X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Julowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wrześniu po antykoncepcji, gonapaptyl dołączyłam w 20dc i cykl trwał 31 dni, też już panikowałam bo miałam brązowe plamienia i miałam problem z wyznaczeniem 1dc aby zacząć brać menopur.

Teraz długi protokół wyglądał tak...
    1-2 dc zaczynamy antykoncepcję 21 tab.
    Gonapaptyl dołączyłam 19dc.
    Cykl trwał 25dni ( krócej niż zwykle) i od 4 dc dołączyłam menopur.
    Źle zaczęłam się czuć równo tydzień później.

Byłam u pierwszego kontaktu żeby mnie osluchala i osluchowo płuca czyste, zrobiła rtg ... dala ponowne skierowanie na morfologia + pare innych rzeczy. Kazała przyjść w piątek z wynikami i zrobić jeszcze ekg przed wizytą. Generalnie szuka stanu zapalnego ale tez nie podobało jej się ciśnienie w gabinecie 150/90 ale u mnie już 2 kardiologów szukało przyczyny i wyszło że emocjonalne na bialy fartuch. Zastanawiala się czy to nie coś z zakrzepowego po takich dawkach hormonów.
    Ehhh... jak nie urok to sraczka...

09.2018 - Artvimed start
    10.2018 - I IVF krótki protokół - 0 zarodkow
    12.2018 - II IVF długi protokół - 1 zarodek 6 dni 333 ❄️
    04.07.2019 transfer ❄️ 8dpt beta <1.2 😞
    08.2019 start III ivf długi protokół- 2 zarodki 322
    28.10 - transfer 2❄️
    8dpt - 3.3
    10dpt - 1.5 😭😭😭
    10-12.2020 3x AID 😢
    11.2021 IV IVF długi protokół - 1 zarodek 333
    14.11.2022 transfer ❄️ accofil, encorton
    8dpt - beta 0
    12.12.2022 transfer AZ❄️
    7dpt beta 45.1 / 9dpt beta 150.7 / 11dpt beta 369 / 15dpt beta 2058 / 22dpt beta 12969 - zatrzymana 13t+2d 💔
    10.2024 V IVF - 1 blastka 2kl. 8dpt beta -0
    01.2025 VI IVF - nadchodzę
  • Moki Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julowa wrote:
    We wrześniu po antykoncepcji, gonapaptyl dołączyłam w 20dc i cykl trwał 31 dni, też już panikowałam bo miałam brązowe plamienia i miałam problem z wyznaczeniem 1dc aby zacząć brać menopur.

Teraz długi protokół wyglądał tak...
    1-2 dc zaczynamy antykoncepcję 21 tab.
    Gonapaptyl dołączyłam 19dc.
    Cykl trwał 25dni ( krócej niż zwykle) i od 4 dc dołączyłam menopur.
    Źle zaczęłam się czuć równo tydzień później.

Byłam u pierwszego kontaktu żeby mnie osluchala i osluchowo płuca czyste, zrobiła rtg ... dala ponowne skierowanie na morfologia + pare innych rzeczy. Kazała przyjść w piątek z wynikami i zrobić jeszcze ekg przed wizytą. Generalnie szuka stanu zapalnego ale tez nie podobało jej się ciśnienie w gabinecie 150/90 ale u mnie już 2 kardiologów szukało przyczyny i wyszło że emocjonalne na bialy fartuch. Zastanawiala się czy to nie coś z zakrzepowego po takich dawkach hormonów.
    Ehhh... jak nie urok to sraczka...
    U mnie to jakoś inaczej niż wszędzie - każda dziewczyna ma antykoncepcje a później gonap. U mnie jakoś dziwnie 21dc i odrazu zastrzyki , ja złapałam jakieś zatoki i ogólnie mam stan jak przy przekwitaniu 🤣 uderzenia gorąca , problem ze spaniem , serducho wali jak po schodach wyjdę ( gdzie na codzień siłownia była 5 razy w tygodniu ) i ogólnie brak siły , mam też swoje lata może dlatego u mnie takie efekty . U mnie dzisiaj 32 dc i czekam dalej. Zgodzę się z Tobą ,że takie dawki hormonów nie są obojętne na nasz organizm - dlatego nie ma co się stresować i ile można tyle odpoczywać żeby nie przeciążać organizmu w tych paru dniach do punkcji . Będzie dobrze tak trzeba myśleć 😊

‹‹ 1934 1935 1936 1937 1938
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ