Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Mysza01 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HelkaKK0 wrote:
    Tak, po poronieniu w histeroskopii usunęli jeszcze mały polip. Nie polecono ponownej histero po leczeniu zapalenia, "żeby nie naruszać szyjki macicy".
    W Artvimed Doktor Piróg. Endo i adeno odkryte dzięki mojej inicjatywie, u Doktor Rabiej Wrońskiej i jeszcze sprawdzone u Janowca. Janowiec powiedział, ze możnaby wyciszyć 2 miesiace, ale nie mialam tego. Powiedziano, że endometrium mam cienkie (myślę, ze po łyżeczkowaniu niestety+słabe hormony, od drugiego poronienia równia pochyła.
    Nie polecono mi oznaczać progesteronu :(
    Histero robiona w SU, nie było zrostów, były troche zarosniete jajowowy, udrożnili jeden. Ale jak prosiłam o badanie drożności, to nie "bo to nasila stan zapalny". Stan był 2/10.

Paśnik ocenił tylko cross i allo i kazał starać się dalej, ewentualnie ponowić allo. Ale nie zdązylam tego zrobić, mialam powiklania po punkcji, musialam tez wyrwac zęba, antybiotyki itd.

Pierwsze poronienie było bardzo gwałtowne, kilka dni po wizycie u lekarza - wszystko było super. Po wizycie dostałam lekkiego plamienia, potem ustało, potem była dosłowna rzeź. Prosiłam o materiał poronny, powiedzieli, że nie było co wydać, resztki poszły na histpat.

Ana ujemne, zespół F ujemny. Helicobacter - miałam gastro 2 lata temu, wszystko ok, nie mam dolegliwości.

Nie badałam niedoborów :( tzn rok temu ferrytyna 55, Wit D też ok. Potem już nie :( Suplementuję omegę :(

Jezzuuuu, ale mnie wkurzają ci lekarze że nie chce im się pogrzebać.

Fajnie że masz kompletną diagnostykę endo zrobioną. Nie znam dr Piróg, ale dobrze by było po drążyć temat cienkiego endometrium od strony hormonow. Ile minęło od łyżeczkowania? Czasem potrzeba więcej czasu na regenerację, przycisnąc dietę, zdrowe oleje, olej z wiesiołka fajnie działa, suplementy na endometrium wdrożyć.
    Nie piszesz nic o datach kiedy to się działo wszystko. Może organizm jest jeszcze trochę rozchwiany i musi dojść do siebie.

U Janowca w nowym sączu mają sprzęt do mini histeroskopi gdzie nie naruszają szyjki. W Artvimed chyba też mają całkiem ok sprzęt.

Pilnuj progesteronu i estradiolu. Jak trzeba to prywatnie i nie dawaj się zbywać że to bez sensu.

Pytałam ile masz lat bo jeśli masz np powyżej 30-35 i jest kir aa i niekorzystny układ hlac to może organizmowi ciężej być go przezwyciężyć.
    Sydor zleci też pewnie cytokiny, ale nie wiem gdzie teraz mówi żeby wykonać badania. I też pewnie nie zaraz po inwazyjnych zabiegach/chorobach.
    Cross jak będzie do powtórki to na pewno zleci w prokocimiu. Nie lubi wyników z Łodzi. Chyba że do 0 się nie przyczepi :)
    Ogólnie nieprawidłowe wyniki badań immuno też niekoniecznie będą świadczyć o dużym problemie bo widzieliśmy już tu przypadki ciąż naturalnych z podobno złymi wynikami.

Masz już wynik ponownej bety?

Starania od 01.2020
    07.21 cp
    02.22 I ET-biochem,
    04.22 II FET-8tc 💔
    03.23 III FET 6tc 💔

Eurofertil
    05.24 IV FET 10dpt 110, 12dpt 330, 14dpt 1100
    01.2025 ❤️ na świecie
  • HelkaKK0 Debiutantka

Wysłany: 15 czerwca, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza01 wrote:
    Jezzuuuu, ale mnie wkurzają ci lekarze że nie chce im się pogrzebać.

Fajnie że masz kompletną diagnostykę endo zrobioną. Nie znam dr Piróg, ale dobrze by było po drążyć temat cienkiego endometrium od strony hormonow. Ile minęło od łyżeczkowania? Czasem potrzeba więcej czasu na regenerację, przycisnąc dietę, zdrowe oleje, olej z wiesiołka fajnie działa, suplementy na endometrium wdrożyć.
    Nie piszesz nic o datach kiedy to się działo wszystko. Może organizm jest jeszcze trochę rozchwiany i musi dojść do siebie.

U Janowca w nowym sączu mają sprzęt do mini histeroskopi gdzie nie naruszają szyjki. W Artvimed chyba też mają całkiem ok sprzęt.

Pilnuj progesteronu i estradiolu. Jak trzeba to prywatnie i nie dawaj się zbywać że to bez sensu.

Pytałam ile masz lat bo jeśli masz np powyżej 30-35 i jest kir aa i niekorzystny układ hlac to może organizmowi ciężej być go przezwyciężyć.
    Sydor zleci też pewnie cytokiny, ale nie wiem gdzie teraz mówi żeby wykonać badania. I też pewnie nie zaraz po inwazyjnych zabiegach/chorobach.
    Cross jak będzie do powtórki to na pewno zleci w prokocimiu. Nie lubi wyników z Łodzi. Chyba że do 0 się nie przyczepi :)
    Ogólnie nieprawidłowe wyniki badań immuno też niekoniecznie będą świadczyć o dużym problemie bo widzieliśmy już tu przypadki ciąż naturalnych z podobno złymi wynikami.

Masz już wynik ponownej bety?

Beta niestety spada, mam odstawione leki. Na pytanie co dalej, nie dostałam odpowiedzi.
    Mam za miesiac 36 lat :( w pierwszej ciązy jeszcze 34.

Łyzeczkowanie kwiecien 2025, histeroskopia wrzesien 2025. Była dieta, suplementy, probiotyki, sport.. nawet akupuntura. Czuję, że od zeszłego roku hormony się zmieniły, wcześniej czułam owulację, no i zachodzilam od razu w ciążę. A histeroskopii we wrzesniu już nie zaszłam.

Dziękuję za wskazówki! Jestem przerażona, boję się, że tego nie da się już naprawić.

‹‹ 1958 1959 1960 1961 1962
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ