Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Malwas wrote:Gratulacje . Mogłabyś opisać, jak było teraz na porodówce?
Jeśli chodzi o druga ciążę, lekarz powinien Cię zbadać, nam dal zielone światło po pol roku od cc, ale statystycznie najlepiej odczekać rok z hakiem, zeby ciało doszło do siebie. Kolejna kwestia jest tez karmienie piersią, dopóki karmisz, nie mozesz przystąpić do kolejnego transferu. Nam doktor po odstawieniu od piersi kazał odczekać trzy cykle i dopiero.
Ja rodziłam 6 marca, więc jeszcze szczęśliwie mąż był ze mną, ale tylko na porodówce, później zakaz odwiedzin, więc mam nieaktualne info.
Dzięki za info, narazie sie karmimy, wprawdzie podaje moje mleko butelką, ale będę miała to na uwadze planując kolejne podejscie.Starania od 2017
M: bardzo słabe nasienie
Ż: TSH podwyższone - euthyrox 75
Artvimed - Kraków
Krótki protokół - Puregon 125, później 150.
2 czerwiec - pierwszy dzień stymulacji
12 czerwiec punkcja
9 pobranych komórek
6 kumulusów
5 zapłodnionych
4 zygoty
17 czerwiec transfer 5 dniowego kropka 5.1.1.
1 ❄️
24 czerwca 7dpt- beta 68
26 czerwiec 9dpt- beta 218
28 czerwiec 11dpt- beta 629 -
Na szkole rodzenia położna mówiła, że następna ciąża po CC najlepiej po 2 latach od porodu. Ale nie wiem jak to jest. Też myślę codziennie o naszych dwóch mrozaczkach, ja bym najchętniej wróciła po jednego w następnym roku, a po kolejnego też niedługo, choć nie wiem jak obecny dzieć da mi w kość 😉 cholera, całe życie zawodowe zajmuję się cudzymi dziećmi, kiedyś muszę swoimi. A z drugiej strony nie wiem jak z pracą... Dużo pytań, mało odpowiedzi.
P.S. Jutro nam miną 3 miesiące! 🙂Rudzik1, Marzena, Zanes, Wilga, sucharek85 lubią tę wiadomość
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn. -
Poziomka25 wrote:Dziewczyny a ile kosztuje AZ w klinice ??
-
ElfiaKsiężniczka wrote:1500, zapłaciliśmy za sam transfer plus oczywiście wizyty i leki (pierwsza wizyta w klinice 180, kolejne 120,). Jak dr znajdzie zarodek/zarodki od razu to pewnie by od razu rozpusal leki do transferu, wizyta 12-13 dc (120 zł) transfer w 6 dobie. Z tego co się orientuje to w artvimedzie głównie mają zamrożone bkadtocysty. 3 dniowe podawane są świeże.
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
gonia729 wrote:Księżniczko jak myślisz ile wizyt od początku czyli kwalifikacji i dobrania zarodka musiałoby się odbyć? Jestem z drugiego końca Polski i zastanawiam się ile urlopu musiałabym wziąć żeby wszystko załatwić będąc na miejscu żeby nie jezdzic tam i z powrotem. 🙂
jesli masz kwalifikacje od razu, wazne wszystkie badania to wystarczlaby wizyta w 12-13 dc na podglad, może nawet, doktor mogliby isc ci na rekę i moglabys zrobić monitoring u jakiegoś swojego lekarza czy endometrium jest "dobre" (trojliniowe, jednorodne i o odpiwiedniej grubosci) i potem transfer w 18-19 dc. Potem jeszcze jest wizyta serduszkowa, dwa tygodnie po pozytywnej becie. To była moja ostatnia wizyta w klinice. Depozyt zarodków załatwiłam poprzez email. -
Poziomko Ciebie też korci AZ?
A długo się czeka na AZ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 17:10
👩🏻🦰 30l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️ Czekam na wizytę do prof.Wilczynskiego
👨🏽34l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
Dostępna tylko na priv. -
gonia729 wrote:Księżniczko jak myślisz ile wizyt od początku czyli kwalifikacji i dobrania zarodka musiałoby się odbyć? Jestem z drugiego końca Polski i zastanawiam się ile urlopu musiałabym wziąć żeby wszystko załatwić będąc na miejscu żeby nie jezdzic tam i z powrotem. 🙂
zamiast urlopu możesz poprosić o L4 na dzień wizyty lekarza.👩🏻🦰 30l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
👨🏽34l.
🔺HBA 58%
Koniec starań.
Frelcia_na_chwilę wrote:Poziomko Ciebie też korci AZ?
A długo się czeka na AZ?
Na pierwszej wizycie przedstawił nam jakie mamy opcje, zlecił dodatkowe badania, które mogłabym wykonać, żeby znaleźć przyczynę POF.
Daliśmy sobie troszkę czasu na przemyślenie sprawy, rozważenie opcji. W międzyczasie pojechaliśmy na wakacje i podjęliśmy decyzję o AZ. Na drugiej wizycie, dr wypytal nas o cechy fenitypowe i grupy krwi i znalazł zarodki od dwóch różnych par, z których mogliśmy wybrać. -
ElfiaKsiężniczka wrote:nam dr dopasowal od razu jak tylko byliśmy zdecydowani.
Na pierwszej wizycie przedstawił nam jakie mamy opcje, zlecił dodatkowe badania, które mogłabym wykonać, żeby znaleźć przyczynę POF.
Daliśmy sobie troszkę czasu na przemyślenie sprawy, rozważenie opcji. W międzyczasie pojechaliśmy na wakacje i podjęliśmy decyzję o AZ. Na drugiej wizycie, dr wypytal nas o cechy fenitypowe i grupy krwi i znalazł zarodki od dwóch różnych par, z których mogliśmy wybrać.
no i to jest dla nas dobra opcja.. bo KD to kuźwa prawie 20 tys.. zanim uzbieramy to zrobimy AZ. Jeśli pfu pfu crio się nie uda.👩🏻🦰 30l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
👨🏽34l.
🔺HBA 58%
Koniec starań.
Frelcia_na_chwilę wrote:no i to jest dla nas dobra opcja.. bo KD to kuźwa prawie 20 tys.. zanim uzbieramy to zrobimy AZ. Jeśli pfu pfu crio się nie uda.
-
Elfia masz dalej mdłości? Mnie już zaczyna deprecha łapać, każdego dnia sie budzę i modle żeby był wieczór, a ponoć 7 tydz. najgorszy...
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Anuśla wrote:Elfia masz dalej mdłości? Mnie już zaczyna deprecha łapać, każdego dnia sie budzę i modle żeby był wieczór, a ponoć 7 tydz. najgorszy...
Pomagała mi praca w ogródku i spacery po posesji, wtedy mdłości były lżejsze. Jak mdłości minęły to się strasznie bałam o dziecko. Mogłabym dalej czuć te całodniowe mdłości byle dzidzia była zdrowa.
Teraz czuję się cudownie, mnóstwo energii. Wrócił mi apetyt, z przyjemnością jem warzywka, szczególnie pomidory.
Mam nadzieję , że szybko ci przejdzie i będziesz mogła się cieszyć ciąża -
ElfiaKsiężniczka wrote:jesli masz kwalifikacje od razu, wazne wszystkie badania to wystarczlaby wizyta w 12-13 dc na podglad, może nawet, doktor mogliby isc ci na rekę i moglabys zrobić monitoring u jakiegoś swojego lekarza czy endometrium jest "dobre" (trojliniowe, jednorodne i o odpiwiedniej grubosci) i potem transfer w 18-19 dc. Potem jeszcze jest wizyta serduszkowa, dwa tygodnie po pozytywnej becie. To była moja ostatnia wizyta w klinice. Depozyt zarodków załatwiłam poprzez email.
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Frelcia_na_chwilę wrote:no i to jest dla nas dobra opcja.. bo KD to kuźwa prawie 20 tys.. zanim uzbieramy to zrobimy AZ. Jeśli pfu pfu crio się nie uda.
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️