X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia dziś :)

Ja po wizycie. Lekarz zadowolony ze dzieci żyją :p i mają każde swoją owodnie, powiedział że więcej powie nam usg genetyczne na które muszę się zapisać a kolejna wizyta 11 marca już z wynikiem tego usg

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Ania1986, szurusiowa, mysza89, Torunianka, Vanili, Bydgoszczanka, Fiona12 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, ja czekam na telefon od embriolog i z nerwow zaraz nie wyrobie. Głupio sie łudze ze jak do tej pory nie zadzwonili sami to ze junior sie rozwija, bo chyba rano do niego lukali czy sie podzielil w 2 dobie.

Doktorek mi napisał ze jesli nie uda sie teraz to za 2 cykle ruszamy znow.TYle dobrego ze jeszcze sie załapiemy na 2 procedure.

ComeToMeBaby, mysza89 lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam spore opóźnienie @ po scratchingu. Kometa kochana cierpliwości zawsze tak jest, że jak na coś czekamy to wszystkie pod góre mamy.

Przed sekunda dzwonili z Artvimedu niestety wszystkie zarodki zaczęły się fragmentować i nie mamy żadnego zamrożonego :( nadzieja w podanej blastce.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, to byłaś ostatnia na dziś z wizytą.
    Czyli mają osobne owodnie- super, mniej stresu.

Czekamy czy pabelka się odezwie, że ją @ nawiedziła i rozpoczyna stymulację.
    Jutro trzymamy kciuki za punkcję Loli :) ciekawa jestem jak się udała produkcja.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa a wspierasz to swoje endo jakimiś poza medycznymi metodami??

Aniu...brak wiadomości to dobra wiadomość ;)

Loniu przykro mi że nie macie mrozaczków, ale trzymam z całych sił kciuki za tego który już jest z Tobą...u mamy zawsze najlepiej ;)

Ewa bardzo dobre wieści, oby wszystko dobrze szło już do samego rozwiązania :)

Torunianka, to witam znowu w grze :) Trzymam za Ciebie mocno kciuki, w końcu musi przecież nadejść lepszy czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 13:06

Torunianka lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Ja też miałam spore opóźnienie @ po scratchingu. Kometa kochana cierpliwości zawsze tak jest, że jak na coś czekamy to wszystkie pod góre mamy.

Przed sekunda dzwonili z Artvimedu niestety wszystkie zarodki zaczęły się fragmentować i nie mamy żadnego zamrożonego :( nadzieja w podanej blastce.
    no już mnie to dobija. nie taki był plan aby robić dodatkowe usg. miałam w planie zrobic usg, napisać smsa i dowiedzieć się kiedy transfer. a tu wyszły dwa dodatkowe usg, dodatkowa kasa, przesunięcie terminów, nie wiadomo na kiedy ten urlop w końcu brać... takie tam. Eh. No to sobie ponarzekałam.

Kurczę, nie jest dobrze z zarodkami... Współczuję. To trzymam z całej siły kciuki za blastkę. Z drugiej strony- w razie czego też się zdążysz załapać na kolejną procedurę. Ale życzę aby już ta się powiodła. Powodzenia!

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    P.S. piękny suwaczek!

Dzięki :) uznałam, że chyba już mogę wstawić ;)

ComeToMeBaby, Fiona12, Lola79, Anatolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze niech w koncu u starczek jakas dobra informacja bedzie bo puki co to posucha od paru dni.

Dobrze ze chociaż u naszych ciezarowek dobre wiesci.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Cometa a wspierasz to swoje endo jakimiś poza medycznymi metodami??
    właśnie nie. ale też nigdy nie miałam problemów z endo, albo inaczej- nic o tym nie wiem. i nie wiem teraz czy wspomagać endo czymś, bo nie chciałabym z kolei przedobrzyć. mam jeszcze trzy kapsułki z wiesiołka- to mi nie zaszkodzi, wezmę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 13:11

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no już mnie to dobija. nie taki był plan aby robić dodatkowe usg. miałam w planie zrobic usg, napisać smsa i dowiedzieć się kiedy transfer. a tu wyszły dwa dodatkowe usg, dodatkowa kasa, przesunięcie terminów, nie wiadomo na kiedy ten urlop w końcu brać... takie tam. Eh. No to sobie ponarzekałam.

Kurczę, nie jest dobrze z zarodkami... Współczuję. To trzymam z całej siły kciuki za blastkę. Z drugiej strony- w razie czego też się zdążysz załapać na kolejną procedurę. Ale życzę aby już ta się powiodła. Powodzenia!
    No właśnie nie wiem jak to by było z ta trzecia procedura bo musze mieć dwa cykle przerwy więc wypadał by maj :( :( :(

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa wino czerwone wytrawne na stół i jedziesz! zagryzaj tez orzechami brazylijskimi i suszonymi morelami.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    No właśnie nie wiem jak to by było z ta trzecia procedura bo musze mieć dwa cykle przerwy więc wypadał by maj :( :( :(
    mi kochana tez koniec kwietnia poczatek maja wypadnie i Chrustu odpisał ze spokojnie zdazymy , a wiec Wy ewentualnie tez. NIe martw sie tym :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Cometa wino czerwone wytrawne na stół i jedziesz! zagryzaj tez orzechami brazylijskimi i suszonymi morelami.
    Wczoraj wystarczająco się % opiłam ;)
    no zobaczymy co to da przez te dwa dni...

aaa... jeszcze coś- dziś byłam taka sprytna ze sobie wyliczyłam ile jeszcze mam estrofemu i przy tych zwiększonych dawkach do kiedy mi wystarczy. I wyszło mi, że jeśli powie że za pięć czy sześć dni robimy transfer to wystarczy mi tak na styk. poprosiłam lekarkę o receptę, tak na wszelki wypadek. i dobrze, że wzięłam, bo w związku z tym, że czekam extra dwa dni to by mi estrofemu na bak nie wystarczyło. Heh - pacjent sam musi myśleć o lekach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 13:31

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    no maj to maj, nie czerwiec, pamiętaj. Jest szansa.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no maj to maj, nie czerwiec, pamiętaj. Jest szansa.
    Dokładnie maj to maj :) na pewno się załapiesz
    Ja się już pogodziłam z faktem że w razie czego na drugą procedurę nie mam już raczej szans.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    właśnie nie. ale też nigdy nie miałam problemów z endo, albo inaczej- nic o tym nie wiem. i nie wiem teraz czy wspomagać endo czymś, bo nie chciałabym z kolei przedobrzyć. mam jeszcze trzy kapsułki z wiesiołka- to mi nie zaszkodzi, wezmę.
    Ja też nigdy nie miałam, ale w trakcie stymulacji jednak uznałam że lepiej pomóc naturze i codziennie zagryzałam orzechy brazylijskie i popijałam lampkę czerwonego, wytrawnego winka. Gdzieś na forum dziewczyn pisały o sposobach na poprawę endo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie nadal cisza, mimo ze o 12:30 jak dzwonilam to miala oddzwonic :/

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa: dziwnie z tym endo bo 9,6 to chyba dobre, może dlatego że sztuczny cykl to doktor chce podrasowac bo chyba normalnie tuż po owulacji szybko przyrasta?

Julita: jakie badania miałaś do zrobienia? Bo mi zlecił tylko morfologie i mocz i cytomegalia

Lonia: trzymam kciuki za twoje maleństwo!

Aniu; myślę że gdyby działo się coś złego to miałabys telefon.

Lonia lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro na 12 transfer, maluch sie dzieli ale ma silna fragmentacje pod wzgledem morfologicznym :(

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(
    I niech ktoś mi powie że ivf to droga na skróty...

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ