X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Lonia a jaka dawke menopuru dostałas? ten 1200 kosztuje 262 zł za jedno op(ja dostałam 2) a cetrotide kosztuje 66 zł za op z refundacja 50%
    Dokładnie te same dawki co Ty otrzymałam, dwa opakowania 225iu/d. To czeka mnie większy wydatek niż przy puregonie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:04

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Lonia cudownie że możesz podejść do drugiej procedury z tym cyklem :)
    Ja się chyba też zdecyduję na embrioglue. Będe w Krk to się jeszcze skonsultuję z Doktorkiem :)
    Wiem że koszt tego jest dość wysoki ale, jeśli ma pomóc to chyba zaryzykuję :)
    Zwiększyłam sobie dawkę eutyroxu 25 i biorę nie jedną a półtora tabl zanim pojade do Krk to sobie jeszze zbadam :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Dokładnie te same dawki co Ty otrzymałam, dwa opakowania 225iu/d. To czeka mnie większy wydatek niż przy puregonie ;)
    no- ja za 2 menopury i 4 cetrotide płaciłam jakieś 790 zł

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny dałam dupy że nie spojrzałam do telefonu. A która z was była w tej różowej kurtce? Ja byłam jakąś zafascynowana oglądaniem zdjęć zarodków a później skupiałam się na nie zsikaniu sie w majtki :-) my już wracamy z naszą blastką w brzuszku. Niestety to nasz jedyny zarodek

ComeToMeBaby, ewlinaaa85, szurusiowa, Torunianka, Kayaa, Lola79, Julita76 lubią tę wiadomość

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    No to dziewczyny dałam dupy że nie spojrzałam do telefonu. A która z was była w tej różowej kurtce? Ja byłam jakąś zafascynowana oglądaniem zdjęć zarodków a później skupiałam się na nie zsikaniu sie w majtki :-) my już wracamy z naszą blastką w brzuszku. Niestety to nasz jedyny zarodek
    no wiesz co.... :P
    a czemu- ze strachu czy nie pozwolili ci iść do wc? :P
    oby ten jeden właśnie się ładnie przyjął! <3

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    790 zł z groszami :P
    ufff nie jestem sama;)
    jeszcze pewnie Lola do nas dołaczy z ta dawka

a co dr mowil jak Ci taki zestawik przepisał?

Moze on ma teraz jakas faze na takie dawki i ten lek hahah :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:23

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graska: trzymamy kciuki za Twojego maluszka :)

Kometa: niestety trzeba miec peeeeeeelny pecherz :) mi doktor kazal uzupelnic pplyny pomiedzy usg a transferem:D

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten menopur to w zestawie ze strzykawkami jest nie? jakiej długości tam sa igły? boli to ? :P

• Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Kurde Lonia cudownie że możesz podejść do drugiej procedury z tym cyklem :)
    Ja się chyba też zdecyduję na embrioglue. Będe w Krk to się jeszcze skonsultuję z Doktorkiem :)
    Wiem że koszt tego jest dość wysoki ale, jeśli ma pomóc to chyba zaryzykuję :)
    Zwiększyłam sobie dawkę eutyroxu 25 i biorę nie jedną a półtora tabl zanim pojade do Krk to sobie jeszze zbadam :)
    Embrioglue jest za darmo taki mily jest nasz doktorek i bedzies mogla go miec dopiero przy drugiej procedurze ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie trzeba mieć pełny pęcherz. Ja jak przyjechałam do kliniki to pierwsze co to poszłam sie wysiusiać hyhy bo bym nie wytrzymala ale, zaraz po tym wypiłam butelkę wody i uzupełniłam co zwróciłam hyh

Graśka mocno trzymam kciuki za was!

ewa84 lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    No to dziewczyny dałam dupy że nie spojrzałam do telefonu. A która z was była w tej różowej kurtce? Ja byłam jakąś zafascynowana oglądaniem zdjęć zarodków a później skupiałam się na nie zsikaniu sie w majtki :-) my już wracamy z naszą blastką w brzuszku. Niestety to nasz jedyny zarodek[/

Ja byłam w wersji pink ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:53

ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny a ten menopur to w zestawie ze strzykawkami jest nie? jakiej długości tam sa igły? boli to ? :P
    tak, ze strzykawkami i wacikami. Jest tego tyle że mi full zostało- mogę chętnym narkomanom rozdawać ;)
    specjalnie dla ciebie rozpracowałam jedną: ma długość jakieś 1,2cm. To by się zgadzało z tym co na opakowaniu: 0,33 x 12 mm
    boli tyle co zastrzyk, ale luzik. czujesz wkłucie po prostu i tyle. a to już jest indywidualnie- jak znosisz zastrzyki

Ania1986 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    790 zł z groszami :P
    ufff nie jestem sama;)
    jeszcze pewnie Lola do nas dołaczy z ta dawka

a co dr mowil jak Ci taki zestawik przepisał?

Moze on ma teraz jakas faze na takie dawki i ten lek hahah :P

Powiedział, że nadal pójdziemy stymulacja z antagonista tylko teraz da mi silniejszy lek od puregonu, bo może uzyskamy więcej zarodków. I pocieszył, że jeśli się nie uda to jako nieliczni damy radę rozpoczać 3 procedurę

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:

Aniu ja strasznie sie bałam tych zastrzyków, ale igły są cieniutkie :D
    nie boli prawie ;)
    cetrotide wywoluje rozne reakcje, ja mialam po zastrzyku slad jak po ugryzieniu komara i strasznie swedzialo :P
    dla mnie najbardziej bolesne ze wszystkich sa te cleane chociaz tez bez tragegii

ja jak robie zastrzyk to sobie trzymam fałdke i nie puszczam az nie skoncze zastrzyku hehe, pozniej dopiero rozmasowuje:D

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Embrioglue jest za darmo taki mily jest nasz doktorek i bedzies mogla go miec dopiero przy drugiej procedurze ;)
    Tak tak wiem ale, on jest za darmo dopiero od drugiej procedury :) ale wiesz bardzo bym chciała żeby nie musiało być drugiej procedury :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:34

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Powiedział, że nadal pójdziemy stymulacja z antagonista tylko teraz da mi silniejszy lek od puregonu, bo może uzyskamy więcej zarodków. I pocieszył, że jeśli się nie uda to jako nieliczni damy radę rozpoczać 3 procedurę
    no- to zależy od liczby wyprodukowanych zarodków. im będzie ich więcej tym procedura się odwleka dalej, bo każdy transfer to czas. ale to przecież nie o procedurę chodzi tylko o ciążę, no nie? :) trzymam kciuki za piękną produkcję!

ewlinaaa85, Lonia, szurusiowa lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Tak tak wiem ale, on jest za darmo dopiero od drugiej procedury :) ale wiesz bardzo bym chciała żeby nie musiało być drugiej procedury :)
    Mi się nie zgodził przy drugim tramsferze, mówił, że narazie to zbędny zabieg

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    coś mi się zdaje że transfer (podejście) mylisz z procedurą kochana.

procedura obejmuje: stymulację, punkcję, transfer (lub transfery do wykorzystania wszystkich zarodków powstałych podczas tej procedury).

możesz mieć jedną procedurę a np. ze 4 transfery. to cały czas jest jedna procedura.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi bo ja to obrobiona jestem na sama mysl ze wzgledu na to ze nie miałam nigdy zastrzykow w brzuch :P a to sie tak na prosto wbija czy pod ukosem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Och ciekawe dlaczego :/ skoro to zwiększa szansę na ciążę i sama bym za to zapłaciła ech

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ