zaplanowane. Najpierw mieliśmy prowadzić ciaze u dr Z, potem stwierdziliśmy że może będzie mało dostępny wiec może dr M i poród w Malarkiewiczu a potem zaczęliśmy zastanawiać się ze może jednak u jakieś lekarza u nas w mieście bo w razie gdyby poród wyskoczył nagle to w Działdowie w szpitalu przekichane bym miała gdybym ciąże prowadziła u kogoś innego nie ze szpitala. Niestety u nas tak jest ze jak nie chodzisz prywatnie do któregoś z lekarzy to opieka kiepska i niemiła. Ale się rozpisałam...
-
słomka :) wrote:Asia a to ie u Ciebie był problem w strzelenie się w termin u dr Hoppe? i dlatego zdecydowałaś się na odpłatne badania?
Tak, z tym w I trymestrze.
Emilka, az takie maja podejscie w sxpitaly? Kurcze, a ja wlasnie mysle nad Dzialdowem."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
TERA83 wrote:wiesz co na glukometrze mam w normie dzis dałam czadu bo na czczo zmierzyłam koło 10 i wynik 96 jedyny raz za późno ... ale jakoś mi się przysnęło
no i godz różne mam mierzenia bo albo wizyta u dentysty albo gdzie indziej i wszystko się przesuwa
No co Ty jedno przekroczenie? Spokojnie.
Ja to staram sie jakos zapkanowac posilki, zeby np.mierzenie wyskoczylo mi w samochodzie. Ostatnio w galerii w lazience mierzylam.Wazne, zeby bylo jak umyc palucha bo czytalam, ze nieumyte tez moga przeklamywac wynik
I u mnie chyba tak pare razy bylo, bo w drodze do Olsztyna mierzylam i bylo ponad norme a nic nowego nie jadlam. Teraz mam zawsze wode i mocze sobue palec i juz.Jakos trzeba sobie radzic.
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
21.06.2016 III iui
-
Asia08 to znaczy jeśli chodzi o działdowski szpital to oczywiście wygłaszam tylko tu swoją opinią ktora nie jest nawet poparta innymi opiniami wiec się nie przejmuj. Ja mam takie odczucia po ostatnim pobycie w szpitalu w Działdowie. Dopiero jak się lekarze dowiedzieli ze mam znajomą pielęgniarkę to trochę podejście się zmieniło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 17:02
Asia08 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny i znowu Wam zatruwam życie swoimi urojeniami ale musze:/. Mam wrażenie że endo teraz za szybko rośnie i będzie nieodpowiednie do przyjęcia zarodka. Mam mieszane uczucia co do tego sztucznego cyklu a raczej negatywne. Czy jest u nas ktoś na forum komu się udało na cyklu sztucznym?
-
Asia08 wrote:No co Ty jedno przekroczenie? Spokojnie.
Ja to staram sie jakos zapkanowac posilki, zeby np.mierzenie wyskoczylo mi w samochodzie. Ostatnio w galerii w lazience mierzylam.Wazne, zeby bylo jak umyc palucha bo czytalam, ze nieumyte tez moga przeklamywac wynik
I u mnie chyba tak pare razy bylo, bo w drodze do Olsztyna mierzylam i bylo ponad norme a nic nowego nie jadlam. Teraz mam zawsze wode i mocze sobue palec i juz.Jakos trzeba sobie radzic.
Asia08 lubi tę wiadomość
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
Emilko wiem, ze to inna sytuacja ale... ja podczas pierwszej stymulacji bylam nastawiona super entuzjastycznie i dupa na całej linii. Za drugim razem mialam straszne skoki nastroju, tak jak ty teraz. Raz ze na pewno będzie rewelacyjnie, raz ze nic nie wychoduje albo endo do dupy albo ze hiperka i zobacz jaki efekt. Zaufaj lekarzom, będzie wszystko dobrze.
Co do porodu. Ciaze mozesz prowadzić gdzie chcesz, a rodzić nawet w Krakowie wiec wiesz luzJa nawet o rodzeniu w moim mieście nie chce myśleć choc lekarza mam spoko
Buziaki i glowa do gory22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Emilka chyba im większe endo tym lepiej. Jeśli chodzi o prowadzenie ciąży to już wcześniej wiedziałam że będę ją prowadzić w artemidzie, a że na pierwszą wizytę po transferze trafiłam do dr Zd i zrobił na mnie pozytywne wrażenie to tak już zostałam. Jeśli chodzi o poród to mam ciężki orzech do zgryzienia. Ja pracuję w szpitalu w mojej miejscowości, lekarzy znam od podszewki i byłam pewna że u żadnego z nich nie chce się leczyć i prowadzić ciąży, ale jak w 8 tyg. trafiłam na oddział z tym plamieniem to moglam liczyć na wyjątkowe traktowanie. Boję się że w Wojewódzkim jest za duży przemiał pacjentek,a o malarkiewiczu jakoś w ogóle nie myślałam.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Tera, ja piza glukometrem nie mam nigdzie zapisanych godzin. Nikt mi tego nie kazal robic.
A tak w ogole, to mi wynik podnosi wysilek. Ostatnio po odkurzaniu mieszkanua mialam zawyzony, po szybkim spacerze z psem. Pytalam lekarke i faktycznie tak moze byc, ze sie zmeczylam za mocno i poszlo w gore. No i kazala unikac spacerow w pelnym sloncu (to nam akurat narazie nie grozi).
Emilka, musi byc dobrze. Nie ma innej opcji. Swoje juz przeszlas, wystarczy. Teraz tylko same ++++.e_mil_ka lubi tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
21.06.2016 III iui
-
Dzięki dziewczyny. Ostatnia wizyta tak mi jakoś umknela u dr Z ze nie zapytałam o ważne sprawy. Nie chce go męczyć znowu telefonami. Wykituje chyba z tych nerwów
miałam go zapytać czy może lepiej będzie jak będę progesteron przyjmować zamiast dopochwowo to w zastrzykach bo boje się infekcji. No i jak przy cyklu sztucznym wyznaczany jest transfer. Bo jak na naturalnym to po owulacj piec dni a tak nie wiem. -
Emilka, ja mogę tylko, na pocieszenie
napisać Ci, że też miałam straszną zalamkę podczas stymulacji. Cały weekend przepłakałam, ze nic z tego nie wyjdzie... I wyszło. Głowa do góry. Spróbuj gdzie indziej lokować myśli, emocje. Idź na basen, do kina.
e_mil_ka, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Asia08 wrote:Tera, ja piza glukometrem nie mam nigdzie zapisanych godzin. Nikt mi tego nie kazal robic.
A tak w ogole, to mi wynik podnosi wysilek. Ostatnio po odkurzaniu mieszkanua mialam zawyzony, po szybkim spacerze z psem. Pytalam lekarke i faktycznie tak moze byc, ze sie zmeczylam za mocno i poszlo w gore. No i kazala unikac spacerow w pelnym sloncu (to nam akurat narazie nie grozi).
Emilka, musi byc dobrze. Nie ma innej opcji. Swoje juz przeszlas, wystarczy. Teraz tylko same ++++.
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
e_mil_ka wrote:Dzięki wam za słowa otuchy a tak z innej beczki to dobijamy do 1000 strony naszego forum
Dobrze, ze Was mam...
1000 stron i bez zgrzytow ( wiekszych haha) nagroda sie nam należy.
To kiedy imprezka ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 20:16
Gosia321, e_mil_ka, asiastokrota, malgos741, leo, sonia86, ana1122, Makumba lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lotta84 wrote:ENA jak zareagowalas na taka stymulacje?Ja ciagle sie zastanawiam czy nie za dużo mi tych hormonow przepisano do iui...01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017