X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Spójrz w maila od Chrusta. Pisał ci o badaniach.
    Mnie się zdaje, że jednak 3miesiące.
    A czy będzie chciał nowych? to zależy. Najwyżej zleci.
    Nie, nie pisał nic na temat nasienia. Tylko badania wypisal z krwi i wymazy oraz dodał, że dokumentacje z leczenia zgodną z kryteriami kwalifikacji i zasw od lekarza o metodach leczenia i wskazaniu do ivf.
    Bardziej martwie się tym, że nie dostaniemy kwalifikacji np bez tego badania aktualnego. Chociaż dla mnie robienie go jest bez sensu, bo wyjdzie i tak to samo, bo to nie znika tak sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:33

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Nie, nie pisał nic na temat nasienia. Tylko badania wypisal z krwi i wymazy oraz dodał, że dokumentacje z leczenia zgodną z kryteriami kwalifikacji i zasw od lekarza o metodach leczenia i wskazaniu do ivf.
    Bardziej martwie się tym, że nie dostaniemy kwalifikacji np bez tego badania aktualnego. Chociaż dla mnie robienie go jest bez sensu, bo wyjdzie i tak to samo, bo to nie znika tak sobie.
    W międzyczasie edytowalam posta. Mnie się wydaje, że nie będzie kazał. Macie wskazanie. A jeśli sobie zażyczy nowego to sam już zleci żeby zrobić.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Chipsy to zuuuuo!!!
    Wiem :( toteż na apetycie musi się zakończyć :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris my mieliśmy z lipca. Badanie było bez zastrzeżeń więc nam akurat nie kazał powtarzać.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Takie mogą być skutki uboczne. Masz na pewno w ulotce. U mnie objawiało się to bolesnością piersi, dostałam zlecenie aby brać tabletki osłonowe. Nie pamiętam już jakie tam wybrałam, ale jest wybór. Idź do apteki i powiedz, że potrzebujesz osłonowych do brania przy antykoncepcji. Bez recepty. Mnie od razu pomogło.
    Tak tak, ulotkę czytałam ale myślałam że może na sile staram się znaleźć wytłumaczenie dla swojego wrednego charakteru :s Ale do apteki się wybiorę, thx!

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A wiesz kiedy miałaś ovu i jak długą masz fazę lutealną? Bo wtedy nie powinno być niespodzianek. Chyba, że o jeden dzień. A może przyjdzie Ci jeszcze test robić? ;-)
    No własnie o jest cykl w ktorym w niewyjasnionych okolicznościach znikł pecherzyk, a wiec ciul wie czy byla owu czy nie, przedwczoraj skonczyłam brac luteine.FL mam tak 13-14 dni ale zawsze przed @ mam 2-3 dni plamienia a tu czysto nawet w srodku. Testów juz zrobilam z 5 a wiec ciazy na pewno nie ma. Chyba dzis przyszla pora na brutalny seksior ! :D

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Nadrobiłam zaległości i na koniec narobiłyście mi ochoty na te Wasze frytki ;) ale nie mogę bo i tak mi za bardzo dupsko rośnie :(

szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    ja co prawda w invikcie miałam miec do kwalifkacji badanie nasienia nie starsze niz 6 miesiecy, ale w artvimedzie kwalifkacja to kosmos przy tej invictowej a wiec moze dla pewnosci napisz sms do Chrusta?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    No własnie o jest cykl w ktorym w niewyjasnionych okolicznościach znikł pecherzyk, a wiec ciul wie czy byla owu czy nie, przedwczoraj skonczyłam brac luteine.FL mam tak 13-14 dni ale zawsze przed @ mam 2-3 dni plamienia a tu czysto nawet w srodku. Testów juz zrobilam z 5 a wiec ciazy na pewno nie ma. Chyba dzis przyszla pora na brutalny seksior ! :D
    Albo gorącą kąpiel i popijanie wina :-)

c5e015d88e.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nadrobiłam Was trochę, ale frytkom mówię kategoryczne NIE!!!(tzn. od jutra, bo w niedzielę były na obiad) A szczerze mówiąc przez te wszystkie stymulacje to przytyłam już jakieś 6 kg...;/ masakra, zawsze się źle czułam, jak przybrałam chociaż 2 kg, a teraz?? Nigdy tyle nie ważyłam, mimo, że jestem raczej szczupłą osobą...tym bardziej po encortonie mam meeeega apetyt...;/
    Jakieś smutki i mnie dzisiaj dopadły...no cóż zwalam to na hormony, @ rozszalała się na dobre...
    Vioris i mnie zaczyna się już dłużyć...i zaczynam mieć obawy...
    Wczoraj byłam u mojej ginki i niestety nie chciała wystawić mi zaświadczenia o leczeniu, mimo, że mam papiery na rok czasu leczenia (drugi rok jest po lekarzach w kartach).
    Tak więc czeka mnie jutro rajd po lekarzach i od każdego wydębiaie zaświadczeń...
    Tak sobie myślę...Wy wszyscy jesteście zapisani do doktora Ch...a mnie pani z rejestracji zapisała do Pani dr K...był ktoś u niej???

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, dobrze że mówisz - będę uważała na encorton ;-)
    Co do lekarki - były dziewczyny u jakiejś lekarki. Ja widziałam się tylko z Chrustem, więc nie pomogę.

migot_ka lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Co do lekarki - były dziewczyny u jakiejś lekarki. Ja widziałam się tylko z Chrustem, więc nie pomogę.

Uważaj, bo ja siebie nie poznaję...nawet mąż zwrócił uwagę, że ciągle podjadam...mimo, że zjem, to zaraz jestem znowu głodna...jakaś masakra...
    A tak w ogóle, to miałam dziś termin do Białegostoku na wizytę w sprawie komercyjnego IVF...
    Odwołałam, bo pojawiła się iskierka nadziei w Krakowie...
    Jak się nie uda to trudno...ale na komercyjne przyjdzie jeszcze czas...

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na komercję to cię przyjmą wszędzie z otwartymi ramionami,więc się nie musisz martwić. Swoją drogą niezły rozstrzał: Białystok i Kraków.

migot_ka lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Na komercję to cię przyjmą wszędzie z otwartymi ramionami,więc się nie musisz martwić. Swoją drogą niezły rozstrzał: Białystok i Kraków.
    Dokładnie...na komercyjne zawsze przyjdzie czas...
    A o Białymstoku już dawno myśleliśmy...i zawsze mówiliśmy, że jeśli będziemy podchodzić komercyjnie to tylko tam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A ja podczas brania encortonu schudlam 5 kg

• Suomi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Frytki i chipsy to najlepsza rzecz pod słońcem ! Pomagają na wszystko.
    Dobrze, że jest tak wcześnie jak o tym czytam, bo wczoraj pewnie dałabym się skusić.
    Mówicie, że różnie z tymi hormonami - jedne tyją, a drugie chudną? To dobrze, bo już się bałam, że po stymulacji zamienię się w beczkę. Moja mama teraz leczy się hormonalnie (oczywiście z innego powodu niż my) i baaardzo przytyła, ale w jej stanie to akurat było wskazane, w moim niekoniecznie :)

Mam już wyniki PCR, czyli przede mną jeszcze tylko Chlamydia z krwi i można ruszać na Kraków.

szurusiowa lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,
    czy wiadomo Wam coś o tym, że już nie ma kwalifikacji do programu??
    Kurde przed wczoraj dzwoniłam - nie było jeszcze aneksów podpisanych, wczoraj dzwoniłam już jest po ptokach. O co kaman?

W Parensie to samo, coś gadali, że najpierw dostali kasę a teraz im zabrali - no masło maślane...

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Dzień dobry dziewczyny,
    czy wiadomo Wam coś o tym, że już nie ma kwalifikacji do programu??
    Kurde przed wczoraj dzwoniłam - nie było jeszcze aneksów podpisanych, wczoraj dzwoniłam już jest po ptokach. O co kaman?

W Parensie to samo, coś gadali, że najpierw dostali kasę a teraz im zabrali - no masło maślane...
    A co Ty kochana jestes w artvimedzie? Może juz podzielili kase medzy pary, maja pare osob pewnie umowionych na ostatnie kwalifikacje i na tym koncza, bo nie mogą sobie pozwolić na to aby nakwalifikowac a później aby kasy brakło.

• Saramago Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    A co Ty kochana jestes w artvimedzie? Może juz podzielili kase medzy pary, maja pare osob pewnie umowionych na ostatnie kwalifikacje i na tym koncza, bo nie mogą sobie pozwolić na to aby nakwalifikowac a później aby kasy brakło.

Nie, ale chciałam się przepisać z Parensa. I doktor mi powiedział,(a wtedy jeszcze nie mieli podpisanych aneksów) żeby najlepiej dzwonić koncem lutego.
    ja jako że byłam upierdliwa dzwoniłam codziennie i tu i tu... i jednego dnia nie ma aneksów a następnego już po zawodach.

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Nie, ale chciałam się przepisać z Parensa. I doktor mi powiedział,(a wtedy jeszcze nie mieli podpisanych aneksów) żeby najlepiej dzwonić koncem lutego.
    ja jako że byłam upierdliwa dzwoniłam codziennie i tu i tu... i jednego dnia nie ma aneksów a następnego już po zawodach.
    A jestes juz po jakiejs procedurze? Musisz do artvimedu dzwonic i podpytywac,bo niby jest tak ze pary maja poblokowane pieniadze na 3 procedury i jesli sie powiedzie w 1-2 procedurze to niewykorzystane podejścia moze przejac jakas nowa para. A najlepiej moze napisz maila do doktorka? Bo to on o tym decyduje, mi poczatkiem grudnia tez przez tel babeczki powiedzialy ze nie ma szans na przeniesienie, zebym dzwonila w styczniu, a jak się powolalam na maila od dr to od razu inna gatka ( tez sie przenosilam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:22

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ