Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej kochane! Przepraszam za milczenie ale zaraz po wizycie pojechaliśmy do galerii na zarelko i troche sie obkupilam ciuchami bo mega promocje były, ale wracajac do wizyty dostalam krotki protokol z menopur w dawce 225 i cetotide lacznie wyjdzie 790 zl za stymulacje. Ale wazne ze juz ruszam.
Lola spodziewaj sie tego zestawu co ja bo dr powiedzial ze ze względu na amh taka dawka. Dzis byl spoko nawet mi wypisal letrox mimo ze nie miałam wyniku aktualnego tsh.Lola79, ComeToMeBaby, ewa84, ewlinaaa85, Torunianka, Bydgoszczanka, Vanili, vioris, Suomi lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Hej kochane! Przepraszam za milczenie ale zaraz po wizycie pojechaliśmy do galerii na zarelko i troche sie obkupilam ciuchami bo mega promocje były, ale wracajac do wizyty dostalam krotki protokol z menopur w dawce 225 i cetotide lacznie wyjdzie 790 zl za stymulacje. Ale wazne ze juz ruszam.
Lola spodziewaj sie tego zestawu co ja bo dr powiedzial ze ze względu na amh taka dawka. Dzis byl spoko nawet mi wypisal letrox mimo ze nie miałam wyniku aktualnego tsh.
No to za kilka dni zaczynasz. Super!ComeToMeBaby, Ania1986, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Lola, zapomniałaś jeszcze o porwaniu przez UFO
Ale fakt faktem - skandal.
Nie zameldowana, nie odznaczona z listy.. No jak tak? A to by się przydało już za jutrzejszą listę trzymać kciuki i co kto możeAnia1986, Lola79, Lonia, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, przesyłam informacje dotyczące moich zarodków. Z 6 zapłodniły się 3 z czego 1 się źle podzielił więc zostały 2. Jutro niby ma być transfer ale jak dzisiaj dzwoniłam to uprzejmy pan powiedział ze zarodki się dzielą ale nie mają jeszcze stadium moruli i że mam dzwonić do niego o 7:15. Ogólnie to wszystko mnie przerasta ale się nie poddaję. Trzymajcie kciuki za moje 2 zarodeczki baaardzo proszę Mam jeszcze pytanie, codziennie rano o 7:00 aplikuję żel crinone. Czy w dzień transferu też mam go normalnie użyć?
ComeToMeBaby, Lonia, Torunianka, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Lola, zapomniałaś jeszcze o porwaniu przez UFO
Ale fakt faktem - skandal.
Nie zameldowana, nie odznaczona z listy.. No jak tak? A to by się przydało już za jutrzejszą listę trzymać kciuki i co kto możeComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Nooo Ania, bo gończy już miał iść za tobą no - ciuchowe zakupy to niezłe usprawiedliwienie hyhy co dorwałaś i gdzie?
Masz te same leki co ja. Hmm. A moje amh to 3,ileś tam. Tylko u mnie wiek 35+. A u ciebie to jak z tym amh i wiekiem,bo się zagubiłam. -
Graśka wrote:Hej dziewczyny, przesyłam informacje dotyczące moich zarodków. Z 6 zapłodniły się 3 z czego 1 się źle podzielił więc zostały 2. Jutro niby ma być transfer ale jak dzisiaj dzwoniłam to uprzejmy pan powiedział ze zarodki się dzielą ale nie mają jeszcze stadium moruli i że mam dzwonić do niego o 7:15. Ogólnie to wszystko mnie przerasta ale się nie poddaję. Trzymajcie kciuki za moje 2 zarodeczki baaardzo proszę Mam jeszcze pytanie, codziennie rano o 7:00 aplikuję żel crinone. Czy w dzień transferu też mam go normalnie użyć?
-
Lola79 wrote:Kometa przysnelas chyba troszkę
ze względu na fatalne warunki atmosferyczne i zły barometr wybaczamy CiLola79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Nooo Ania, bo gończy już miał iść za tobą no - ciuchowe zakupy to niezłe usprawiedliwienie hyhy co dorwałaś i gdzie?
Masz te same leki co ja. Hmm. A moje amh to 3,ileś tam. Tylko u mnie wiek 35+. A u ciebie to jak z tym amh i wiekiem,bo się zagubiłam.
A co do zakupow to bluzko-tunike ze wstawkami ala skora za 20 zl,leginsy za 12 i czape za 13,mężu spodnie za 20 zlLola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Graśka wrote:Jajniki już w sumie przestały boleć więc chyba ok. Ale psychicznie jestem wrakiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:48
-
Graśka wrote:Jajniki już w sumie przestały boleć więc chyba ok. Ale psychicznie jestem wrakiem.
-
Ania1986 wrote:Ooo przypomnij mi ile mialas jajek i komorek noi ile masz mrozakow? Ja mam 29 lat a amh 1.73
A co do zakupow to bluzko-tunike ze wstawkami ala skora za 20 zl,leginsy za 12 i czape za 13,mężu spodnie za 20 zl
To mi chyba ze względu na wiek zaproponował takie dawki. Hmm... Jesteś ode mnie parę lat młodsza ale masz dużo niższe amh.
Ja miałam 14 kumulusów, ale ostatecznie 9 zapłodnionych, które zaczęły się dzielić. Większość miała zbyt dużą fragmentację podczas podziałów i do ładnych blastek dotrwały tylko dwa zarodki. Oba zamrożone czekają na crio. -
Graśka wrote:Hej dziewczyny, przesyłam informacje dotyczące moich zarodków. Z 6 zapłodniły się 3 z czego 1 się źle podzielił więc zostały 2. Jutro niby ma być transfer ale jak dzisiaj dzwoniłam to uprzejmy pan powiedział ze zarodki się dzielą ale nie mają jeszcze stadium moruli i że mam dzwonić do niego o 7:15. Ogólnie to wszystko mnie przerasta ale się nie poddaję. Trzymajcie kciuki za moje 2 zarodeczki baaardzo proszę Mam jeszcze pytanie, codziennie rano o 7:00 aplikuję żel crinone. Czy w dzień transferu też mam go normalnie użyć?
Hej ja normalnie aplikowalam ten żel, doktor sobie poradzi, oczyści z żelu wejście do szyjki i co potrzeba
Jednak ten żel "zapycha" strasznie
Trzymam kciuki za twoje zarodki!
Aniu: super że jesteś pozytywnie nastawiona i że zaraz zaczynasz:)
Ehh ja dziś w aptece znowu 300zł zostawiłam:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:56
-
nick nieaktualnyGraśka: trzymam za Ciebie kciuki :* co do żelu to ewa go też miała więc na pewno Ci napisze
Ania: gratuluję w końcu się doczekałaś stymulacji niezłą dawkę dostałaś aż jestem w szoku bo jesteś rok młodsza ode mnie ale fakt faktem AMH sporo się nam różni
Cometa i Lola: po waszym wpisach stwierdzam że, obie jesteście szalone hyhyhyhy
To została jeszcze bejbiś z info hm....Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 20:01
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Graśka: trzymam za Ciebie kciuki :* co do żelu to ewa go też miała więc na pewno Ci napisze
Ania: gratuluję w końcu się doczekałaś stymulacji niezłą dawkę dostałaś aż jestem w szoku bo jesteś rok młodsza ode mnie ale fak faktem AMH sporo się nam różni
Cometa i Lola: po waszym wpisach stwierdzam że, obie jesteście szalone hyhyhyhy
To została jeszcze bejbiś z info hm....
choć w sumie hmmm ja to chyba od urodzenia mam szaleństwo we krwiewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:Czemu wrakiem? Co się dzieje? Masz jakieś wątpliwości co do przebiegu leczenia, procedur, kolejności działań? Nie wiem czego. Czy boisz się i odczuwasz stres? Gadaj tu natychmiast, może kto pomoże. Trzymam kciuki za zarodki, niech się ładnie tam dzielą. A z żelem - obstawiałabym, że tak, ale ja go nie miałam i nie wiem, musisz sprawdzić, czy nie ma w instrukcji a jeśli tu nikt nie będzie wiedział, a w klinice nie odbiorą telefonu to zapytaj na wątku IVF.
Ogólnie to komórki ładnie rosły choć podczas stymulacji czułam się średnio, ale przeżyłam i jest ok. Najgorzej z czekaniem na telefon czy się zapłodniło, ile się zapłodniło, kiedy będzie następny telefon... i tak się żyje od telefonu o telefonu. U nas sam start był już kiepski, połowa się nie zapłodniła, więc wiadomo że każdy następny jest już na wagę złota. Co do kliniki to jestem zadowolona, Pani powiedziała że zrobili ISCI i że próbowali wyłapać te najlepsze plemniki choć nie było łatwo. W całości było tylko 3,5 m a w koncentracie 1 m. I tak siedzę domu teraz i nawet nie wiem czy jutro będziemy jechać czy tez nie...ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto