Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKobity czy jest wogule opcja aby dr wypisal mi luteine zamiast tego drogiego zelu? przeciez ja na wywolanie @ biore 100 tke lutki a w tym zelu jest tylko 90 to jak on ma ciaze utrzymac?
stosowałyście dietę białkowa podczas stymulacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:37
-
Gratuluję dziewczyny!
Ania jak widać wszystkim przepisuje crinone. U mnie w szpitalu nawet nie wiedzieli co to jest, mimo że 3 razy tlumaczylam ech.
Podobno ten żel zdecydowanie lepiej się wchłania. No i zdecydowanie dłużej zostaje na swoim miejscu.
Jak to chyba Ewa pisała " zatyka" trochę ale w moim odczuciu lepszy niż luteina.
Aplikacja jest na plus, cena niestety powalaLola79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVanili wrote:Gratuluję dziewczyny!
Ania jak widać wszystkim przepisuje crinone. U mnie w szpitalu nawet nie wiedzieli co to jest, mimo że 3 razy tlumaczylam ech.
Podobno ten żel zdecydowanie lepiej się wchłania. No i zdecydowanie dłużej zostaje na swoim miejscu.
Jak to chyba Ewa pisała " zatyka" trochę ale w moim odczuciu lepszy niż luteina.
Aplikacja jest na plus, cena niestety powala
-
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:Kobity czy jest wogule opcja aby dr wypisal mi luteine zamias tego drogiego zelu? przeciez ja na wywolanie @ biore 100 tke lutki a w tym zelu jest tylko 90 to jak on ma ciaze utrzymac
Powiedziałam to Chruscikowi pokazalam co bralam i ze niby to 100-ka była to Dr troche zawiedzony byl. Powiedział ze nie mam patrzec na dawkę. Żel jest niby dużo lepszy lepiej się wchłania itp i cos tam o progesteronie nawijal ale ja juz bylam tak wystraszona ze przestalam sluchac hyh. I luteine sie bierze trzy razy na dzienAnia1986 lubi tę wiadomość
-
Aniu: dokładnie, ten zel ma bardzo dobre opinie, dobrze sie aplikuje, wchłania i nie wyplywa jak luteina;p
szukałam tez sporo opinii na jego temat bo cena mnie powaliła:P
U mnie w szpitalu i gin tak samo nie znali tego żelu no i jak sie skoczyl podczas pobytu to chcac nie chcac bedac w szpitalu przeszłam na luteine 2x50 i tak juz zostało.
Do tego biore oczywiscie duphaston 2 razy dziennie.
vanili: a ty nadal stosujesz crinone?
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidziałyscie? czyli ta kasa ktora zostala przeznaczona na ivf pojdzie na jakies bzdury!!!! to jest chore!!!!! po co pierd... ze kasy nie ma , ze nfz kuleje?! http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,19509273,wiemy-co-zamiast-in-vitro-bedzie-narodowy-program-prokreacyjny.html?pelna=tak
szurusiowa, ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość
-
"To powinna być wiedza, co zrobić, żeby nie mieć problemu z płodnością, w dużej mierze powinno to dotyczyć mężczyzn, którzy maja z tym problem. Chodzi o fatalny styl życia, ubierania się, choćby w obcisłą bieliznę, nieprzestrzeganie pewnych racjonalnych zasad dbania o siebie - wylicza." hahahahaha ... żal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 16:13
-
"Żel przeciw bezpłodności
Na Konferencji Amerykańskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodczej w San Francisco
przedstawiono badania dotyczące skuteczności nowego leku stosowanego przy
leczeniu chorób związanych z płodnością, wynikających z braku hormonu zwanego
progesteronem. Lek ten został zatwierdzony przez FDA około rok temu. Brak
odpowiedniego poziomu progesteronu może prowadzić do tego, że zapłodnione jajo
nie będzie umieszczone w macicy, lub też ciąża może skończyć się poronieniem w
czasie pierwszych trzech miesięcy. Zapobiegający temu lek - Progesteron Żel,
który stosuje się dopochwowo, jest tak samo skuteczny jak wstrzykiwany żeński
hormon płciowy.
Prezentujący badania na konferencji dr Devroey stwierdził, że kobiety stosujące
600 mg dawkę dzienną żelu miały mniej poronień niż te, które otrzymywały
wstrzykiwaną dawkę leku w ilości 50 mg. W ocenie pacjentek Progesteron Żel
oprócz tego, że jest skuteczny w użyciu, jest też w porównaniu do leku
wstrzykiwanego bardziej przyjazny dla kobiety. Wstrzyknięcia są wprawdzie
skuteczne, ale bolesne i wymagają, aby ktoś wykonywał je pacjentce codziennie
aż do 12. tygodnia ciąży. Z kolei czopki mają tę wadę, że brudzą bieliznę i nie
zapewniają odpowiedniego i stabilnego poziomu progesteronu. Progesteron Żel
występuje na rynku pod nazwą handlową "Crinone" .
Jak przewidują naukowcy prezentujący wyniki tych badań na konferencji w San
Francisco, lek ten, zwłaszcza w połączeniu z innymi metodami leczenia
bezpłodności, ma szansę przyczynić się do znacznego zwiększenia liczby ciąż
żywych." -
nick nieaktualny
-
"W procedurze leczenia niepłodnych par ministerstwo nie wyklucza zabiegu in vitro, który jednak na razie nie będzie finansowany z budżetu. - W ostatecznych przypadkach, a zdaję sobie sprawę, że takie będą, być może będziemy się pochylać nad tym problemem (finansowania in vitro z budżetu- przyp. red.), ale mając precyzyjnie wyliczone środki, bo do tej pory te pieniądze były źle wydawane - twierdzi wiceminister Pinkas."
Ahaaaa,czyli że do tej pory osoby które były kierowane do in vitro (takie jak my) to były do niego kierowane bez powodu. W związku z tym, jak oni stwierdzą, że jednak trzeba kogoś skierować do in vitro (a na pewno będzie trzeba) to jednak mu sfinansują procedurę?? No naprawdę baaardzo ciekawe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 16:20
-
vioris wrote:"W procedurze leczenia niepłodnych par ministerstwo nie wyklucza zabiegu in vitro, który jednak na razie nie będzie finansowany z budżetu. - W ostatecznych przypadkach, a zdaję sobie sprawę, że takie będą, być może będziemy się pochylać nad tym problemem (finansowania in vitro z budżetu- przyp. red.), ale mając precyzyjnie wyliczone środki, bo do tej pory te pieniądze były źle wydawane - twierdzi wiceminister Pinkas."
Ahaaaa,czyli że do tej pory osoby które były kierowane do in vitro (takie jak my) to były do niego kierowane bez powodu. W związku z tym, jak oni stwierdzą, że jednak trzeba kogoś skierować do in vitro (a na pewno będzie trzeba) to jednak mu sfinansują procedurę?? No naprawdę baaardzo ciekawe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 16:29
ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość
-
szurusiowa wrote:No takie nasze widzimisię. A wystarczyło powiedzieć naszym chłopom, że mają nie nosić ściskodupów tylko bokserki i problem niepłodności zniknie... goddamn it!
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvioris wrote:Ooo a ciekawe jaki powód, jak facet nosi całe życie bokserki. Ciekawe czy układ immunologiczny mojego męża też słyszał o tym, że mąż całe życie bokserki nosi i nie powinien produkować przeciwciał przeciwplemnikowych. Może jakoś go uświadomić? Gołębia pocztowego wysłać czy coś??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 16:36
szurusiowa, vioris, Vanili lubią tę wiadomość
-
vioris wrote:Ooo a ciekawe jaki powód, jak facet nosi całe życie bokserki. Ciekawe czy układ immunologiczny mojego męża też słyszał o tym, że mąż całe życie bokserki nosi i nie powinien produkować przeciwciał przeciwplemnikowych. Może jakoś go uświadomić? Gołębia pocztowego wysłać czy coś??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 16:42
ewlinaaa85, vioris lubią tę wiadomość
-
No brak słów na to wszystko. Ja się staram nawet już na tym nie skupiać, tylko myśleć o tym, że jeszcze mamy szansę do końca programu wszystkie zajść w ciążę. Oby tak było i Pisiory nam mogą naskoczyć Chociaż i tak zawsze mi będzie żal tych, dla których już za późo będzie, bo się dowiedzą o niepłodności w najbliższych miesiącach...
szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Lonia wrote:Wszystko się zgadza, chyba Ciebie kojarzę jak wchodziłaś do toalety wychodzac kliniki już się nie rozgladałam to już 4 dziewczyny z forum widziałam w realu a z 2 rozmawiałam
No to nasz juz małe forumowe grono znajomych. Szkoda że nie siadlam w holu. To może bym zajarzyla że Wy to Wy
No to co. Zaczynamy niebawem
Graska jak samopoczucie i oglądanie fotek? Pewnie teraz odpoczywacieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 17:07
Lonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:a wlasnie Kometa mnie prosze przepisac na 29 jakos bo wtedy powinnam rozpoczac stymulacje;)
Nadal w to nie wierzę że dostaliśmy taką szansę!
ComeToMeBaby, Lonia, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość