Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Zającówna wrote:Hej dziewczyny, ja zaczynam dopiero swoją „przygode” z ArtviMed i chciałabym podpytać, czy są tu może dziewczyny, które są na liście oczekujących do kwalifikacji do IVF? Szukam wsparcia, albo osób do pogadania, ponieważ sami jesteśmy na liście rezerwowych-dość nisko- i boję się, że pieniędzy dla nas na ten rok nie wystarczy.
Czy ktoś mógłby opisać, jak to wyglądało w zeszłym roku? Jak długo musiałyście czekać na kwalifikację?
Dziękuję ♥️ i trzymam za nas wszystkich kciuki! Oby ten rok był naszym rokiem!
Hej ja czekałam około 1,5 miesiąca - z końcem roku udało nam się zakwalifikować
Zającówna lubi tę wiadomość
📌09.2009 - ciąża i poronienie zakończone łyżeczkowaniem
📌11.2020 - starania
📌11.2022 - laparoskopia - endometrioza I/II st.
📌06.2024 - histeroskopia - stan zapalny 9/mm2 - Metronidazol+ Tarivid 14 dni
📌11.2024 - histeroskopia - stan zapalny 3/mm2 - Unidox 10 dni (doleczenie)
📌01.2025 IUI - nieudane
📌04.2025 IUI - nieudane
📌06.2025 IUI - nieudane
📌09.2025 - start stymulacja IVF
📌12.2025 - transfer 4BB - beta negatywna
📌01.2026 - transfer 4BB - beta negatywna
📌04.2026 - histeroskopia - obraz stanu zapalnego - 12/mm2
📌04.2026 - rozpoznanie Helicobacter Pyroli
📌05.2026 - leczenie Pylera 10 dni
📌15.06.2026 - histeroskopia obraz ok -
Frances wrote:Cześć Dziewczyny, mam prosbe, czy natknelyscie sie gdzies na statystyki z artvimed odnosnie ilosci wyhodowanych zarodkow... Jestem po 2 procedurze, w 1 tylko 1 zarodek, tak samo w drugiej. Zastanawiam się czy to norma dla tej kliniki, czy maja slabe laboratorium i embriologow. Do myslenia daje mi to ze moja o 7 lat statsza siostra o wiele bardziej gorszego zdrowia w innej klinice miała 4 zarodki. A my taka slabizna i jeszcze bez efektu... Prosze o Wasze opinie.[/QUOTE
Cześć, u mnie ten sam problem, badania idealne i na 8 oocytów zero zarodków. Nie wiem co o tym sądzić, czy zmieniać klinikę, gdzieś wcześniej natknęłam się na negatywne opinie o laboratorium Artvimed, ale już nie pamiętam. Także cos jest na rzeczy. Pozdrawiam. -
Frances wrote:Cześć Dziewczyny, mam prosbe, czy natknelyscie sie gdzies na statystyki z artvimed odnosnie ilosci wyhodowanych zarodkow... Jestem po 2 procedurze, w 1 tylko 1 zarodek, tak samo w drugiej. Zastanawiam się czy to norma dla tej kliniki, czy maja slabe laboratorium i embriologow. Do myslenia daje mi to ze moja o 7 lat statsza siostra o wiele bardziej gorszego zdrowia w innej klinice miała 4 zarodki. A my taka slabizna i jeszcze bez efektu... Prosze o Wasze opinie.
-
Alicja 666 wrote:Frances wrote:Cześć Dziewczyny, mam prosbe, czy natknelyscie sie gdzies na statystyki z artvimed odnosnie ilosci wyhodowanych zarodkow... Jestem po 2 procedurze, w 1 tylko 1 zarodek, tak samo w drugiej. Zastanawiam się czy to norma dla tej kliniki, czy maja slabe laboratorium i embriologow. Do myslenia daje mi to ze moja o 7 lat statsza siostra o wiele bardziej gorszego zdrowia w innej klinice miała 4 zarodki. A my taka slabizna i jeszcze bez efektu... Prosze o Wasze opinie.[/QUOTE
Cześć, u mnie ten sam problem, badania idealne i na 8 oocytów zero zarodków. Nie wiem co o tym sądzić, czy zmieniać klinikę, gdzieś wcześniej natknęłam się na negatywne opinie o laboratorium Artvimed, ale już nie pamiętam. Także cos jest na rzeczy. Pozdrawiam.
Hej. Ja jestem po dwóch procedurach, w pierwszej miałam 3 zarodki, ale po pgt-a wszystkie okazały się aneuploidalne. W drugiej miałam 2 zarodki, silniejszy okazał się wadliwy, słabszy euploidalny. Myślę, że to nie wina laboratorium a po prostu jakości oocytów. Ja mam endometrioze, bardzo niskie amh i nikt mi nie dawał wielkich szans, a sami lekarze zdziwieni byli moimi wynikami. Znam przypadki innych dziewczyn z innych klinik, które miały po 8-12 komórek a do 5 doby wszystko obumierało.👰39 🤵38
Starania od 2017
Endometrioza❌MTHFR_1298A>C; PAI-1 4G układ homozygotyczny ❌
V-Leiden, Protrombina ✅Kariotypy ✅ Fmr1✅ AMH 0,2 ⛔
📅18.03.25 kwalifikacja
📅06.05 I stymulacja gonal, mensinorm
📅21.05 punkcja: 8 pobranych, 6MII, 6 zapłodnionych➡️❄️4.1.1 ❄️4.2.3 ❄️5.2.3
📅27.06 Pgt-a ❌ 3/3 aneuploidalne 😔
📅02.11.25 II stymulacja gonal, menopur
📅17.11. punkcja: 5 pobranych, 4MII, 4 zapłodnione ➡️ ❄️4AA, 4BB
PGT-A ➡️ ? 4AA❌, 4BB👌
Transfer: 15.01.26
24.01 ⏸️ 11dpt beta HCG: 605,41mlU/ml; 13dpt: 2718,00 mIU/ml -
Warto zapytać lekarza o szczegółowe informacje o jakości pobranych komórek. Ja np zawsze mam 10+ MII, ale niemal 100% ma jakieś wady budowy. Do tego ciężki czynnik męski. Nawet najlepszy lab nie przeskoczy niskiej jakości gamet.
Karolcia86, Kluska lubią tę wiadomość
🚹
35 lat
Oligozoospermia
Morfologia 2%
Kariotyp ok
🚺
35 lat
Wszystko ok
02.2023 ciąża spontaniczna
03.2023 poronienie zatrzymane, indukcja farmakologiczna
08.2024 start I IVF
12 zapłodnionych komórek, 8 zarodków, 1 blastocysta -> PGTa
❄️ - zdrowy, XX
14.10 - transfer zarodka 5.1.1
22.10 - beta 3.42 8 dpt
24.10 - beta <2.3 10 dpt ⛔️
02.2025 start II IVF
9 zapłodnionych komórek, 4 zarodki, 2 blastocysty -> PGTa
❄️ - zdrowy XY, ❄️ - nieudane PGTa
16.04 - transfer zarodka 4.1.1
7 dpt - beta 31.47
9 dpt - beta 28.42 ⛔️ -
Zającówna wrote:Hej dziewczyny, ja zaczynam dopiero swoją „przygode” z ArtviMed i chciałabym podpytać, czy są tu może dziewczyny, które są na liście oczekujących do kwalifikacji do IVF? Szukam wsparcia, albo osób do pogadania, ponieważ sami jesteśmy na liście rezerwowych-dość nisko- i boję się, że pieniędzy dla nas na ten rok nie wystarczy.
Czy ktoś mógłby opisać, jak to wyglądało w zeszłym roku? Jak długo musiałyście czekać na kwalifikację?
Dziękuję ♥️ i trzymam za nas wszystkich kciuki! Oby ten rok był naszym rokiem!
Ja wpisałam się na listę rezerwową pod koniec listopada i nadal czekam na telefon. Miał być jeszcze w grudniu. Na początku stycznia informacja, że jeszcze w styczniu. Ale nadal cisza.
Zającówna lubi tę wiadomość
👩98 🧔97
Starania od 01/2024
Z pomocą medyczną 09/2024
Wyleczona ureaplasma 💪
Sono-HSG ✅️
Histeroskopia ✅️
Parametry nasienia ✅️
IUI 10/2025 ❌️
IUI 12/2025 ❌️
IUI 12/01/2026 ❌️
IVF:
kwalifikacja gyncentrum 13.02 ❔️ -
Alicja 666 wrote:Frances wrote:Cześć Dziewczyny, mam prosbe, czy natknelyscie sie gdzies na statystyki z artvimed odnosnie ilosci wyhodowanych zarodkow... Jestem po 2 procedurze, w 1 tylko 1 zarodek, tak samo w drugiej. Zastanawiam się czy to norma dla tej kliniki, czy maja slabe laboratorium i embriologow. Do myslenia daje mi to ze moja o 7 lat statsza siostra o wiele bardziej gorszego zdrowia w innej klinice miała 4 zarodki. A my taka slabizna i jeszcze bez efektu... Prosze o Wasze opinie.[/QUOTE
Cześć, u mnie ten sam problem, badania idealne i na 8 oocytów zero zarodków. Nie wiem co o tym sądzić, czy zmieniać klinikę, gdzieś wcześniej natknęłam się na negatywne opinie o laboratorium Artvimed, ale już nie pamiętam. Także cos jest na rzeczy. Pozdrawiam.
U mnie pobrali 18 komórek, nie pamiętam ile dokładnie zapładniali, bo przez endometriozę nie wszystkie się nadawały, z tej procedury było 6 zarodków, 4 dotrwały do 6 doby i zostały zamrożone. Więc kwestia mocno indywidualna.📌09.2009 - ciąża i poronienie zakończone łyżeczkowaniem
📌11.2020 - starania
📌11.2022 - laparoskopia - endometrioza I/II st.
📌06.2024 - histeroskopia - stan zapalny 9/mm2 - Metronidazol+ Tarivid 14 dni
📌11.2024 - histeroskopia - stan zapalny 3/mm2 - Unidox 10 dni (doleczenie)
📌01.2025 IUI - nieudane
📌04.2025 IUI - nieudane
📌06.2025 IUI - nieudane
📌09.2025 - start stymulacja IVF
📌12.2025 - transfer 4BB - beta negatywna
📌01.2026 - transfer 4BB - beta negatywna
📌04.2026 - histeroskopia - obraz stanu zapalnego - 12/mm2
📌04.2026 - rozpoznanie Helicobacter Pyroli
📌05.2026 - leczenie Pylera 10 dni
📌15.06.2026 - histeroskopia obraz ok -
Amja, dziękuję za odpowiedź, dasz znać, jak ktoś się odezwie? 🙏 My dopiero w grudniu, więc rozważamy zmianę kliniki, żeby móc się w ogóle dostać do programu. Ale widzę, że działacie z IUI w międzyczasie, to powodzenia! 🤞Amja wrote:Ja wpisałam się na listę rezerwową pod koniec listopada i nadal czekam na telefon. Miał być jeszcze w grudniu. Na początku stycznia informacja, że jeszcze w styczniu. Ale nadal cisza.
👩 91’
9.2023 Starania naturalne
6.2024 Badania hormonalne ✅
3.2025 ureaplazma wyleczona ✅
6.2025 Drożność jajowodów- prawy niedrożny ❌
17.01.2026 IUI ❌
03.2026 ureaplazma znowu ❌
5.2026 histeroskopia= polipy
6.2026 wyniki biopsji endometrium ⚗️
5.2026 kwalifikacja IVF 🙏🦄
👨🦱 89’ badania ok ✅ -
Hej, masz może jeszcze ten Duphostan?Kruszynka17 wrote:Cześć. Mam do oddania za darmo 3 opakowania leku Duphaston 10 mg. Termin ważności 06.2029r. oraz jedno opakowanie globulek Cyclogest - 15 sztuk, ważnych do marca 2029 r. Gdyby ktoś potrzebował proszę się odezwać. Możliwa wysyłka na koszt odbiorcy.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zającówna wrote:Amja, dziękuję za odpowiedź, dasz znać, jak ktoś się odezwie? 🙏 My dopiero w grudniu, więc rozważamy zmianę kliniki, żeby móc się w ogóle dostać do programu. Ale widzę, że działacie z IUI w międzyczasie, to powodzenia! 🤞
Pewnie, że dam znać. O ile nie zmienimy kliniki. W połowie lutego ma być informacja ile par jeszcze mogą przyjąć. Więc tak naprawdę nie wiadomo czy wgl będziemy zakwalifikowani. Obecnie w środę mamy wizytę w gyncentrum, gdzie terminy były od ręki. Jak wrażenia będą pozytywne to zmieniamy klinikę. Zrobiliśmy 3 IUI bez sukcesu, więcej nie chcemy robić.
A jak wasza IUI? Mam nadzieję że mieliście więcej szczęścia w tym temacie👩98 🧔97
Starania od 01/2024
Z pomocą medyczną 09/2024
Wyleczona ureaplasma 💪
Sono-HSG ✅️
Histeroskopia ✅️
Parametry nasienia ✅️
IUI 10/2025 ❌️
IUI 12/2025 ❌️
IUI 12/01/2026 ❌️
IVF:
kwalifikacja gyncentrum 13.02 ❔️ -
Niestety pierwsza IUI i nieudana 😞
Właśnie dzwoniłam do nich w tym tygodniu i dalej kazali czekać, ale zakładając, że zapisałaś się wcześniej i dalej nikt nie dzwonił, to i dla nas mniejsza szansa, dlatego też rozważamy zmianę kliniki.
Ja z Gyncentrum mam mieszane uczucia właśnie, w szczególności jeśli chodzi o opinie właściciela, który na różnych stronach ma dość słabe opinie. Ale daj znać, jak Twoje wrażenia!
Mogę napisać na priv, żeby nie zaśmiecać wątku inną klinika? 🙏👩 91’
17.01.2026 IUI ❌
👨🦱 89’ badania ok ✅ -
Czy ktoś z Was jest na liście rezerwowej do kwalifikacji? Kiedy się zapisałyście i ile już czekacie?Starania od 2019
👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
🟢 Kariotypy
💔 05.2021 - laparo, cp
2022 - start w klinice
💔 3x IUI
11.2022 punkcja 3 ❄️
01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
03.2023 punkcja 5 ❄️
04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
06.2023 laparo, wodniak, usunięcie jajowodu,
💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban
💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
💔 12.07.2024 FET 411 CN
08.2024 histero
🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
7-115; 9-245; 11-441; 13-692; 15-1475; 17-3077; 18-CRL 2.5; 25-CRL 6.1 ❤️
Nifty OK 💙

-
Jak oceniacie tą klinikę, zwłaszcza w kontraście do innych krakowskich? Kiedy w zeszłym roku skończyły się pieniądze w programie? Ile miesięcy czeka się na kwalifikacje?Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
10.2025 🔀 udrożniony jajowód+histeroskopia
12.2025 💔 CB
04.2026 ❌ IUI
05.2026 ❌ IUI + Accofil
06.2026 infekcja 🤷🏼♀️ -
Zgłaszam się! Ja jestem zapisana od początku grudnia na listę i ciągle czekam na telefon. Dzwoniłam pod koniec lutego kolejny raz to panie z recepcji kazały czekać, więc cierpliwie czekamy.. Już nawet nie dzwonię i ich nie męczę bo rozumiem, że skoro nie dzwonią, to znaczy że kasy brak. A kiedy Wy się zapisaliście?alittle wrote:Czy ktoś z Was jest na liście rezerwowej do kwalifikacji? Kiedy się zapisałyście i ile już czekacie?👩 91’
17.01.2026 IUI ❌
👨🦱 89’ badania ok ✅ -
Zającówna wrote:Zgłaszam się! Ja jestem zapisana od początku grudnia na listę i ciągle czekam na telefon. Dzwoniłam pod koniec lutego kolejny raz to panie z recepcji kazały czekać, więc cierpliwie czekamy.. Już nawet nie dzwonię i ich nie męczę bo rozumiem, że skoro nie dzwonią, to znaczy że kasy brak. A kiedy Wy się zapisaliście?
Jakoś z miesiąc temu. Powiedzieli mi, że najszybciej będzie na nas kasa na początku 2027, ale teraz MZ zmienił zasady przydziału kasy i ciężko powiedzieć.Starania od 2019
👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
🟢 Kariotypy
💔 05.2021 - laparo, cp
2022 - start w klinice
💔 3x IUI
11.2022 punkcja 3 ❄️
01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
03.2023 punkcja 5 ❄️
04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
06.2023 laparo, wodniak, usunięcie jajowodu,
💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban
💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
💔 12.07.2024 FET 411 CN
08.2024 histero
🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
7-115; 9-245; 11-441; 13-692; 15-1475; 17-3077; 18-CRL 2.5; 25-CRL 6.1 ❤️
Nifty OK 💙

-
Jupiter wrote:Jak oceniacie tą klinikę, zwłaszcza w kontraście do innych krakowskich? Kiedy w zeszłym roku skończyły się pieniądze w programie? Ile miesięcy czeka się na kwalifikacje?
Ja oceniam Artvimed bardzo dobrze, przeszliśmy do niej z Parens, gdzie miałam wrażenie robimy tylko same badania i nic nie rusza do przodu.
Wszyscy specjaliści u których byłam w Artvimedzie byli bardzo profesjonalni, KONKRETNI (według mnie to najważniejsze w przypadku niepłodności) oraz życzliwi.
Na pokładzie aktualnie 3 miesięczna córeczka🩷
Julowa, Zającówna lubią tę wiadomość
-
#poronienia
Cześć, proszę o rady, nie wiem już, co mogę zrobić.
W zeszłym roku ciąża naturalna stracona w 10 tygodniu (zaszłam od razu), łyżeczkowanie. Niedługo potem ciąża naturalna, biochemiczna. Wdrożono diagnostykę: histeroskopia (usunięty polip, pojedyncze zmiany adenomiozy, pewnie po łyżeczkowaniu ,przeleczone zapalenie endometrium, ale bez ponownego sprawdzenia), amh 1,3, lekka endometrioza (zero objawów), mam też subkliniczna niedoczynność tarczycy. Wykluczono zakrzepicę itp. Kazano starać się dalej, przestałam zachodzić w ciążę tak łatwo. Paśnik nie widział wtedy wskazań do wdrożenia leczenia (cross 0, Allo 30). Decyzja o in vitro. Uzyskaliśmy dwa zarodki 5AA, zdrowe po PGTA. Teraz beta w 9 dniu po 105, ale dwa dni po tylko 123. Kazano powtórzyć za dwa dni. Nie wiem już, gdzie szukać pomocy. Do tej pory żadnych problemów ginekologicznych, 3 lata temu usunięcie małego polipa. Doktor Strus przed in vitro, nic nie zalecił, robić transfer. Kariotypy prawidłowe, cykl był teraz sztuczny, bo cienkie endometrium, być może przez łyżeczkowani lub hormony. Od zeszłego roku mam słabsze okresy, mało objawów cyklu. Jestem w Artvimed. Czekam na wizytę do Sydora, ponowną u Paśnika. Nie jem glutenu, cukru, probiotyki od dawna.
Proszę o porady, nie wiem już, gdzie szukać pomocy. -
HelkaKK0 wrote:#poronienia
Cześć, proszę o rady, nie wiem już, co mogę zrobić.
W zeszłym roku ciąża naturalna stracona w 10 tygodniu (zaszłam od razu), łyżeczkowanie. Niedługo potem ciąża naturalna, biochemiczna. Wdrożono diagnostykę: histeroskopia (usunięty polip, pojedyncze zmiany adenomiozy, pewnie po łyżeczkowaniu ,przeleczone zapalenie endometrium, ale bez ponownego sprawdzenia), amh 1,3, lekka endometrioza (zero objawów), mam też subkliniczna niedoczynność tarczycy. Wykluczono zakrzepicę itp. Kazano starać się dalej, przestałam zachodzić w ciążę tak łatwo. Paśnik nie widział wtedy wskazań do wdrożenia leczenia (cross 0, Allo 30). Decyzja o in vitro. Uzyskaliśmy dwa zarodki 5AA, zdrowe po PGTA. Teraz beta w 9 dniu po 105, ale dwa dni po tylko 123. Kazano powtórzyć za dwa dni. Nie wiem już, gdzie szukać pomocy. Do tej pory żadnych problemów ginekologicznych, 3 lata temu usunięcie małego polipa. Doktor Strus przed in vitro, nic nie zalecił, robić transfer. Kariotypy prawidłowe, cykl był teraz sztuczny, bo cienkie endometrium, być może przez łyżeczkowani lub hormony. Od zeszłego roku mam słabsze okresy, mało objawów cyklu. Jestem w Artvimed. Czekam na wizytę do Sydora, ponowną u Paśnika. Nie jem glutenu, cukru, probiotyki od dawna.
Proszę o porady, nie wiem już, gdzie szukać pomocy.
Bardzo mi przykro, że cię to spotkało. Trzymam kciuki żeby beta odbiła. Może zarodek się podzielił i jeden obumarł? Rzadko bo rzadko, ale może to powodować małe przyrosty. Trzeba sprawdzić ponownie za 2 dni.
Badanie pgta też ma swój ograniczony zakres plus zarodek musi mieć potencjał energetyczny do rozwoju.
Pisałaś że 3 lata temu polip i po poronieniu też był usuwany polip? Może masz tendencje do odrastania?
Kto prowadzi Cie w artivmedzie? Proponował ktoś po poronieniu wyciszenie zmian endo/adeno przed transferem? Endometrioza mimo że bezobjawowa może generować przewlekły stan zapalny w organizmie. Chociaż pewnie nie bo zwykle pierwszy transfer nie obstawia się lekami bez dużych wskazań.
Sprawdzałaś może poziom progesteronu razem z betą? Ja na początku badałam też estradiol, dr suszczewicz pisze nieraz na Instagramie, że jest bardzo ważny.
Mogę zapytać ile masz lat?
Miałaś duży stan zapalny przy leczeniu endometrium? Moze nie został wyleczony i trzeba by sprawdzić jeszcze raz, bo skąpe okresy i cienkie endometrium nie brzmią za dobrze.
Trzeba by też znaleźć przyczynę cienkiego endometrium. Rozumiem że w histeroskopi nie zdiagnozowano żadnych zrostów? Kto robił histero?
Widzę że byłaś u pasnika, badaliscie twój kir i hla-c męża ?
Dr sydor może zlecić badanie materiału z poronienia, wypożycza się bloczki ze szpitala gdzie miałaś poronienie i wysyła do krosna. Ale musisz mieć od niego skierowanie.
Rozumiem że badań genetycznych materiału po poronieniu nie robiliście? Ciaza zatrzymała się w 10 tygodniu czy wcześniej ale poronienie było w 10?
Na pierwszym usg wszystko dobrze rokowalo? Rozmiary pecherzykow zwłaszcza żółtkowego/akcja serduszka? Jeśli nie to można podejrzewać wady genetyczne.
Czy zespół antyfosfolipidowy miałaś badany?
Przeciwciała ana?
Jak z poziomem witaminy d, ferrytyną?
Suplementujesz omege?
Helicobacter pylori badaliscie?
Starania od 01.2020
07.21 cp
02.22 I ET-biochem,
04.22 II FET-8tc 💔
03.23 III FET 6tc 💔
Eurofertil
05.24 IV FET 10dpt 110, 12dpt 330, 14dpt 1100
01.2025 ❤️ na świecie -
Mysza01 wrote:Bardzo mi przykro, że cię to spotkało. Trzymam kciuki żeby beta odbiła. Może zarodek się podzielił i jeden obumarł? Rzadko bo rzadko, ale może to powodować małe przyrosty. Trzeba sprawdzić ponownie za 2 dni.
Badanie pgta też ma swój ograniczony zakres plus zarodek musi mieć potencjał energetyczny do rozwoju.
Pisałaś że 3 lata temu polip i po poronieniu też był usuwany polip? Może masz tendencje do odrastania?
Kto prowadzi Cie w artivmedzie? Proponował ktoś po poronieniu wyciszenie zmian endo/adeno przed transferem? Endometrioza mimo że bezobjawowa może generować przewlekły stan zapalny w organizmie. Chociaż pewnie nie bo zwykle pierwszy transfer nie obstawia się lekami bez dużych wskazań.
Sprawdzałaś może poziom progesteronu razem z betą? Ja na początku badałam też estradiol, dr suszczewicz pisze nieraz na Instagramie, że jest bardzo ważny.
Mogę zapytać ile masz lat?
Miałaś duży stan zapalny przy leczeniu endometrium? Moze nie został wyleczony i trzeba by sprawdzić jeszcze raz, bo skąpe okresy i cienkie endometrium nie brzmią za dobrze.
Trzeba by też znaleźć przyczynę cienkiego endometrium. Rozumiem że w histeroskopi nie zdiagnozowano żadnych zrostów? Kto robił histero?
Widzę że byłaś u pasnika, badaliscie twój kir i hla-c męża ?
Dr sydor może zlecić badanie materiału z poronienia, wypożycza się bloczki ze szpitala gdzie miałaś poronienie i wysyła do krosna. Ale musisz mieć od niego skierowanie.
Rozumiem że badań genetycznych materiału po poronieniu nie robiliście? Ciaza zatrzymała się w 10 tygodniu czy wcześniej ale poronienie było w 10?
Na pierwszym usg wszystko dobrze rokowalo? Rozmiary pecherzykow zwłaszcza żółtkowego/akcja serduszka? Jeśli nie to można podejrzewać wady genetyczne.
Czy zespół antyfosfolipidowy miałaś badany?
Przeciwciała ana?
Jak z poziomem witaminy d, ferrytyną?
Suplementujesz omege?
Helicobacter pylori badaliscie?
Tak, po poronieniu w histeroskopii usunęli jeszcze mały polip. Nie polecono ponownej histero po leczeniu zapalenia, "żeby nie naruszać szyjki macicy".
W Artvimed Doktor Piróg. Endo i adeno odkryte dzięki mojej inicjatywie, u Doktor Rabiej Wrońskiej i jeszcze sprawdzone u Janowca. Janowiec powiedział, ze możnaby wyciszyć 2 miesiace, ale nie mialam tego. Powiedziano, że endometrium mam cienkie (myślę, ze po łyżeczkowaniu niestety+słabe hormony, od drugiego poronienia równia pochyła.
Nie polecono mi oznaczać progesteronu
Histero robiona w SU, nie było zrostów, były troche zarosniete jajowowy, udrożnili jeden. Ale jak prosiłam o badanie drożności, to nie "bo to nasila stan zapalny". Stan był 2/10.
Paśnik ocenił tylko cross i allo i kazał starać się dalej, ewentualnie ponowić allo. Ale nie zdązylam tego zrobić, mialam powiklania po punkcji, musialam tez wyrwac zęba, antybiotyki itd.
Pierwsze poronienie było bardzo gwałtowne, kilka dni po wizycie u lekarza - wszystko było super. Po wizycie dostałam lekkiego plamienia, potem ustało, potem była dosłowna rzeź. Prosiłam o materiał poronny, powiedzieli, że nie było co wydać, resztki poszły na histpat.
Ana ujemne, zespół F ujemny. Helicobacter - miałam gastro 2 lata temu, wszystko ok, nie mam dolegliwości.
Nie badałam niedoborów
tzn rok temu ferrytyna 55, Wit D też ok. Potem już nie
Suplementuję omegę