Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Vioris- jeśli się okaże że ci źle dała to będzie jej błąd.
A lekarzowi za pracę i tak trzeba będzie zapłacić- kwestia tylko tego kto powinien za tą wizytę zapłacić, skoro nie byłby to twój błąd tylko labu. Lekarza to nie obchodzi- to ty do niego przychodzisz z wymazówką, nie lab.
No jestem ciekawa co ci lekarz powie.
Inna sprawa że lekarze też wszystkich wymazówek nie znają- bo przecież jest tyle modeli... Moja gin w szpitalu jak dostała wymazówkę do ręki ode mnie to pytała czy w labie mówili w jaki sposób pobrać- czy poprostu wsadzić próbkę (szczoteczkę) do transportera, czy może jeszcze zamieszać ten płyn, przez minutę, dwie? bo są różne próbówki.
A chodzi przecież o to, aby badanie zostało prawidłowo wykonane.
Jak mi pobrano nie na to co trzeba to lab dzwonił, że się pani z labu pomyliła z wymazówkami bo to są całkiem inne i że z tego materiału co mi pobrała to oni tego badania nie zrobią co ja chcę. Musiałam iść po właściwą wymazówkę i robić jeszcze raz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 12:13
-
Vioris a ile Cię wyniesie wizyta badanie i wymazowka? Bo myślę że podobnie jakbyś to badanie bez problemu w laboratorium jakimś zrobiła na miejscu. .a bez ryzyka powtórki wizyty u lekarza. Ta z patyczkiem w żelem to to czystości pochwy jest czyli biocenozy. Dna muszą wyskrobac głębiej.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJadę jestem w Opolu, jeszcze Katowice, Gliwice i Cracov pogoda nie rozpieszcza bo sypie niezle śnieg a my autostrada lecimy. Trzymajcie o 16 kciuki co bym wyszla z rozpiska stymulacji.
Bydgoszczanka, Torunianka, Lola79, ComeToMeBaby, szurusiowa, ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość
-
Bydgoszczanka wrote:Beta dziś 1604,50 normalnie upiłabym się ze szczęścia... ale nie mogę
Rewelacja!
Doktorkowi juz nowinę przekazałas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:54
Bydgoszczanka lubi tę wiadomość
-
Bydgoszczanka wrote:Beta dziś 1604,50 normalnie upiłabym się ze szczęścia... ale nie mogę
Lola biocenoze robi się na suchym podłożu.
Ania oby przestalo sypać śniegiem, bo trasa A4 jest fajna, szybko się leci jeśli jest pogoda czego życzęBydgoszczanka lubi tę wiadomość
-
Vanili wrote:Lola biocenoze robi się na suchym podłożu.
vioris- i jak tam? żyjesz czy zeszłaś na zawał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:59
Vanili lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:a właśnie- miałam pisać. na szkiełku wymaz. Rozmazem bym to nazwała
vioris- i jak tam? żyjesz czy zeszłaś na zawał?
Wyniki badań mam. . Bądź tu człowieku mądry. -
Lola79 wrote:Hyyyy? To ja nic nie rozumiem. Mi położna tłumaczyła ze materiał do biocenozy robi się patyczkiem jakby do ucha. W szpitalu tez mi dala w laborze taki zestaw. Mam go w torebce a pcr szczoteczka.
Wyniki badań mam. . Bądź tu człowieku mądry.Lola79 lubi tę wiadomość
-
Lola79 wrote:No to może to podłoże żelowe jest do innych wymazow a potyczek uniwersalny
przyjdzie vioris i nam powie -
Bydgoszczanka super! to si nazywa oszukać przeznaczenie
ComeToMeBaby wrote:a właśnie- miałam pisać. na szkiełku wymaz. Rozmazem bym to nazwała
vioris- i jak tam? żyjesz czy zeszłaś na zawał?
Żyję, ale na zawał prawie zeszłam...
Więc już Wam mówię wszystko.
Jestem po wizycie u gina. Pobrał mi cytologię i biocenozę, oraz usg piersi zrobił. Oczywiście to nie był ten zestaw do pobrania i gin miał jednak w gabinecie taki jak trzeba z tym płynem czerwonym i szczoteczką. Jednak nie mógł mi tego pobrać, bo nie miałam 48h bez seksu. Zapisałam się wcześniej już przed wizytą jakimś cudem do labu na poniedziałek, w którym na miejscu pobiera ten wymaz położna. Dostałam listę zakazów, czego nie mogę robić przed badaniem żeby dobrze wyszło. Pełen profsjonalizm a nie to co w ŚLA
Gin mnie nie policzył nic za wizytę i tylko zapłaciłam za usg piersi i cytologię Kocham mojego ginekologa normalnie Trzyma kciuki za nas
Biocenozę robi się na szkiełku, pobiera taką wymazówką a potem mazia po szkiełku. Dostałam to w pudełeczku i zawiozłam do labu.
Pani w labie powiedziałam, że to nie jest ta wymazówka do PCR, to oczywiście z ryjem do mnie, bo u nich takie są i koniec. Mówię jej, że ginekolog co innego mówił to słucham lekarza, a ona mi dalej wmawia swoje. Powiedziałam, że nie będę tego u nich robić i tyle. Naprawdę nie chciało mi się już kłócić z nią, bo i tak się nie dała przegadać... A jeszcze wielce się innej pytała i ta też potwierdziła, że to to. I gada mi jeszcze, że robią takie badania do kliniki niepłodności więc u nich to jest takie i koniec. Jak mówię, że to trzeba włożyć w szyjkę macicy a to jest za duże i się nie zmieści, to ona dalej swoje. Także jak do ściany. Jak ktoś będzie chciał robić to badanie w ŚLA to nie polecam.
Odebrałam dziś wyniki i jeszcze czekam na chlamydię z krwi. AMH, cytologię i biocenozę. Resztę mam. No i jedynie w 3dc jeszce FSH dorobić i będzie komplet.ComeToMeBaby, Bydgoszczanka, Lola79 lubią tę wiadomość
-
vioris- witaj w gronie kochających pcr! gratuluję no- ale to badanie jeszcze w sumie przed tobą ale już jesteś prawie wybadana
no kochana- ale że do wymazu nie byłaś przygotowana abstynencyjnie???
toż to podstawa przed badaniami typu biocenoza, cytologia itp. grzebalcowe badania. eh. miałabyś już z głowy. swoją drogą to w ogóle dziwne że ci w ogóle cokolwiek pobrał- a było min 24h abstynencji?
i widzisz- dobrze, że się z panią kłóciłaś- mówię ci, ten personel trochę nie teges. tylko zdziwiło mnie ze niby robią takie badania dla klinik leczenia niepłodności czyli powinny wiedzieć że o kanał szyjki chodzi a chcą wcisnąć pomarańczę do ucha igielnego. Eh. Nie przejmuj się- nie takie mądrości już słyszałam od laborantek na temat tego badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:48
-
Widzisz, nic mi nie mówili o tej abstynencji a ja sama nie pomyślałam, przez to wszystko Przyjmuję baty z pokorą.
Tak czy siak, w poniedziałek będzie to ogarnięte. 140 zł + 10 za pobranie, także 40 zł drożej, no ale cóż... jak trzeba to trzeba. -
nick nieaktualny
-
vioris wrote:Widzisz, nic mi nie mówili o tej abstynencji a ja sama nie pomyślałam, przez to wszystko Przyjmuję baty z pokorą.
wszelkie wymazy, cytologie, biocenozy itp- bez seksu, bez tabletek dopochwowych, bez globulek, bez irygacji itp.
no ale następnym razem będziesz wiedziała
dobra- czekamy na pozostałe dzisiejsze raporty.ewa84 lubi tę wiadomość