Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Zającówna wrote:Hej dziewczyny, ja zaczynam dopiero swoją „przygode” z ArtviMed i chciałabym podpytać, czy są tu może dziewczyny, które są na liście oczekujących do kwalifikacji do IVF? Szukam wsparcia, albo osób do pogadania, ponieważ sami jesteśmy na liście rezerwowych-dość nisko- i boję się, że pieniędzy dla nas na ten rok nie wystarczy.
Czy ktoś mógłby opisać, jak to wyglądało w zeszłym roku? Jak długo musiałyście czekać na kwalifikację?
Dziękuję ♥️ i trzymam za nas wszystkich kciuki! Oby ten rok był naszym rokiem!
Hej ja czekałam około 1,5 miesiąca - z końcem roku udało nam się zakwalifikować
Zającówna lubi tę wiadomość
-
Frances wrote:Cześć Dziewczyny, mam prosbe, czy natknelyscie sie gdzies na statystyki z artvimed odnosnie ilosci wyhodowanych zarodkow... Jestem po 2 procedurze, w 1 tylko 1 zarodek, tak samo w drugiej. Zastanawiam się czy to norma dla tej kliniki, czy maja slabe laboratorium i embriologow. Do myslenia daje mi to ze moja o 7 lat statsza siostra o wiele bardziej gorszego zdrowia w innej klinice miała 4 zarodki. A my taka slabizna i jeszcze bez efektu... Prosze o Wasze opinie.[/QUOTE
Cześć, u mnie ten sam problem, badania idealne i na 8 oocytów zero zarodków. Nie wiem co o tym sądzić, czy zmieniać klinikę, gdzieś wcześniej natknęłam się na negatywne opinie o laboratorium Artvimed, ale już nie pamiętam. Także cos jest na rzeczy. Pozdrawiam. -
Frances wrote:Cześć Dziewczyny, mam prosbe, czy natknelyscie sie gdzies na statystyki z artvimed odnosnie ilosci wyhodowanych zarodkow... Jestem po 2 procedurze, w 1 tylko 1 zarodek, tak samo w drugiej. Zastanawiam się czy to norma dla tej kliniki, czy maja slabe laboratorium i embriologow. Do myslenia daje mi to ze moja o 7 lat statsza siostra o wiele bardziej gorszego zdrowia w innej klinice miała 4 zarodki. A my taka slabizna i jeszcze bez efektu... Prosze o Wasze opinie.
-
Alicja 666 wrote:Frances wrote:Cześć Dziewczyny, mam prosbe, czy natknelyscie sie gdzies na statystyki z artvimed odnosnie ilosci wyhodowanych zarodkow... Jestem po 2 procedurze, w 1 tylko 1 zarodek, tak samo w drugiej. Zastanawiam się czy to norma dla tej kliniki, czy maja slabe laboratorium i embriologow. Do myslenia daje mi to ze moja o 7 lat statsza siostra o wiele bardziej gorszego zdrowia w innej klinice miała 4 zarodki. A my taka slabizna i jeszcze bez efektu... Prosze o Wasze opinie.[/QUOTE
Cześć, u mnie ten sam problem, badania idealne i na 8 oocytów zero zarodków. Nie wiem co o tym sądzić, czy zmieniać klinikę, gdzieś wcześniej natknęłam się na negatywne opinie o laboratorium Artvimed, ale już nie pamiętam. Także cos jest na rzeczy. Pozdrawiam.
Hej. Ja jestem po dwóch procedurach, w pierwszej miałam 3 zarodki, ale po pgt-a wszystkie okazały się aneuploidalne. W drugiej miałam 2 zarodki, silniejszy okazał się wadliwy, słabszy euploidalny. Myślę, że to nie wina laboratorium a po prostu jakości oocytów. Ja mam endometrioze, bardzo niskie amh i nikt mi nie dawał wielkich szans, a sami lekarze zdziwieni byli moimi wynikami. Znam przypadki innych dziewczyn z innych klinik, które miały po 8-12 komórek a do 5 doby wszystko obumierało.👰39 🤵38
Starania od 2017
Endometrioza❌MTHFR_1298A>C; PAI-1 4G układ homozygotyczny ❌
V-Leiden, Protrombina ✅Kariotypy ✅ Fmr1✅ AMH 0,2 ⛔
📅18.03.25 kwalifikacja
📅06.05 I stymulacja gonal, mensinorm
📅21.05 punkcja: 8 pobranych, 6MII, 6 zapłodnionych➡️❄️4.1.1 ❄️4.2.3 ❄️5.2.3
📅27.06 Pgt-a ❌ 3/3 aneuploidalne 😔
📅02.11.25 II stymulacja gonal, menopur
📅17.11. punkcja: 5 pobranych, 4MII, 4 zapłodnione ➡️ ❄️4AA, 4BB
PGT-A ➡️ ? 4AA❌, 4BB👌
Transfer: 15.01.26
24.01 ⏸️ 11dpt beta HCG: 605,41mlU/ml; 13dpt: 2718,00 mIU/ml -
Warto zapytać lekarza o szczegółowe informacje o jakości pobranych komórek. Ja np zawsze mam 10+ MII, ale niemal 100% ma jakieś wady budowy. Do tego ciężki czynnik męski. Nawet najlepszy lab nie przeskoczy niskiej jakości gamet.
Karolcia86, Kluska lubią tę wiadomość
🚹
35 lat
Oligozoospermia
Morfologia 2%
Kariotyp ok
🚺
35 lat
Wszystko ok
02.2023 ciąża spontaniczna
03.2023 poronienie zatrzymane, indukcja farmakologiczna
08.2024 start I IVF
12 zapłodnionych komórek, 8 zarodków, 1 blastocysta -> PGTa
❄️ - zdrowy, XX
14.10 - transfer zarodka 5.1.1
22.10 - beta 3.42 8 dpt
24.10 - beta <2.3 10 dpt ⛔️
02.2025 start II IVF
9 zapłodnionych komórek, 4 zarodki, 2 blastocysty -> PGTa
❄️ - zdrowy XY, ❄️ - nieudane PGTa
16.04 - transfer zarodka 4.1.1
7 dpt - beta 31.47
9 dpt - beta 28.42 ⛔️ -
Zającówna wrote:Hej dziewczyny, ja zaczynam dopiero swoją „przygode” z ArtviMed i chciałabym podpytać, czy są tu może dziewczyny, które są na liście oczekujących do kwalifikacji do IVF? Szukam wsparcia, albo osób do pogadania, ponieważ sami jesteśmy na liście rezerwowych-dość nisko- i boję się, że pieniędzy dla nas na ten rok nie wystarczy.
Czy ktoś mógłby opisać, jak to wyglądało w zeszłym roku? Jak długo musiałyście czekać na kwalifikację?
Dziękuję ♥️ i trzymam za nas wszystkich kciuki! Oby ten rok był naszym rokiem!
Ja wpisałam się na listę rezerwową pod koniec listopada i nadal czekam na telefon. Miał być jeszcze w grudniu. Na początku stycznia informacja, że jeszcze w styczniu. Ale nadal cisza.
Zającówna lubi tę wiadomość
👩98 🧔97
Starania od 01/2024
Z pomocą medyczną 09/2024
Wyleczona ureaplasma 💪
Sono-HSG ✅️
Histeroskopia ✅️
Parametry nasienia ✅️
IUI 10/2025 ❌️
IUI 12/2025 ❌️
IUI 12/01/2026 ❔️ -
Alicja 666 wrote:Frances wrote:Cześć Dziewczyny, mam prosbe, czy natknelyscie sie gdzies na statystyki z artvimed odnosnie ilosci wyhodowanych zarodkow... Jestem po 2 procedurze, w 1 tylko 1 zarodek, tak samo w drugiej. Zastanawiam się czy to norma dla tej kliniki, czy maja slabe laboratorium i embriologow. Do myslenia daje mi to ze moja o 7 lat statsza siostra o wiele bardziej gorszego zdrowia w innej klinice miała 4 zarodki. A my taka slabizna i jeszcze bez efektu... Prosze o Wasze opinie.[/QUOTE
Cześć, u mnie ten sam problem, badania idealne i na 8 oocytów zero zarodków. Nie wiem co o tym sądzić, czy zmieniać klinikę, gdzieś wcześniej natknęłam się na negatywne opinie o laboratorium Artvimed, ale już nie pamiętam. Także cos jest na rzeczy. Pozdrawiam.
U mnie pobrali 18 komórek, nie pamiętam ile dokładnie zapładniali, bo przez endometriozę nie wszystkie się nadawały, z tej procedury było 6 zarodków, 4 dotrwały do 6 doby i zostały zamrożone. Więc kwestia mocno indywidualna. -
Amja, dziękuję za odpowiedź, dasz znać, jak ktoś się odezwie? 🙏 My dopiero w grudniu, więc rozważamy zmianę kliniki, żeby móc się w ogóle dostać do programu. Ale widzę, że działacie z IUI w międzyczasie, to powodzenia! 🤞Amja wrote:Ja wpisałam się na listę rezerwową pod koniec listopada i nadal czekam na telefon. Miał być jeszcze w grudniu. Na początku stycznia informacja, że jeszcze w styczniu. Ale nadal cisza.
👩 91’
9.2023 Starania naturalne
6.2024 Badania hormonalne ✅
3.2025 ureaplazma wyleczona ✅
6.2025 Drożność- prawy niedrożny ❌
17.01.2026 IUI❓
👨🦱 89’ badania ok ✅ -
Hej, masz może jeszcze ten Duphostan?Kruszynka17 wrote:Cześć. Mam do oddania za darmo 3 opakowania leku Duphaston 10 mg. Termin ważności 06.2029r. oraz jedno opakowanie globulek Cyclogest - 15 sztuk, ważnych do marca 2029 r. Gdyby ktoś potrzebował proszę się odezwać. Możliwa wysyłka na koszt odbiorcy.
Kruszynka17 lubi tę wiadomość
-
Zającówna wrote:Amja, dziękuję za odpowiedź, dasz znać, jak ktoś się odezwie? 🙏 My dopiero w grudniu, więc rozważamy zmianę kliniki, żeby móc się w ogóle dostać do programu. Ale widzę, że działacie z IUI w międzyczasie, to powodzenia! 🤞
Pewnie, że dam znać. O ile nie zmienimy kliniki. W połowie lutego ma być informacja ile par jeszcze mogą przyjąć. Więc tak naprawdę nie wiadomo czy wgl będziemy zakwalifikowani. Obecnie w środę mamy wizytę w gyncentrum, gdzie terminy były od ręki. Jak wrażenia będą pozytywne to zmieniamy klinikę. Zrobiliśmy 3 IUI bez sukcesu, więcej nie chcemy robić.
A jak wasza IUI? Mam nadzieję że mieliście więcej szczęścia w tym temacie👩98 🧔97
Starania od 01/2024
Z pomocą medyczną 09/2024
Wyleczona ureaplasma 💪
Sono-HSG ✅️
Histeroskopia ✅️
Parametry nasienia ✅️
IUI 10/2025 ❌️
IUI 12/2025 ❌️
IUI 12/01/2026 ❔️ -