Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Vanili wrote:W szpitalu mowili mi ostatnio ze to tak do 18 tc powinno trwać. .. zobaczymy.
Ja się zastanawiam jak to będzie z ubieraniem jak będzie brzuch. Juz teraz jak zakładam rajtki tk jestem wykonczona a co dopiero potem. .. pocieszam się ze będę głównie w okresie letnim z brzuchem wiec letnie sukienki i finito:)) ja już chce wiosnę. .
U mnie wtedy nie było na szczęście transferu i w związku z tym ciąży, więc po 3 było ok. Może mają doświadczenia, że w ciąży dłużej to trwa przez rosnące hcg. -
Julita: dokładnie, jA do wakacji będę wyglądała jak orka :p
Ten apetyt i brak sił potęgują końskie dawki progesteronu i już mam +2kg
I brzuch jakbym była miesiąc dalej w ciąży :p
Vanili: buty niewymagające wiązania na wiosnę koniecznieVanili, Julita76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Ten apetyt i brak sił potęgują końskie dawki progesteronu i już mam +2kg
Ewa Ty przynajmniej masz wymówkę na te +2kg a co ja mam powiedzieć w grudniu ważyłam 53kg a dziś ważę prawie 57kg myślałam że, moja waga kłamie ale niestety chyba waga teściowej i mojej sis też mnie okłamują heheh
Nie mam pojęcia skąd się u mnie te kilogramy wzięły -
ewa84 wrote:Julita: dokładnie, jA do wakacji będę wyglądała jak orka :p
Ten apetyt i brak sił potęgują końskie dawki progesteronu i już mam +2kg
I brzuch jakbym była miesiąc dalej w ciąży :p
Vanili: buty niewymagające wiązania na wiosnę koniecznie
Ja się najbardziej boję, żeby stopy nie puchly bo wtedy to chyba tylko japonki, a w tym roku pod koniec lipca czeka nas wesele.
Juz juniorowi mówię by byl grzeczny bo nie pójdziemy, a to jest pierwsze wesele w naszej rodzinie od 6lat czyli od czasu naszego i nie wyobrażam sobie nie być. Pożyjemy zobaczymy zdrowie i tak najważniejsze. -
powtórzyłam dzisiaj HCG, plus jest taki że rośnie, minus taki że poniżej normy również wg kalkulatora Belly. Napisałam maila do Dr, sama już nie wiem czy powinnam iść szybciej do jakiegoś lekarza,doradźcie coś.
13dpt 464,1 18dpt 1573 19dpt 1924I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Graśka wrote:powtórzyłam dzisiaj HCG, plus jest taki że rośnie, minus taki że poniżej normy również wg kalkulatora Belly. Napisałam maila do Dr, sama już nie wiem czy powinnam iść szybciej do jakiegoś lekarza,doradźcie coś.
13dpt 464,1 18dpt 1573 19dpt 1924 -
Lola79 wrote:Jeśli na 48 h przyrost ma wynosić okj 66 % to wg mnie beta rośnie prawidłowo. Jeśli chcesz się upewnić i uspokoić wybierz się do ginka swojego. Kalkulatory nie podają wartości dokładnych tylko orientacyjne.
No jakby było 66 to bym była szczęśliwa, ale jeżeli dobrze liczę to róznica między wczoraj a dzisiaj to 351, podzielić przez 1573 to 22% przyrostu na dzień, na 2 dni jakoś 44%I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Graśka, moim zdaniem powinnaś poczekać jeszcze ze 2 dni i zrobić betę kolejną. Tak naprawdę lekarz nic innego Ci nie poradzi, nawet jeśli coś byłoby nie tak, niż branie luteiny.
Wiem, że ciężko powiedzieć ,,czekaj", ale w tej sytuacji nie ma innego wyjścia. I tak za szybko zrobiłaś tę drugą betę (miarodajny wynik wychodzi tylko w odstępie 2 dni), więc można tylko gdybać, czy faktycznie przyrasta za wolno, czy jest ok. -
Graśka wrote:No jakby było 66 to bym była szczęśliwa, ale jeżeli dobrze liczę to róznica między wczoraj a dzisiaj to 351, podzielić przez 1573 to 22% przyrostu na dzień, na 2 dni jakoś 44%
Przyrost na dzień wynosi około 29 % wystarczy że zrobiłaś dziś badanie prędzej już z automatu wyjdzie mniejszy przyrost wg mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 15:12
-
Graśka wrote:tak o tej samej godzinie, wiem ze zostalo mi tylko czekanie ale jest mi z tym bardzo ciężko....
Ech czekanie u nas jest wpisane w scenariusz Graśka. Wierzymy że Twój maluszek jest silny i się dobrze rozwija. Jak piszą dziewczyny zrób za 2 dni betę.ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGraśka Ty już daj spokój z tymi betami, bo tylko się stresujesz...kiedy masz mieć pierwsze usg?? wiem że to ciężko, ale niestety na tym etapie nic nie jesteś w stanie zrobić, więc zaoszczędź sobie stresu.
Lola czekamy razem z Tobą na wieściewa84 lubi tę wiadomość