Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
vioris:
tsh dla kobiet starających się o dziecko powinno oscylować niżej, około 1-1,5. Czy się przyczepi do 2? Nie wiem, moja zwykła gin z wynikiem 2 wysłała mnie do endokrynologa.
chlamydie masz negatywne, tak? no to negatywne.
nie podejmuję się interpretacji tych cyferek
a toxo zawsze badałam podwójnie, tj IgG i IgM. I tylko tak podwójnie potrafię to zinterpretować wg takiego zestawienia:
IgG (–); IgM (–) - nie było infekcji, w ciąży badania kontrolne co 3 miesiące
IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał)
IgG (–); IgM (+) - świeża infekcja, konieczna pilna wizyta u lekarza, prawdopodobnie leczenie
IgG (+); IgM (+) - niedawne zakażenie, można sprawdzić awidność (jeśli jest niska, prawdopodobnie trzeba rozpocząć leczenie ciężarnej)
-
Ja miałam wcześniej 1,8 a ostatnio 2 z groszem i gin gadał, że ok. Także zupełnie nie wiem jak to liczyć.
Chlamydie negatywne niby, ale jednak coś tam tych przeciwciał w krwi jest. Dlatego pytałam, czy u Was też coś wychodziło (cokolwiek) czy miałyście wynik - niereaktywny/ujemny ?
A toxo robiłam oba. Mam oba (-) (-) ale tak samo jak wyżej coś tam wyszło.
Po prostu jestem ciekawa czy to działa na tej zasadzie, że jak się miało jakiś kontakt to te cyferki jakieś wyjdą a jak sie nie miało, to wyjdzie nereaktywny/ujemny -
Vioris, chyba nie jest tak jak kombinujesz. Bo jednak ten -(wynik ujemny), czy + (wynik dodatni) każdy ma swoje normy. I ważne jest czy te wartości dają + czy -. I tu dopiero następuje interpretacja wyników.
Ilości są ważne w innych badaniach.No ale to sobie tylko tak rozkminiam.vioris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:Vioris, chyba nie jest tak jak kombinujesz. Bo jednak ten -(wynik ujemny), czy + (wynik dodatni) każdy ma swoje normy. I ważne jest czy te wartości dają + czy -. I tu dopiero następuje interpretacja wyników.
Ilości są ważne w innych badaniach.No ale to sobie tylko tak rozkminiam.
No ja sobie też tak rozkminiam właśnie Ale za dużo może analizuję. To czekanie mnie denerwuje po prostu.... -
nick nieaktualny
-
Zadzwonił miły Pan że jeden zarodek prawdopodobnie przestał się rozwijać a jeden jest we wczesnym etapie blastocysty więc mamy powoli jechać. Będziemy pewnie jakoś na 12. Miłego dnia wszystkim życzę
Torunianka, szurusiowa, Kayaa, Bydgoszczanka, ewa84, ComeToMeBaby, Lola79, ewlinaaa85, Vanili, Julita76 lubią tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Graśka wrote:Zadzwonił miły Pan że jeden zarodek prawdopodobnie przestał się rozwijać a jeden jest we wczesnym etapie blastocysty więc mamy powoli jechać. Będziemy pewnie jakoś na 12. Miłego dnia wszystkim życzę