X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy dorodne komóry, które dadzą piękne zarodki i nie ma innej możliwości, ej!

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu trzymam kciuki żeby wśród tych trzech był ten jeden najważniejszy!

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w wypisie mam ze uwodoczniono plyn w zatoce duglasa przed punkcja, czyli chyba cos musialo peknac szybciej, tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny w wypisie mam ze uwodoczniono plyn w zatoce duglasa przed punkcja, czyli chyba cos musialo peknac szybciej, tak?
    Ja mam napisane to samo na moim wypisie po punkcji. Nie zdziwiło mnie to nawet bo w sierpniu miałam laparoskopie i na wypisie po laparo też mam napisane to samo :)
    Podczas laparo miałam pobierany ten płyn na badanie cytologiczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 18:07

• Suomi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, na pewno będzie dobrze. Najważniejsze, żeby teraz się ładnie zapłodnily, bo 3 zarodki to już dobry wynik :)
    U mnie w piersiach czysto. Ależ mnie pan wysmarowal żelem, chyba z pół tubki zużyl. Do teraz się lepię

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    niekoniecznie. ale w kontekście invitro kopiuję ci z neta:

Co oznacza termin "płyn w zatoce Douglasa"?

W zatoce Douglasa ma prawo znajdować się niewielka ilość płynu, szczególnie po tuż owulacji (tuż po połowie cyklu), natomiast stwierdzona obecność płynu w zatoce Douglasa w pierwszej fazie cyklu bądź pod koniec drugiej może świadczyć o pewnych patologiach w obrębie miednicy małej, macicy bądź przydatków, np. w przypadku ich stanu zapalnego, wodniaków jajowodów, przy ciąży pozamacicznej lub pękniętej torbieli jajnika; może być także objawem innych stanów zapalnych w obrębie jamy brzusznej, endometriozy bądź innych nieprawidłowości. Po stymulacji hormonalnej może być objawem tzw. przestymulowania. Wszystkim tym stanom towarzyszą jednak zazwyczaj większe lub mniejsze objawy dodatkowe, które zmuszają pacjentkę do pilnej (jak w przypadku ciąży pozamacicznej, pękniętej torbieli jajnika lub przestymulowania jajników) albo mniej pilnej (jak w przypadku endometriozy lub przewlekłego stanu zapalnego) interwencji lekarskiej. Najważniejsza jest w tym wypadku opinia lekarza badającego pacjentkę, który po zebraniu wywiadu, badaniu ginekologicznym i ultrasonograficznym powinien, jeśli uzna ten stan za nieprawidłowy, zlecić dodatkowe badania diagnostyczne.

Embriolog nOvum

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu: ja też mam na wypisie coś takiego...

Suomi: masaż ujędrniający miałaś przy okazji;)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    U mnie w piersiach czysto. Ależ mnie pan wysmarowal żelem, chyba z pół tubki zużyl. Do teraz się lepię
    no i super, cieszę się :)
    mi dał po za mało papieru do wytarcia. pierwsze co zrobiłam po powrocie do domu to była kąpiel :)

c5e015d88e.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Moja zatoka zawsze pełna hyhy. Już nawet nie pamiętam, kiedy w trakcie usg tego płynu nie było. ..
    Co prawda mam endo plus hiperke ale nigdy żaden lekarz nic nie mówił, że to źle lub trzeba leczyć tak więc luz:)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od czego robią sie siniaki po zastrzykach przeciwzakrzepowych? Dotychczas miałam św takie małe krwiaczki ok 0,5 cm a przedwczoraj robiłam zastrzyk nic nie czułam nawet igły a wczoraj rano widzę siniak ok 4cm :/ i nie wiem comogłam źle zrobić

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Aaaa no tak hehe nie wiem czemu cały czas myslałam że to Vioris :) daj znać czy Ci coś zeszło od tego czasu ;)
    TSH po 5 tygodniach spadło z 5,66 na 2,42. Strasznie się ciesze bo to oznacza że teraz czekam na @ i zaczynam brać tabletki antykoncepcyjne a potem 18-20 dc USG.

ewlinaaa85, ewa84, Torunianka, ComeToMeBaby, Suomi, pabelka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    TSH po 5 tygodniach spadło z 5,66 na 2,42. Strasznie się ciesze bo to oznacza że teraz czekam na @ i zaczynam brać tabletki antykoncepcyjne a potem 18-20 dc USG.
    No popatrz a tak się martwiłaś :D bardzo fajny wynik teraz tylko utrzymać to na tym poziomie :)

Fiona12 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Dziewczyny od czego robią sie siniaki po zastrzykach przeciwzakrzepowych? Dotychczas miałam św takie małe krwiaczki ok 0,5 cm a przedwczoraj robiłam zastrzyk nic nie czułam nawet igły a wczoraj rano widzę siniak ok 4cm :/ i nie wiem comogłam źle zrobić
    Ty nadal się kujesz bidulko:/ może natrafiłaś na jakąś żyłkę na brzuchu i wbiłaś się centralnie w nią? Przypuszczam że, teraz gdy jesteś w ciąży to twój brzuszek na pewno bardziej ukrwiony tzn na pewno żyły wyraźniejsze są czy cuś hmmm ... sama nie wiem

ewa84 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można się przyzwyczaić tylkomiejsce mi się kończy hehe ;)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Aniu widziałam Twojego męża jak wychodził z pokoju "zwierzeń"Ciebie niestety nie ale zorientowałambsię dopiero teraz nadrabiajac watek. Ja grzecznie odpoczywam w hotelu podano mi blastke 411 czyli ponownie najwyższej klasy i z embrioglue. Do tego w inkubatorku sa dwie morulki i jedna blastka z która coś nie dobrego zaczyna się dziać ale czekamy jeszcze dwa dni. Kochane mam prośbę dajcie mi maila do Chruścika bo muszę mu dosłać wyniki badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 19:09

Vanili, Torunianka, szurusiowa, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka, pabelka88 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    te zastrzyki mają na celu zapobiegać zakrzepom- rozrzedzają więc krew. jeśli się robią to nie da się tego uniknąć. jeśli ty nie masz problemów z krzepliwością krwi, nie masz skłonności do krwotoków itp to nie jest to nic niepokojącego i zdarza się bardzo często osobom, które takie zastrzyki robią. Aby przyspieszyć wchłanianie siniaków poleca się maści heparynowe. Siniak / wylew potrzebuje trochę czasu aby się wchłonąć. Raczej im nie zapobiegniesz jeśli masz do nich skłonność.

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.mail: [email protected]

Lonia lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    No popatrz a tak się martwiłaś :D bardzo fajny wynik teraz tylko utrzymać to na tym poziomie :)
    może do invitro chcą takiego wyniku? bo normalnie, dla starających się wynik nie powinien przekraczać 1,5, a najlepiej oscylować w okolicach 1.
    choć endokrynologicznie 2,5 jest ok, bo w normie.

c5e015d88e.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Można się przyzwyczaić tylkomiejsce mi się kończy hehe ;)
    Mi się też zrobiło kilka wiekszych i chyba faktycznie trzeba trafić na jakieś naczynko i dziwne bo to akurat nie boli... mi jakiś czas temu na brzuchu zaczęły się pojawiać takie maluskie czerwono brązowe ślady po wkluciu, niestety bardzo przypominające pieprzyki. Wystraszylam się ale na szczęście po dłuższym czasie same zniknęły, no ale kiepsko to wyglądało.

A gdzie się teraz klujesz?
    Wiesz jak długo jeszcze? Ja się obawiam, że dopóki jajca nie zaczną maleć a moje ani drgną:(

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Hej dziewczyny. Aniu widziałam Twojego męża jak wychodził z pokoju "zwierzeń"Ciebie niestety nie ale zorientowałambsię dopiero teraz nadrabiajac watek. Ja grzecznie odpoczywam w hotelu podano mi blastke 411 czyli ponownie najwyższej klasy i z embrioglue. Do tego w inkubatorku sa dwie morulki i jedna blastka z która coś nie dobrego zaczyna się dziać ale czekamy jeszcze dwa dni. Kochane mam prośbę dajcie mi maila do Chruścika bo muszę mu dosłać wyniki badań.
    ja ci nie dam, bo ostatnio powiedział, ze do niego mój mail nie dotarł. phi!
    ściemniacz.

piękna blastka :) jak 4 jest piękna to moja 5tka tym bardziej piękna. oby i twoja i moja pokazały, że się pięknie przyjmą :) Morulki trzymają w inkubatorku? W embrioscopie? Bo to w komercyjnym podejściu jest opcja dodatkowo płatna. Co z tą blastką się dzieje? Trzymam kciuki.

c5e015d88e.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ