Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Graśka wrote:Ogólnie to komórki ładnie rosły choć podczas stymulacji czułam się średnio, ale przeżyłam i jest ok. Najgorzej z czekaniem na telefon czy się zapłodniło, ile się zapłodniło, kiedy będzie następny telefon... i tak się żyje od telefonu o telefonu. U nas sam start był już kiepski, połowa się nie zapłodniła, więc wiadomo że każdy następny jest już na wagę złota. Co do kliniki to jestem zadowolona, Pani powiedziała że zrobili ISCI i że próbowali wyłapać te najlepsze plemniki choć nie było łatwo. W całości było tylko 3,5 m a w koncentracie 1 m. I tak siedzę domu teraz i nawet nie wiem czy jutro będziemy jechać czy tez nie...
Znam to. Ja jutro w sumie już 4 wizyta i nadal nie wiem nic od miesięcy ciągle jakieś schody. Ja od wizyty do wizyty żyję, a najgorsze przede mną jeszcze. Chyba zapytam dr o coś na uspokojenie dozwolonego. Bo też może być różnie. Dobrze jednak że jest to forum i można pogadać z osobami w podobnej sytuacji.ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Graśka, rozumiem. Może spróbuj się tak nie fiksować na punkcie czekania na telefon? Trzeba też żyć. Zająć się czymś. Ja też w dniu, w którym miał embriolog dzwonić pilnowałam telefonu, ale raczej po to aby nie przegapić kiedy zadzwonią,a nie ze stresu. Jasne - zależało mi aby udało się jak najwięcej i trzymałam za nie kciuki, ale ważne jest uzmysłowić sobie, że ten etap jest od nas całkowicie niezależny i nic nie zrobimy. Możemy tylko czekać. A w międzyczasie starać się nie zwariować - zająć się czymś.
Jutro rano będziesz wiedzieć. Ile czasu zajmuje ci dojazd do kliniki? ja jestem w takiej sytuacji, że ja będę już w kilkugodzinnej podróży do kliniki kiedy zabiorą się za rozmrażanie mojego zarodka. Jeśli żaden się dobrze nie rozmrozi to ta podróż będzie bez sensu. No - chyba że od razu na konsultację. -
no dobra- skrócony kalendarz na jutro- można już rozgrzewać kciuki
KALENDARZ KCIUKOWY:
21.01 Lola79- IV wizyta i planowanie stymulacji
21.01 Lonia- ustalenie stymulacji do drugiej procedury
21.01 bubus- wizyta kwalifikacyjna
21.01 Torunianka – wizyta informacyjna
21.01 Graśka- transfer http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Torunianka, Lola79, ewa84 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:no dobra- skrócony kalendarz na jutro- można już rozgrzewać kciuki
KALENDARZ KCIUKOWY:
21.01 Lola79- IV wizyta i planowanie stymulacji
21.01 Lonia- ustalenie stymulacji do drugiej procedury
21.01 bubus- wizyta kwalifikacyjna
21.01 Torunianka – wizyta informacyjna
21.01 Graśka- transfer http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif -
Lonia wrote:Kometa wywołałam wilka z lasu, pierwsze zwiastuny @ się pojawiły do jutra się rozbuja. W takim układzie jutro powinnam zaczać zastrzyki. Ciekawe co doktorek na to powie i czy nie będę kolejny cykl w plecy przez ten urlop w klinice. Proszę o kciukasy
Więc jak zapyta to mówisz jutro że to pierwszy dzień cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 20:41
-
ewa84 wrote:Graska na którą mam transfer planowany??
Czy godzinę jutro podaja?
Jutro rano mam dzwonic o 7: 15 i jak będzie ok to mamy wsiadać i jechać, to pewnie jakoś na 12 dojedziemy.
Wiem że muszę wrzucić na luz. Myślę że to dlatego że byłam za bardzo optymistycznie nastawiona, ja zdrowa, mąż ma mało plemników ale to niby rozwiąże ICSI- a tu zonk. Po prostu nie wiedziałam że jest tak źle. Następnym razem już będę wiedziała na co się piszę i wezmę poprawkę na wszystko.
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i cenne informacje. Kochane jesteście.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
nick nieaktualnyGraśka wrote:Jutro rano mam dzwonic o 7: 15 i jak będzie ok to mamy wsiadać i jechać, to pewnie jakoś na 12 dojedziemy.
Wiem że muszę wrzucić na luz. Myślę że to dlatego że byłam za bardzo optymistycznie nastawiona, ja zdrowa, mąż ma mało plemników ale to niby rozwiąże ICSI- a tu zonk. Po prostu nie wiedziałam że jest tak źle. Następnym razem już będę wiedziała na co się piszę i wezmę poprawkę na wszystko.
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i cenne informacje. Kochane jesteście.
A jeszcze Dr mi powiedział że, jestem w lepszej sytuacji niż kobity z niepłodnością idiopatyczną ech tym razem przy crio już na pewno się nie będę tak nakręcała tylko ze stoickim spokojem do tego podejdę
Nie stresuj się na pewno jutro będziesz miała transfer :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 20:51
-
Graśka wrote:Jutro rano mam dzwonic o 7: 15 i jak będzie ok to mamy wsiadać i jechać, to pewnie jakoś na 12 dojedziemy.
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i cenne informacje. Kochane jesteście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:11
-
Lola79 wrote:Graska a Wy robiliscie badania katiotypu i azf? Żeby sprawdzić dokładnie przyczyny oligo? Parametry nasienia poza ilością były w miarę? Bo u nas podobnie może być i tak myślę czy tego nie robić. Wydatek ok 1000 zl...
długo czeka się na wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:17
-
nick nieaktualnyGraśka spokojnie, niczego nie jesteś w stanie zmienić a stres na pewno dobrze Ci nie robi, wiem że łatwo mi mówić teraz...ale nadal uważam ze trzeba być dobrej myśli...w każdym razie mocno ściskam kciuki za twoje zarodki
oczywiście za pozostałe dziewczyny, które mają jutro ważny dzień też -
ComeToMeBaby wrote:nam lekarz kazał robić w poprzedniej klinice taki komplet: kariotyp, azf, cftr.
długo czeka się na wyniki.
Mam lekarz powiedział że wynik da jedynie wiedzę w czym problem ale tak naprawdę niczego nie zmieni. Bo na genetyke wpływu nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:47
-
Genetyka u nas raczej ok, M. zrobił kariotyp, AZF, CFTR. Ja tez kariotyp i jakiś jeszcze cały pakiet dla kobiet. U mnie wyszła mutacja MTHFTR homozygota cc. W invicie są często na badania genetyczne promocje ale jakiś 1000 trzeba i tak wydać.I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Graśka wrote:Genetyka u nas raczej ok, M. zrobił kariotyp, AZF, CFTR. Ja tez kariotyp i jakiś jeszcze cały pakiet dla kobiet. U mnie wyszła mutacja MTHFTR homozygota cc. W invicie są często na badania genetyczne promocje ale jakiś 1000 trzeba i tak wydać.
-
Ania fajnie, że zaczynasz!
Graśka zobaczysz, że będzie dobrze :* Te Twa zarodeczki muszą wystarczyć. Z jednego z nich będzie Twój wymarzony maluch
Ja miałam TSH koło 2 ostatnio, czy to jest ok czy będzie się doktorek czepiał o to?
I na wyniku chlamydii z krwi mi wyszło negatywne, ale jednak coś tam jest.
IGM 0,75 Norma <0,8
IGG 14,49 Norma <16
To samo przy toxo
IGM 0.31 Norma <0,90
Czy to oznacza, że miałam kontakt jakiś z tym? Bo inne wszystkie zakaźne wyszły mi niereaktywny Ujemny lub nieobecne, czyli tak jakbym nigdy nawet nie miała kontaktu.