X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dzieki za odpowiedzi bo ja to obrobiona jestem na sama mysl ze wzgledu na to ze nie miałam nigdy zastrzykow w brzuch :P a to sie tak na prosto wbija czy pod ukosem?
    Hyhy musisz złapać sobie fałdkę twojego ślicznego brzuszka i najlepiej lekko z ukosa sobie wbić :) będzie dobrze to nawet nie boli :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Och ciekawe dlaczego :/ skoro to zwiększa szansę na ciążę i sama bym za to zapłaciła ech
    w programie rządowym jest takie założenie że pacjent nie może za nic dopłacać.
    heh- ciekawe że inne kliniki jakoś tego nie bardzo respektują.= i każą sobie płacić za różne rzeczy, które powinny być refundowane.

poza tym do embryoglue są konkretne wskazania, to nie jest widzimisię pacjenta lub lekarza.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dzieki za odpowiedzi bo ja to obrobiona jestem na sama mysl ze wzgledu na to ze nie miałam nigdy zastrzykow w brzuch :P a to sie tak na prosto wbija czy pod ukosem?
    ja oglądałam filmy na you tube cała roztrzęsiona przed pierwszym zastrzykiem. aż w końcu telefon i menopur zabrał mi mąż i sam mnie dziabnął :P

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    coś mi się zdaje że transfer (podejście) mylisz z procedurą kochana.

procedura obejmuje: stymulację, punkcję, transfer (lub transfery do wykorzystania wszystkich zarodków powstałych podczas tej procedury).

możesz mieć jedną procedurę a np. ze 4 transfery. to cały czas jest jedna procedura.
    Nie mylę, bez problemu to rozróżniam ;) ja prosiłam o embrioglue przy drugim transferze a doktorek zgodził sie na użycie dopiero przy drugiej procedurze ale za to we wszystkich transferach ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a tak bardzo chciałam zwiększyć sobie teraz szansę na ciążę. No przecież nawet nie wiadomo czy dojdzie do drugiej procedury (tfu tfu .. Oby nie było takiej potrzeby)

Lonia lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Kurcze a tak bardzo chciałam zwiększyć sobie teraz szansę na ciążę. No przecież nawet nie wiadomo czy dojdzie do drugiej procedury (tfu tfu .. Oby nie było takiej potrzeby)
    Kochana negocjuj, jeszcze chwilę temu nie chciał się zgodzić na podgladanie poza klinika a dzis sam mi zaproponowal usg w Bydgoszczy, chociaż mówił, że jeśli mam ochotę to zaprasza do Krakowa :)

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co narzekać bo w innych klinikach to nie ma mowy o żadnym AH czy kleju czy to pierwsza ,druga czy trzecia procedura... a wiec my mamy luksusy ;)

Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina: zapytać możesz :) nie podbija:)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny nie ma co narzekać bo w innych klinikach to nie ma mowy o żadnym AH czy kleju czy to pierwsza ,druga czy trzecia procedura... a wiec my mamy luksusy ;)
    Ania nikt tu nie narzeka. Dla mnie luksusem jest już to że wykonają mi scratching za free podcaas gdy na wątku IVF dziewczyna pisala ze jej 1000zl kazali placic. Ale nie widzę nic złego w tym że chce sobie doplacic do emroglue z wlasnej kieszeni skoro ma mi to zwiekszyc szanse na malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:08

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Nie mylę, bez problemu to rozróżniam ;) ja prosiłam o embrioglue przy drugim transferze a doktorek zgodził sie na użycie dopiero przy drugiej procedurze ale za to we wszystkich transferach ;)
    acha, acha, ok :)

Lonia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Kochana negocjuj, jeszcze chwilę temu nie chciał się zgodzić na podgladanie poza klinika a dzis sam mi zaproponowal usg w Bydgoszczy, chociaż mówił, że jeśli mam ochotę to zaprasza do Krakowa :)
    muszą mieć niezły przemiał teraz i może nie nadążają wszystkich przyjmować hyhy

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    muszą mieć niezły przemiał teraz i może nie nadążają wszystkich przyjmować hyhy
    Pewnie zmęczenie też robi swoje ;) chociaż dziś nie doświadczyłam jakiś specjalnych tłumów w klinice. No i też łatwiej określić przy drugiej procedurze reakcje organizmu na stymulacje

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Graśka jakby coś to tutaj przy drzwiach siedzą takie dwie wariatki. Lonia i ja :)
    Ale macie fajnie. Nie żebym narzekała ale stesknilam się za Krakowem, nawet mój mąż, ostatnio powiedział, że teraz to z wielką przyjemnością by tam pojechał tyle km...

A my dziś mamy II usg u mojego gina. Stresuje się czy wszystko jest ok. Wizyta dopiero o 20:30 wiec jakoś muszę dotrwać do tego czasu.

Lonia, Bydgoszczanka, ComeToMeBaby, Lola79 lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Ale macie fajnie. Nie żebym narzekała ale stesknilam się za Krakowem, nawet mój mąż, ostatnio powiedział, że teraz to z wielką przyjemnością by tam pojechał tyle km...

A my dziś mamy II usg u mojego gina. Stresuje się czy wszystko jest ok. Wizyta dopiero o 20:30 wiec jakoś muszę dotrwać do tego czasu.
    Trzymamy kciuki, musi być super ;) zawsze możecie z nami jechać na wycieczkę i pośmiać się na poczekalni ;)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no wiesz co.... :P
    a czemu- ze strachu czy nie pozwolili ci iść do wc? :P
    oby ten jeden właśnie się ładnie przyjął! <3

Na transfer musisz mieć wypełniony pęcherz.
    Ja z nerwów mogłabym sikac co 3 minuty takie parcie a doktorek kazal mi jeszcze uzupełnić. ..

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja. Chwilę poczytałam i stwierdzam że wszystkie byłyśmy w klinice w podobnym czasie. Ale ja siedziałam przy drzwiach kurde. Lonia w różowym tak coś czułam jak podawałas imię na l4. Więc Torunianka taka młodziutka z długimi włosami. Graska ciemne spięte włosy i wysoki mąż?
    Tak tylko drogą dedukcji idę. Kurcze szkoda że na forum nie weszlam!
    Ja to taka w granacie byłam z krótkimi blond włosami ;-P

No ale melduje. Zaczynam około 30.01 stymulację. Menopur 1200 ;) i cetrotide. Póki co ten drugi ma leżeć w domu i czekać do 1 usg.

Któraś z Was zaczyna może cykl w podobnym czasie? :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:51

ComeToMeBaby, ewlinaaa85, Ania1986, ewa84, ewa84, ewa84, Bydgoszczanka, Torunianka lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Jestem i ja. Chwilę poczytałam i stwierdzam że wszystkie byłyśmy w klinice w podobnym czasie. Ale ja siedziałam przy drzwiach kurde. Lonia w różowym tak coś czułam jak podawałas imię na l4. Więc Torunianka taka młodziutka z długimi włosami. Graska ciemne spięte włosy i wysoki mąż?

No ale melduje. Zaczynam około 30.01 stymulację. Menopur 1200 ;) i cetrotide. Póki co ten drugi ma leżeć w domu i czekać do 1 usg.

Wszystko się zgadza, chyba Ciebie kojarzę jak wchodziłaś do toalety ;) wychodzac kliniki już się nie rozgladałam ;) to już 4 dziewczyny z forum widziałam w realu a z 2 rozmawiałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:55

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Lola79, ewa84 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:

ja!!! :D chyba jestesmy na siebie skazane :P

Lola79 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka- priv :)

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola: super :) a tak sie martwiłas:)

Ja wlasnie rozkminilam z usg ze moj lewy jajcor jest wiekszy niz ostatnio :P ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:19

Lola79 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ