X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę powodzenia dzisiejszym dziewczynom - hurtem :-D
    Trzymam kciuki, pierwsze wizyty już niedługo. Tylko bardzo proszę raportować w miarę na bieżąco - nie po obiedzie, nie po dotarciu do domu, nie o 23ciej... Najlepiej by było prosto z gabinetu :-P hyhyhy
    Bo tu się czeka na niusy.

Torunianka, ewa84 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Chyba na bliźniaki to byłby większy przyrost???
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
    Wyszedł mi przyrost 148%, w normie.

Bydgoszczanka lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
    Wyszedł mi przyrost 148%, w normie.

Dziękuję, też sobie sprawdzałam, czy jest ok, ale na innym kalkulatorze. Zresztą rozmawiałam już z lekarzem telefonicznie, bo sprawdzałam sobie też progesteron i chciałam dopytać czy dobrze przyrasta. Stwierdził, że jest ok.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Wiecie może który lekarz będzie w przyszłym tygodniu w klinice?
    Ewa na pewno nasz ulubiony hyhy a raczej nasza ulubiona :) tez sie nad tym zastanawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Trzymam kciuki, pierwsze wizyty już niedługo. Tylko bardzo proszę raportować w miarę na bieżąco - nie po obiedzie, nie po dotarciu do domu, nie o 23ciej... Najlepiej by było prosto z gabinetu :-P hyhyhy
    Zapomnialas dopisac nie po polowaniu na przeceny... ;)

Ps.w galerii bylam tej blisko balic.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka: no przyrost masz bardzo duży :) a te normy są bardzo szerokie :)

Ewelina: liczyłam na to że nie hehe ;p aczkolwiek ta pani dr ma bardzo bardzo dobre opinie na znany lekarz ;) zresztą jak wszyscy z Artvimed

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Zapomnialas dopisac nie po polowaniu na przeceny... ;)

Ps.w galerii bylam tej blisko balic.
    Właśnie nie! Polowanie na przeceny wybaczyłam :-P przecież to jak instynkt u kobiety! Nie można z tym walczyć.
    Dzięki za namiary - powiedziałabym tym dzisiejszym udanych zakupów, ale jak pojadą wszystkie na wyprzedaże to się raportów wieczorem doczekamy... To nic nie mówię :-P

Ania1986 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    O właśnie! Dobrze że pilnuje ktoś porządku!

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka, a jak ty rozmawiałaś z lekarzem i mówiłaś co się zadziało to co ci powiedział? Jaki masz teraz plan? Masz się umówić na usg? u siebie czy w klinice?

c5e015d88e.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny czy Wy wszystkie przy swiezym transferze miałyscie po podaniu zarodka clexane? kiedy dr to przepisuje juz po transferze czy zaraz po punkcji z encortonem,progesteronem i reszta?
    Tak po transferze. Pamiętam, że bylo kilka dni przerwy od zastrzyków.
    Ja niestety po moich przygodach biorę clexane nadal i nie wiem jeszcze jak dlugo ale stawiam ze miesiąc co najmniej. ..

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Bydgoszczanka, a jak ty rozmawiałaś z lekarzem i mówiłaś co się zadziało to co ci powiedział? Jaki masz teraz plan? Masz się umówić na usg? u siebie czy w klinice?

Powiedziałam mojemu z Bydgoszczy i do tego lekarza idę w poniedziałek. Do Chrusta zadzwonię w poniedziałek, jak już będę po wizycie.

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka jakby coś to tutaj przy drzwiach siedzą takie dwie wariatki. Lonia i ja :)

ComeToMeBaby, Lonia, Vanili, Lola79 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Graśka jakby coś to tutaj przy drzwiach siedzą takie dwie wariatki. Lonia i ja :)
    Hehehe, no czy nie możecie wstać i zapytać jednej czy drugiej czy to Graśka? :-P jak będzie krzywo patrzeć to nie Graśka albo umówcie się pod dystrybutorem wody hahaha

Ania1986, Julita76 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha teraz Lonia weszła do doktorka. Ja jeszcze do 13 musze czekać no chyba ze ktoś nie przyjdzie.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :) kometa :)
    Graska pewnie będzie w takim stresie ze nie będzie wiedziała jak ma na imię:p

szurusiowa lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Tak po transferze. Pamiętam, że bylo kilka dni przerwy od zastrzyków.
    Ja niestety po moich przygodach biorę clexane nadal i nie wiem jeszcze jak dlugo ale stawiam ze miesiąc co najmniej. ..
    Ja też mam cały czas przeciwzakrzepowe, teraz fragmin bo mi w szpitalu zapisali i mam jeszcze 28 i też nie wiem jak długo jeszcze będę brała ale co zrobić :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hehehe, no czy nie możecie wstać i zapytać jednej czy drugiej czy to Graśka? :-P jak będzie krzywo patrzeć to nie Graśka albo umówcie się pod dystrybutorem wody hahaha
    Ale my nie miałyśmy watpliwości, że to Graśka ubierała się w zielone wdzianko i u embriologów ogladała juniora. Fakt zestresowana strasznie ;)

melduje: z wrażenia po wczorajszym plamieniu @ zatrzymała się całkowicie, albo w zasadzie w ogóle się nie pojawiła. Doktorek pozwolił na rozpoczęcie stymulacji z nowym cyklem, przy transferze będzie dodatkowo embrioglue. Zmienił mi jedynie leki z puregonu na Menopur 1200 no i oczywiście Cetrotide "ukochany". będę wdzięczna za podanie mi przybliżonej kwoty za to cudo. Aaa i jeszcze jedna fajna sprawa podglad w 6dc mogę wykonać w Bydgoszczy i wysłać doktorkowi ilość pęcherzyków i wymiary przez telefon.
    Teraz kciukamy na Toruniankę no i Graśkę ;)

Kayaa, ComeToMeBaby, ewa84, Bydgoszczanka, Suomi, Julita76 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia- super! to przystępujesz do działania! :)

http://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki.php?lek=menopur
    menopur 1200 - cena ryczałt 262,39 zł/ opakowanie

a że ci pozwolił na podgląd w 6dc to jeszcze bardziej super. Zaoszczędzisz czasu i kilometrów- no i wizyta będzie tańsza niż paliwo.

embrioglue- też fajna sprawa, może akurat się ładnie przyklei :)

No- Graśka! opowiadaj :)
    Torunianka- to już za chwilę twoja kolej. kciuki!

Lonia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO no to rewelacja, super informacja ze zaraz zaczynasz no i takie udogodnienia no no ;) chyba maja duzoooo pacjentow ze tak pozwlalaja:) i dobrze :) to kawał drogi:)
    Hmmm moze w sumie doktorek by sie zgodzil zebym i ja usg zrobila u siebie bo podroze z tymi torbielami to nieco ryzykowne sa ;) chyba do niego napisze;)

edit: cetrotide jedna ampulka ok 65zl placilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:52

Lonia lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Ale my nie miałyśmy watpliwości, że to Graśka ubierała się w zielone wdzianko i u embriologów ogladała juniora. Fakt zestresowana strasznie ;)

melduje: z wrażenia po wczorajszym plamieniu @ zatrzymała się całkowicie, albo w zasadzie w ogóle się nie pojawiła. Doktorek pozwolił na rozpoczęcie stymulacji z nowym cyklem, przy transferze będzie dodatkowo embrioglue. Zmienił mi jedynie leki z puregonu na Menopur 1200 no i oczywiście Cetrotide "ukochany". będę wdzięczna za podanie mi przybliżonej kwoty za to cudo. Aaa i jeszcze jedna fajna sprawa podglad w 6dc mogę wykonać w Bydgoszczy i wysłać doktorkowi ilość pęcherzyków i wymiary przez telefon.
    Teraz kciukamy na Toruniankę no i Graśkę ;)
    Lonia a jaka dawke menopuru dostałas? ten 1200 kosztuje 262 zł za jedno op(ja dostałam 2) a cetrotide kosztuje 66 zł za op z refundacja 50%

Lonia lubi tę wiadomość

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ