X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Wilga Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia28 wrote:
    Ja pierdziele.. wiedza koleżanki naprawdę uboga, skąd ludzie biorą takie informacje? To cud jak np z 14 komórek uda się mieć 2-3 zarodki. Czytałam kiedyś artykuł, w którym ludzie z procedury mieli około14 zarodków, w co nigdy nie uwierzę. Artykuł oczywiście w gościu niedzielnym...

Misia, u mnie z 6 komórek jest 5 zarodków. Dr najpierw mówił ze spoko, ze z pobranych komórek zapłodniła się 2-3. Zaplodnilo się 5. Potem mówił ze spoko, ze z tych zapłodnionych komórek pewnie połowa odpadnie do 5 dnia. Przetrwały wszystkie.
    I udał się pierwszy transfer. Myśle ze wszystko tak naprawdę zależy od przyczyny niepłodności, u nas było bardzo dobre nasienie i ja miałam regularne cykle i owulacje, dobre amh. Mimo wszystko podejrzewam u nas problemy z jajowodami- bo jeżeli wszystko to dobrze poszło w IVF to gdzie indziej leżała przyczyna prawie 4 lat starań i dwóch nieudanych IUI?
    Tak ze jestem w stanie uwierzyć ze ktoś miał tyle zarodków, z tym ze uważam to za błąd lekarza, który źle ocenił szanse i pozwolił na zapłodnienie tylu komórek.
    Z drugiej strony tez czytałam wiele artykułów na temat ivf w prasie popularnej również tej katolickiej i KAŻDY z artykułów mijał się z prawdą zwykle po to żeby szczuć przeciwko IVF, wzbudzić strach, ze to jakaś nieludzka manipulacja. Brakuje w przestrzeni publicznej rzetelnej informacji a książka p. Rozenek która miała być takim głosem niestety bardzo rozczarowała 😞

Starania od 4.2016
    Endometrioza i zrosty w jamie brzusznej
    Jajowody drożne (laparo 2017)
    1. IUI 07.2019 👎
    2. IUI 09.2019 👎
    1. IVF 11.2019
    4.1.1 ❄️❄️❄️5.3.3❄️3.3.3❄️
    1. FET 18.01.2020. ❄️👉🤰🏻
    9dpt 244, 11dpt 728, 27dpt 💓👉🤱🏻
    12.10.2020 Helenka
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodzę się z Tobą Wilga 🙂 ale znam też ludzi którzy nigdy by nie skorzystali z ivf i nie mają dzieci bo ich przekonania są ważniejsze, szanuje to. Z drugiej strony po części rozumiem też stwierdzenie że to "bawienie się w Boga" jednak jest to manipulacja ludzkimi komórkami ale jeżeli nauka idzie do przodu i daje możliwość posiadania dzieci to jak najbardziej trzeba korzystać. Ja się długo wachalam co do ivf mimo że mam tylko ślub cywilny i nie zgadzam się z wieloma aspektami w życiu kościelnym to był to trudny wybór. Nadal klebia mi sie myśli czy wszyscy którzy wiedzą że córcia jest z in vitro patrząc na nią myślą o tym?
    Jestem przeszczęśliwa że żyje w czasach w których mogę mieć dzieci ale temat ivf bardzo długo zostanie kontrowersyjny,niestety 🤷‍♀️
    Ja mam jeszcze 2 ❄ i ciągle o nich myślę. Ostatnio jak oglądałam program Rozenkowej o in vitro i pokazywali zapłodnienie i komórki jak się dzielą to się poplakalam, mega piękny widok 🥰

Marzena, Wilga lubią tę wiadomość

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 23:45

Marzena, Hercia35, Megii_81 lubią tę wiadomość

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Odnośnie ilości komórek, to uzyskanie 14 zarodków z procedury jest jak najbardziej możliwe. U nas na forum jest dziewczyna, która miała ivf za granicą i pierwszej procedury uzyskała 11 blastocyst, a z drugiej uzyskała 13 blastocyst.
    Wow, ale wynik i z 11 blastocyst nie uzyskała ciąży?

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki, a właśnie dzwonili do mnie z lab z informacją, że ze udało się zapłodnić 2 komórki 😕 zobaczą jak będą się rozwijać.. zadzwonią w poniedziałek z informacją czy będziemy transferować w 3 dobie czy też dalej czekać.. stąd moje pytanie miała któraś z was transfer w 3 dobie i czy udany? Kurcze toeche się martwię 😕

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam transfer dwóch zarazków w trzeciej dobie zakończony pojedyncza ciążą:-)

Jolciaa, Wilga lubią tę wiadomość

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka wrote:
    Ja miałam transfer dwóch zarazków w trzeciej dobie zakończony pojedyncza ciążą:-)
    Czyli jak dotrwają to może jest dla mnie nadzieja.. A korzystałaś z jakis wspomagaczy typu stretching?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej tyle zarodków do adopcji tyle szans dla potrzebujących. Super. Ciekawa jestem dlaczego w Polsce nie osiąga się takiej liczby zarodków.

• Misia28 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga wrote:
    Misia, u mnie z 6 komórek jest 5 zarodków. Dr najpierw mówił ze spoko, ze z pobranych komórek zapłodniła się 2-3. Zaplodnilo się 5. Potem mówił ze spoko, ze z tych zapłodnionych komórek pewnie połowa odpadnie do 5 dnia. Przetrwały wszystkie.
    I udał się pierwszy transfer. Myśle ze wszystko tak naprawdę zależy od przyczyny niepłodności, u nas było bardzo dobre nasienie i ja miałam regularne cykle i owulacje, dobre amh. Mimo wszystko podejrzewam u nas problemy z jajowodami- bo jeżeli wszystko to dobrze poszło w IVF to gdzie indziej leżała przyczyna prawie 4 lat starań i dwóch nieudanych IUI?
    Tak ze jestem w stanie uwierzyć ze ktoś miał tyle zarodków, z tym ze uważam to za błąd lekarza, który źle ocenił szanse i pozwolił na zapłodnienie tylu komórek.
    Z drugiej strony tez czytałam wiele artykułów na temat ivf w prasie popularnej również tej katolickiej i KAŻDY z artykułów mijał się z prawdą zwykle po to żeby szczuć przeciwko IVF, wzbudzić strach, ze to jakaś nieludzka manipulacja. Brakuje w przestrzeni publicznej rzetelnej informacji a książka p. Rozenek która miała być takim głosem niestety bardzo rozczarowała 😞

Nie miałam w ręce tej książki, ale jak o niej usłyszałam to pomyślałam, że będzie rozwiewać wszelkie wątpliwości i prostym językiem wyjaśni i odczaruje ivf.
    Przecież to nadal jest połączenie komórki jajowej z plemnikiem. Nie jestem w stanie zrozumieć czemu ludzie postrzegają to jakbyśmy co najmniej grzebały w genach, żeby ustawić dziecku kolor i zu czy włosów pod swoje widzimisię.
    Ja po tych zeszłorocznych warsztatach na których wypowiadał się embriolog zapamiętałam głównie, że mając określoną liczbę wyjściowa komórek, potem na każdym etapie ( jakość, zapłodnienie, rozwój), odpada połowa. I tak myślałam analizując swój przykład. Jednak teraz widzę, że różnie to bywa u różnych kobiet.
    U mnie tylko obustronna niedrożność i udał się pierwszy transfer. Wychodząc od 14 komórek dotarliśmy do 3 blastocyst.
    Moja córeczka traktuje pierś jak smoczek, co drugi dzień spędzam tylko w łóżku z przerwą na siku. Chyba coś robię źle ☹️

01.2020 dziewczynka 😍
    06.2022 dziewczynka 😍

Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa wrote:
    Czyli jak dotrwają to może jest dla mnie nadzieja.. A korzystałaś z jakis wspomagaczy typu stretching?
    Tak braliśmy embrioglue, dopłacasz 500 zł do transferu. W zasadzie to jak pojawiliśmy się na transfer to dr sam zacedydowal o embrioglue nie pytał nas o zdanie, tylko stwierdził, że zwiększy szansę na powodzenie.

Jolciaa lubi tę wiadomość

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka wrote:
    Tak braliśmy embrioglue, dopłacasz 500 zł do transferu. W zasadzie to jak pojawiliśmy się na transfer to dr sam zacedydowal o embrioglue nie pytał nas o zdanie, tylko stwierdził, że zwiększy szansę na powodzenie.
    O widzisz dzięki za info😘, oby przetwaly jak najdłużej 🙏🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku mieliśmy 5 komórek zapłodnionych, odpadły dwie i trzy dzielnie walczyły, ostatecznie zostały dwie bardzo dobrej klasy. Dr stwierdził, że przy tak małej liczbie nie czeka się do piątej doby było transferuje w trzeciej. Ciekawa jest jaką decyzję podejmie u Was.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie poddawaj się, to wszystko się unormuje, zobaczysz. Zawsze początki karmienia są ciężkie. Ja miałam tak samo jak mój syn się urodził. Z łóżka wychodziłam tylko do wc bo on cały czas wisiał na cycku. W łóżku mialam jedzenie, picie i z niego praktycznie nie wychodziłam 🤪

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka wrote:
    My na początku mieliśmy 5 komórek zapłodnionych, odpadły dwie i trzy dzielnie walczyły, ostatecznie zostały dwie bardzo dobrej klasy. Dr stwierdził, że przy tak małej liczbie nie czeka się do piątej doby było transferuje w trzeciej. Ciekawa jest jaką decyzję podejmie u Was.
    A wiesz nie mam Pojęcia Pani embriolog zadzwoniła i poinformowała, że zapłodniły się 2 z 3 dojrzelych, a reszta była niedojrzała spróbowali podrasować i je zapłodnić ale nie ruszyły, i że będą dzwonić w poniedziałek, a gdyby coś się z nimi działo miały nieregularny kształt itp. to wtedy transfer w poniedziałek jeżeli dr podejmie taka decyzję.. , a jak będą ładnie się dzielic to pewnie później. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam z tych nerow 🙄Pozostaje tylko czekać 🙏

Poziomka lubi tę wiadomość

• kimo4ka Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa wrote:
    Hejka dziewczynki, a właśnie dzwonili do mnie z lab z informacją, że ze udało się zapłodnić 2 komórki 😕 zobaczą jak będą się rozwijać.. zadzwonią w poniedziałek z informacją czy będziemy transferować w 3 dobie czy też dalej czekać.. stąd moje pytanie miała któraś z was transfer w 3 dobie i czy udany? Kurcze toeche się martwię 😕
    Ja miałam transfer 2 zarodków w 3 dobie. Udany🙏😃

Jolciaa, Rudzik1 lubią tę wiadomość

kimo4ka
  • Ferdek Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W najbliższym czasie wybieram się do immunologa Sydor. Czy przyjmuje on może w Tarnowie? Przed wizyta dr Ch kazał mi zrobić histeroskopia z pobraniem wycinka w kierunku nk. Czy ktoś był u tego immunologa? Jakie warto zrobić jeszcze badania przed wizyta?

Ferdek
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik czekam na męża bo to antybiotyk 3w1 i podobno nieźle robi szum w głowie. Boję się z dziećmi sama 🙂

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • Marzena Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa wrote:
    Ja rozwniez się dołączam 😊 Transfer dwóch zarodków z czego mam śliczną 3- miesięczną już córeczkę ❤️

kimo4ka, Poziomka, Jolciaa, Wilga, Misia28, Megii_81, Rudzik1 lubią tę wiadomość

Pierwsza ciąża naturalnie 2009 córka ❤️
    Endometrioza III stopnia
    AMH- 1,2
    grudzień 2018 rozpoczęcie do procedury in vitro. 13 marzec 2019 transfer
    25 marzec test pozytywny
    Beta 26.03.3019 - 357,2😍 27.03.2019- 560,1❤️
    5.04.2019 - 20654,84 😍
    8 kwiecień mamy 😍❤️
    21.11.2019 córeczka ♥️

Naturalny cud
    202312267443.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ