Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHercia35 wrote:Milka trzymaj się. Zróbcie sobie przerwę, dajcie czas dla siebie. Wrócisz po kropka z nowymi siłami.
W tej sytuacji musimy. Nie mamy już nawet kasy żeby coś ruszac dalej. Po ślubie ogarnelismy dom, samochody do pracy, bo mieszkamy w czystym lesie bez kom.miejskiej, do tego jakieś ocieplenie ,tynki , kostka ... 3ivf i jeszcze studia podyplomowe , więc jak na nasze 30 lat to i tak dużo tego , a razem już nam idzie 12 rok ;0
Może jeszcze kiedyś to największe marzenie się spełni. Cieszę się tylko ,że w obecnej syt. Nie mamy kredytu bo to by mnie tylko dobiło
Najwyzej AZ jak już wszystkie siły zaniemognaHercia35, Monia/89, Jolciaa, Marzena, Poziomka, Misia28, Wilga lubią tę wiadomość
-
Paulina12345 wrote:To zależy czy masz problem z krzepliwością czy nie. Warto zrobić zespół antyfosfolipidowy. U mnie już jeden wskaźnik dodatni wskazuje na mus stosowania acardu i heparyny. Nawet Ch to ostatnio mi potwierdzil.
Co do immunologii, Prokocim Ci nie jest potrzebny aby zbadać Ana, anty tpo i anty tg. Na priv mogę Ci napisać coś więcej żeby nie zaśmiecać tu watku
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Saabi30 wrote:Póki co nie planujemy ale chce zostać zdiagnozowana czy u mnie jest problem jakiś głębszy . Mąż robił badania nasienia był u dr bergiera
Jego wyniki
Liczba 41mln /ml
Całkowita 104,03mln
Żywotność 85%
Morfologia 3%
Ruchliwość a+ b 6,2
Niepostepowy 29,3
Brak ruchu 70,3
nie wiemy czy tylko tu problem czy u mnie może cos jeszcze . Nie chcemy tracić czasu .....
Odnośnie Twoich badań to pewnie na początku nie będzie szukał dziury w całym. Może zleci histeroskopię. Ale nie masz co kombinować i robić na wszelki wypadek niewiadomo jakich badań. Poczekajcie spokojnie do wizyty.
Powodzenia!24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
29.07.2019 transfer 5.1.1
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
16.02.2022 transfer 3.2.2
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
Okebu wrote:Plemniki nie są rewelacyjne. Dr na pewno zleci test HBA i MAR no i fragmentację DNA.
Odnośnie Twoich badań to pewnie na początku nie będzie szukał dziury w całym. Może zleci histeroskopię. Ale nie masz co kombinować i robić na wszelki wypadek niewiadomo jakich badań. Poczekajcie spokojnie do wizyty.
Powodzenia!
Co się robi w razie kiepskiego HBA, MAR, DNA? -
sucharek85 wrote:Ktoś tu był chyba farmaceuta? Wilga ?
Dziewczyny czy podczas karmienia piersią mogę używać kwaśnej wody do okładów i maści ziołowych np z arnika.
Kurcze tylko to udało mi się dostać w aptece a widzę że jedno i drugie ma etanol w składzie.
A ja oprócz kompresów muszę miec coś ekstra do smarowania piersi bo mi się często kanaliki zatykają.
Sucharek, czy taki zatkany kanalik to po prostu tak jakby bąbelek na czubku sutka wypełniony jakby mlekiem albo płynem?01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn. -
Okebu wrote:Plemniki nie są rewelacyjne. Dr na pewno zleci test HBA i MAR no i fragmentację DNA.
Powodzenia! -
Paulina12345 wrote:Co się robi w razie kiepskiego HBA, MAR, DNA?
Paulina12345 lubi tę wiadomość
24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
29.07.2019 transfer 5.1.1
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
16.02.2022 transfer 3.2.2
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
nick nieaktualnyHercia35 wrote:Milka trzymaj się. Zróbcie sobie przerwę, dajcie czas dla siebie. Wrócisz po kropka z nowymi siłami.
Wrocimy, robimy transfer na minimum bez dodatków za gole 1.300 i jak nie pójdzie to zmieniamy klinikę , bo to już nie ma sensu wszystko . Potrzebuję jakiejś większej wiary,że się może udać ...Paulina12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHercia35 wrote:No już coraz ciężej. Panująca sytuacja jeszcze dobija mnie psychicznie, jakbym malo miala problemow z ciąża,
to jeszcze przyjdzie mi rodzić w epidemii. Przyjęcie do szpitala mam 15 kwietnia. Oby wszystko się dobrze skończyło. Nie tylko dla mnie, ale dla Was wszystkich ❤
Widzę,że Ty i agika miałyście też takie słabe wyniki punkcji i w macierzyństwie coś ruszyło .
Muszę mieć jakiś świeży podgląd na sprawę. Dwa chce iść gdzieś bo tu w szpitalu mi coś mówili o miesniaku w macicy ,właśnie tu gdzie niby mam endometrioze i chce sprawdzić jeszcze u kogoś co to w końcu jest ,bo lekarka przy USG zrobiłam to oczy ,już nie wspomnę o tym,że mnie to b.boli przy USG zawsze -
nick nieaktualnyMilka90 wrote:Wrocimy, robimy transfer na minimum bez dodatków za gole 1.300 i jak nie pójdzie to zmieniamy klinikę , bo to już nie ma sensu wszystko . Potrzebuję jakiejś większej wiary,że się może udać ...
-
Milka90 wrote:Widzę,że Ty i agika miałyście też takie słabe wyniki punkcji i w macierzyństwie coś ruszyło .
Muszę mieć jakiś świeży podgląd na sprawę. Dwa chce iść gdzieś bo tu w szpitalu mi coś mówili o miesniaku w macicy ,właśnie tu gdzie niby mam endometrioze i chce sprawdzić jeszcze u kogoś co to w końcu jest ,bo lekarka przy USG zrobiłam to oczy ,już nie wspomnę o tym,że mnie to b.boli przy USG zawsze
Też zobacze jak dr Ch podejdzie do mojego kolejnego transferu i zastanowię się nad Macierzyństwem. Ja też zrobiłam oczy jak mi dr Gawron robiła monitoring i mowi a tu jest mięśniak. A ja na to: jaki mięśniak???! Dr Ch ani raz się nie zająknął, że mam mięśniaka 😒 niby w takim miejscu, że nie ma znaczenia ale wolałabym wiedzieć...
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
04.2020 histeroskopia OK
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
nick nieaktualnyKaarola wrote:Milka ten transferer za 1300 to świeży. Więc licz 1500 za crio 😉
Też zobacze jak dr Ch podejdzie do mojego kolejnego transferu i zastanowię się nad Macierzyństwem. Ja też zrobiłam oczy jak mi dr Gawron robiła monitoring i mowi a tu jest mięśniak. A ja na to: jaki mięśniak???! Dr Ch ani raz się nie zająknął, że mam mięśniaka 😒 niby w takim miejscu, że nie ma znaczenia ale wolałabym wiedzieć...
A niech bd i to 1500 . Po prostu chce to przejść za kilka mscy i albo się cieszyć albo po prostu szukać pomocy w innym miejscu. Jednym się udaje ,innym nie ,jestem wśród tych drugich i muszę próbowaćKaarola lubi tę wiadomość
-
Milka90 wrote:Ja nie wiem co to,ale mięśniak to były pierwsze słowa ginekolog ze szpitala.
A niech bd i to 1500 . Po prostu chce to przejść za kilka mscy i albo się cieszyć albo po prostu szukać pomocy w innym miejscu. Jednym się udaje ,innym nie ,jestem wśród tych drugich i muszę próbować -
nick nieaktualnyElfiaKsiężniczka wrote:milciu, czy będziesz dr cisnela o dalszą diagnostykę w kierunku braku implantacji?
Nie wiem jeszcze. Kiedyś mi mówił o kariotypach,ale oczywiście już była na dniach punkcja i tg nie robiłam ,bo powiedział że to tylko stwierdzi lub nie wadę ,a na leczenie nie ma nic wpływu to byłby tylko fakt.
Po prostu umówimy wizytę ale no jak się wszystko uspokoi,jak odpocznę i wtedy też powiem że to już nasz ostatni przystanek tam . No serio słabo to bardzo wyszło patrząc na to,że to już 3 próba i nie pociesza mnie to ,że jest jeszcze 1 zarodek. Jest,ale nie wiadomo czy jeszcze właśnie nie mam problemów z implantacja itd ... Już się tu tego nie dowiem. Ogólnie z badań mamy tylko to zlecone do 1 ivf czyli standard -
nick nieaktualnyRudaKita wrote:Warto zrobić kariotypy. Jestem w szoku, że 3 ivf za Wami i lekarz ich Wam nie zlecił.
Poza tym warto też zbadać KIRy (tzn genotypowanie KIR), jeśli masz już za sobą nieudane transfery.
Moj mąż chyba to badanie robil -
Milka90 wrote:Co się robi jak wyjdą źle?
Moj mąż chyba to badanie robil
Jeśli chodzi o kiry to można na zastosować accofil -
Hercia35 wrote:Volumed na Pradnickiej. Dr Nawara-Baran. Tam robiłam prenatalne i jakoś tak padło też z tym echem na ten gabinet.
A w którym jesteś tygodniu? Z tego co kojarzę echo najlepiej zrobić między 19 a 24 tc.
Hercia, myślę nad usg pierwszego trymestru tam z polecenia mojej gin - jestes zadowolona?
Nie wiem tez jak to ogarnizacyjnie, bo pappa moge zrobic na pakiet medicover a w volumedzie bym chciala usg bo ponoc analizują wiecej parametrów niż w medi.
-
Nowastaraczka wrote:Hercia, myślę nad usg pierwszego trymestru tam z polecenia mojej gin - jestes zadowolona?
Nie wiem tez jak to ogarnizacyjnie, bo pappa moge zrobic na pakiet medicover a w volumedzie bym chciala usg bo ponoc analizują wiecej parametrów niż w medi.
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
04.2020 histeroskopia OK
Sanco - czekamy na chłopca 💙