X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Przepraszam za milczenie ale zaraz po wizycie pojechaliśmy do galerii na zarelko i troche sie obkupilam ciuchami bo mega promocje były, ale wracajac do wizyty dostalam krotki protokol z menopur w dawce 225 i cetotide lacznie wyjdzie 790 zl za stymulacje. Ale wazne ze juz ruszam.

Lola spodziewaj sie tego zestawu co ja bo dr powiedzial ze ze względu na amh taka dawka. Dzis byl spoko nawet mi wypisal letrox mimo ze nie miałam wyniku aktualnego tsh.

Lola79, ComeToMeBaby, ewa84, ewlinaaa85, Torunianka, Bydgoszczanka, Vanili, vioris, Suomi lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej kochane! Przepraszam za milczenie ale zaraz po wizycie pojechaliśmy do galerii na zarelko i troche sie obkupilam ciuchami bo mega promocje były, ale wracajac do wizyty dostalam krotki protokol z menopur w dawce 225 i cetotide lacznie wyjdzie 790 zl za stymulacje. Ale wazne ze juz ruszam.

Lola spodziewaj sie tego zestawu co ja bo dr powiedzial ze ze względu na amh taka dawka. Dzis byl spoko nawet mi wypisal letrox mimo ze nie miałam wyniku aktualnego tsh.
    Noooo w końcu! Ja juz tu paznokcie zjadłam prawie :-D
    No to za kilka dni zaczynasz. Super!

ComeToMeBaby, Ania1986, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, zapomniałaś jeszcze o porwaniu przez UFO :-P

Ale fakt faktem - skandal.
    Nie zameldowana, nie odznaczona z listy.. No jak tak? A to by się przydało już za jutrzejszą listę trzymać kciuki i co kto może ;-)

Ania1986, Lola79, Lonia, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przesyłam informacje dotyczące moich zarodków. Z 6 zapłodniły się 3 z czego 1 się źle podzielił więc zostały 2. Jutro niby ma być transfer ale jak dzisiaj dzwoniłam to uprzejmy pan powiedział ze zarodki się dzielą ale nie mają jeszcze stadium moruli i że mam dzwonić do niego o 7:15. Ogólnie to wszystko mnie przerasta ale się nie poddaję. Trzymajcie kciuki za moje 2 zarodeczki baaardzo proszę :) Mam jeszcze pytanie, codziennie rano o 7:00 aplikuję żel crinone. Czy w dzień transferu też mam go normalnie użyć?

ComeToMeBaby, Lonia, Torunianka, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa przysnelas chyba troszkę :-D
    ze względu na fatalne warunki atmosferyczne i zły barometr wybaczamy Ci :-D

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lola, zapomniałaś jeszcze o porwaniu przez UFO :-P

Ale fakt faktem - skandal.
    Nie zameldowana, nie odznaczona z listy.. No jak tak? A to by się przydało już za jutrzejszą listę trzymać kciuki i co kto może ;-)
    No juz cicho, cicho jestem z raportem :-*

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Ania, bo gończy już miał iść za tobą :-P no - ciuchowe zakupy to niezłe usprawiedliwienie hyhy co dorwałaś i gdzie?
    Masz te same leki co ja. Hmm. A moje amh to 3,ileś tam. Tylko u mnie wiek 35+. A u ciebie to jak z tym amh i wiekiem,bo się zagubiłam.

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Hej dziewczyny, przesyłam informacje dotyczące moich zarodków. Z 6 zapłodniły się 3 z czego 1 się źle podzielił więc zostały 2. Jutro niby ma być transfer ale jak dzisiaj dzwoniłam to uprzejmy pan powiedział ze zarodki się dzielą ale nie mają jeszcze stadium moruli i że mam dzwonić do niego o 7:15. Ogólnie to wszystko mnie przerasta ale się nie poddaję. Trzymajcie kciuki za moje 2 zarodeczki baaardzo proszę :) Mam jeszcze pytanie, codziennie rano o 7:00 aplikuję żel crinone. Czy w dzień transferu też mam go normalnie użyć?
    Trzymam kciuki za ładny podział! I transfer w dniu jutrzejszym. A jak samopoczucie po punkcji?

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajniki już w sumie przestały boleć więc chyba ok. Ale psychicznie jestem wrakiem.

II IVF 28/05/2016

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Kometa przysnelas chyba troszkę :-D
    ze względu na fatalne warunki atmosferyczne i zły barometr wybaczamy Ci :-D
    Ej! 4 minuty różnicy w czasie publikacji postów. Ania napisała, ja nie odświeżyłam tylko pisałam swój i o. I tej wersji się będę trzymać! Do upadłego :-P

Lola79 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Nooo Ania, bo gończy już miał iść za tobą :-P no - ciuchowe zakupy to niezłe usprawiedliwienie hyhy co dorwałaś i gdzie?
    Masz te same leki co ja. Hmm. A moje amh to 3,ileś tam. Tylko u mnie wiek 35+. A u ciebie to jak z tym amh i wiekiem,bo się zagubiłam.
    Ooo przypomnij mi ile mialas jajek i komorek noi ile masz mrozakow? Ja mam 29 lat a amh 1.73

A co do zakupow to bluzko-tunike ze wstawkami ala skora za 20 zl,leginsy za 12 i czape za 13,mężu spodnie za 20 zl

Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Jajniki już w sumie przestały boleć więc chyba ok. Ale psychicznie jestem wrakiem.
    Ciąża ogólnie to jak loteria. Bez względu na to czy naturalna czy nie. Wiec chyba warto czasem wrzucić na luz. Niewiele mamy wpływu na to co będzie. Jesteśmy z Tobą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:48

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Czemu wrakiem? Co się dzieje? Masz jakieś wątpliwości co do przebiegu leczenia, procedur, kolejności działań? Nie wiem czego. Czy boisz się i odczuwasz stres? Gadaj tu natychmiast, może kto pomoże. Trzymam kciuki za zarodki, niech się ładnie tam dzielą. A z żelem - obstawiałabym, że tak, ale ja go nie miałam i nie wiem, musisz sprawdzić, czy nie ma w instrukcji :-) a jeśli tu nikt nie będzie wiedział, a w klinice nie odbiorą telefonu to zapytaj na wątku IVF.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ooo przypomnij mi ile mialas jajek i komorek noi ile masz mrozakow? Ja mam 29 lat a amh 1.73

A co do zakupow to bluzko-tunike ze wstawkami ala skora za 20 zl,leginsy za 12 i czape za 13,mężu spodnie za 20 zl
    Super zakupy, gdzie? W galerii krakowskiej może?

To mi chyba ze względu na wiek zaproponował takie dawki. Hmm... Jesteś ode mnie parę lat młodsza ale masz dużo niższe amh.

Ja miałam 14 kumulusów, ale ostatecznie 9 zapłodnionych, które zaczęły się dzielić. Większość miała zbyt dużą fragmentację podczas podziałów i do ładnych blastek dotrwały tylko dwa zarodki. Oba zamrożone czekają na crio.

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:

Hej ja normalnie aplikowalam ten żel, doktor sobie poradzi, oczyści z żelu wejście do szyjki i co potrzeba :)
    Jednak ten żel "zapycha" strasznie

Trzymam kciuki za twoje zarodki!

Aniu: super że jesteś pozytywnie nastawiona i że zaraz zaczynasz:)

Ehh ja dziś w aptece znowu 300zł zostawiłam:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:56

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka: trzymam za Ciebie kciuki :* co do żelu to ewa go też miała więc na pewno Ci napisze :)

Ania: gratuluję w końcu się doczekałaś stymulacji :D niezłą dawkę dostałaś aż jestem w szoku bo jesteś rok młodsza ode mnie ale fakt faktem AMH sporo się nam różni :)

Cometa i Lola: po waszym wpisach stwierdzam że, obie jesteście szalone hyhyhyhy

To została jeszcze bejbiś z info hm....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 20:01

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Graśka: trzymam za Ciebie kciuki :* co do żelu to ewa go też miała więc na pewno Ci napisze :)

Ania: gratuluję w końcu się doczekałaś stymulacji :D niezłą dawkę dostałaś aż jestem w szoku bo jesteś rok młodsza ode mnie ale fak faktem AMH sporo się nam różni :)

Cometa i Lola: po waszym wpisach stwierdzam że, obie jesteście szalone hyhyhyhy

To została jeszcze bejbiś z info hm....
    Ewelina jak dołączysz do grona 35+ też tak będziesz miała :-D
    choć w sumie hmmm ja to chyba od urodzenia mam szaleństwo we krwi :-D

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ewelina jak dołączysz do grona 35+ też tak będziesz miała :-D
    choć w sumie hmmm ja to chyba od urodzenia mam szaleństwo we krwi :-D
    Chyba raczej mi się nie śpieszy do tego 35+ hyhyhy

Lola79, ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Czemu wrakiem? Co się dzieje? Masz jakieś wątpliwości co do przebiegu leczenia, procedur, kolejności działań? Nie wiem czego. Czy boisz się i odczuwasz stres? Gadaj tu natychmiast, może kto pomoże. Trzymam kciuki za zarodki, niech się ładnie tam dzielą. A z żelem - obstawiałabym, że tak, ale ja go nie miałam i nie wiem, musisz sprawdzić, czy nie ma w instrukcji :-) a jeśli tu nikt nie będzie wiedział, a w klinice nie odbiorą telefonu to zapytaj na wątku IVF.

Ogólnie to komórki ładnie rosły choć podczas stymulacji czułam się średnio, ale przeżyłam i jest ok. Najgorzej z czekaniem na telefon czy się zapłodniło, ile się zapłodniło, kiedy będzie następny telefon... i tak się żyje od telefonu o telefonu. U nas sam start był już kiepski, połowa się nie zapłodniła, więc wiadomo że każdy następny jest już na wagę złota. Co do kliniki to jestem zadowolona, Pani powiedziała że zrobili ISCI i że próbowali wyłapać te najlepsze plemniki choć nie było łatwo. W całości było tylko 3,5 m a w koncentracie 1 m. I tak siedzę domu teraz i nawet nie wiem czy jutro będziemy jechać czy tez nie...

II IVF 28/05/2016

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka głowa do góry. Macie dwa zarodeczki. To duża szansa że wszystko pójdzie pomyślnie. U mnie to ani 1 komórka nie zaczela się dzielić chodź podobno mieliśmy IMSI.

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ