X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Informują od razu jeśli coś jest nie tak, brak informacji to dobra informacja
    No to uzbrajam się w cierpliwość i liczę na to, że nie będą musieli dzwonić prędzej. Tylko w celu potwierdzenia transferu. .. :)
    Nie mam już na nic wpływu. Postaram się nie denerwować w nadmiarze.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa to do poniedziałku Wit. E , wino, orzechy. I trzymamy kciuki żeby endo urosło. Myślę że dr wiec co robi. Za małe endo może zmniejszyć szanse na zagnieżdżenie zarodka.
    To obie będziemy miały lekkiego stresa przez weekend.
    Zastanawiam się czy mogę się napić weekend tez jakiegoś wina żeby trochę wyluzować. .

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    No nieeeee ,chyba macie jakieś super moce!!! Zdążyłam walnąć posta i hops...zawitała @!!!!! Kometko,przykro mi ,ale musisz uzupełnić kalendarz poraz kolejny! :-) 16.02 pierwsze podglądanko!!!!
    no i topsz... :)

pabelka88 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Informują od razu jeśli coś jest nie tak, brak informacji to dobra informacja
    Nie koniecznie. Do mnie zadzwonili w 5 dniu i powiedzieli ze nici z tych 5 zarodków.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Nie koniecznie. Do mnie zadzwonili w 5 dniu i powiedzieli ze nici z tych 5 zarodków.
    :/
    No bez jaj...
    To może jednak zadzwonię w niedzielę.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Właśnie dzwonili z kliniki. Z 8 komórek 4 nadawały się do zapłodnienia. Na chwilę obecną dobrze rokują 3 z nich. Jedna została odrzucona. Ech żeby te 3 się dobrze rozwijały nadal...
    W poniedziałek mają dzwonić umówić transfer.
    Powiedzcie mi czy mam dzwonić dziennie i pytać o dalsze podziały? Czy czekać do poniedziałku?

Od czego zależy kiedy robiony jest transfer? Bo niektóre mają podawane zarodki w 3 dobie a niektóre w 5.
    poczekać do poniedziałku, sami ci powiedzą jak się rozwijały

Na pewno czekają z "resztą" aż się rozwinie do blastki bo w rządówce można zamrażać tylko blastki. A ten który będzie transferowany to nie jestem pewna czy w rządówce transferują też 3-dniowe zarodki. Chyba tak. Pośrednio wynika też tak z odpowiedzi w poniższym cytacie

myślę, że odpowiedź masz tu:
    http://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/614/

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    :/
    No bez jaj...
    To może jednak zadzwonię w niedzielę.
    no w sumie nikt ci w pysk nie da jak zadzwonisz :P

Lola79, ewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce się wtrącać ale ja bym zadzwoniła. Teraz też sama mam zamiar dzwonić. O ile bd o co pytać..

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa: omg 5 tabletek dziennie? To ile tych opakowań musiałas nabyć?
    Szkoda że przy regularnych cyklach nie miałaś najpierw propozycji na naturalnym cyklu, ale miejmy nadzieję, że taka dawka zdziała cuda ;)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dr odpisał, że zwiększa mi znów dawkę estrofemu (teraz już 5 tabl na dobę) i mam iść w poniedziałek na usg.

Zapytałam co będzie jeśli endo nie urośnie. Odpisał że wówczas spróbujemy na cyklu naturalnym, bo 9 mm trochę mało do transferu. Czyli- ten cykl będę miała stracony :( Idę w jakiś karton wleźć chyba.
    Łoooo Jessssu! Kurcze może jednak spróbuj te wino, orzechy i wit. E jak dziewczyny radzą, na pewno to nie zaszkodzi a może coś pomoże
    Mam nadzieję że, w poniedziałek usłyszysz w końcu dobre wieści bo ileż można się tak stresować :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 18:23

• Suomi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Kometa nieciekawie z tym Twoim endo :/ wspomagaj się jak możesz naturalnie - ja przynajmniej zawsze wierze w moc naturalnych suplementów. Jeszcze prawie 3 dni zostały, może coś ruszy.
    Lola, jak masz być spokojniejsza to dzwon :)
    Kurde a ja juz zgupialam... Właśnie biorę 5 dzień ten gynalgin i byłam przekonana, że mam go brać 7 dni, a mój mąż twierdzi, że lekarz na pewno mówił, że 5... W sumie bardzo możliwe, że coś pomieszalam w nerwach. Kometa, pamiętasz może ile dni Ty bralas?

nimsi lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Kometa: Szkoda że przy regularnych cyklach nie miałaś najpierw propozycji na naturalnym cyklu
    No właśnie dziwne że, się na to Dr nie zdecydował tylko kazał na sztucznym działać :/ ja mam nieco nieregularne cykle a jadę na cyklu naturalnym eh

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Kometa: omg 5 tabletek dziennie? To ile tych opakowań musiałas nabyć?
    Szkoda że przy regularnych cyklach nie miałaś najpierw propozycji na naturalnym cyklu, ale miejmy nadzieję, że taka dawka zdziała cuda ;)
    nosz kurdę, jakbym sama się nie ogarnęła że mi estrofemu zabraknie w trakcie stymulacji jak mi tak zwiększa dawki (najpierw jeszcze przed rozpoczęciem cyklu pokapowałam że mam za mało i mi koleżanki pomogłyście) i nie wzięłabym recepty to by mi zabrakło teraz już przez weekend do poniedziałkowego usg. Musze iść jutro wykupić receptę. Chciałam żeby mi wypisała jedno opakowanie, ale ja to muszę sprawdzić w takim razie czy mi wystarczy dalej... Jeśli endo nie podrośnie to będziemy pewnie przerywać estrofem, ale jeśli będzie ok i będe miała utrzymać tą dawkę to mi do transferu nie wystarczy chyba to jedno opakowanie. Gasz... Denerwuje mnie to, że sama muszę o tym myśleć a doktorek nawet nie zapytał czy mam estrofem. Albo skąd wziąć. Wiedział ile standardowo wypisuje tabletek i że przy zwiększeniu dawki zwyczajnie może zabraknąć. Eh.

a z tymi cyklami: po punkcji w Krk dr nas wziął do gabinetu, powiedział że transfer jednak odkładamy bo progesteron za wysoki, wypisał mi harmonogram co w jakim czasie robić (czekać na @, brać tabsy, iść na osg, wysłać sms, wziąć resztę leków, przyjechać na transfer). Nasze myśli krążyły wkoło transferu, a ja nie miałam wtedy pojęcia o cyklach naturalnych i estrofemowych. Było dziękuję i do widzenia, wyszliśmy z receptami. Ja dopiero potem szukałam w necie co te leki oznaczają. Nie było żadnej rozmowy na temat moich naturalnych cykli. Nawet jednego pytania nie zadał. Miał już wszystko przygotowane, recepty były wypisane jak wchodziliśmy do gabinetu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 18:36

c5e015d88e.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak liczyć dzień cyklu dziś,jesli okres przyszedł koło 14.00? Żywa krew i sporo...? Pytałam na innym forum i znajoma napisała,że dzis dzień pierwszy..natychmiast inna koleżanka pisze że jeśli po 12.00 przyszedł okres ,to ten dzień liczymy jako dzień zero?

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Kurde, Kometa nieciekawie z tym Twoim endo :/ wspomagaj się jak możesz naturalnie - ja przynajmniej zawsze wierze w moc naturalnych suplementów. Jeszcze prawie 3 dni zostały, może coś ruszy.
    Lola, jak masz być spokojniejsza to dzwon :)
    Kurde a ja juz zgupialam... Właśnie biorę 5 dzień ten gynalgin i byłam przekonana, że mam go brać 7 dni, a mój mąż twierdzi, że lekarz na pewno mówił, że 5... W sumie bardzo możliwe, że coś pomieszalam w nerwach. Kometa, pamiętasz może ile dni Ty bralas?
    dzięki, zaraz po wino idę. to mi też dobrze zrobi na nerwy, no nie? :)
    ja nie brałam gynalginu, ale sprawdziłam że to przeciwbakteryjne itp. no to ja brałam 7 dni i to 5 dni brałam 2 x dziennie, a resztę 1 x dziennie. Jak pytałam mojej ginki to ten Betadine nawet przez 5 dni brany 2 x dziennie by sobie dał z infekcją radę.

Suomi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Dziewczyny jak liczyć dzień cyklu dziś,jesli okres przyszedł koło 14.00? Żywa krew i sporo...? Pytałam na innym forum i znajoma napisała,że dzis dzień pierwszy..natychmiast inna koleżanka pisze że jeśli po 12.00 przyszedł okres ,to ten dzień liczymy jako dzień zero?
    nie, no bez przesady, takie liczenie. A jakby była 11:59 to co? :P
    ja pytałam w klinice naszego dr, bo mi zazwyczaj startuje wieczorem. i powiedział, że jak wieczorem to to jest dzień zero i liczyć od następnego dnia.
    14stą to ja bym policzyła spokojnie jako dzień 1, tym bardziej że żywa krew i sporo.

pabelka88 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nie, no bez przesady, takie liczenie. A jakby była 11:59 to co? :P
    ja pytałam w klinice naszego dr, bo mi zazwyczaj startuje wieczorem. i powiedział, że jak wieczorem to to jest dzień zero i liczyć od następnego dnia.
    14stą to ja bym policzyła spokojnie jako dzień 1, tym bardziej że żywa krew i sporo.
    Dziękuję!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa: no niestety kiepsko z tymi receptami, też tak miałam po transferze przycisnelam doktora żeby mi wypisal receptę na crinone bo by mi do bety ledwo starczyl, później musiałam lecieć szybko do gina po pozostałe recepty. Ale nic nie pobije faktu że jak byłam w szpitalu pan ordynator szanownyjkazał mi sobie załatwiać receptę na dostinex czy jakoś tak :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam jeszcze jedno pytanie. Bralyscie Unidox? Biorę od wczoraj. Dziś mam zacząć zastrzyki Clexane. Na Unidox pisze że branie go przy przeciwzakrzepowych wzmacnia ich działanie.
    W ogóle co miałyście za leki po punkcji? Ja mam Crinone, duphaston, Unidox, encorton.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Kometa: no niestety kiepsko z tymi receptami, też tak miałam po transferze przycisnelam doktora żeby mi wypisal receptę na crinone bo by mi do bety ledwo starczyl, później musiałam lecieć szybko do gina po pozostałe recepty. Ale nic nie pobije faktu że jak byłam w szpitalu pan ordynator szanownyjkazał mi sobie załatwiać receptę na dostinex czy jakoś tak :p
    no przegiął pałę, zdecydowanie

c5e015d88e.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ