X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę powodzenia dzisiejszym dziewczynom - hurtem :-D
    Trzymam kciuki, pierwsze wizyty już niedługo. Tylko bardzo proszę raportować w miarę na bieżąco - nie po obiedzie, nie po dotarciu do domu, nie o 23ciej... Najlepiej by było prosto z gabinetu :-P hyhyhy
    Bo tu się czeka na niusy.

Torunianka, ewa84 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Chyba na bliźniaki to byłby większy przyrost???
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
    Wyszedł mi przyrost 148%, w normie.

Bydgoszczanka lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
    Wyszedł mi przyrost 148%, w normie.

Dziękuję, też sobie sprawdzałam, czy jest ok, ale na innym kalkulatorze. Zresztą rozmawiałam już z lekarzem telefonicznie, bo sprawdzałam sobie też progesteron i chciałam dopytać czy dobrze przyrasta. Stwierdził, że jest ok.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Wiecie może który lekarz będzie w przyszłym tygodniu w klinice?
    Ewa na pewno nasz ulubiony hyhy a raczej nasza ulubiona :) tez sie nad tym zastanawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Trzymam kciuki, pierwsze wizyty już niedługo. Tylko bardzo proszę raportować w miarę na bieżąco - nie po obiedzie, nie po dotarciu do domu, nie o 23ciej... Najlepiej by było prosto z gabinetu :-P hyhyhy
    Zapomnialas dopisac nie po polowaniu na przeceny... ;)

Ps.w galerii bylam tej blisko balic.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka: no przyrost masz bardzo duży :) a te normy są bardzo szerokie :)

Ewelina: liczyłam na to że nie hehe ;p aczkolwiek ta pani dr ma bardzo bardzo dobre opinie na znany lekarz ;) zresztą jak wszyscy z Artvimed

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Zapomnialas dopisac nie po polowaniu na przeceny... ;)

Ps.w galerii bylam tej blisko balic.
    Właśnie nie! Polowanie na przeceny wybaczyłam :-P przecież to jak instynkt u kobiety! Nie można z tym walczyć.
    Dzięki za namiary - powiedziałabym tym dzisiejszym udanych zakupów, ale jak pojadą wszystkie na wyprzedaże to się raportów wieczorem doczekamy... To nic nie mówię :-P

Ania1986 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    O właśnie! Dobrze że pilnuje ktoś porządku!

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka, a jak ty rozmawiałaś z lekarzem i mówiłaś co się zadziało to co ci powiedział? Jaki masz teraz plan? Masz się umówić na usg? u siebie czy w klinice?

c5e015d88e.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny czy Wy wszystkie przy swiezym transferze miałyscie po podaniu zarodka clexane? kiedy dr to przepisuje juz po transferze czy zaraz po punkcji z encortonem,progesteronem i reszta?
    Tak po transferze. Pamiętam, że bylo kilka dni przerwy od zastrzyków.
    Ja niestety po moich przygodach biorę clexane nadal i nie wiem jeszcze jak dlugo ale stawiam ze miesiąc co najmniej. ..

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Bydgoszczanka, a jak ty rozmawiałaś z lekarzem i mówiłaś co się zadziało to co ci powiedział? Jaki masz teraz plan? Masz się umówić na usg? u siebie czy w klinice?

Powiedziałam mojemu z Bydgoszczy i do tego lekarza idę w poniedziałek. Do Chrusta zadzwonię w poniedziałek, jak już będę po wizycie.

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka jakby coś to tutaj przy drzwiach siedzą takie dwie wariatki. Lonia i ja :)

ComeToMeBaby, Lonia, Vanili, Lola79 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Graśka jakby coś to tutaj przy drzwiach siedzą takie dwie wariatki. Lonia i ja :)
    Hehehe, no czy nie możecie wstać i zapytać jednej czy drugiej czy to Graśka? :-P jak będzie krzywo patrzeć to nie Graśka albo umówcie się pod dystrybutorem wody hahaha

Ania1986, Julita76 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha teraz Lonia weszła do doktorka. Ja jeszcze do 13 musze czekać no chyba ze ktoś nie przyjdzie.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :) kometa :)
    Graska pewnie będzie w takim stresie ze nie będzie wiedziała jak ma na imię:p

szurusiowa lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Tak po transferze. Pamiętam, że bylo kilka dni przerwy od zastrzyków.
    Ja niestety po moich przygodach biorę clexane nadal i nie wiem jeszcze jak dlugo ale stawiam ze miesiąc co najmniej. ..
    Ja też mam cały czas przeciwzakrzepowe, teraz fragmin bo mi w szpitalu zapisali i mam jeszcze 28 i też nie wiem jak długo jeszcze będę brała ale co zrobić :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hehehe, no czy nie możecie wstać i zapytać jednej czy drugiej czy to Graśka? :-P jak będzie krzywo patrzeć to nie Graśka albo umówcie się pod dystrybutorem wody hahaha
    Ale my nie miałyśmy watpliwości, że to Graśka ubierała się w zielone wdzianko i u embriologów ogladała juniora. Fakt zestresowana strasznie ;)

melduje: z wrażenia po wczorajszym plamieniu @ zatrzymała się całkowicie, albo w zasadzie w ogóle się nie pojawiła. Doktorek pozwolił na rozpoczęcie stymulacji z nowym cyklem, przy transferze będzie dodatkowo embrioglue. Zmienił mi jedynie leki z puregonu na Menopur 1200 no i oczywiście Cetrotide "ukochany". będę wdzięczna za podanie mi przybliżonej kwoty za to cudo. Aaa i jeszcze jedna fajna sprawa podglad w 6dc mogę wykonać w Bydgoszczy i wysłać doktorkowi ilość pęcherzyków i wymiary przez telefon.
    Teraz kciukamy na Toruniankę no i Graśkę ;)

Kayaa, ComeToMeBaby, ewa84, Bydgoszczanka, Suomi, Julita76 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia- super! to przystępujesz do działania! :)

http://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki.php?lek=menopur
    menopur 1200 - cena ryczałt 262,39 zł/ opakowanie

a że ci pozwolił na podgląd w 6dc to jeszcze bardziej super. Zaoszczędzisz czasu i kilometrów- no i wizyta będzie tańsza niż paliwo.

embrioglue- też fajna sprawa, może akurat się ładnie przyklei :)

No- Graśka! opowiadaj :)
    Torunianka- to już za chwilę twoja kolej. kciuki!

Lonia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO no to rewelacja, super informacja ze zaraz zaczynasz no i takie udogodnienia no no ;) chyba maja duzoooo pacjentow ze tak pozwlalaja:) i dobrze :) to kawał drogi:)
    Hmmm moze w sumie doktorek by sie zgodzil zebym i ja usg zrobila u siebie bo podroze z tymi torbielami to nieco ryzykowne sa ;) chyba do niego napisze;)

edit: cetrotide jedna ampulka ok 65zl placilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:52

Lonia lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Ale my nie miałyśmy watpliwości, że to Graśka ubierała się w zielone wdzianko i u embriologów ogladała juniora. Fakt zestresowana strasznie ;)

melduje: z wrażenia po wczorajszym plamieniu @ zatrzymała się całkowicie, albo w zasadzie w ogóle się nie pojawiła. Doktorek pozwolił na rozpoczęcie stymulacji z nowym cyklem, przy transferze będzie dodatkowo embrioglue. Zmienił mi jedynie leki z puregonu na Menopur 1200 no i oczywiście Cetrotide "ukochany". będę wdzięczna za podanie mi przybliżonej kwoty za to cudo. Aaa i jeszcze jedna fajna sprawa podglad w 6dc mogę wykonać w Bydgoszczy i wysłać doktorkowi ilość pęcherzyków i wymiary przez telefon.
    Teraz kciukamy na Toruniankę no i Graśkę ;)
    Lonia a jaka dawke menopuru dostałas? ten 1200 kosztuje 262 zł za jedno op(ja dostałam 2) a cetrotide kosztuje 66 zł za op z refundacja 50%

Lonia lubi tę wiadomość

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ