X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa jak tam Twoja @ pojawiła się :) czy przybędzie wieczorem :P w końcu i Ty zaczynasz!

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Tak mi coś właśnie to HSG w ciąży nie pasowało hyhy
    ciekawa jestem bardzo tego Twojego usg czy jest jedno maleństwo czy być może dwójka :D
    Też jestem ciekawa :) oby wszystko dobrze było czy jedno czy dwa będę szczęśliwa :)

ewlinaaa85, szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Odebrałam właśnie moje wyniki TSH z 3,1 spadło mi do 2,5 :) jupiii czyli wychodzi na to że, dawka 25 eutyroxu to za mało dla mnie.
    A ile zajęło Ci zejście z 3,1 na 2,5? Mi jeżeli nie spadnie z 5,6 na 2,5 w miesiąc to będę musiała czekać kolejny miesiąc z rozpoczęciem procedury .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    A ile zajęło Ci zejście z 3,1 na 2,5? Mi jeżeli nie spadnie z 5,6 na 2,5 w miesiąc to będę musiała czekać kolejny miesiąc z rozpoczęciem procedury .

2 stycznia robiłam i miałam 3,108mU/L ale nic z tym nie robiłam póki nie przeczytałam że tobie lekarz kazał obniżyć do 2,5 :) tak więc 21.01 zwiększyłam sobie dawkę i brałam po półtora tabletki a dwa razy po dwie tabletki bo mi się nie chciało ich podzielić hyhyhy dziś zrobiłam badanie i taka niespodziewajka :) jutro mam wizytę w klinice to i tak powiem lekarzowi o moich kombinacjach niech zdecyduje czy przepisze mi większą dawkę czy mam zostać na tej ale, po półtora tabl bo jedna to najwyraźniej za mało :) Z taką dawką na pewno Ci spadnie zrób sobie badanie dla porównania i będziesz widziała czy w ogóle coś ruszyło

• Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    2 stycznia robiłam i miałam 3,108mU/L ale nic z tym nie robiłam póki nie przeczytałam że tobie lekarz kazał obniżyć do 2,5 :) tak więc 21.01 zwiększyłam sobie dawkę i brałam po półtora tabletki a dwa razy po dwie tabletki bo mi się nie chciało ich podzielić hyhyhy dziś zrobiłam badanie i taka niespodziewajka :) jutro mam wizytę w klinice to i tak powiem lekarzowi o moich kombinacjach niech zdecyduje czy przepisze mi większą dawkę czy mam zostać na tej ale, po półtora tabl bo jedna to najwyraźniej za mało :) Z taką dawką na pewno Ci spadnie zrób sobie badanie dla porównania i będziesz widziała czy w ogóle coś ruszyło
    Chyba tak zrobię. W razie czego też zwieksze o pół tabletki.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina na którą masz wizytę?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ewelina na którą masz wizytę?
    Na 9.30 :)

ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te ktore czekaja na kwalifikacje upewnijcie sie czy nie czekacie na darmo, właśnie znajoma siedzi na poczekalni i slyszala rozmowe Iwony i Kryski z rejestracji oraz jakiegos lekarza ze dostali informacje z MZ o tym ze maja juz wiecej osob nie kwalifikowac.

• Suomi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaka miła informacja :) ja się póki co trzymam tego, co mi lekarz napisał w mailu. Może chodzi o nowe pary, które jeszcze nie mają umowionych wizyt nawet, bo jeśli nie to się wkurzę i to bardzo, a jak jestem wkurzona to potrafię być bardzo niemiła.
    vioris, będziesz tam dzwonić, czy odpuszczasz?

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze dziewczyny umówione na wizyty jeszcze zakwalifikują...

Zaraz kilka dziewczyn zwolni miejsca dla was :)

Ciekawe jak tam Graśka :)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miejmy nadzieje ze nie poleca w kulki i osoby już umowione beda zakwalifikowane, bo to by bylo nie fajne z ich strony :/

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Cometa jak tam Twoja @ pojawiła się :) czy przybędzie wieczorem :P w końcu i Ty zaczynasz!
    Czekam :-) ale rozpoczęłam już procedurę wywoływania ;-) zaczęłam od tego co najprzyjemniejsze.

ewa84, szurusiowa, Torunianka, ewlinaaa85, Lola79, Vanili lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale chyba nie do kliniki pretensje skoro decyzje przyszły "z góry" o ile koleżanka dobrze usłyszała...

szurusiowa, ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ja mam nadzieje ze dziewczyny umówione na wizyty jeszcze zakwalifikują...

Zaraz kilka dziewczyn zwolni miejsca dla was :)

Ciekawe jak tam Graśka :)

Ja z miłą chęcią bym je wam zwolniła. U mnie wszystko ok ale czas się dłuży jak cholera. Nie mam żadnych plamień, bóli jak na miesiączkę itp. Czekam co przyniesie los :) Dzisiaj 6dpt.

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• vioris Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No szczerze mówiąc to by mnie szlak trafił na miejscu gdyby tak było jak piszecie. Nie po to robię badania za ponad tysiąc złotych, gdzie dla nas to jest ogromna kwota, żeby usłyszeć, że nie zakawalifikują nas. Serio bym się mu w tym gabinecie popłakała jakby tak było. Mam nadzieję, że chodzi o osoby, które nie są jeszcze zapisane na wizyty.....

Po tym info, jeszcze trudniej mi będzie czekać.
    Suomi dzwonić nie będę chyba, bo te w rejestracji to mnie tylko mogą mocniej zestresować. A Ty co myślisz?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • vioris Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    No ale chyba nie do kliniki pretensje skoro decyzje przyszły "z góry" o ile koleżanka dobrze usłyszała...
    wiesz, jeśli zapisywali na wizyty a serio by coś takiego było to powinni dzwonić do osób zapisanych.

Ja się trzymam też tego co mi dr napisał i będę się podpierać tym w razie czego.
    Swoją drogą nie wydaje mi się, żeby zabronili im kwalifikować. Przecież klinika dostała pieniądze i sama wie dobrze na ile par może sobie pozwolić żeby zdążyć do czerwca. Także nie wiem czy MZ ma tu coś do gadania, skoro pieniądze przyznali.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zadzwońcie i zapytajcie o to czy osoby zapisane na wizyty kwalifikacyjne mogą w obecnej sytuacji liczyć na kwalifikację, czy klinika nadal kwalifikuje czy coś się zmieniło?

Chociaż, jeśli by się zmieniło to powinni dzwonić i informować o zmianach. Z drugiej strony może też być tak, że jeśli wstrzymują kwalifikacje to mogą chcieć na tych wizytach namówić na komercję. Nie wiem.

Myślę, że w tej chwili nikt z rejestracji nie da wam gwarancji, że kwalifikację dostaniecie, bo to i tak decyzja lekarza. Para przed wami może się nie dostać (ze względu na niespełnianie wymagań), więc limit par znów się przesuwa. To wszystko tam się zmienia pewnie jak w ulu i trzeba trzymać rękę na pulsie.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja rozumiem i jestem przekonana ze gdyby coś się działo będą dzwonić, ale mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby.
    Wierzę że klinika kwalifikuje tyle osób ile środków im przyznano, pytanie jak wygląda kwestia przelewów...
    Poczytajcie co dzieje się w innych klinikach - wydaje mi się ze Artvimed jest daleki od takich zachowań Ale kto wie co mz kombinuje.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co pamiętam to komus jak sie zapisywał na kwalifikacje powiedziano coś takiego ze 100% pewności ze kwalifikacja bedzie nie ma(w sensie czy sie odbędzie), to chyba było jakoś jak czekali na przyznanie kasy...ale kto o tym pisał to nie pamiętam..

W sumie tez mi sie wydaje ze powinni oddzwaniać i choćby nawet odwoływać te wizyty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 19:01

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze...ja też mam nadzieję, że dotyczy to nowych osób...bo się nieźle wkurzę...również wydałam mnóstwo kasy...ale raczej nie będę dzwonić, bo się tylko zdołuję...zresztą sami powinni dzwonić w razie czego...przecież niektórzy jadą przez całą Polskę na tą 1 wizytę...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ