X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Ja się obawiam, że dopóki jajca nie zaczną maleć a moje ani drgną:(
    jeszcze nie?! a jak ty się czujesz? mam nadzieję, że piszesz do nas z domu a nie ze szpitala :P

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina- zmieniłaś awatara :)
    ładny. ale szkoda, że janioła już nie ma. przyzwyczaiłam się.
    choć przesłanie- w punkt.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ja ci nie dam, bo ostatnio powiedział, ze do niego mój mail nie dotarł. phi!
    ściemniacz.

piękna blastka :) jak 4 jest piękna to moja 5tka tym bardziej piękna. oby i twoja i moja pokazały, że się pięknie przyjmą :) Morulki trzymają w inkubatorku? W embrioscopie? Bo to w komercyjnym podejściu jest opcja dodatkowo płatna. Co z tą blastką się dzieje? Trzymam kciuki.
    Dzięki za kciuki, w zasadzie pani embriolog sama nie była dziś w stanie określić co ja niepokoi ale mówiła, że przestała się dzielić tak ja powinna ale może się to jeszcze zmienić. Mam nadzieję, że mój odpoczynek w hotelu też zwiększy szanse na zagnieżdżenie się zarodka a i doktorek kazał zrobić bete w 9 lub 10 dobie także kometa w kalendarzu proszę zaznaczyć 17 luty beta <3

Torunianka, ComeToMeBaby, szurusiowa, Bydgoszczanka, pabelka88 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia czy jak miałaś crio to nacinali u was otoczkę czy to jest dodatkowo płatne?

Lonia lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lonia czy jak miałaś crio to nacinali u was otoczkę czy to jest dodatkowo płatne?
    Nacinali i było darmowe tak jak dziś embrioglue

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ewelina- zmieniłaś awatara :)
    ładny. ale szkoda, że janioła już nie ma. przyzwyczaiłam się.
    choć przesłanie- w punkt.
    Chyba z nudów to zrobiłam :) i teraz jakoś się nie mogę przyzwyczaić heh też lubię mojego janioła

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już sobie zapisałam. no i stwierdziłam, że w środę to będzie emocji! 5 osób walczy w środę :) wtorek wolny.

no ale- ciekawi mnie czy lekarz mówi tylko o pierwszej becie czy mówi też aby robić przyrost? jestem ciekawa czy po pierwszej becie tylko odpisuje- ciesze się ze się udało, czy zaleca sprawdzenie przyrostu, ewentualnie koryguje leki. np. encorton- powinien być stopniowo odstawiany. dziewczyny zaciążone- jak to było?

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    już sobie zapisałam. no i stwierdziłam, że w środę to będzie emocji! 5 osób walczy w środę :) wtorek wolny.

no ale- ciekawi mnie czy lekarz mówi tylko o pierwszej becie czy mówi też aby robić przyrost? jestem ciekawa czy po pierwszej becie tylko odpisuje- ciesze się ze się udało, czy zaleca sprawdzenie przyrostu, ewentualnie koryguje leki. np. encorton- powinien być stopniowo odstawiany. dziewczyny zaciążone- jak to było?
    Encorton się kończy równo z beta, mi kazał kontynuować crinone i od razu dałdodatkowa receptę w razie pozytywnej bety

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

po sms'ie z informacją o HCG kazał sie umówić za 2 tygodnie i brać tylko crinone , duphaston i mi dodatkowo clexane. O przyrostach nic nie pisał, ale watro je sprawdzać coby na marne 500 km nie jechać.

ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wątku ivf dziś czytałam że w innych klinikach encorton dziewczyny odstawiają stopniowo zmniejszając sobie dawkę.
    Ja ostatnio pytałam w aptekach w mieście o crinone i nigdzie go nie dostane. W piątek byłam w aptece u siebie we wsi i przy okazji zapytałam o ten żel oczywiście nikt nie wiedział o jego istnieniu ale powiedzieli że z ciekawości zadzwonią do hurtowni. Dziś byłam po antybiotyk i co się okazało mogą mi bez problemu ściągnąć ten lek, szef apteki szukał i znalazł prosto u producenta heh i to za niecałe 200zl jestem w szoku

ComeToMeBaby, Fiona12 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Encorton się kończy równo z beta, mi kazał kontynuować crinone i od razu dałdodatkowa receptę w razie pozytywnej bety
    a ja już na wielu forach czytałam, ze steryd powinno się odstawiać stopniowo, przykładowo co trzy dni o pół tabletki. i że ma to też związek ze wzrokiem... nie wczytywałam się na razie za bardzo w ten temat, ale widzę tu że inne procedury dr zaleca. no to zdaje się przyjdzie czas to będę czytać. eh. znowu się musi człowiek dokształcać.

a propos- sprowadzili ci ten żel tak jak obiecali? :)

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/1362/nasz-bocian-wygral-jawne-in-vitro
    no no, już dziewczyny to wrzucały wcześniej. ładny wynik :)
    a ty chyba kiepsko nadrabiasz wątek :P widać teraz jak się z koleżankami integrujesz, heh! :P

ewlinaaa85, Torunianka lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Na wątku ivf dziś czytałam że w innych klinikach encorton dziewczyny odstawiają stopniowo zmniejszając sobie dawkę.
    Ja ostatnio pytałam w aptekach w mieście o crinone i nigdzie go nie dostane. W piątek byłam w aptece u siebie we wsi i przy okazji zapytałam o ten żel oczywiście nikt nie wiedział o jego istnieniu ale powiedzieli że z ciekawości zadzwonią do hurtowni. Dziś byłam po antybiotyk i co się okazało mogą mi bez problemu ściągnąć ten lek, szef apteki szukał i znalazł prosto u producenta heh i to za niecałe 200zl jestem w szoku
    no- i super. postawa apteki elegancka. a nie- ja zapytałam w aptece czy jest możliwość zamówienia to mi ta stara matrona tylko sprawdziła w komputerze i stwierdziła: w hurtowniach brak. to ta sama baba co mi zakwestionowała receptę z lutką. Grrryyyyy. Nie pójdę tam po nic skomplikowanego. Cena ładna- takie ceny poniżej 200 widziałam w dwóch aptekach internetowych (w-wa i Białystok)- do odbioru tylko osobistego, bo lek na receptę. Ale jakby ktoś akurat był, no to cena dobra.

c5e015d88e.png
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    może do invitro chcą takiego wyniku? bo normalnie, dla starających się wynik nie powinien przekraczać 1,5, a najlepiej oscylować w okolicach 1.
    choć endokrynologicznie 2,5 jest ok, bo w normie.

Tak masz rację wynik powinien być jeszcze niższy ale Dr powiedział ze możemy zacząć jak spadnie poniżej 2,5.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja.
    Wieści dobrych nie ma. W 8 pęcherzyków będzie nakluwane 4 max 5.
    Jutro kolejne ostatnie usg w decyzja o punkcji.
    Pewnie wypadnie w czwartek. Tylko dziś mam ostatnie Cetrotide jutro ostatnia pełna dawka Menopur
    Ciężko trochę przyjmować takie info, ale można się było spodziewać takiej słabej odpowiedzi przy moim amh. . Cóż czekam nadal. Może jednak jedna jedyna komórka okaże się szczęśliwa.
    Walka trwa nadal. Nie poddam się cholera jasna.

P.S. miałam wizytę u pewnego przystojniaka to uznaje za jedyny plus wizyty ;-P

ComeToMeBaby, szurusiowa, Bydgoszczanka, Torunianka, pabelka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie teraz patrze że Lola nam jeszcze nie złożyla raportu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Jestem i ja.
    Wieści dobrych nie ma. W 8 pęcherzyków będzie nakluwane 4 max 5.
    Jutro kolejne ostatnie usg w decyzja o punkcji.
    Pewnie wypadnie w czwartek. Tylko dziś mam ostatnie Cetrotide jutro ostatnia pełna dawka Menopur
    Ciężko trochę przyjmować takie info, ale można się było spodziewać takiej słabej odpowiedzi przy moim amh. . Cóż czekam nadal. Może jednak jedna jedyna komórka okaże się szczęśliwa.
    Walka trwa nadal. Nie poddam się cholera jasna.

P.S. miałam wizytę u pewnego przystojniaka to uznaje za jedyny plus wizyty ;-P
    Heh Lola widzę że, pisałam w tym samym czasie co Ty :)
    Mam nadzieję że, Twoja walka zakończy się pozytywnie mimo wszystko

Ps. Cóż to był za przystojniaczek czyżby Dr.Pietrus??

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już złożyła.

Lola- nie poddawaj się. Tak naprawdę wystarczy aby była jedna super płodna. <3
    Wiem, mnie też by było smutno, ale tak naprawdę nie wiadomo co się wydarzy jeszcze. Może nie potrzebujesz tryliarda komórek, nie martw się.
    Podoba mi się, że walczysz :) No i że był tam jakiś przystojniak :P Ja to tylko na Chrusta trafiam. Nie żeby był brzydki hyhy ale jakoś kompletnie nie w moim typie. Chociaż to może i lepiej, bo to tak głupio rozkładać nogi w razie czego :P

ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    jeszcze nie?! a jak ty się czujesz? mam nadzieję, że piszesz do nas z domu a nie ze szpitala :P
    Ostatnio jak wychodziłam ze szpitala to ciągle ok 11x7 cm wiec bez zmian. Liczę, że w czwartek uslysze coś pozytywnego w temacie jajcoof :)..Jestem w domu :) :) :)
    Byczymy się z juniorem :p Wczoraj pierwszy raz byłam na spacerze odkąd jestem w ciąży i dzisiaj nadmiar świeżego powietrza mnie wbił w łóżko... 3 razy w ciągu dnia ucielam sobie godzinną drzemkę, nawet nie wiem kiedy oczy się zamknęły hyhy :)
    Generalnie ok chociaż coś się dzieje w brzuchu, trochę jakby przy pepku ciągnęło, trochę swędzi, coś tam jakby jajnik. Cycki zdecydowanie nie bolą tylko swedza i podbrzusze jskies takie twarde.

Ciekawe co powie gin. A wy drogie ciezaroweczki te bardziej zaawansowane-jak tam u was z objawami?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Heh Lola widzę że, pisałam w tym samym czasie co Ty :)
    Mam nadzieję że, Twoja walka zakończy się pozytywnie mimo wszystko

Ps. Cóż to był za przystojniaczek czyżby Dr.Pietrus??
    Piguła mówiła dr Miłosz ;)

Wykorzystam wszystkie możliwe szanse. Może uda się jeszcze jedna procedura w razie czego ze zmianą leków. Po wykorzystaniu wszelkich opcji z naszych genów pomyślę o adopcji komórki.
    Ale do tego jeszcze mam kilka miesięcy :)

Nie zamierzam się poddać na starcie. Wkurzać też nie ma sensu bo nie mam kompletnie wpływu na to już. Zdaje się teraz na los :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 21:02

ewlinaaa85, szurusiowa, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ