Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nimsi wrote:Pola a w jakim celu robiłaś crp? Miałaś takie zalecenia? A tarczycę masz już uregulowana?
-
nimsi wrote:Pola a w jakim celu robiłaś crp? Miałaś takie zalecenia? A tarczycę masz już uregulowana?
nimsi lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Mamy małego dzidziola z bijącym serduchem 😍😍😍. Normalnie się im tam popłakałam ze szczęścia 😂😂. Misia jak Ci się udało wogole dostać do samorządowego? My od sierpnia zaczynamy adaptacje ale w prywatnym i bez rodziców 😔
Kalya, Agaciorka, Misia28, Monia/89, Pola31, nimsi, Anuśla, Rudzik1 lubią tę wiadomość
-
Lulka36 wrote:Mamy małego dzidziola z bijącym serduchem 😍😍😍. Normalnie się im tam popłakałam ze szczęścia 😂😂. Misia jak Ci się udało wogole dostać do samorządowego? My od sierpnia zaczynamy adaptacje ale w prywatnym i bez rodziców 😔
Może dlatego, że to żłobek na wsi? Z tego co obserwuję w swoim otoczeniu to albo matki idą na urlop wychowawczy, albo dziećmi zajmują się babcie.
Adaptacja bez rodziców, też kiepsko 🙁 cholerny koronawirus 😤
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn. -
Misia28 wrote:Może dlatego, że to żłobek na wsi? Z tego co obserwuję w swoim otoczeniu to albo matki idą na urlop wychowawczy, albo dziećmi zajmują się babcie.
Adaptacja bez rodziców, też kiepsko 🙁 cholerny koronawirus 😤 -
nick nieaktualnyMisia u nas problem żeby się dostać do prywatnego, zapisałam Olusia w styczniu i musiałam uruchomić znajomości żeby się dostał. My adaptację mamy w sierpniu. Najchętniej zaszlabym w drugą ciążę, ale na kolejną procedurę nie mamy kasy,a i sama nie wiem czy dałabym radę poraz kolejny przez to wszystko przejść.
-
Lulka 😍😍😍❤️❤️❤️ na to czekałam 😁
My z Laura też od poniedziałku adaptacja w żłobku, narazie po godzince, w przyszłym tygodniu po 2-3 a w sierpniu do 13 ma zostawać. Ja wracam od września do pracy. Narazie mamy trochę płaczu ale ogólnie chyba ja gorzej to znoszę niż ona. Dziś jak odchodziłam to płakała trochę ale jak po nią przyjechałam to mnie do sklepu wysłaly jeszcze opiekunki bo tak fajnie się bawiła. Rzeczywiście tak było bo ja podgladnelam. Rodzeństwo to idealne rozwiązanie jak tylko ktoś ma możliwość...też tak chciałam ale teraz czekam aż się mój skarb odstawi od piersi i wróci mi okres a tu nie widać tej możliwości 😂 chociaż mamy mały sukces bo w dzień się już nie upomina 😁🤞Rudzik1, Lulka36 lubią tę wiadomość
03.2019 punkcja
05.2019 1 transfer 4AA cb
09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
8 dpt 90,58
10 dpt 234,50
12 dpt 582,70
25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
Czekamy na córeczkę 🙆
06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
10.2022 transfer 4.1.1
8 dpt 71,46
10 dpt 228,20
14 dpt 1051
24 dpt mamy ❤️
06.2023 mamy 54 cm drugiego cudu❤️ -
Pola31 wrote:Lekarz mi dał skierowanie i na nim było crp. Nie mam pojęcia w jakim celu 😏 tarczyca już jest ładnie uregulowana, TSH wczoraj wyszło 1,32. Ale biorę duże dawki Euthyroxu. Myślisz, że to może mieć wpływ ?
Myślę, że nie. Jeśli masz lekko przekroczone to może to nic takiego, w ciąży może być chyba trochę przekroczone.
Dobrze, że uregulowałas sobie tą tarczyce☺️Pola31 lubi tę wiadomość
-
Lulka36 wrote:Mamy małego dzidziola z bijącym serduchem 😍😍😍. Normalnie się im tam popłakałam ze szczęścia 😂😂. Misia jak Ci się udało wogole dostać do samorządowego? My od sierpnia zaczynamy adaptacje ale w prywatnym i bez rodziców 😔
Lulka cudowne wieści 🥰🥰🥰🥰Lulka36 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 😘😘, mam nadzieję, że dzidziol się porządnie zadomowi na najbliższe 8 miesięcy i da tylko trochę w tyłek w ciąży jak starszy brat. Kayla wychodzi, że będzie ok 2 lata i 2 miesiące różnicy, chociaż jakby nie patrzeć to będą bliźniaki hihi bo zamrożone po jednej stymulacji 6 lat temu 😋
Pola31, Kalya lubią tę wiadomość
-
nimsi wrote:Myślę, że nie. Jeśli masz lekko przekroczone to może to nic takiego, w ciąży może być chyba trochę przekroczone.
Dobrze, że uregulowałas sobie tą tarczyce☺️Anuśla, Laura121, frustratio, Monia/89 lubią tę wiadomość
-
Rudzik1 wrote:Laura po ivf często są krwiaki niestety, ale im starsza ciąża, tym mniej zagrażają dzidziusiowi. Trzymam kciuki żeby ten krwiak się szybko wchłonął. Bierzesz jakieś leki typu heparyna, acard?
Ja jeszcze w szpitalu, wczoraj do południa takie brązowe paprochy leciały ale mnie nie chciał Lekarz wypuścić, dziś już spokój..Starania od 2016r.
AMH 4.88
◼styczeń 2019r. ciąża pozamaciczna( prawy jajowód)
-HSG
◼październik 2019r. ciąża pozamaciczna ( prawy jajowód
◼październik 2020r. ciąża pozamaciczna ( lewy jajowód )
-Laparoskopia ( jajowody lekko zwężone❌ )
-Histeroskopia ✅
2021r decyzja o ivf...
17.03.21r. 1 wizyta w klinice Artvimed Kraków
13.04 rozpoczęcie stymulacji Gonal F 150j + Mensinorm 75j.
26.04 punkcja
29.04 transfer 3dniowego zarodka 8A
9dpt beta 91.4❤
11dpt beta 204.4❤
13dpt beta 474.8❤
18dpt beta 4813❤
27dpt jest Serduszko ♥
17.07.21r Badania prenatalne , wszystko w porządku
Pappa -OK ❤
6.09.21r. Badanie połówkowe - wszystko ok ❤
Czekamy na córeczkę😍
-
Pola31 wrote:Jestem już dziś po wizycie ☺️ wszystko ok. Odchylenia od normy w badaniach ponoć to standard 🤷🏼♀️ jak to dziś powiedział lekarz "rośnie zdrowa dziewucha" 😁😁 tyle, że jeszcze nie mam wyników z prenatalnych z krwi 😁 ale z USG wychodzi, że jest dobrze ☺️
Pola31 lubi tę wiadomość
Starania od 2016r.
AMH 4.88
◼styczeń 2019r. ciąża pozamaciczna( prawy jajowód)
-HSG
◼październik 2019r. ciąża pozamaciczna ( prawy jajowód
◼październik 2020r. ciąża pozamaciczna ( lewy jajowód )
-Laparoskopia ( jajowody lekko zwężone❌ )
-Histeroskopia ✅
2021r decyzja o ivf...
17.03.21r. 1 wizyta w klinice Artvimed Kraków
13.04 rozpoczęcie stymulacji Gonal F 150j + Mensinorm 75j.
26.04 punkcja
29.04 transfer 3dniowego zarodka 8A
9dpt beta 91.4❤
11dpt beta 204.4❤
13dpt beta 474.8❤
18dpt beta 4813❤
27dpt jest Serduszko ♥
17.07.21r Badania prenatalne , wszystko w porządku
Pappa -OK ❤
6.09.21r. Badanie połówkowe - wszystko ok ❤
Czekamy na córeczkę😍
-
Pola31 wrote:Jestem już dziś po wizycie ☺️ wszystko ok. Odchylenia od normy w badaniach ponoć to standard 🤷🏼♀️ jak to dziś powiedział lekarz "rośnie zdrowa dziewucha" 😁😁 tyle, że jeszcze nie mam wyników z prenatalnych z krwi 😁 ale z USG wychodzi, że jest dobrze ☺️
No właśnie też to słyszałam że było by dziwne gdyby nie było żadnych odchyleń w ciąży. Jednak to duży wysiłek dla naszego organizmu. Więc moga być lekkie odchylenia.
Bardzo się cieszę, że dzidziuś zdrowo rośnie 🥰Pola31 lubi tę wiadomość