X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Lonia a jaka dawke menopuru dostałas? ten 1200 kosztuje 262 zł za jedno op(ja dostałam 2) a cetrotide kosztuje 66 zł za op z refundacja 50%
    Dokładnie te same dawki co Ty otrzymałam, dwa opakowania 225iu/d. To czeka mnie większy wydatek niż przy puregonie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:04

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Lonia cudownie że możesz podejść do drugiej procedury z tym cyklem :)
    Ja się chyba też zdecyduję na embrioglue. Będe w Krk to się jeszcze skonsultuję z Doktorkiem :)
    Wiem że koszt tego jest dość wysoki ale, jeśli ma pomóc to chyba zaryzykuję :)
    Zwiększyłam sobie dawkę eutyroxu 25 i biorę nie jedną a półtora tabl zanim pojade do Krk to sobie jeszze zbadam :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Dokładnie te same dawki co Ty otrzymałam, dwa opakowania 225iu/d. To czeka mnie większy wydatek niż przy puregonie ;)
    no- ja za 2 menopury i 4 cetrotide płaciłam jakieś 790 zł

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny dałam dupy że nie spojrzałam do telefonu. A która z was była w tej różowej kurtce? Ja byłam jakąś zafascynowana oglądaniem zdjęć zarodków a później skupiałam się na nie zsikaniu sie w majtki :-) my już wracamy z naszą blastką w brzuszku. Niestety to nasz jedyny zarodek

ComeToMeBaby, ewlinaaa85, szurusiowa, Torunianka, Kayaa, Lola79, Julita76 lubią tę wiadomość

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    No to dziewczyny dałam dupy że nie spojrzałam do telefonu. A która z was była w tej różowej kurtce? Ja byłam jakąś zafascynowana oglądaniem zdjęć zarodków a później skupiałam się na nie zsikaniu sie w majtki :-) my już wracamy z naszą blastką w brzuszku. Niestety to nasz jedyny zarodek
    no wiesz co.... :P
    a czemu- ze strachu czy nie pozwolili ci iść do wc? :P
    oby ten jeden właśnie się ładnie przyjął! <3

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    790 zł z groszami :P
    ufff nie jestem sama;)
    jeszcze pewnie Lola do nas dołaczy z ta dawka

a co dr mowil jak Ci taki zestawik przepisał?

Moze on ma teraz jakas faze na takie dawki i ten lek hahah :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:23

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graska: trzymamy kciuki za Twojego maluszka :)

Kometa: niestety trzeba miec peeeeeeelny pecherz :) mi doktor kazal uzupelnic pplyny pomiedzy usg a transferem:D

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten menopur to w zestawie ze strzykawkami jest nie? jakiej długości tam sa igły? boli to ? :P

• Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Kurde Lonia cudownie że możesz podejść do drugiej procedury z tym cyklem :)
    Ja się chyba też zdecyduję na embrioglue. Będe w Krk to się jeszcze skonsultuję z Doktorkiem :)
    Wiem że koszt tego jest dość wysoki ale, jeśli ma pomóc to chyba zaryzykuję :)
    Zwiększyłam sobie dawkę eutyroxu 25 i biorę nie jedną a półtora tabl zanim pojade do Krk to sobie jeszze zbadam :)
    Embrioglue jest za darmo taki mily jest nasz doktorek i bedzies mogla go miec dopiero przy drugiej procedurze ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie trzeba mieć pełny pęcherz. Ja jak przyjechałam do kliniki to pierwsze co to poszłam sie wysiusiać hyhy bo bym nie wytrzymala ale, zaraz po tym wypiłam butelkę wody i uzupełniłam co zwróciłam hyh

Graśka mocno trzymam kciuki za was!

ewa84 lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    No to dziewczyny dałam dupy że nie spojrzałam do telefonu. A która z was była w tej różowej kurtce? Ja byłam jakąś zafascynowana oglądaniem zdjęć zarodków a później skupiałam się na nie zsikaniu sie w majtki :-) my już wracamy z naszą blastką w brzuszku. Niestety to nasz jedyny zarodek[/

Ja byłam w wersji pink ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:53

ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny a ten menopur to w zestawie ze strzykawkami jest nie? jakiej długości tam sa igły? boli to ? :P
    tak, ze strzykawkami i wacikami. Jest tego tyle że mi full zostało- mogę chętnym narkomanom rozdawać ;)
    specjalnie dla ciebie rozpracowałam jedną: ma długość jakieś 1,2cm. To by się zgadzało z tym co na opakowaniu: 0,33 x 12 mm
    boli tyle co zastrzyk, ale luzik. czujesz wkłucie po prostu i tyle. a to już jest indywidualnie- jak znosisz zastrzyki

Ania1986 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    790 zł z groszami :P
    ufff nie jestem sama;)
    jeszcze pewnie Lola do nas dołaczy z ta dawka

a co dr mowil jak Ci taki zestawik przepisał?

Moze on ma teraz jakas faze na takie dawki i ten lek hahah :P

Powiedział, że nadal pójdziemy stymulacja z antagonista tylko teraz da mi silniejszy lek od puregonu, bo może uzyskamy więcej zarodków. I pocieszył, że jeśli się nie uda to jako nieliczni damy radę rozpoczać 3 procedurę

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:

Aniu ja strasznie sie bałam tych zastrzyków, ale igły są cieniutkie :D
    nie boli prawie ;)
    cetrotide wywoluje rozne reakcje, ja mialam po zastrzyku slad jak po ugryzieniu komara i strasznie swedzialo :P
    dla mnie najbardziej bolesne ze wszystkich sa te cleane chociaz tez bez tragegii

ja jak robie zastrzyk to sobie trzymam fałdke i nie puszczam az nie skoncze zastrzyku hehe, pozniej dopiero rozmasowuje:D

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Embrioglue jest za darmo taki mily jest nasz doktorek i bedzies mogla go miec dopiero przy drugiej procedurze ;)
    Tak tak wiem ale, on jest za darmo dopiero od drugiej procedury :) ale wiesz bardzo bym chciała żeby nie musiało być drugiej procedury :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:34

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Powiedział, że nadal pójdziemy stymulacja z antagonista tylko teraz da mi silniejszy lek od puregonu, bo może uzyskamy więcej zarodków. I pocieszył, że jeśli się nie uda to jako nieliczni damy radę rozpoczać 3 procedurę
    no- to zależy od liczby wyprodukowanych zarodków. im będzie ich więcej tym procedura się odwleka dalej, bo każdy transfer to czas. ale to przecież nie o procedurę chodzi tylko o ciążę, no nie? :) trzymam kciuki za piękną produkcję!

ewlinaaa85, Lonia, szurusiowa lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Tak tak wiem ale, on jest za darmo dopiero od drugiej procedury :) ale wiesz bardzo bym chciała żeby nie musiało być drugiej procedury :)
    Mi się nie zgodził przy drugim tramsferze, mówił, że narazie to zbędny zabieg

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    coś mi się zdaje że transfer (podejście) mylisz z procedurą kochana.

procedura obejmuje: stymulację, punkcję, transfer (lub transfery do wykorzystania wszystkich zarodków powstałych podczas tej procedury).

możesz mieć jedną procedurę a np. ze 4 transfery. to cały czas jest jedna procedura.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi bo ja to obrobiona jestem na sama mysl ze wzgledu na to ze nie miałam nigdy zastrzykow w brzuch :P a to sie tak na prosto wbija czy pod ukosem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Och ciekawe dlaczego :/ skoro to zwiększa szansę na ciążę i sama bym za to zapłaciła ech

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ