Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:ale to powinno być tak oczywiste jak: piłeś? nie jedź! albo że na badanie krwi na czczo (zazwyczaj).
wszelkie wymazy, cytologie, biocenozy itp- bez seksu, bez tabletek dopochwowych, bez globulek, bez irygacji itp.
no ale następnym razem będziesz wiedziała
dobra- czekamy na pozostałe dzisiejsze raporty.
wiesz, to wszystko jest dla mnie oczywiste, ale wymazów nie miałam robionych nigdy oprócz cytologii, gdzie gin po prostu na wizycie pobierał i nie było pytań czy była abstynencja. Nigdy żadnego innego wymazu nie miałam, więc nie wiedziałam o tym Dopiero dziś mnie babeczka uświadomiła w tym labie jednym. A w ŚLA ani słowa na ten tematComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem po wizycie...
Trochę przestraszona...
Miałam usg , jest pecherzyk zarodkowy Ok 19x9 mm i uwaga we wnetrzu lekarz zauważył najprawdopodobniej 2 pęcherzyki zoltkowe, w jednym bije serduszko ok 100 uderzen na minutę, co jest ok do wieku ciąży, drugi jest mniejszy zdecydowanie.
Dobrze że w pn wizyta w Artvimed.Bydgoszczanka, ComeToMeBaby, Torunianka, ewlinaaa85, Suomi, szurusiowa, Vanili lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie...
Trochę przestraszona...
Miałam usg , jest pecherzyk zarodkowy Ok 19x9 mm i uwaga we wnetrzu lekarz zauważył najprawdopodobniej 2 pęcherzyki zoltkowe, w jednym bije serduszko ok 100 uderzen na minutę, co jest ok do wieku ciąży, drugi jest mniejszy zdecydowanie.
Dobrze że w pn wizyta w Artvimed. -
ewa84 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie...
Trochę przestraszona...
yhym, yhym.. a co mi pisałaś?ewa84 wrote:Cometa : też bym brała oba zarodki gdybym miała możliwość i mąż by chciał
Mój lekarz też szybko mnie ostudził gdy przy stymulacji clo miałam po 2 pęcherzyki i liczyłam na bliźniaki:pewlinaaa85, Lola79, ewa84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewa84 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie...
Trochę przestraszona...
Dobrze że w pn wizyta w Artvimed. -
Haha no gdyby dwa serduszka były to bym się nie martwiła:p
Opcji jest kilka: podzielił się i ten drugi jest troszkę na wcześniejszym etapie, albo obumarl, albo lekarz ( i ja) coś widzieliśmy tylko nie wiem co:p
Lekarz obstawia te 2 opcje ale to nie jest jakis ekspert wielki. Byłam u niego na początku jak źle się czułam bo potrzebowałam wizyty na już No i teraz po leki bo do mojego gin który mnie leczył zapisałam się na 5 lutego.
Poczekam do pn zobaczymy w Artvimed jednak dobrzy specjaliści są.
Edit: proszę o unikanie historii z pogranicza horroru do poniedziałku:pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 15:59
ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:no przecież napisała o jednym serduszku
a o dwóch to pęcherzykachComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Haha no gdyby dwa serduszka były to bym się nie martwiła:p
Opcji jest kilka: podzielił się i ten drugi jest troszkę na wcześniejszym etapie, albo obumarl, albo lekarz ( i ja) coś widzieliśmy tylko nie wiem co:p
Lekarz obstawia te 2 opcje ale to nie jest jakis ekspert wielki. Byłam u niego na początku jak źle się czułam bo potrzebowałam wizyty na już No i teraz po leki bo do mojego gin który mnie leczył zapisałam się na 5 lutego.
Poczekam do pn zobaczymy w Artvimed jednak dobrzy specjaliści są.
Edit: proszę o unikanie historii z pogranicza horroru do poniedziałku:p -
ewa84 wrote:No raczej nie jest to marzenie mojego męża on obrazu kręci historie z pogranicza horroru:p
Na zdjęciu usg widać tylko jeden zarodek więc trochę wyluzował :p
Ważne że serduszko jedno słyszalas. Beta super. Nie ma co się nakręcac -
Dzień dobry! Widzę, że tutaj jak zawsze dzieje się
Ja też jestem po dzisiejszym PCR, cytologii i biocenozie. PCR w Alabie 69 zł, ale Pani powiedziała, że niebawem ceny pójdą bardzo w górę. Nawet nie wiem czym ona mi tam smyrala, ale doszła dosyć głęboko - to odnośnie wcześniejszych wątpliwości Vioris:)
Ja tez nie miałam 48h bez seksu, bo niby o tym wiedziałam, że nie można, ale wczoraj miałam owulacje i przecież nie mogłam odpuścić i co teraz? Wyjdzie wynik zakłamany, czy w ogóle nie zrobią?
Wynik biocenozy miał być juz dziś, ale oczywiście nie da się zalogować do systemu invicty.
P.S. Pozdrawiam z Pragi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:18
ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość
-
Vioris: przed badaniem cytologicznym też 48h bez seksu:p
Mi nie chcieli zrobić pcr i biocenozy jednego dnia.
Ja dziś też dostałam wynik cytologii bo w lutym mija mi ważność to zrobiłam ostatnio i mam I gr zawsze miałam II nie wiem to chyba te magiczne betadine wypaliły wszystko co złe :pComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Jestem nareszcie. Zakwalifikowali,nas Ale uda sie przeprowadzić tylko jedną procedurę bo muszę uregulować tarczyce ale i tak się cieszę. Jak TSH spadnie to zaczynam długi protokół. Jeśli chodzi o Doktorka to wywarł na nas bardzo dobre wrażenie
Suomi, szurusiowa, Kayaa, ewa84, ewlinaaa85, Torunianka, Lola79, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka, Vanili lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suomi wrote:Fiona, super ! No to niedługo zaczynacie działać.
A jak wyglądała ta pierwsza wizyta? O co pytał, czy prosił o wszystkie badania?
Kiedy masz następny raz się stawić w klinice?ComeToMeBaby lubi tę wiadomość