Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • dom Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zającówna wrote:
    Hej dziewczyny, ja zaczynam dopiero swoją „przygode” z ArtviMed i chciałabym podpytać, czy są tu może dziewczyny, które są na liście oczekujących do kwalifikacji do IVF? Szukam wsparcia, albo osób do pogadania, ponieważ sami jesteśmy na liście rezerwowych-dość nisko- i boję się, że pieniędzy dla nas na ten rok nie wystarczy.

Czy ktoś mógłby opisać, jak to wyglądało w zeszłym roku? Jak długo musiałyście czekać na kwalifikację?

Dziękuję ♥️ i trzymam za nas wszystkich kciuki! Oby ten rok był naszym rokiem!

Hej ja czekałam około 1,5 miesiąca - z końcem roku udało nam się zakwalifikować

Zającówna lubi tę wiadomość

• Alicja 666 Nowa

Wysłany: 21 stycznia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frances wrote:
    Cześć Dziewczyny, mam prosbe, czy natknelyscie sie gdzies na statystyki z artvimed odnosnie ilosci wyhodowanych zarodkow... Jestem po 2 procedurze, w 1 tylko 1 zarodek, tak samo w drugiej. Zastanawiam się czy to norma dla tej kliniki, czy maja slabe laboratorium i embriologow. Do myslenia daje mi to ze moja o 7 lat statsza siostra o wiele bardziej gorszego zdrowia w innej klinice miała 4 zarodki. A my taka slabizna i jeszcze bez efektu... Prosze o Wasze opinie.[/QUOTE

Cześć, u mnie ten sam problem, badania idealne i na 8 oocytów zero zarodków. Nie wiem co o tym sądzić, czy zmieniać klinikę, gdzieś wcześniej natknęłam się na negatywne opinie o laboratorium Artvimed, ale już nie pamiętam. Także cos jest na rzeczy. Pozdrawiam.

• Alicja 666 Nowa

Wysłany: 21 stycznia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frances wrote:
    Cześć Dziewczyny, mam prosbe, czy natknelyscie sie gdzies na statystyki z artvimed odnosnie ilosci wyhodowanych zarodkow... Jestem po 2 procedurze, w 1 tylko 1 zarodek, tak samo w drugiej. Zastanawiam się czy to norma dla tej kliniki, czy maja slabe laboratorium i embriologow. Do myslenia daje mi to ze moja o 7 lat statsza siostra o wiele bardziej gorszego zdrowia w innej klinice miała 4 zarodki. A my taka slabizna i jeszcze bez efektu... Prosze o Wasze opinie.

• Karolcia86 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja 666 wrote:
    Frances wrote:
    Cześć Dziewczyny, mam prosbe, czy natknelyscie sie gdzies na statystyki z artvimed odnosnie ilosci wyhodowanych zarodkow... Jestem po 2 procedurze, w 1 tylko 1 zarodek, tak samo w drugiej. Zastanawiam się czy to norma dla tej kliniki, czy maja slabe laboratorium i embriologow. Do myslenia daje mi to ze moja o 7 lat statsza siostra o wiele bardziej gorszego zdrowia w innej klinice miała 4 zarodki. A my taka slabizna i jeszcze bez efektu... Prosze o Wasze opinie.[/QUOTE

Cześć, u mnie ten sam problem, badania idealne i na 8 oocytów zero zarodków. Nie wiem co o tym sądzić, czy zmieniać klinikę, gdzieś wcześniej natknęłam się na negatywne opinie o laboratorium Artvimed, ale już nie pamiętam. Także cos jest na rzeczy. Pozdrawiam.

Hej. Ja jestem po dwóch procedurach, w pierwszej miałam 3 zarodki, ale po pgt-a wszystkie okazały się aneuploidalne. W drugiej miałam 2 zarodki, silniejszy okazał się wadliwy, słabszy euploidalny. Myślę, że to nie wina laboratorium a po prostu jakości oocytów. Ja mam endometrioze, bardzo niskie amh i nikt mi nie dawał wielkich szans, a sami lekarze zdziwieni byli moimi wynikami. Znam przypadki innych dziewczyn z innych klinik, które miały po 8-12 komórek a do 5 doby wszystko obumierało.

👰39 🤵38
    Starania od 2017
    Endometrioza❌MTHFR_1298A>C; PAI-1 4G układ homozygotyczny ❌
    V-Leiden, Protrombina ✅Kariotypy ✅ Fmr1✅ AMH 0,2 ⛔
    📅18.03.25 kwalifikacja
    📅06.05 I stymulacja gonal, mensinorm
    📅21.05 punkcja: 8 pobranych, 6MII, 6 zapłodnionych➡️❄️4.1.1 ❄️4.2.3 ❄️5.2.3
    📅27.06 Pgt-a ❌ 3/3 aneuploidalne 😔
    📅02.11.25 II stymulacja gonal, menopur
    📅17.11. punkcja: 5 pobranych, 4MII, 4 zapłodnione ➡️ ❄️4AA, 4BB
    PGT-A ➡️ ? 4AA❌, 4BB👌
    Transfer: 15.01.26
    24.01 ⏸️ 11dpt beta HCG: 605,41mlU/ml; 13dpt: 2718,00 mIU/ml
  • Estel Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto zapytać lekarza o szczegółowe informacje o jakości pobranych komórek. Ja np zawsze mam 10+ MII, ale niemal 100% ma jakieś wady budowy. Do tego ciężki czynnik męski. Nawet najlepszy lab nie przeskoczy niskiej jakości gamet.

Karolcia86, Kluska lubią tę wiadomość

🚹
    35 lat
    Oligozoospermia
    Morfologia 2%
    Kariotyp ok

🚺
    35 lat
    Wszystko ok

02.2023 ciąża spontaniczna
    03.2023 poronienie zatrzymane, indukcja farmakologiczna

08.2024 start I IVF
    12 zapłodnionych komórek, 8 zarodków, 1 blastocysta -> PGTa
    ❄️ - zdrowy, XX
    14.10 - transfer zarodka 5.1.1
    22.10 - beta 3.42 8 dpt
    24.10 - beta <2.3 10 dpt ⛔️

02.2025 start II IVF
    9 zapłodnionych komórek, 4 zarodki, 2 blastocysty -> PGTa
    ❄️ - zdrowy XY, ❄️ - nieudane PGTa
    16.04 - transfer zarodka 4.1.1
    7 dpt - beta 31.47
    9 dpt - beta 28.42 ⛔️
  • Amja Nowa

Wysłany: 26 stycznia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zającówna wrote:
    Hej dziewczyny, ja zaczynam dopiero swoją „przygode” z ArtviMed i chciałabym podpytać, czy są tu może dziewczyny, które są na liście oczekujących do kwalifikacji do IVF? Szukam wsparcia, albo osób do pogadania, ponieważ sami jesteśmy na liście rezerwowych-dość nisko- i boję się, że pieniędzy dla nas na ten rok nie wystarczy.

Czy ktoś mógłby opisać, jak to wyglądało w zeszłym roku? Jak długo musiałyście czekać na kwalifikację?

Dziękuję ♥️ i trzymam za nas wszystkich kciuki! Oby ten rok był naszym rokiem!

Ja wpisałam się na listę rezerwową pod koniec listopada i nadal czekam na telefon. Miał być jeszcze w grudniu. Na początku stycznia informacja, że jeszcze w styczniu. Ale nadal cisza.

Zającówna lubi tę wiadomość

👩98 🧔97

Starania od 01/2024
    Z pomocą medyczną 09/2024

Wyleczona ureaplasma 💪
    Sono-HSG ✅️
    Histeroskopia ✅️

Parametry nasienia ✅️

IUI 10/2025 ❌️
    IUI 12/2025 ❌️
    IUI 12/01/2026 ❌️

IVF:
    kwalifikacja gyncentrum 13.02 ❔️
  • dom Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja 666 wrote:
    Frances wrote:

U mnie pobrali 18 komórek, nie pamiętam ile dokładnie zapładniali, bo przez endometriozę nie wszystkie się nadawały, z tej procedury było 6 zarodków, 4 dotrwały do 6 doby i zostały zamrożone. Więc kwestia mocno indywidualna.

• Zającówna Nowa

Wysłany: 28 stycznia, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amja wrote:
    Ja wpisałam się na listę rezerwową pod koniec listopada i nadal czekam na telefon. Miał być jeszcze w grudniu. Na początku stycznia informacja, że jeszcze w styczniu. Ale nadal cisza.
    Amja, dziękuję za odpowiedź, dasz znać, jak ktoś się odezwie? 🙏 My dopiero w grudniu, więc rozważamy zmianę kliniki, żeby móc się w ogóle dostać do programu. Ale widzę, że działacie z IUI w międzyczasie, to powodzenia! 🤞

👩 91’
    9.2023 Starania naturalne
    6.2024 Badania hormonalne ✅
    3.2025 ureaplazma wyleczona ✅
    6.2025 Drożność- prawy niedrożny ❌
    17.01.2026 IUI ❌

👨‍🦱 89’ badania ok ✅
  • D_anna_anna Debiutantka

Wysłany: 6 lutego, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka17 wrote:
    Cześć. Mam do oddania za darmo 3 opakowania leku Duphaston 10 mg. Termin ważności 06.2029r. oraz jedno opakowanie globulek Cyclogest - 15 sztuk, ważnych do marca 2029 r. Gdyby ktoś potrzebował proszę się odezwać. Możliwa wysyłka na koszt odbiorcy.
    Hej, masz może jeszcze ten Duphostan?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_anna_anna wrote:
    Hej, masz może jeszcze ten Duphostan?
    Tak,mam. Zapraszam do kontaktu na priv.

• Amja Nowa

Wysłany: 8 lutego, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zającówna wrote:
    Amja, dziękuję za odpowiedź, dasz znać, jak ktoś się odezwie? 🙏 My dopiero w grudniu, więc rozważamy zmianę kliniki, żeby móc się w ogóle dostać do programu. Ale widzę, że działacie z IUI w międzyczasie, to powodzenia! 🤞

Pewnie, że dam znać. O ile nie zmienimy kliniki. W połowie lutego ma być informacja ile par jeszcze mogą przyjąć. Więc tak naprawdę nie wiadomo czy wgl będziemy zakwalifikowani. Obecnie w środę mamy wizytę w gyncentrum, gdzie terminy były od ręki. Jak wrażenia będą pozytywne to zmieniamy klinikę. Zrobiliśmy 3 IUI bez sukcesu, więcej nie chcemy robić.
    A jak wasza IUI? Mam nadzieję że mieliście więcej szczęścia w tym temacie

👩98 🧔97

Starania od 01/2024
    Z pomocą medyczną 09/2024

Wyleczona ureaplasma 💪
    Sono-HSG ✅️
    Histeroskopia ✅️

Parametry nasienia ✅️

IUI 10/2025 ❌️
    IUI 12/2025 ❌️
    IUI 12/01/2026 ❌️

IVF:
    kwalifikacja gyncentrum 13.02 ❔️
  • Zającówna Nowa

Wysłany: 11 lutego, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety pierwsza IUI i nieudana 😞
    Właśnie dzwoniłam do nich w tym tygodniu i dalej kazali czekać, ale zakładając, że zapisałaś się wcześniej i dalej nikt nie dzwonił, to i dla nas mniejsza szansa, dlatego też rozważamy zmianę kliniki.
    Ja z Gyncentrum mam mieszane uczucia właśnie, w szczególności jeśli chodzi o opinie właściciela, który na różnych stronach ma dość słabe opinie. Ale daj znać, jak Twoje wrażenia!
    Mogę napisać na priv, żeby nie zaśmiecać wątku inną klinika? 🙏

👩 91’
    9.2023 Starania naturalne
    6.2024 Badania hormonalne ✅
    3.2025 ureaplazma wyleczona ✅
    6.2025 Drożność- prawy niedrożny ❌
    17.01.2026 IUI ❌

👨‍🦱 89’ badania ok ✅
‹‹ 1957 1958 1959 1960 1961
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ