X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris- jeśli się okaże że ci źle dała to będzie jej błąd.
    A lekarzowi za pracę i tak trzeba będzie zapłacić- kwestia tylko tego kto powinien za tą wizytę zapłacić, skoro nie byłby to twój błąd tylko labu. Lekarza to nie obchodzi- to ty do niego przychodzisz z wymazówką, nie lab.

No jestem ciekawa co ci lekarz powie.
    Inna sprawa że lekarze też wszystkich wymazówek nie znają- bo przecież jest tyle modeli... Moja gin w szpitalu jak dostała wymazówkę do ręki ode mnie to pytała czy w labie mówili w jaki sposób pobrać- czy poprostu wsadzić próbkę (szczoteczkę) do transportera, czy może jeszcze zamieszać ten płyn, przez minutę, dwie? bo są różne próbówki.

A chodzi przecież o to, aby badanie zostało prawidłowo wykonane.

Jak mi pobrano nie na to co trzeba to lab dzwonił, że się pani z labu pomyliła z wymazówkami bo to są całkiem inne i że z tego materiału co mi pobrała to oni tego badania nie zrobią co ja chcę. Musiałam iść po właściwą wymazówkę i robić jeszcze raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 12:13

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris a ile Cię wyniesie wizyta badanie i wymazowka? Bo myślę że podobnie jakbyś to badanie bez problemu w laboratorium jakimś zrobiła na miejscu. .a bez ryzyka powtórki wizyty u lekarza. Ta z patyczkiem w żelem to to czystości pochwy jest czyli biocenozy. Dna muszą wyskrobac głębiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

kciuki za wszystkie potrzebujące wsparcia dzisiaj.

Widzę, że ten PCR nadal jest tematem nr 1, i że teraz nowe dziewczyny przechodzą gehennę... :(

Miłego dnia wszystkim

Lola79 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wieści.
    Laski meldowac się ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę ;) jestem w Opolu, jeszcze Katowice, Gliwice i Cracov ;) pogoda nie rozpieszcza bo sypie niezle śnieg a my autostrada lecimy. Trzymajcie o 16 kciuki co bym wyszla z rozpiska stymulacji.

Bydgoszczanka, Torunianka, Lola79, ComeToMeBaby, szurusiowa, ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość

• Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta dziś 1604,50 ;-D normalnie upiłabym się ze szczęścia... ale nie mogę :-D

ComeToMeBaby, szurusiowa, Lola79, Anatolka, Vanili, Torunianka, ewlinaaa85, Kayaa, Suomi, Julita76 lubią tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Alcooliques21.gif

Bydgoszczanka, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    upijemy się za Ciebie :)
    Rewelacja!

Doktorkowi juz nowinę przekazałas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:54

Bydgoszczanka lubi tę wiadomość

• Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dzięki :-D

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Pozostaje świętować sokiem z marfefki lub jabłka :p

Lola biocenoze robi się na suchym podłożu.

Ania oby przestalo sypać śniegiem, bo trasa A4 jest fajna, szybko się leci jeśli jest pogoda czego życzę :)

Bydgoszczanka lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Lola biocenoze robi się na suchym podłożu.
    a właśnie- miałam pisać. na szkiełku wymaz. Rozmazem bym to nazwała ;)

vioris- i jak tam? żyjesz czy zeszłaś na zawał? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:59

Vanili lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Hyyyy? To ja nic nie rozumiem. Mi położna tłumaczyła ze materiał do biocenozy robi się patyczkiem jakby do ucha. W szpitalu tez mi dala w laborze taki zestaw. Mam go w torebce ;) a pcr szczoteczka.
    Wyniki badań mam. . Bądź tu człowieku mądry.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Hyyyy? To ja nic nie rozumiem. Mi położna tłumaczyła ze materiał do biocenozy robi się patyczkiem jakby do ucha. W szpitalu tez mi dala w laborze taki zestaw. Mam go w torebce ;) a pcr szczoteczka.
    Wyniki badań mam. . Bądź tu człowieku mądry.
    owszem- patyczkiem posmyra w środku a potem posmyra patyczkiem po szkiełku.

Lola79 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    owszem- patyczkiem posmyra w środku a potem posmyra patyczkiem po szkiełku.
    No to może to podłoże żelowe jest do innych wymazow a potyczek uniwersalny ;)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    No to może to podłoże żelowe jest do innych wymazow a potyczek uniwersalny ;)
    ale takiego patyczka- z wacikiem na końcu- raczej nie wsadzisz w kanał szyjki macicy. chyba że może akurat tuż przed owulacją kiedy szyjka jest otwarta. albo przed porodem :P tak sobie rozkminiam

przyjdzie vioris i nam powie ;)

c5e015d88e.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka super! to si nazywa oszukać przeznaczenie :P :P

ComeToMeBaby wrote:

Żyję, ale na zawał prawie zeszłam...

Więc już Wam mówię wszystko.
    Jestem po wizycie u gina. Pobrał mi cytologię i biocenozę, oraz usg piersi zrobił. Oczywiście to nie był ten zestaw do pobrania i gin miał jednak w gabinecie taki jak trzeba z tym płynem czerwonym i szczoteczką. Jednak nie mógł mi tego pobrać, bo nie miałam 48h bez seksu. Zapisałam się wcześniej już przed wizytą jakimś cudem do labu na poniedziałek, w którym na miejscu pobiera ten wymaz położna. Dostałam listę zakazów, czego nie mogę robić przed badaniem żeby dobrze wyszło. Pełen profsjonalizm a nie to co w ŚLA :/

Gin mnie nie policzył nic za wizytę i tylko zapłaciłam za usg piersi i cytologię :) Kocham mojego ginekologa normalnie :P Trzyma kciuki za nas :)

Biocenozę robi się na szkiełku, pobiera taką wymazówką a potem mazia po szkiełku. Dostałam to w pudełeczku i zawiozłam do labu.
    Pani w labie powiedziałam, że to nie jest ta wymazówka do PCR, to oczywiście z ryjem do mnie, bo u nich takie są i koniec. Mówię jej, że ginekolog co innego mówił to słucham lekarza, a ona mi dalej wmawia swoje. Powiedziałam, że nie będę tego u nich robić i tyle. Naprawdę nie chciało mi się już kłócić z nią, bo i tak się nie dała przegadać... A jeszcze wielce się innej pytała i ta też potwierdziła, że to to. I gada mi jeszcze, że robią takie badania do kliniki niepłodności więc u nich to jest takie i koniec. Jak mówię, że to trzeba włożyć w szyjkę macicy a to jest za duże i się nie zmieści, to ona dalej swoje. Także jak do ściany. Jak ktoś będzie chciał robić to badanie w ŚLA to nie polecam.

Odebrałam dziś wyniki i jeszcze czekam na chlamydię z krwi. AMH, cytologię i biocenozę. Resztę mam. No i jedynie w 3dc jeszce FSH dorobić i będzie komplet.

ComeToMeBaby, Bydgoszczanka, Lola79 lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris- witaj w gronie kochających pcr! gratuluję :) no- ale to badanie jeszcze w sumie przed tobą ale już jesteś prawie wybadana ;)

no kochana- ale że do wymazu nie byłaś przygotowana abstynencyjnie??? 0bicz.gif
    toż to podstawa przed badaniami typu biocenoza, cytologia itp. grzebalcowe badania. eh. miałabyś już z głowy. swoją drogą to w ogóle dziwne że ci w ogóle cokolwiek pobrał- a było min 24h abstynencji?

i widzisz- dobrze, że się z panią kłóciłaś- mówię ci, ten personel trochę nie teges. tylko zdziwiło mnie ze niby robią takie badania dla klinik leczenia niepłodności czyli powinny wiedzieć że o kanał szyjki chodzi a chcą wcisnąć pomarańczę do ucha igielnego. Eh. Nie przejmuj się- nie takie mądrości już słyszałam od laborantek na temat tego badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:48

c5e015d88e.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz, nic mi nie mówili o tej abstynencji a ja sama nie pomyślałam, przez to wszystko :/ Przyjmuję baty z pokorą.
    Tak czy siak, w poniedziałek będzie to ogarnięte. 140 zł + 10 za pobranie, także 40 zł drożej, no ale cóż... jak trzeba to trzeba.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 30 km bedziemy ;)

ComeToMeBaby, Lola79 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Widzisz, nic mi nie mówili o tej abstynencji a ja sama nie pomyślałam, przez to wszystko :/ Przyjmuję baty z pokorą.
    ale to powinno być tak oczywiste jak: piłeś? nie jedź! albo że na badanie krwi na czczo (zazwyczaj).
    wszelkie wymazy, cytologie, biocenozy itp- bez seksu, bez tabletek dopochwowych, bez globulek, bez irygacji itp.

no ale następnym razem będziesz wiedziała :)

dobra- czekamy na pozostałe dzisiejsze raporty.

ewa84 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ