Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:ja ci nie dam, bo ostatnio powiedział, ze do niego mój mail nie dotarł. phi!
ściemniacz.
piękna blastka jak 4 jest piękna to moja 5tka tym bardziej piękna. oby i twoja i moja pokazały, że się pięknie przyjmą Morulki trzymają w inkubatorku? W embrioscopie? Bo to w komercyjnym podejściu jest opcja dodatkowo płatna. Co z tą blastką się dzieje? Trzymam kciuki.Torunianka, ComeToMeBaby, szurusiowa, Bydgoszczanka, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
już sobie zapisałam. no i stwierdziłam, że w środę to będzie emocji! 5 osób walczy w środę wtorek wolny.
no ale- ciekawi mnie czy lekarz mówi tylko o pierwszej becie czy mówi też aby robić przyrost? jestem ciekawa czy po pierwszej becie tylko odpisuje- ciesze się ze się udało, czy zaleca sprawdzenie przyrostu, ewentualnie koryguje leki. np. encorton- powinien być stopniowo odstawiany. dziewczyny zaciążone- jak to było? -
ComeToMeBaby wrote:już sobie zapisałam. no i stwierdziłam, że w środę to będzie emocji! 5 osób walczy w środę wtorek wolny.
no ale- ciekawi mnie czy lekarz mówi tylko o pierwszej becie czy mówi też aby robić przyrost? jestem ciekawa czy po pierwszej becie tylko odpisuje- ciesze się ze się udało, czy zaleca sprawdzenie przyrostu, ewentualnie koryguje leki. np. encorton- powinien być stopniowo odstawiany. dziewczyny zaciążone- jak to było? -
ComeToMeBaby wrote:już sobie zapisałam. no i stwierdziłam, że w środę to będzie emocji! 5 osób walczy w środę wtorek wolny.
no ale- ciekawi mnie czy lekarz mówi tylko o pierwszej becie czy mówi też aby robić przyrost? jestem ciekawa czy po pierwszej becie tylko odpisuje- ciesze się ze się udało, czy zaleca sprawdzenie przyrostu, ewentualnie koryguje leki. np. encorton- powinien być stopniowo odstawiany. dziewczyny zaciążone- jak to było?
po sms'ie z informacją o HCG kazał sie umówić za 2 tygodnie i brać tylko crinone , duphaston i mi dodatkowo clexane. O przyrostach nic nie pisał, ale watro je sprawdzać coby na marne 500 km nie jechać.ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
nick nieaktualnyNa wątku ivf dziś czytałam że w innych klinikach encorton dziewczyny odstawiają stopniowo zmniejszając sobie dawkę.
Ja ostatnio pytałam w aptekach w mieście o crinone i nigdzie go nie dostane. W piątek byłam w aptece u siebie we wsi i przy okazji zapytałam o ten żel oczywiście nikt nie wiedział o jego istnieniu ale powiedzieli że z ciekawości zadzwonią do hurtowni. Dziś byłam po antybiotyk i co się okazało mogą mi bez problemu ściągnąć ten lek, szef apteki szukał i znalazł prosto u producenta heh i to za niecałe 200zl jestem w szokuComeToMeBaby, Fiona12 lubią tę wiadomość
-
Lonia wrote:Encorton się kończy równo z beta, mi kazał kontynuować crinone i od razu dałdodatkowa receptę w razie pozytywnej bety
a propos- sprowadzili ci ten żel tak jak obiecali?ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
Torunianka wrote:http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/1362/nasz-bocian-wygral-jawne-in-vitro
a ty chyba kiepsko nadrabiasz wątek widać teraz jak się z koleżankami integrujesz, heh!ewlinaaa85, Torunianka lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Na wątku ivf dziś czytałam że w innych klinikach encorton dziewczyny odstawiają stopniowo zmniejszając sobie dawkę.
Ja ostatnio pytałam w aptekach w mieście o crinone i nigdzie go nie dostane. W piątek byłam w aptece u siebie we wsi i przy okazji zapytałam o ten żel oczywiście nikt nie wiedział o jego istnieniu ale powiedzieli że z ciekawości zadzwonią do hurtowni. Dziś byłam po antybiotyk i co się okazało mogą mi bez problemu ściągnąć ten lek, szef apteki szukał i znalazł prosto u producenta heh i to za niecałe 200zl jestem w szokuewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:może do invitro chcą takiego wyniku? bo normalnie, dla starających się wynik nie powinien przekraczać 1,5, a najlepiej oscylować w okolicach 1.
choć endokrynologicznie 2,5 jest ok, bo w normie.
Tak masz rację wynik powinien być jeszcze niższy ale Dr powiedział ze możemy zacząć jak spadnie poniżej 2,5.ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Jestem i ja.
Wieści dobrych nie ma. W 8 pęcherzyków będzie nakluwane 4 max 5.
Jutro kolejne ostatnie usg w decyzja o punkcji.
Pewnie wypadnie w czwartek. Tylko dziś mam ostatnie Cetrotide jutro ostatnia pełna dawka Menopur
Ciężko trochę przyjmować takie info, ale można się było spodziewać takiej słabej odpowiedzi przy moim amh. . Cóż czekam nadal. Może jednak jedna jedyna komórka okaże się szczęśliwa.
Walka trwa nadal. Nie poddam się cholera jasna.
P.S. miałam wizytę u pewnego przystojniaka to uznaje za jedyny plus wizyty ;-PComeToMeBaby, szurusiowa, Bydgoszczanka, Torunianka, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Jestem i ja.
Wieści dobrych nie ma. W 8 pęcherzyków będzie nakluwane 4 max 5.
Jutro kolejne ostatnie usg w decyzja o punkcji.
Pewnie wypadnie w czwartek. Tylko dziś mam ostatnie Cetrotide jutro ostatnia pełna dawka Menopur
Ciężko trochę przyjmować takie info, ale można się było spodziewać takiej słabej odpowiedzi przy moim amh. . Cóż czekam nadal. Może jednak jedna jedyna komórka okaże się szczęśliwa.
Walka trwa nadal. Nie poddam się cholera jasna.
P.S. miałam wizytę u pewnego przystojniaka to uznaje za jedyny plus wizyty ;-P
Mam nadzieję że, Twoja walka zakończy się pozytywnie mimo wszystko
Ps. Cóż to był za przystojniaczek czyżby Dr.Pietrus?? -
Już złożyła.
Lola- nie poddawaj się. Tak naprawdę wystarczy aby była jedna super płodna.
Wiem, mnie też by było smutno, ale tak naprawdę nie wiadomo co się wydarzy jeszcze. Może nie potrzebujesz tryliarda komórek, nie martw się.
Podoba mi się, że walczysz No i że był tam jakiś przystojniak Ja to tylko na Chrusta trafiam. Nie żeby był brzydki hyhy ale jakoś kompletnie nie w moim typie. Chociaż to może i lepiej, bo to tak głupio rozkładać nogi w razie czegoewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:jeszcze nie?! a jak ty się czujesz? mam nadzieję, że piszesz do nas z domu a nie ze szpitala
Byczymy się z juniorem :p Wczoraj pierwszy raz byłam na spacerze odkąd jestem w ciąży i dzisiaj nadmiar świeżego powietrza mnie wbił w łóżko... 3 razy w ciągu dnia ucielam sobie godzinną drzemkę, nawet nie wiem kiedy oczy się zamknęły hyhy
Generalnie ok chociaż coś się dzieje w brzuchu, trochę jakby przy pepku ciągnęło, trochę swędzi, coś tam jakby jajnik. Cycki zdecydowanie nie bolą tylko swedza i podbrzusze jskies takie twarde.
Ciekawe co powie gin. A wy drogie ciezaroweczki te bardziej zaawansowane-jak tam u was z objawami?ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Heh Lola widzę że, pisałam w tym samym czasie co Ty
Mam nadzieję że, Twoja walka zakończy się pozytywnie mimo wszystko
Ps. Cóż to był za przystojniaczek czyżby Dr.Pietrus??
Wykorzystam wszystkie możliwe szanse. Może uda się jeszcze jedna procedura w razie czego ze zmianą leków. Po wykorzystaniu wszelkich opcji z naszych genów pomyślę o adopcji komórki.
Ale do tego jeszcze mam kilka miesięcy
Nie zamierzam się poddać na starcie. Wkurzać też nie ma sensu bo nie mam kompletnie wpływu na to już. Zdaje się teraz na losWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 21:02
ewlinaaa85, szurusiowa, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość