Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:Dziewczyny w wypisie mam ze uwodoczniono plyn w zatoce duglasa przed punkcja, czyli chyba cos musialo peknac szybciej, tak?
Podczas laparo miałam pobierany ten płyn na badanie cytologiczneWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 18:07
-
Aniu, na pewno będzie dobrze. Najważniejsze, żeby teraz się ładnie zapłodnily, bo 3 zarodki to już dobry wynik
U mnie w piersiach czysto. Ależ mnie pan wysmarowal żelem, chyba z pół tubki zużyl. Do teraz się lepięewlinaaa85, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Dziewczyny w wypisie mam ze uwodoczniono plyn w zatoce duglasa przed punkcja, czyli chyba cos musialo peknac szybciej, tak?
Co oznacza termin "płyn w zatoce Douglasa"?
W zatoce Douglasa ma prawo znajdować się niewielka ilość płynu, szczególnie po tuż owulacji (tuż po połowie cyklu), natomiast stwierdzona obecność płynu w zatoce Douglasa w pierwszej fazie cyklu bądź pod koniec drugiej może świadczyć o pewnych patologiach w obrębie miednicy małej, macicy bądź przydatków, np. w przypadku ich stanu zapalnego, wodniaków jajowodów, przy ciąży pozamacicznej lub pękniętej torbieli jajnika; może być także objawem innych stanów zapalnych w obrębie jamy brzusznej, endometriozy bądź innych nieprawidłowości. Po stymulacji hormonalnej może być objawem tzw. przestymulowania. Wszystkim tym stanom towarzyszą jednak zazwyczaj większe lub mniejsze objawy dodatkowe, które zmuszają pacjentkę do pilnej (jak w przypadku ciąży pozamacicznej, pękniętej torbieli jajnika lub przestymulowania jajników) albo mniej pilnej (jak w przypadku endometriozy lub przewlekłego stanu zapalnego) interwencji lekarskiej. Najważniejsza jest w tym wypadku opinia lekarza badającego pacjentkę, który po zebraniu wywiadu, badaniu ginekologicznym i ultrasonograficznym powinien, jeśli uzna ten stan za nieprawidłowy, zlecić dodatkowe badania diagnostyczne.
Embriolog nOvumewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
Suomi wrote:U mnie w piersiach czysto. Ależ mnie pan wysmarowal żelem, chyba z pół tubki zużyl. Do teraz się lepię
mi dał po za mało papieru do wytarcia. pierwsze co zrobiłam po powrocie do domu to była kąpiel -
Ania1986 wrote:Dziewczyny w wypisie mam ze uwodoczniono plyn w zatoce duglasa przed punkcja, czyli chyba cos musialo peknac szybciej, tak?
Co prawda mam endo plus hiperke ale nigdy żaden lekarz nic nie mówił, że to źle lub trzeba leczyć tak więc luz:)ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny od czego robią sie siniaki po zastrzykach przeciwzakrzepowych? Dotychczas miałam św takie małe krwiaczki ok 0,5 cm a przedwczoraj robiłam zastrzyk nic nie czułam nawet igły a wczoraj rano widzę siniak ok 4cm i nie wiem comogłam źle zrobić
-
ewlinaaa85 wrote:Aaaa no tak hehe nie wiem czemu cały czas myslałam że to Vioris daj znać czy Ci coś zeszło od tego czasu
ewlinaaa85, ewa84, Torunianka, ComeToMeBaby, Suomi, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFiona12 wrote:TSH po 5 tygodniach spadło z 5,66 na 2,42. Strasznie się ciesze bo to oznacza że teraz czekam na @ i zaczynam brać tabletki antykoncepcyjne a potem 18-20 dc USG.
Fiona12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Dziewczyny od czego robią sie siniaki po zastrzykach przeciwzakrzepowych? Dotychczas miałam św takie małe krwiaczki ok 0,5 cm a przedwczoraj robiłam zastrzyk nic nie czułam nawet igły a wczoraj rano widzę siniak ok 4cm i nie wiem comogłam źle zrobić
ewa84 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Aniu widziałam Twojego męża jak wychodził z pokoju "zwierzeń"Ciebie niestety nie ale zorientowałambsię dopiero teraz nadrabiajac watek. Ja grzecznie odpoczywam w hotelu podano mi blastke 411 czyli ponownie najwyższej klasy i z embrioglue. Do tego w inkubatorku sa dwie morulki i jedna blastka z która coś nie dobrego zaczyna się dziać ale czekamy jeszcze dwa dni. Kochane mam prośbę dajcie mi maila do Chruścika bo muszę mu dosłać wyniki badań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 19:09
Vanili, Torunianka, szurusiowa, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Dziewczyny od czego robią sie siniaki po zastrzykach przeciwzakrzepowych? Dotychczas miałam św takie małe krwiaczki ok 0,5 cm a przedwczoraj robiłam zastrzyk nic nie czułam nawet igły a wczoraj rano widzę siniak ok 4cm i nie wiem comogłam źle zrobić
-
ewlinaaa85 wrote:No popatrz a tak się martwiłaś bardzo fajny wynik teraz tylko utrzymać to na tym poziomie
choć endokrynologicznie 2,5 jest ok, bo w normie. -
ewa84 wrote:Można się przyzwyczaić tylkomiejsce mi się kończy hehe
A gdzie się teraz klujesz?
Wiesz jak długo jeszcze? Ja się obawiam, że dopóki jajca nie zaczną maleć a moje ani drgną -
Lonia wrote:Hej dziewczyny. Aniu widziałam Twojego męża jak wychodził z pokoju "zwierzeń"Ciebie niestety nie ale zorientowałambsię dopiero teraz nadrabiajac watek. Ja grzecznie odpoczywam w hotelu podano mi blastke 411 czyli ponownie najwyższej klasy i z embrioglue. Do tego w inkubatorku sa dwie morulki i jedna blastka z która coś nie dobrego zaczyna się dziać ale czekamy jeszcze dwa dni. Kochane mam prośbę dajcie mi maila do Chruścika bo muszę mu dosłać wyniki badań.
ściemniacz.
piękna blastka jak 4 jest piękna to moja 5tka tym bardziej piękna. oby i twoja i moja pokazały, że się pięknie przyjmą Morulki trzymają w inkubatorku? W embrioscopie? Bo to w komercyjnym podejściu jest opcja dodatkowo płatna. Co z tą blastką się dzieje? Trzymam kciuki.