X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia dziś :)

Ja po wizycie. Lekarz zadowolony ze dzieci żyją :p i mają każde swoją owodnie, powiedział że więcej powie nam usg genetyczne na które muszę się zapisać a kolejna wizyta 11 marca już z wynikiem tego usg

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Ania1986, szurusiowa, mysza89, Torunianka, Vanili, Bydgoszczanka, Fiona12 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, ja czekam na telefon od embriolog i z nerwow zaraz nie wyrobie. Głupio sie łudze ze jak do tej pory nie zadzwonili sami to ze junior sie rozwija, bo chyba rano do niego lukali czy sie podzielil w 2 dobie.

Doktorek mi napisał ze jesli nie uda sie teraz to za 2 cykle ruszamy znow.TYle dobrego ze jeszcze sie załapiemy na 2 procedure.

ComeToMeBaby, mysza89 lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam spore opóźnienie @ po scratchingu. Kometa kochana cierpliwości zawsze tak jest, że jak na coś czekamy to wszystkie pod góre mamy.

Przed sekunda dzwonili z Artvimedu niestety wszystkie zarodki zaczęły się fragmentować i nie mamy żadnego zamrożonego :( nadzieja w podanej blastce.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, to byłaś ostatnia na dziś z wizytą.
    Czyli mają osobne owodnie- super, mniej stresu.

Czekamy czy pabelka się odezwie, że ją @ nawiedziła i rozpoczyna stymulację.
    Jutro trzymamy kciuki za punkcję Loli :) ciekawa jestem jak się udała produkcja.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa a wspierasz to swoje endo jakimiś poza medycznymi metodami??

Aniu...brak wiadomości to dobra wiadomość ;)

Loniu przykro mi że nie macie mrozaczków, ale trzymam z całych sił kciuki za tego który już jest z Tobą...u mamy zawsze najlepiej ;)

Ewa bardzo dobre wieści, oby wszystko dobrze szło już do samego rozwiązania :)

Torunianka, to witam znowu w grze :) Trzymam za Ciebie mocno kciuki, w końcu musi przecież nadejść lepszy czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 13:06

Torunianka lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Ja też miałam spore opóźnienie @ po scratchingu. Kometa kochana cierpliwości zawsze tak jest, że jak na coś czekamy to wszystkie pod góre mamy.

Przed sekunda dzwonili z Artvimedu niestety wszystkie zarodki zaczęły się fragmentować i nie mamy żadnego zamrożonego :( nadzieja w podanej blastce.
    no już mnie to dobija. nie taki był plan aby robić dodatkowe usg. miałam w planie zrobic usg, napisać smsa i dowiedzieć się kiedy transfer. a tu wyszły dwa dodatkowe usg, dodatkowa kasa, przesunięcie terminów, nie wiadomo na kiedy ten urlop w końcu brać... takie tam. Eh. No to sobie ponarzekałam.

Kurczę, nie jest dobrze z zarodkami... Współczuję. To trzymam z całej siły kciuki za blastkę. Z drugiej strony- w razie czego też się zdążysz załapać na kolejną procedurę. Ale życzę aby już ta się powiodła. Powodzenia!

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    P.S. piękny suwaczek!

Dzięki :) uznałam, że chyba już mogę wstawić ;)

ComeToMeBaby, Fiona12, Lola79, Anatolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze niech w koncu u starczek jakas dobra informacja bedzie bo puki co to posucha od paru dni.

Dobrze ze chociaż u naszych ciezarowek dobre wiesci.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Cometa a wspierasz to swoje endo jakimiś poza medycznymi metodami??
    właśnie nie. ale też nigdy nie miałam problemów z endo, albo inaczej- nic o tym nie wiem. i nie wiem teraz czy wspomagać endo czymś, bo nie chciałabym z kolei przedobrzyć. mam jeszcze trzy kapsułki z wiesiołka- to mi nie zaszkodzi, wezmę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 13:11

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no już mnie to dobija. nie taki był plan aby robić dodatkowe usg. miałam w planie zrobic usg, napisać smsa i dowiedzieć się kiedy transfer. a tu wyszły dwa dodatkowe usg, dodatkowa kasa, przesunięcie terminów, nie wiadomo na kiedy ten urlop w końcu brać... takie tam. Eh. No to sobie ponarzekałam.

Kurczę, nie jest dobrze z zarodkami... Współczuję. To trzymam z całej siły kciuki za blastkę. Z drugiej strony- w razie czego też się zdążysz załapać na kolejną procedurę. Ale życzę aby już ta się powiodła. Powodzenia!
    No właśnie nie wiem jak to by było z ta trzecia procedura bo musze mieć dwa cykle przerwy więc wypadał by maj :( :( :(

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa wino czerwone wytrawne na stół i jedziesz! zagryzaj tez orzechami brazylijskimi i suszonymi morelami.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    No właśnie nie wiem jak to by było z ta trzecia procedura bo musze mieć dwa cykle przerwy więc wypadał by maj :( :( :(
    mi kochana tez koniec kwietnia poczatek maja wypadnie i Chrustu odpisał ze spokojnie zdazymy , a wiec Wy ewentualnie tez. NIe martw sie tym :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Cometa wino czerwone wytrawne na stół i jedziesz! zagryzaj tez orzechami brazylijskimi i suszonymi morelami.
    Wczoraj wystarczająco się % opiłam ;)
    no zobaczymy co to da przez te dwa dni...

aaa... jeszcze coś- dziś byłam taka sprytna ze sobie wyliczyłam ile jeszcze mam estrofemu i przy tych zwiększonych dawkach do kiedy mi wystarczy. I wyszło mi, że jeśli powie że za pięć czy sześć dni robimy transfer to wystarczy mi tak na styk. poprosiłam lekarkę o receptę, tak na wszelki wypadek. i dobrze, że wzięłam, bo w związku z tym, że czekam extra dwa dni to by mi estrofemu na bak nie wystarczyło. Heh - pacjent sam musi myśleć o lekach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 13:31

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    no maj to maj, nie czerwiec, pamiętaj. Jest szansa.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no maj to maj, nie czerwiec, pamiętaj. Jest szansa.
    Dokładnie maj to maj :) na pewno się załapiesz
    Ja się już pogodziłam z faktem że w razie czego na drugą procedurę nie mam już raczej szans.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    właśnie nie. ale też nigdy nie miałam problemów z endo, albo inaczej- nic o tym nie wiem. i nie wiem teraz czy wspomagać endo czymś, bo nie chciałabym z kolei przedobrzyć. mam jeszcze trzy kapsułki z wiesiołka- to mi nie zaszkodzi, wezmę.
    Ja też nigdy nie miałam, ale w trakcie stymulacji jednak uznałam że lepiej pomóc naturze i codziennie zagryzałam orzechy brazylijskie i popijałam lampkę czerwonego, wytrawnego winka. Gdzieś na forum dziewczyn pisały o sposobach na poprawę endo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie nadal cisza, mimo ze o 12:30 jak dzwonilam to miala oddzwonic :/

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa: dziwnie z tym endo bo 9,6 to chyba dobre, może dlatego że sztuczny cykl to doktor chce podrasowac bo chyba normalnie tuż po owulacji szybko przyrasta?

Julita: jakie badania miałaś do zrobienia? Bo mi zlecił tylko morfologie i mocz i cytomegalia

Lonia: trzymam kciuki za twoje maleństwo!

Aniu; myślę że gdyby działo się coś złego to miałabys telefon.

Lonia lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro na 12 transfer, maluch sie dzieli ale ma silna fragmentacje pod wzgledem morfologicznym :(

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(
    I niech ktoś mi powie że ivf to droga na skróty...

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ