Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Lonia wrote:Informują od razu jeśli coś jest nie tak, brak informacji to dobra informacja
Nie mam już na nic wpływu. Postaram się nie denerwować w nadmiarze. -
Kometa to do poniedziałku Wit. E , wino, orzechy. I trzymamy kciuki żeby endo urosło. Myślę że dr wiec co robi. Za małe endo może zmniejszyć szanse na zagnieżdżenie zarodka.
To obie będziemy miały lekkiego stresa przez weekend.
Zastanawiam się czy mogę się napić weekend tez jakiegoś wina żeby trochę wyluzować. .ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
pabelka88 wrote:No nieeeee ,chyba macie jakieś super moce!!! Zdążyłam walnąć posta i hops...zawitała @!!!!! Kometko,przykro mi ,ale musisz uzupełnić kalendarz poraz kolejny! 16.02 pierwsze podglądanko!!!!
pabelka88 lubi tę wiadomość
-
Lola79 wrote:Właśnie dzwonili z kliniki. Z 8 komórek 4 nadawały się do zapłodnienia. Na chwilę obecną dobrze rokują 3 z nich. Jedna została odrzucona. Ech żeby te 3 się dobrze rozwijały nadal...
W poniedziałek mają dzwonić umówić transfer.
Powiedzcie mi czy mam dzwonić dziennie i pytać o dalsze podziały? Czy czekać do poniedziałku?
Od czego zależy kiedy robiony jest transfer? Bo niektóre mają podawane zarodki w 3 dobie a niektóre w 5.
Na pewno czekają z "resztą" aż się rozwinie do blastki bo w rządówce można zamrażać tylko blastki. A ten który będzie transferowany to nie jestem pewna czy w rządówce transferują też 3-dniowe zarodki. Chyba tak. Pośrednio wynika też tak z odpowiedzi w poniższym cytacie
myślę, że odpowiedź masz tu:
http://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/614/ -
Kometa: omg 5 tabletek dziennie? To ile tych opakowań musiałas nabyć?
Szkoda że przy regularnych cyklach nie miałaś najpierw propozycji na naturalnym cyklu, ale miejmy nadzieję, że taka dawka zdziała cudaewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:dr odpisał, że zwiększa mi znów dawkę estrofemu (teraz już 5 tabl na dobę) i mam iść w poniedziałek na usg.
Zapytałam co będzie jeśli endo nie urośnie. Odpisał że wówczas spróbujemy na cyklu naturalnym, bo 9 mm trochę mało do transferu. Czyli- ten cykl będę miała stracony Idę w jakiś karton wleźć chyba.
Mam nadzieję że, w poniedziałek usłyszysz w końcu dobre wieści bo ileż można się tak stresowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 18:23
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Kurde, Kometa nieciekawie z tym Twoim endo wspomagaj się jak możesz naturalnie - ja przynajmniej zawsze wierze w moc naturalnych suplementów. Jeszcze prawie 3 dni zostały, może coś ruszy.
Lola, jak masz być spokojniejsza to dzwon
Kurde a ja juz zgupialam... Właśnie biorę 5 dzień ten gynalgin i byłam przekonana, że mam go brać 7 dni, a mój mąż twierdzi, że lekarz na pewno mówił, że 5... W sumie bardzo możliwe, że coś pomieszalam w nerwach. Kometa, pamiętasz może ile dni Ty bralas?nimsi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Kometa: Szkoda że przy regularnych cyklach nie miałaś najpierw propozycji na naturalnym cyklu
-
ewa84 wrote:Kometa: omg 5 tabletek dziennie? To ile tych opakowań musiałas nabyć?
Szkoda że przy regularnych cyklach nie miałaś najpierw propozycji na naturalnym cyklu, ale miejmy nadzieję, że taka dawka zdziała cuda
a z tymi cyklami: po punkcji w Krk dr nas wziął do gabinetu, powiedział że transfer jednak odkładamy bo progesteron za wysoki, wypisał mi harmonogram co w jakim czasie robić (czekać na @, brać tabsy, iść na osg, wysłać sms, wziąć resztę leków, przyjechać na transfer). Nasze myśli krążyły wkoło transferu, a ja nie miałam wtedy pojęcia o cyklach naturalnych i estrofemowych. Było dziękuję i do widzenia, wyszliśmy z receptami. Ja dopiero potem szukałam w necie co te leki oznaczają. Nie było żadnej rozmowy na temat moich naturalnych cykli. Nawet jednego pytania nie zadał. Miał już wszystko przygotowane, recepty były wypisane jak wchodziliśmy do gabinetu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 18:36
-
Dziewczyny jak liczyć dzień cyklu dziś,jesli okres przyszedł koło 14.00? Żywa krew i sporo...? Pytałam na innym forum i znajoma napisała,że dzis dzień pierwszy..natychmiast inna koleżanka pisze że jeśli po 12.00 przyszedł okres ,to ten dzień liczymy jako dzień zero?
-
Suomi wrote:Kurde, Kometa nieciekawie z tym Twoim endo wspomagaj się jak możesz naturalnie - ja przynajmniej zawsze wierze w moc naturalnych suplementów. Jeszcze prawie 3 dni zostały, może coś ruszy.
Lola, jak masz być spokojniejsza to dzwon
Kurde a ja juz zgupialam... Właśnie biorę 5 dzień ten gynalgin i byłam przekonana, że mam go brać 7 dni, a mój mąż twierdzi, że lekarz na pewno mówił, że 5... W sumie bardzo możliwe, że coś pomieszalam w nerwach. Kometa, pamiętasz może ile dni Ty bralas?
ja nie brałam gynalginu, ale sprawdziłam że to przeciwbakteryjne itp. no to ja brałam 7 dni i to 5 dni brałam 2 x dziennie, a resztę 1 x dziennie. Jak pytałam mojej ginki to ten Betadine nawet przez 5 dni brany 2 x dziennie by sobie dał z infekcją radę.
Suomi lubi tę wiadomość
-
pabelka88 wrote:Dziewczyny jak liczyć dzień cyklu dziś,jesli okres przyszedł koło 14.00? Żywa krew i sporo...? Pytałam na innym forum i znajoma napisała,że dzis dzień pierwszy..natychmiast inna koleżanka pisze że jeśli po 12.00 przyszedł okres ,to ten dzień liczymy jako dzień zero?
ja pytałam w klinice naszego dr, bo mi zazwyczaj startuje wieczorem. i powiedział, że jak wieczorem to to jest dzień zero i liczyć od następnego dnia.
14stą to ja bym policzyła spokojnie jako dzień 1, tym bardziej że żywa krew i sporo.pabelka88 lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:nie, no bez przesady, takie liczenie. A jakby była 11:59 to co?
ja pytałam w klinice naszego dr, bo mi zazwyczaj startuje wieczorem. i powiedział, że jak wieczorem to to jest dzień zero i liczyć od następnego dnia.
14stą to ja bym policzyła spokojnie jako dzień 1, tym bardziej że żywa krew i sporo.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Kometa: no niestety kiepsko z tymi receptami, też tak miałam po transferze przycisnelam doktora żeby mi wypisal receptę na crinone bo by mi do bety ledwo starczyl, później musiałam lecieć szybko do gina po pozostałe recepty. Ale nic nie pobije faktu że jak byłam w szpitalu pan ordynator szanownyjkazał mi sobie załatwiać receptę na dostinex czy jakoś tak :p
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Laski mam jeszcze jedno pytanie. Bralyscie Unidox? Biorę od wczoraj. Dziś mam zacząć zastrzyki Clexane. Na Unidox pisze że branie go przy przeciwzakrzepowych wzmacnia ich działanie.
W ogóle co miałyście za leki po punkcji? Ja mam Crinone, duphaston, Unidox, encorton. -
ewa84 wrote:Kometa: no niestety kiepsko z tymi receptami, też tak miałam po transferze przycisnelam doktora żeby mi wypisal receptę na crinone bo by mi do bety ledwo starczyl, później musiałam lecieć szybko do gina po pozostałe recepty. Ale nic nie pobije faktu że jak byłam w szpitalu pan ordynator szanownyjkazał mi sobie załatwiać receptę na dostinex czy jakoś tak :p