Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1986 wrote:Lonia a jaka dawke menopuru dostałas? ten 1200 kosztuje 262 zł za jedno op(ja dostałam 2) a cetrotide kosztuje 66 zł za op z refundacja 50%
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:04
-
nick nieaktualnyKurde Lonia cudownie że możesz podejść do drugiej procedury z tym cyklem
Ja się chyba też zdecyduję na embrioglue. Będe w Krk to się jeszcze skonsultuję z Doktorkiem
Wiem że koszt tego jest dość wysoki ale, jeśli ma pomóc to chyba zaryzykuję
Zwiększyłam sobie dawkę eutyroxu 25 i biorę nie jedną a półtora tabl zanim pojade do Krk to sobie jeszze zbadam -
No to dziewczyny dałam dupy że nie spojrzałam do telefonu. A która z was była w tej różowej kurtce? Ja byłam jakąś zafascynowana oglądaniem zdjęć zarodków a później skupiałam się na nie zsikaniu sie w majtki my już wracamy z naszą blastką w brzuszku. Niestety to nasz jedyny zarodek
ComeToMeBaby, ewlinaaa85, szurusiowa, Torunianka, Kayaa, Lola79, Julita76 lubią tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Graśka wrote:No to dziewczyny dałam dupy że nie spojrzałam do telefonu. A która z was była w tej różowej kurtce? Ja byłam jakąś zafascynowana oglądaniem zdjęć zarodków a później skupiałam się na nie zsikaniu sie w majtki my już wracamy z naszą blastką w brzuszku. Niestety to nasz jedyny zarodek
a czemu- ze strachu czy nie pozwolili ci iść do wc?
oby ten jeden właśnie się ładnie przyjął! -
nick nieaktualnyLonia wrote:Dokładnie te same dawki co Ty otrzymałam, dwa opakowania 225iu/d. To czeka mnie większy wydatek niż przy puregonie
ufff nie jestem sama;)
jeszcze pewnie Lola do nas dołaczy z ta dawka
a co dr mowil jak Ci taki zestawik przepisał?
Moze on ma teraz jakas faze na takie dawki i ten lek hahahWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:23
-
nick nieaktualny
-
ewlinaaa85 wrote:Kurde Lonia cudownie że możesz podejść do drugiej procedury z tym cyklem
Ja się chyba też zdecyduję na embrioglue. Będe w Krk to się jeszcze skonsultuję z Doktorkiem
Wiem że koszt tego jest dość wysoki ale, jeśli ma pomóc to chyba zaryzykuję
Zwiększyłam sobie dawkę eutyroxu 25 i biorę nie jedną a półtora tabl zanim pojade do Krk to sobie jeszze zbadamComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokładnie trzeba mieć pełny pęcherz. Ja jak przyjechałam do kliniki to pierwsze co to poszłam sie wysiusiać hyhy bo bym nie wytrzymala ale, zaraz po tym wypiłam butelkę wody i uzupełniłam co zwróciłam hyh
Graśka mocno trzymam kciuki za was!
ewa84 lubi tę wiadomość
-
Graśka wrote:No to dziewczyny dałam dupy że nie spojrzałam do telefonu. A która z was była w tej różowej kurtce? Ja byłam jakąś zafascynowana oglądaniem zdjęć zarodków a później skupiałam się na nie zsikaniu sie w majtki my już wracamy z naszą blastką w brzuszku. Niestety to nasz jedyny zarodek[/
Ja byłam w wersji pinkWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:53
ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Dziewczyny a ten menopur to w zestawie ze strzykawkami jest nie? jakiej długości tam sa igły? boli to ?
specjalnie dla ciebie rozpracowałam jedną: ma długość jakieś 1,2cm. To by się zgadzało z tym co na opakowaniu: 0,33 x 12 mm
boli tyle co zastrzyk, ale luzik. czujesz wkłucie po prostu i tyle. a to już jest indywidualnie- jak znosisz zastrzykiAnia1986 lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:790 zł z groszami
ufff nie jestem sama;)
jeszcze pewnie Lola do nas dołaczy z ta dawka
a co dr mowil jak Ci taki zestawik przepisał?
Moze on ma teraz jakas faze na takie dawki i ten lek hahah
Powiedział, że nadal pójdziemy stymulacja z antagonista tylko teraz da mi silniejszy lek od puregonu, bo może uzyskamy więcej zarodków. I pocieszył, że jeśli się nie uda to jako nieliczni damy radę rozpoczać 3 proceduręComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Dziewczyny a ten menopur to w zestawie ze strzykawkami jest nie? jakiej długości tam sa igły? boli to ?
Aniu ja strasznie sie bałam tych zastrzyków, ale igły są cieniutkie
nie boli prawie
cetrotide wywoluje rozne reakcje, ja mialam po zastrzyku slad jak po ugryzieniu komara i strasznie swedzialo
dla mnie najbardziej bolesne ze wszystkich sa te cleane chociaz tez bez tragegii
ja jak robie zastrzyk to sobie trzymam fałdke i nie puszczam az nie skoncze zastrzyku hehe, pozniej dopiero rozmasowuje:D -
nick nieaktualnyLonia wrote:Embrioglue jest za darmo taki mily jest nasz doktorek i bedzies mogla go miec dopiero przy drugiej procedurze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:34
-
Lonia wrote:Powiedział, że nadal pójdziemy stymulacja z antagonista tylko teraz da mi silniejszy lek od puregonu, bo może uzyskamy więcej zarodków. I pocieszył, że jeśli się nie uda to jako nieliczni damy radę rozpoczać 3 procedurę
ewlinaaa85, Lonia, szurusiowa lubią tę wiadomość
-
Lonia wrote:Mi się nie zgodził przy drugim tramsferze, mówił, że narazie to zbędny zabieg
procedura obejmuje: stymulację, punkcję, transfer (lub transfery do wykorzystania wszystkich zarodków powstałych podczas tej procedury).
możesz mieć jedną procedurę a np. ze 4 transfery. to cały czas jest jedna procedura. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny